Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stáhni svoji aktivitu směrem k němu na minimum, pořeš s ním jenom běžný provozní věci a netlač na něj, když se ho budeš pořád vyptávat a snažit tlačit k odpovědi, tak se to v dobré stejně neobrátí-dej mu čas a prostor on ti poví až bude mít jasno. Ale podle mě tě svýma řečima a ucukáváním snaží nenápadně dotlačit abys okolo něj skákala a dělala co mu na očích vidíš ![]()
ivuska.h píše:MKK píše:Super, tak v tobě ještě vyvolává pocit viny… to dost smrdí.Emilie píše:je fakt, že ted e to s finacemi horší, ale neřekla bych, že ho toto dostalo na dno. Zdraví - má ted po našich hádkách stř. potíže..poslala jsem ho k dr, má hemeroidy. Má sedavé zaměstnání, ale prostě podle něj z toho to není, ale hlavně ze mě. A řekl, že je na dně z našeho dohadování. Ale když jsem chtěla mluvit, nechtěl.MKK píše:Psala jsi, že milenka v tom není. Tak finance? Dluhy? Zdraví? Co tam může být ještě tak zásadního?Emilie píše:Ta 1.lež byla docela zásadní. Kdybych věděla předtím pravdu, možná bych si ho ani nevzala. Nevím. Dokázal to tajit víc jak rok. A když to prdlo, přísahal na smrt našeho syna…toto mě mrzelo moc. lež byla kravina, ale to jsem mu řekla. Nestavím na té malé lži…to ne. Ale že jsme udělali oba chyby, křivdili si, uráželi…měsíc zpátky chtěl udělat čáru za minulostí a začít znovu, že moc miluje. Když jsem řekla ano - jakoby se v miniulosti a hádkách pitval on a že má jiné myšlení než já. Když řeknu ok, jdeme dál, tak to tak je. A že ted neví.....
Je znát, že se snažíš to psát objektivně a zkratkovitě, ale mám s tím taky problémy. Nezlob se prosím, ale takhle píšu já, když mám v hlavě litránek čehosi s příměsí hádvěó.Mate mně teda fakt, že stavíš všechno na tom, že lhal a že již nemáš důvěru. Jak píše Kamča - co to bylo za lež? Mohla to být pro někoho maličkost, pro jiného prostě existenční otázka (zřejmě).
A víc asi psát nebudu, mám sice co, ale jsou to moje fantas magorie, ke kterým nemám podklady - fakt tomu nějak moc nerozumím.
Jasně. prostě to jak jsem svoje smutky, trápení držela v sobě a on nechtěl mluvit, tak jsem se moc nechtěla milovat, nebyla jsem xkrát pozorná..hledala jsem jen hlavně chyby…vadilo mi, že někdy byl na 1syna až moc tvrdý, za hodně věcí mohl…prostě jsem neuměla držet pusu. A on si to ted vše seččetl a jakoby dal na stůl účet. Je na dně. Jak jinak než ze mě. Ikdyž svoje chyby přiznal a že ho to mrzí. Jenže nechápal, že nestačilo jen říct promin a funguj dál. To tak neumím.
Dejte si chvili klidek. Zamer se na dite, na fungovani domacnosti, na svoje konicky, udelej dobrou veceri, zkus ho potesit necim, co te ale prilis nevycerpa a rozhodne delej veci, ktere mas rada, jedte na vylet, precti si dobrou knizku… treba se to trochu vzpamatuje. Mene rypani se v bolavem, chvili „nereste“. Uvidis, co dal, treba ma fakt jen depku a potrebuje si chvili lizat rany. Snad se srovna a zase budete mit hezky zazitky ![]()
No po pravdě jsem z toho trochu zmatená. Já bych opravdu asi jak radí holky ho nechala tak. Soustřeď se na něco jiného, třeba přijde brzy sám, vyříkáte si to a bude to zas dobrý. Mám pocit, že vlastně neví pořádně, co chce a musí si to v hlavě srovnat. Taky pořád nechápu, co se vlastně stalo, že mu nevěříš, v čem ti tak zásadně lhal, když teda nejde o ženské. Takhle nemůžu moc poradit. Na tom hodně záleží, o co jde.
Ally80 píše:
Stáhni svoji aktivitu směrem k němu na minimum, pořeš s ním jenom běžný provozní věci a netlač na něj, když se ho budeš pořád vyptávat a snažit tlačit k odpovědi, tak se to v dobré stejně neobrátí-dej mu čas a prostor on ti poví až bude mít jasno. Ale podle mě tě svýma řečima a ucukáváním snaží nenápadně dotlačit abys okolo něj skákala a dělala co mu na očích vidíš
To nevím. Určitě už mu podlízat nebudu. Když jsem ho dotlačila vůbec k tomu, abychom si promluvili, tak jsem i u toho brečela. Několikrát, ale ne že bych hysterčila..jen když jsem svoje chyby přiznala, řekla mu že taková nejsem, ale že to bylo tím že se to ve mně kupilo, tak ty slzy tekly samy. Ted už mluvím jen o normálních věcech. projevovat dokud neřekne svoje.
MKK píše:ivuska.h píše:Jasně. prostě to jak jsem svoje smutky, trápení držela v sobě a on nechtěl mluvit, tak jsem se moc nechtěla milovat, nebyla jsem xkrát pozorná..hledala jsem jen hlavně chyby…vadilo mi, že někdy byl na 1syna až moc tvrdý, za hodně věcí mohl…prostě jsem neuměla držet pusu. A on si to ted vše seččetl a jakoby dal na stůl účet. Je na dně. Jak jinak než ze mě. Ikdyž svoje chyby přiznal a že ho to mrzí. Jenže nechápal, že nestačilo jen říct promin a funguj dál. To tak neumím.MKK píše:Super, tak v tobě ještě vyvolává pocit viny… to dost smrdí.Emilie píše:je fakt, že ted e to s finacemi horší, ale neřekla bych, že ho toto dostalo na dno. Zdraví - má ted po našich hádkách stř. potíže..poslala jsem ho k dr, má hemeroidy. Má sedavé zaměstnání, ale prostě podle něj z toho to není, ale hlavně ze mě. A řekl, že je na dně z našeho dohadování. Ale když jsem chtěla mluvit, nechtěl.MKK píše:Psala jsi, že milenka v tom není. Tak finance? Dluhy? Zdraví? Co tam může být ještě tak zásadního?Emilie píše:Ta 1.lež byla docela zásadní. Kdybych věděla předtím pravdu, možná bych si ho ani nevzala. Nevím. Dokázal to tajit víc jak rok. A když to prdlo, přísahal na smrt našeho syna…toto mě mrzelo moc. lež byla kravina, ale to jsem mu řekla. Nestavím na té malé lži…to ne. Ale že jsme udělali oba chyby, křivdili si, uráželi…měsíc zpátky chtěl udělat čáru za minulostí a začít znovu, že moc miluje. Když jsem řekla ano - jakoby se v miniulosti a hádkách pitval on a že má jiné myšlení než já. Když řeknu ok, jdeme dál, tak to tak je. A že ted neví.....
Je znát, že se snažíš to psát objektivně a zkratkovitě, ale mám s tím taky problémy. Nezlob se prosím, ale takhle píšu já, když mám v hlavě litránek čehosi s příměsí hádvěó.Mate mně teda fakt, že stavíš všechno na tom, že lhal a že již nemáš důvěru. Jak píše Kamča - co to bylo za lež? Mohla to být pro někoho maličkost, pro jiného prostě existenční otázka (zřejmě).
A víc asi psát nebudu, mám sice co, ale jsou to moje fantas magorie, ke kterým nemám podklady - fakt tomu nějak moc nerozumím.
To je dobře, že nedržíš pusu, přece to nemůžeš v sobě dusit. Fakt doporučuju tu poradnu.
ArankaC. píše:
No po pravdě jsem z toho trochu zmatená. Já bych opravdu asi jak radí holky ho nechala tak. Soustřeď se na něco jiného, třeba přijde brzy sám, vyříkáte si to a bude to zas dobrý. Mám pocit, že vlastně neví pořádně, co chce a musí si to v hlavě srovnat. Taky pořád nechápu, co se vlastně stalo, že mu nevěříš, v čem ti tak zásadně lhal, když teda nejde o ženské. Takhle nemůžu moc poradit. Na tom hodně záleží, o co jde.
u té 1lži to byla ženská. Ale my dva byli jako milenci. Tvrdil, že má jako milenku jen mně. Byl povahově jinej. A po narození syna mi přišly maily od jeho 2milenky se kterou se rozešel až po tom co se rozhodl být se mnou. Ty maily viděl, četl…a ekl že si to někdo vymyslel a přísahal na syna. Všechno ale byla pravda. A já mu i řekla, že kdybych věděla že ještě někoho má, že bych nečekala co bude dál, ale že bych rozhodla za sebe jinak a ne že on rozhodl za mě. Ale ted v tom baba fakt není. Co se změnil, je jiný a až moc citlivý.
MKK píše:ArankaC. píše:u té 1lži to byla ženská. Ale my dva byli jako milenci. Tvrdil, že má jako milenku jen mně. Byl povahově jinej. A po narození syna mi přišly maily od jeho 2milenky se kterou se rozešel až po tom co se rozhodl být se mnou. Ty maily viděl, četl…a ekl že si to někdo vymyslel a přísahal na syna. Všechno ale byla pravda. A já mu i řekla, že kdybych věděla že ještě někoho má, že bych nečekala co bude dál, ale že bych rozhodla za sebe jinak a ne že on rozhodl za mě. Ale ted v tom baba fakt není. Co se změnil, je jiný a až moc citlivý.
Když jsme se brali, tak jsem se ho i ptala zda jsem byla jediná milenka. Celý rok jsem žila ve lži, že je to jak řekl. Dost ho to mrzelo, že to neřekl, zhroutil se.
Zakladatelko, možná je to blbost, ale jak jsem to tu teď tak prolítla s tvými dalšími příspěvky, tak mi spíš připadá, že hledá svou vlastní identitu. Teď to vyzní divně, ale prolítlo mi to hlavou… Není třeba gay, jen si to nechce přiznat? Možná, že si pořád není jistý a má pocit, že svou blízkostí vám ubližuje? Je to jen domněnka, ne abys to na něj vybafla. To by ho mohlo úplně položit. A já se omlouvám, že jsem to tady vůbec nadhodila, ale je to proto, že pro mě takové téma prostě není tabu a ani mi ti lidé nepřipadají nějak špatní. Oni za to nemůžou. A ani tím nechci tvrdit, že on gay skutečně je, ale prostě mi to tak napadlo a měla jsem pocit, že bych neměla chodit kolem horké kaše, ale napsat to ![]()
Kacise píše:
Dejte si chvili klidek. Zamer se na dite, na fungovani domacnosti, na svoje konicky, udelej dobrou veceri, zkus ho potesit necim, co te ale prilis nevycerpa a rozhodne delej veci, ktere mas rada, jedte na vylet, precti si dobrou knizku… treba se to trochu vzpamatuje. Mene rypani se v bolavem, chvili „nereste“. Uvidis, co dal, treba ma fakt jen depku a potrebuje si chvili lizat rany. Snad se srovna a zase budete mit hezky zazitky
To máš pravdu. Chci o víkendu navrhnout, že jdu se synem na procházku zda se přidá nebo ne. Tak jsem zvědavá.
ivuska.h píše:MKK píše:To je dobře, že nedržíš pusu, přece to nemůžeš v sobě dusit. Fakt doporučuju tu poradnu.ivuska.h píše:Jasně. prostě to jak jsem svoje smutky, trápení držela v sobě a on nechtěl mluvit, tak jsem se moc nechtěla milovat, nebyla jsem xkrát pozorná..hledala jsem jen hlavně chyby…vadilo mi, že někdy byl na 1syna až moc tvrdý, za hodně věcí mohl…prostě jsem neuměla držet pusu. A on si to ted vše seččetl a jakoby dal na stůl účet. Je na dně. Jak jinak než ze mě. Ikdyž svoje chyby přiznal a že ho to mrzí. Jenže nechápal, že nestačilo jen říct promin a funguj dál. To tak neumím.MKK píše:Super, tak v tobě ještě vyvolává pocit viny… to dost smrdí.Emilie píše:je fakt, že ted e to s finacemi horší, ale neřekla bych, že ho toto dostalo na dno. Zdraví - má ted po našich hádkách stř. potíže..poslala jsem ho k dr, má hemeroidy. Má sedavé zaměstnání, ale prostě podle něj z toho to není, ale hlavně ze mě. A řekl, že je na dně z našeho dohadování. Ale když jsem chtěla mluvit, nechtěl.MKK píše:Psala jsi, že milenka v tom není. Tak finance? Dluhy? Zdraví? Co tam může být ještě tak zásadního?Emilie píše:Ta 1.lež byla docela zásadní. Kdybych věděla předtím pravdu, možná bych si ho ani nevzala. Nevím. Dokázal to tajit víc jak rok. A když to prdlo, přísahal na smrt našeho syna…toto mě mrzelo moc. lež byla kravina, ale to jsem mu řekla. Nestavím na té malé lži…to ne. Ale že jsme udělali oba chyby, křivdili si, uráželi…měsíc zpátky chtěl udělat čáru za minulostí a začít znovu, že moc miluje. Když jsem řekla ano - jakoby se v miniulosti a hádkách pitval on a že má jiné myšlení než já. Když řeknu ok, jdeme dál, tak to tak je. A že ted neví.....
Podle mě by z poradny šel bydlet sám. On není typ co se svěřuje dalším.
pikola píše:
Teda, vy jste oba nějaký citlivky, ne? On breci, ty nevis ani jestli mu napsat, měli by jste se chovat víc dospěle..
Nee, on neví, ale píše on. A to mi hlava nebere.
Amabilis77 píše:
Zakladatelko, možná je to blbost, ale jak jsem to tu teď tak prolítla s tvými dalšími příspěvky, tak mi spíš připadá, že hledá svou vlastní identitu. Teď to vyzní divně, ale prolítlo mi to hlavou… Není třeba gay, jen si to nechce přiznat? Možná, že si pořád není jistý a má pocit, že svou blízkostí vám ubližuje? Je to jen domněnka, ne abys to na něj vybafla. To by ho mohlo úplně položit. A já se omlouvám, že jsem to tady vůbec nadhodila, ale je to proto, že pro mě takové téma prostě není tabu a ani mi ti lidé nepřipadají nějak špatní. Oni za to nemůžou. A ani tím nechci tvrdit, že on gay skutečně je, ale prostě mi to tak napadlo a měla jsem pocit, že bych neměla chodit kolem horké kaše, ale napsat to
To si nemyslím. Než došlo k tomuto, tak jako sex. partner je skvělý:-) a má to rád.
Pan je trochu hypochondr litostivej, ne? Vypadá to, ze Cely vztah resis akorát jeho, jak se cítí, co mu je, co si mysli, co on na to, co chce on..
Mela bys začít myslet víc na sebe, at se on taky snaží.
Příspěvek upraven 22.03.12 v 13:38
MKK píše:Kacise píše:To máš pravdu. Chci o víkendu navrhnout, že jdu se synem na procházku zda se přidá nebo ne. Tak jsem zvědavá.
Dejte si chvili klidek. Zamer se na dite, na fungovani domacnosti, na svoje konicky, udelej dobrou veceri, zkus ho potesit necim, co te ale prilis nevycerpa a rozhodne delej veci, ktere mas rada, jedte na vylet, precti si dobrou knizku… treba se to trochu vzpamatuje. Mene rypani se v bolavem, chvili „nereste“. Uvidis, co dal, treba ma fakt jen depku a potrebuje si chvili lizat rany. Snad se srovna a zase budete mit hezky zazitky
Prosím tě, zvědavá jsi na co, zda se přidá? A k čemu to bude dobré
Nic ve zlém, ale já si netlačení na pilu představuju jinak, bububu
![]()