Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amabilis77 píše:
@MKK Ať jde k doktoru, k psychologovi. Pokud má skutečné deprese, tak mu sama nepomůžeš a ani on sám sobě. Jinak bys možná měla zjistit, jestli třeba nemá jinou orientaci a celý život s tím nebojuje. Já už to kdysi v nějakém příspěvku nadhodila, ale nějak to zapadlo. I to by mohlo způsobovat problémy. A nemyslím to ve zlém.
já myslím, že není gay…to už bych snad poznala. Jen někdy ze srandy tak mluvil, ale to bylo třeba k tomu že o tom byla řeč. Už nemám ani chut mu říct, aby tam šel. Jen by ho asi ještě víc rozbolavěl. Pokud nás chtít nebude, tak by stejně asi nepomohlo nic. Jsem ted zmatená nad sebou…že nikdy nic pořádně neřekl o svých potížích a ted hup, žije jen pro syna. Cítím se jak na vedlejší koleji. Asi by si to měl srovnat sám. A ani nevím když napíše třeba co dělají kluci zda mu mám odpovědět.
Jedno to není, už bych mu sms nepsala a nechala ho být, sám neví, co chce. Jestli má nějakou depku, ty ho z ní nedostaneš. Buď se za čas srovná sám a nálada se zlepší a nebo ne a pak bych to řešila dál. Normálně bych se ho zeptala, zda chce jít s vámi na procházku také. Buď půjde nebo nepůjde. Když ne, neřešila bych to a nechala ho být. Tím, že mu pořád budeš nabízet pomoc a ptát se ho, co se stalo apod. - mám zkušenost, že je lepší se chlapa na nic neptát a nechat ho být, ať se s tím sám popere. Pak to akorát vyvolává hádky a vyvíjíš na něj tlak.
No když se bude ptát, co dělají kluci, tak mu odpověz! To je přece normální komunikace, proč by ses jí měla stranit?
Když mu nebudeš na normální otázky odpovídat, akorát to zhoršíš a jestliže má nějaké pochyby, tak mu je potvrdíš!
@Pomka píše:
Jedno to není, už bych mu sms nepsala a nechala ho být, sám neví, co chce. Jestli má nějakou depku, ty ho z ní nedostaneš. Buď se za čas srovná sám a nálada se zlepší a nebo ne a pak bych to řešila dál. Normálně bych se ho zeptala, zda chce jít s vámi na procházku také. Buď půjde nebo nepůjde. Když ne, neřešila bych to a nechala ho být. Tím, že mu pořád budeš nabízet pomoc a ptát se ho, co se stalo apod. - mám zkušenost, že je lepší se chlapa na nic neptát a nechat ho být, ať se s tím sám popere. Pak to akorát vyvolává hádky a vyvíjíš na něj tlak.
tak ted po tom co napsal, se ho ptát nebudu. kdybych toto někdy řekla já jemu, tak by to asi nerozdýchal. když jsem něco řekla a mrzelo ho to, někdy i celou noc brečel. Ale tak abych to neviděla. A pak mi řekl, že jsem to vlastně musela vidět ale spíš že asi nechtěla.
![]()
@Pomka píše:
No když se bude ptát, co dělají kluci, tak mu odpověz! To je přece normální komunikace, proč by ses jí měla stranit?Když mu nebudeš na normální otázky odpovídat, akorát to zhoršíš a jestliže má nějaké pochyby, tak mu je potvrdíš!
asi ano, budu tedy odpovídat jen na běžné věci o synech. Ale docela se bojím, že když takto vydrží dlouho, že to nevydržím já:-)
ještě písnul že potřebuje prostor na uspořádání svých myšlenek, že přemýšlí jinak…takže ted už o nás ani slovo, nechám ho…asi mu to pomůže. Jen doufám, že není v takové fázi aby zahodil 5let a syna jen proto že má bebí.
Podívej, moc to řešíš. Očividně je docela citlivej, možná má nějaký problémy, možná ne. Už s ním váš vztah teď nerozebírej a nech ho dýchat, jak se říká… Ty o něj přijít nechceš, takže nevidím důvod, proč s ním normálně nekomunikovat o všem. Ale ty už se ho na nic neptej (už jsi mu pomoc nabídla, on to ví, takže už o tom nemluv). Kdyby on sám chtěl řešit vztah, tak hlavně osobně, ne po sms, když ti něco napíše a bude se v tom šťourat, tak mu napiš, že si o tom promluvíte v klidu doma, pokud si přeje o tom mluvit ![]()
@MKK píše:
ještě písnul že potřebuje prostor na uspořádání svých myšlenek, že přemýšlí jinak…takže ted už o nás ani slovo, nechám ho…asi mu to pomůže. Jen doufám, že není v takové fázi aby zahodil 5let a syna jen proto že má bebí.
To těžko říct, jak se zachová, musíš jen doufat. Ale jak říkáš, potřebuje čas pro sebe, takže mu dej prostor na přemýšlení.
@Pomka píše:
Podívej, moc to řešíš. Očividně je docela citlivej, možná má nějaký problémy, možná ne. Už s ním váš vztah teď nerozebírej a nech ho dýchat, jak se říká… Ty o něj přijít nechceš, takže nevidím důvod, proč s ním normálně nekomunikovat o všem. Ale ty už se ho na nic neptej (už jsi mu pomoc nabídla, on to ví, takže už o tom nemluv). Kdyby on sám chtěl řešit vztah, tak hlavně osobně, ne po sms, když ti něco napíše a bude se v tom šťourat, tak mu napiš, že si o tom promluvíte v klidu doma, pokud si přeje o tom mluvit
jo, z mé strany už nic nenačnu na toto téma. Budu milá, ale jakoby byl v bytě kamarád nebo jiný člen rodiny. To aby mi neuklozl náznak citů apod. Snad si to uspořádá tak a nezahodí jen tak 5let a syna do větru.
@Pomka píše:
To těžko říct, jak se zachová, musíš jen doufat. Ale jak říkáš, potřebuje čas pro sebe, takže mu dej prostor na přemýšlení.
Snad jo, přeju ti to. Člověk ale nikdy neví a je těžký v takových situacích zachovat chladnou hlavu… S těma citama bych se taky až úplně nestranila, poznáš, co je mu příjemné a co ne. Zas aby neměl pocit, že už o něj nestojíš. Zlatá střední cesta ![]()
@Pomka píše:
Snad jo, přeju ti to. Člověk ale nikdy neví a je těžký v takových situacích zachovat chladnou hlavu… S těma citama bych se taky až úplně nestranila, poznáš, co je mu příjemné a co ne. Zas aby neměl pocit, že už o něj nestojíš. Zlatá střední cesta
o jo, ale když jsem ho naposledy chtěla pohladit, tak cuknu do pryč.Ráda bych, ale už se bojím.
@Pomka píše:
Uvidíš, záleží na situaci.
to jo:-) ale včera u filmu měl ruce do sebe, asi si je hlídal:-)
@lovesmile píše:
To je tak zmateně napsané, že se mi nad tím ani nechce přemýšlet.
Moje reč,, totálně jsem se v tom psaní ztratila ![]()