Je to normální i u jiných povolání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.6.25 18:24
@bmimino píše: Více

Po mně konkrétně ani ne. V tomhle mám štěstí. Ale nesnáším tu atmosféru, když se t řve na jiné, ty pak brečí na lékařáku… ale taky si už na mně primářka schladila nepříjemně žáhu. Je velmi náladová.

• Citovat
  • Upravit
1232
18.6.25 18:35

Nastav si to pozitivně, negace ti jen ubližují, sama víš, že je to stresová práce. Když na tebe někdo křičí, nevnímej to, mysli na něco jiného, s takovým člověkem nediskutuj, neřeš, že odchází 5 lékařů, to není tvůj problém, dělej si svoje a neřeš jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10882
18.6.25 18:40

Rekla bych, ze je to jako vsude jinde o konkretnich lidech. Psychopati na vedoucich pozicich se vyskytuji celkem casto a ja verim, ze ve zdravotnictvi, kde je mnohem vetsi tlak, ptze proste jde o zdravi, ne-li o zivot a kde je celkem bezne vyhoreni, to muze byt castejsi. Chlap je prakticky lekar, takze v ramci predatestacni praxe prosel radou oddeleni v rade zarizeni. Ze by se rvalo asi nikdy nerikal, ale takova ta aragonace a ponizovani mene zkusenych od vedoucich lekaru, to ano, v obou pripadech velke prazske nemocnice a bylo to vzdy o tom konkretnim vedoucim lekari. Byl v obou pripadech kratce po skole a velice rychle si tak udelal jasno v tom, ze v takovem prostredi cely zivot pracovat nechce a chce do soukroma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10882
18.6.25 18:42

@bmimino Ze odchazi lekari celkem jeji problem je. Ona se ta prace, co po nich zbyde, sama neudela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
18.6.25 18:44

@verusak.berusak
vždycky se to zvládne, je to o hubu, ale zvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10882
18.6.25 18:48
@Anonymní píše: Více

Jo, takhle jak to popisujes, to chlap taky presne zazival. Dokonce si i myslim, ze to tehd taky byla interna. Mam jeste kamaradku psychiatricku a ta takto odesla taky z Bohnic. Tam teda hlavne problem brutalni podstav a mnozstvi prace, ktera se neda zvladat, nebo neda zvladat tak, aby to melo nejaky smysl. Ma soukromou praxi a je hodne spokojena, pracuje kvuli detem 3 dny v tydnu, zadne sluzby atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10882
18.6.25 18:49

@bmimino Nejek zvladne, ale za jakou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.25 18:50
@bmimino píše: Více

No je to můj problém, protože místo 10 lidí budu řešit 15, přičemž se očekává, že ve stejné kvalitě a ve stejné rychlosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.25 18:57
@verusak.berusak píše: Více

Jsem ráda, že někdo ví, o čem mluvím.
Ano, vyhlídky jsou, ale ještě taky musím doklepat 9 měsíců… přitom práce je hezká, zajímavá, ale to prostředí, to je něco. Přijdu si v pasti. Šli jsme do manželova rodného města, mladší dítě mam v nemocniční školce, bez toho bych nepracovala, musíme se starat o těžce nemocnou tchyni. Manžel funguje suprově, ale je to tak, že bez jeho platu jsme nahraní, bez mého vyjdeme v pohodě… těším se do laborky.

• Citovat
  • Upravit
561
18.6.25 19:14

Já jsem teda taky od fochu, takže na jiná povolání neodpovím. Ale rozhodně ti doporučuju odejít. Dva roky je moc dlouhá doba. Nestojí to za tvé duševní a i fyzické zdraví. Zažila jsem i víckrát toxickou atmosféru, kdy jsem přemýšlela, že pokud by to mělo být takhle, raději budu dělat cokoliv jiného. Určitě to tak není všude, ale zrovna interna mi přijde dost často se špatnou atmosférou. Sražené sebevědomí asi do určité míry souvisí také se současnou atmoskou v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13024
18.6.25 19:16

Vyskytuje se to všude, na jednom oddělení je u nás podobná vedoucí a o zdravotnictví se nejedná. Zažila jsem to všude, kde jsem byla, i když ne přímo na mě. Já bych na takovém oddělení nebyla. Říká se, že mezi lékaři je více psychopatů než je obvyklé v průměru, po zkušenostech souhlasím a řekla bych, že díky tomu to zažíváš častěji než běžná populace. Když se k tomu ještě přidá, že lékaři jsou mnohde vychovávání k tomu, že jsou nedoknutelní a do jisté míry je to i pravda(neber si to osobně), tak tyto typy v kombinaci s tím, že lékaři jsou obvykle dost inteligentní, prostě ještě vyrostou do něčeho takového, co popisuješ. Neznám úplně tvoje možnosti ohledně atestace, ale vydrž nezbytné minimum a poté se zaměstnej někde, kde to bude lepší, nebo se udělej na sebe.
Zkus myslet an to, že jako lékař, pokud vydržíš do atestace, tak máš poté, pokud máš a to psychicky toto zaměstnání vykonávat, jistotu stabilního a dobrého příjmu a zaměstanání oproti ostatní populaci úplně božskou.
Jen než máš atestaci, tak je to fakt naprd, slyšela jsem to z vícero směrů. A nemělo by být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
18.6.25 19:23

Skončila jsem u Kauflandu, co je to za nesmysl? Členka rodiny medicínu vystudovala, pracovala v nemocnici, za Covidu zdrhla a jako matka více dětí, je jich fakt dost, učí na základce.

• Citovat
  • Upravit
8966
18.6.25 19:43
@Anonymní píše: Více

To je těžký, no. Když vlastně změnu nechceš. Nějak se mi nechce věřit, ze by všude bylo normou to, co píšeš. Jiné oddělení, jina nemocnice. Není nutné hned jiné povolání. Já bych v tomto opravdu nepracovala, i za cenu toho, ze bych byla chvíli bez práce. Věřím, ze lékařka si práci najde. Školka taky neexistuje jen ta jedna ve vaší nemocnici. Chápu, ze to není jednoduchý, ale tim pádem to ani nebude mít jednoduchý řešení. Musíš se odhodlat. No a nebo si zvyknout, ale je to fakt blázinec, hrůza. Určitě ne norma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.25 19:50

Já jsem nelékařský zdravotník a dovedu si to představit. Radu nemám, taky nechci střídat ta zařízení jako cvičky. Lékaři nedotknutelné a nafrněné božstvo často bez respektu k jiným profesím. Kolikrát mi zpochybňovali diagnostiku, kterou si troufám říct umím a ovládám nástroje, které lékař ne. Někdy na tom byl i bitý pacient.

Chci to doklepat k atestaci a pak jít konečně sama na sebe.

• Citovat
  • Upravit
5170
18.6.25 20:13

Normalni to neni. Nenech si to libit. Normalne se ozvi, rekni at na tebe laskave nekrici. A kdyz to nepomuze, res to s jejimi nadrizenymi.

Jinak k tomu psani, na mobilu te to nebavi, na pc nemas cas… Tak co to psat normalne na papir?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová