Jedináček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5811
25.6.07 23:09
svetlana píše: Šárko,

myslím, že takhle se ta otázka položit nedá. Určitě je lepší víc dětí, ale např. já budu mít jedináčka. Mám svoje důvody - věk, kariéra atd. Kdybych měla další dítě, musela bych je od nejbližší možné doby dávat do jeslí nebo mu najmout chůvu (můj manžel bohužel není ten typ, co by mohl jít na mateřskou), takže si myslím, že je lepší mí dítě jedno a maximálně se mu věnovat, než rodit děti s tím, že pak na ně nemám čas. Už takhle chodím od Aniččina jednoho roku do práce, i když na půl úvazku, a ve dnech, kdy nejsem doma, se o ni starají moji rodiče. Ale ti už mají svůj věk a péči o dvě děti by nezvládli.

Světlana

Rozhodně chápu tvé důvody a nezlehčuji je, ale věz sto jí to za PRD bejt sám. Já jsem jedináček a dokonce jsem byla od 8 měsíců v jeslích a stálo to za nic a stojí. Jediné pozitivum je že si velice rychle umím dát do hovoru :arrow: ovšem to nemusí být proto že jsem si už jako dítě musela hledat hráče mimo domov. Byla jsem SAMA a jsem sama, až odejdou rodiče nebude nikdo, pravda jsem universální dědic :potlesk: Opravdu jsem se tím VŽDY trápila, tak to je moje zpověď jedináčka :wink: Taky je pravda že žiju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.7.07 20:17

jedináček

Ahoj, já jsem pro jedináčka.Vzhledem k tomu, že jsem momentálně sama s dcerou, tak si myslím, že už další dítě mít nikdy nebudu.Ale i když jsem žila s partnerem, tak jsem další dítě nechtěla, možná to také bylo tím, že náš vztah nebyl ideální. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.7.07 20:18

jedináček

Ahoj, já jsem pro jedináčka.Vzhledem k tomu, že jsem momentálně sama s dcerou, tak si myslím, že už další dítě mít nikdy nebudu.Ale i když jsem žila s partnerem, tak jsem další dítě nechtěla, možná to také bylo tím, že náš vztah nebyl ideální. :roll:

• Citovat
  • Upravit
4823
1.7.07 21:01

Ahojky,
ja jsem taky pro vice deti a doufam, ze se nam aspon dve podari :D
Ikdyz na druhou stranu si rikam, ze kdybychom byli v nejake slozite situaci, tak bych se spokojila jen s jednim, abychom mu mohli doprat vse, co si zaslouzi(a nejen po materialni strance). Nemyslim tim silene ho rozmazlovat a kupovat vse podle poslednich trendu. Ale nechci, aby se treba nekdo nasim detem smal, ze jsou „socky“. To bych si v zivote neodpustila!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.7.07 01:56

Jedináčka jsem nikdy nechtěla, čekám třetí plánované dítě - ale i když je to paráda, uvědomuji si, že s Adlou samotnou bychom měli mnohem víc aktivit…
Takže s více dětmi vidím více výhod jedináčkovství, ale i tak bych nikdy neměnila… Přesto už chápu rodiče jedináčků…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
2.7.07 07:15

Hlasuju pro vice deti. Mam jednoho vlastniho brachu a 4 nevlastni sestry a musim rict, ze si zivot bez nich (hlavne bez brachy) nejak nedokazu predstavit.
Ja sama mam zatim doma 5ti mesicniho jedinacka, ale jen co to pujde, tak budem zkouset dalsi :wink: . Mam nejvyssi cas, mala se narodila po 7 letech snazeni, ted to doufam vyjde driv, pac je mi uz 37.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.7.07 09:53

Ahoj, já jsem stále skalní zastánce dvou příp. více dětí…
mám ale kamarádku, která chce jednoznačně jen jedno.. občas se navzájem přesvědčujem o výhodách toho našeho vlastního rozhodnutí :D
Argumenty moje = více dětí:

• nebudou sami na 4 staré rodiče /vlastní a tchánovci/ - alespoň o ty vlastní pomůže s péči sourozenec…
  • nebude sám, až všichni staříčci zemřou… rodina je rodina… a zůstat jen sám, byť s novou rodinou, manželem.. je určitě složitější než mít ještě sourozence, který tě bere i s chybami.. jen tak se „nerozvede“.. člověk nikdy neví, jak to partnerství dopadne.. ale sourozenec je většinou trvalejší parťák pro život… :-)
  • dvě děti se spolu zabaví… a i kdyby to bylo o tom praní se apod.. vše to je otrkávání se pro život…
  • naučí se kompromisu .- prostě není jen o sám… a vše pro něj, kolem něj.. neocenitlná věc pro život…

Argumenty kamarádky pro jedno dítě:

• můžu mu dopřát každý den kamarády, ale jen na dobu, kdy mám na ně nervy a pak je poslat domů, ať si je řeší jiní :-)
  • na otázku učení se kompromisu říká, že ona má také svůj čas pro sebe, dítě jej bude muset respektovat = nebude vše podle něj..
  • chce čas i na sebe, s jedním dítětem se lépe rozdělí o péči o něj s manželem a mají pak každý dost času pro sebe..
  • druhé dítě nebude tak perfektní jako to první :roll:, které by opravdu svou poddajností a chytrostí na:,–(ilo vysokou laťku (velmi chytrý bystrý a hlavně poslušný klučina..) - k tomu radši bez komentáře..

Tak si vyberte, mně ona svými argumenty nepřesvědčila, já ji svými také ne :-)

E-.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
3.7.07 22:12

Heliku, Efino a další,

znovu opakuju, že si TAKY myslím, že víc dětí je lepší než jedno, ale zase si myslím, že je lepší mít jedno dítě a v mezích možností se mu věnovat, než mít více dětí a nechávat je chůvě nebo jeslím. Ale na druhou stranu argument o sourozencích - parťácích taky nemusí platit, znám bohužel docela dost případů, kdy se sourozenci v dospělosti ani nestýkají.....A co když se sourozenec „nepovede“ (drogy, alkohol…), a ten druhý si ho po smrti rodičů potáhne jako další kouli do života?

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.7.07 22:21

A co když se nepovede ten první a rodiče nakonec nemají nikoho?

Nebo se jedináčkovi nedejbože něco stane?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
9.7.07 20:55

Světlano, podle mne je to jen o číslech..

Kolik lidí znáš, kdo měli jedináčka a už jej nemají?
Kolik lidí znáš a sourozenci se v dospělosti nesnáší?
Kolik lidí znáš, jsou sourozenci a jsou rádi, že tam někde někdo ještě je.. koho vidí třeba párkrát do roka či si jen volají.. ale vědí, že nejsou na světě sami… že dál budou rodina.. že se starými rodiči třeba pomůže?? Nebo to jsou velmi blízcí sourozenci vidící se téměř denně…

Nějak mi to stále z pohledu pravděpodobnosti vychází dost jasně :wink:
Ale to „kdyby“ tam bude stále… to by člověk ale nemohl vyjít ani z baráku.. co kdyby zrovna někdo pustil z okna květináč… a nebo… co kdyby… :wink:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
9.7.07 22:16

aHOJ,
tak my bychom rádi 3 děti, Honzíkovi je 7 měsíců, tak druhé začneme zkoušet příští rok, chtěla bych velkou rodinu, myslím si, že jedináček je rozmazlený, sice se rodiče věnují jen jemu a asi i tedy bude mít to co chce, ale s víc dětmi, je určitě víc srandy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
9.7.07 22:41

:lol: nevyřešitelné téma :lol: :wink:

nicméně já hlasuji pro min. 2 děti (raději 3)
mám sestru, od dětsví se moc nemusíme…obě máme svoji hlavu :wink: ale přesto jsem moc ráda, že ji mám

manžel je jedináček…nikdy by proto nesouhlasil mít jen 1 dítě z našeho vlastního rozhodnutí…velká nevýhoda je, že tchýně už nikoho krom manži (nás) nemá a jsme z toho dost na mrtvici :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
10.7.07 20:26

Ahojte, já jsem ze dvou, mám mladšího bráchu a celé dětství jsem si přála být jedináček. Dost jsme se mydlili a tak. Teď už je v pohodě, ale přiznejme si to…život bez něj bych si dovedla představit, i když ho teď už mám dost ráda. Manžel je ze tří. Momentálně nám stačí jedno, ale kdo ví, jestli si později nebudeme chtít pořídit ještě nějaké :wink: Času máme zatím dost, patříme mezi mladší rodiče (teda já) :lol:
Neviděla bych to ale jako tragédii, kdyby už žádné mimi nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
13.6.08 08:48

Tak i když už toto téma nebylo dlouho komentováno, přidávám názor.

Asi jsem divná či co, ale my z největší pravděpodobností (nikdy neříkej nikdy :lol: ) budeme mít jedináčka :wink:
A důvody? Možná trochu malicherné, možná sobecké, ale jsou to MOJE důvody.

• bude se mít luxusně (což já ani manžel jsme se rozhodně neměli)
  • brzo budeme moct vycestovat a projíždět křížem krážem celý svět (se dvěma dětmi by to bylo joooooooooooo drahé a navíc by jsme museli ještě čekat, než by druhý prcek odrostl)
  • budeme si moct dovolit i spoutu jiných věcí (možná pro někoho pitomost, ale já bych ráda věnovala čas a peníze i sobě, nejen dětem)
  • těhotenství ani porod jsem neměla zrovna nejlepší (jasně, mohlo by být hůř i líp, ale.....) a nechci aby se něco podobného opakovalo.

Určo bych ještě něco našla, ale teď si zrovna už nevzpomenu.

Každopádně něříkám, že už si opravdu druhé nepořídíme, ale v téhle chvíli je pro nás jedináček výhradní :wink:

Je to můj názor a já ho nikomu nevštěpuju, takže to, prosím, berte v potaz.

Díky a mějte se B.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.6.08 09:27

Tak já bych se pod tento názor ještě před 3 lety podepsala a se vším souhlasila.Syn měl všechno,ale rozhodně nebyl rozmazlený,max. jsme se mu věnovali-byl na to čas-opravdu strašně šikovný kluk.Jenže přišel do školy a tam měli všichni kromě dvou spolužáků sourozence.Když se paní učitelka ptala jak se jmenuje brácha ,sestra on neměl co říct.V té době si to začal uvědomovat,že je sám,že má pokoj plný hraček,ale nemá je komu ukázat a začal být strašně uzavřený a smutný.U nás je happy end ,syn má dnes 9 let a holčička má dnes 9 měsíců a já jsem za to šťastná,protože vidět jejich rozzářené obličeje nic nenahradí.Jenom mě mrzí,že jsem byla tolik let tak sobecká,protože nic jiného v tom není, než naše pohodlí.S těmito argumenty určitě.Takže po mých zkušenostech -jedináček NE!Hanka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová