Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. píše:
Ale v těch skutečně důležitých tě teprve potřebovat začne…
Přesně tak… ono se to pak změní, ty „potřeby“. My už jsme parťačky, hodně diskutujeme, a nastane ten čas, kdy nebude potřeba ta fyzická pomoc, ale spíše ta psychická ![]()
@hanka.br. píše:
Ale v těch skutečně důležitých tě teprve potřebovat začne…
NA to se taky těším, vždyt je to moje největší štěstí
Manžel také druhé nechtěl, teď máme dvě krásné děti a je nejšťastnější táta. Já jedináčka nikdy nechtěla, druhého prcka jsem si vydupala…někomu se to třeba nebude zdát, ale já si prostě myslím, že mít sourozence je jedna z nejkrásnějších věcí v životě…
Mně by popravdě bylo líto mít teď druhý dítě. Se synem začíná být konečně sranda, podnikáme spolu spoustu věcí, pořád mě hodně potřebuje (26 měsíců) a já se mu můžu věnovat, čteme knížky, jezdíme na kole, blbneme, kreslíme. Všechny tyhle aktivity by se musely hodně omezit, já bych byla nervózní, nevyspalá, neměla bych na něj čas. To ne. Přimlouvám se za kdyžtak druhý dítě až po delší době.
@kacz píše:
Mně by popravdě bylo líto mít teď druhý dítě. Se synem začíná být konečně sranda, podnikáme spolu spoustu věcí, pořád mě hodně potřebuje (26 měsíců) a já se mu můžu věnovat, čteme knížky, jezdíme na kole, blbneme, kreslíme. Všechny tyhle aktivity by se musely hodně omezit, já bych byla nervózní, nevyspalá, neměla bych na něj čas. To ne. Přimlouvám se za kdyžtak druhý dítě až po delší době.
Já bych ráda začala „pracovat“ na dítěti až tak za rok. Ale manžel je zaseklý, prý s tím vůbec nemám počítat no, takže tak.
@dendule4 píše:
Já bych ráda začala „pracovat“ na dítěti až tak za rok. Ale manžel je zaseklý, prý s tím vůbec nemám počítat no, takže tak.
To taky není dobré to radikálně utnout, o tom musíte společně rozhodnout a domluvit se - nemůžete to zkrátka teď příliš neřešit?
@hanka.br. píše:
To taky není dobré to radikálně utnout, o tom musíte společně rozhodnout a domluvit se - nemůžete to zkrátka teď příliš neřešit?
O Vánocích jsme se o tom naposledy pohádali, takže já už o tom nemluvím. NAposledy jsem ale hlídala kámošce mimčo a malá mu povídá: Tati koupíme taky tohle mimi? A on jí řekl, at na to hned zapomene a mě to bylo hodně líto, takže to v sobě spíš ted dost řeším.
Ja bych chtela deti minimalne dvě, sama jsem jedinacek a sourozence bych si moc prala. Hlavne ted v dospělosti. Jako děcko jsem byla hodne v kolektivu apod tak to nebylo tak hrozne, ale ted jsem na všechno sama. Muj táta vyžadoval 2 roky peci v těžké nemoci a poté zemrel, pak onemocněla mamka. Tohle všechno jsem řešila kdyz me bylo 24 a byla jsem na to úplne sama, to bylo pro me ze všeho nejhorší.
@dendule4 Rozumím. Nech to ležet - věřím, že na to časem dojde sám. Třeba k tomu potřebuje dojít sám, aby se necítil tlačený.
@dendule4 píše:
Tvrdí, že to stojí moc peněz(nejsme milionáři, ale myslím, že uživit dvě děti bychom v pohodě zvládli). Dle mého z jeho strany jde trochu o pohodlnost, dcerka byla náročné miminko, moc toho nenaspala. Ale ted už má určitý režim, je na svůj věk hodně samostatná a jemu se prostě nechce absolvovat všechno znovu. Znovu se v noci budit, protože dítě pláče, atd. Atd. Ačkoli paradoxně mi s malou nikdy moc nepomáhal
Tak tu zodpovědnost za finance chápu, zkus ale třeba každý měsíc ušetřit nějakou částku a ukázat mu, že se umíš uskromnit a zvládli byste to v klidu. Ohledně péče o další miminko se domluvte, jestli by se nenašel nějaký režim, který by mu umožnil odpočinout si a dospat (my se třeba o víkendu střídáme, jeden den nechá dospat manžel mě, druhý den vypadnu s dítětem já hned ráno třeba k babičce nebo někam, aby měl celé dopoledne klid on). Neříkám, abys ho přemlouvala, dítě musí chtít oba, ale můj manžel taky váhal, ale když viděl, kolik jsem ochotná obětovat já, ale přitom na něj netlačím a vážím si jeho zodpovědnosti, sám přišel s tím, že druhé ano, a od pozitivního testu je v sedmém nebi.
@dendule4 tak u nas je to podobne. s tim rozdilem, ze dceri je teprve necelych. 10mesicu. vzdycky jsme planovali, ze budeme mit 2 deti, ale po porodu se manzel sekl a o druhem nechce ani slyset. ja vzdycky chtela deti brzo za sebou, aby k sobe meli vekove blizko. ale klidne bych pockala dele, akorat, ze manzel mi rika, ze druhe dite nechce vubec…
je pravda, ze dcera je celkem vymodlena, prvni tehotenstvi jsme ukoncily, miminko melo vrozenou vadu, pak prislo nelehke obdobi a zdravotni problemy spojene s potratem a az pak dalsi tehotenstvi, ktere bylo pro nas stresujici. no a na zaver porod tkzv. zvonem a dite po porodu v bezvedomi…nastesti vse dobre dopadlo a mala je v poradku
za coz jsem skutecne vdecna. cerstve po porodu jsem taky tvrdila, ze druhe dite nechci, ale po zahojeni vsech ran bych do toho sla znova…chci, aby dcera mela sourozence a taky bych v sobe jeste chtela nosit miminko. samozrejme, pokud by tehotenstvi neslo ze zdravotnich duvodu, naucila bych se zit s tim, ze mame jedinacka…ale nesmirim se asi nikdy s tim, ze se o to, aby dcera mela sourozence ani nepokusime ![]()
@dendule4 taky se kvuli tomuhle tematu hadame a posledni dobou se snazim o druhem diteti vubec nemluvit…trosku doufam, ze casem zmeni nazor, kdyz do nej nebudu porad hustit ![]()
Ahoj, ja mam teda deti dve, ale taky jsem se pomalu smirovala s tim, ze druhe nebude nebo bude s velkym odstupem. Nakonec je od sebe mame 4,5 roku a je to uplne parada. Jinak vyhody jednoho ditete? Nebudes muset delit svoji pozornost - muzes se opravdu 100% venovat potomkovi. Kolem tech 4-5 let uz je rovnocenny partak na vylety, srandicky, koukani na pohadky, ktere bavi i tebe a hrani her. Muzete spolu leccos vyrabet! Jit do restaurace, i kdyz tam neni detsky koutek
Babicky si vetsinou takove dite bez protestu vezmou na vikend. Rano se obslouzi a vy se muzete s muzem valet!
U nas tohle obdobi trvalo chvili, pak prislo narocne miminko a z nej je ted turbo batole, co jeci, vzteka se, a u niceho nevydrzi
my jsme druhe chteli a moc a jsem fakt rada, ze mame oba dva, ale vse ma sve pro a proti
Netrap se, nic neni pevne dane! Uzivej si zatim jedineho potomka, treba tu tvou 100% pozornost nebude mit na veky ![]()
Můj muž také 2 děti nechtěl. Má už 18 letého syna z předchozího vztahu. Spolu máme dcer a po 3,5letech synka. Já jedináčka nechtěla. Mohla by mít víc materiálních věcí, to ano.Ale kam se to hrabe na sourozence. Až tu jednou nebudeme, bude mít alespoň bratry. Je to možná hloupé, ale když se něco nedej Bože jednomu stane. Mám důvod žít pro druhé. Když vidím jak si spolu vyhrají, hádají, usmiřují atd. jsem šťastná, že je mám a oni mají sebe.
@dendule4 píše:
Chtěla bych obnovit diskuzi.
Můj muž odmítá další dítě. Máme dcerku které je 27měsíců, já bych ještě jedno dítě chtěla. Nicméně zřejmě se budu muset srovnat s tím, že malá bude jedináček a zajímaly by mě zkušenosti těch, jenž mají jen jedno dítě, jaká v tom vidíte pozitiva. Aby se mi trochu zvedla nálada, děkuju
můj muž taky, i dkyž ví, že bych druhé chtěla. Ale pozor, až bude našemu synovi tak 6, dřív ani omylem!! je hodně náročný, nespavec, asi jak u Vás a já si právě začínám užívat to jeho parťáství! ![]()
Je možné, že druhé nebude - chlap nesvolí, nebo já uvidím, že nejsou podmínky atd. a co, svět se nepřestane točit.
Takže nesmutni. Člověk míní, život mění. ![]()