Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě je stanování super třeba na festakach nebo někde v kempu na víkend. Třeba týdenní dovolenou bych ale ve stanu absolvovat nechtěla.
Výbavu bych si prvně půjčila a zkusila, jestli vás to chytne. Ono když už kupovat, tak to chce kvalitní, spala jsem ve stanu za pár stovek i v kvalitním za několik tisíc a rozdíl to je opravdu veliký.
Jo, jezdila jsem s rodicemi od mala a ted jezdime s prckem, poprve kempoval ve 3 mesicich (teda, spali jsme v aute, ale v kempu, tak snad se to pocita
),, ale od te doby x-krat…my dokonce cestovali takhle 5 mesicu v kuse (ale ne v CR, malemu bylo 9-14 mesicu). Jinak mame oblibene misto na Slovensku, kam jezdivame na vodu s takovou napul ustalenou skupinou, ja teda byla s malym loni poprve po dlouhe dobe, pac zijeme v zahranici, ale ta sama parta +- se drzi uz od meho detstvi ![]()
Na zakladni minimum potrebujes stan, karimatky/nafukovaci matrace/poradnou vrstvu dek, spacaky (I kdyz my uz ted jezdime normalne s polstari a perinou, i tak to jde
), teple obleceni na spani…pak jestli budes varit, tak varic a vhodne nadobi…na pohodli jsou dobre zidle a stolek, ale da se I bez toho, hlavne, pokud budete jist nekde ve stravovacim zarizeni. No a existuje miliarda ruznych vychytavek, ale to je pro zakladni pokus asi zbytecne.
Tak neni kempovani jako kempovani. KLasicky kemp by me moc nebavil, ale treba pro deti to je dost zabava. My jezdime do hor k jezeru a je to pro me porad ta nej dovolena co existuje…
Jezdime stanovat…napr na machac…byla jsem před dvěma roky a super. Ted jsem 30tt tak ze tohle léto to radši nebudu riskovat ![]()
Jezdíme. Spíš mimo kempy s mužem na ryby úplně mimo nějaký restaurace, sprchy… Takže my si i vaříme na vařiči. Ale člověk na to musí mít povahu, pro každýho to není no. Mladší s námi byl ve 4 měsících ![]()
@levandule23 píše:
Za mě je stanování super třeba na festakach nebo někde v kempu na víkend. Třeba týdenní dovolenou bych ale ve stanu absolvovat nechtěla.
Výbavu bych si prvně půjčila a zkusila, jestli vás to chytne. Ono když už kupovat, tak to chce kvalitní, spala jsem ve stanu za pár stovek i v kvalitním za několik tisíc a rozdíl to je opravdu veliký.
Mam to stejne.
Ahoj, my jezdíme stanovat s dětmi každý rok k Jinolickým rybníkům. S manželem teda spíme v autě, děti ve stanu. Letos se chystáme zas a už se moc těšíme.
@janinka81 Do Jinolic to máme kousek. Tahle místa poznáváme z domova. Český ráj už máme poměrně dost prolezlý, ráda bych poznávala i další místa. Představovala bych si to tak, že bychom např. jeli do jižních Čech nebo na Moravu, postavili stan a poznali to zase tam.
Další co mě ale napadá, jak je to třeba s věcmi? Peníze, telefon, foťák.. To si člověk nechá ve stanu? V autě?? Měla bych strach, že mi to někdo ukradne..
Pro nas to neni, mame radi hezke hotely. Ale zazila jsem to jako mlada v opravdove divocine a byl to zazitek na cely zivot. A deti by to podle me mely znat a umet, takze jednou se s nimi urcite vydame taky, aby to zazily.
@Lenka002 píše:
Taktéž.
Vyhověla jsem tehdy dětem a nikdy více. Obzvlášť společné sprchy a WC mě odradilo.
Jezdíme do hotelů a vyzkoušeli jsme apartmán, tam mi vadilo, že na dovolené musím uklízet a vařit, ale byl pěkný a kousek od moře, to jo.
to napriklad me nevadi. Prave naopak. Protoze po 2-3h na plazi se povetsinou zacnu nudit a co pak? Kdybych nemela alespon tu napln dne, ze si dojdu do samozky, nakoupim a neco maleho lehkeho uvarim, tak budu po 3 dnech uplne divoka nudou.
Ke stanovani… nikdy jsem jako dite s rodici nebyla a ted na stara kolena si to nedovedu predstavit. Spat na tvrde zemi ani omylem. Potrebuju muj komfort, tj sprchy, poradny zachod, poradnou postel a skrin, do ktere se dam moje osaceni.
@eva valoi píše:
Nikdy jsem nebyla stanovat, s rodiči jsme jezdili do hotelu nebo chatek, pak jsem měla (vlastně dosud mám) malé děti, tak jsem to neřešila. Vlastně jsem spala ve stanu akorát jako dítě u známých na zahradě - tedy veškerý komfort (koupelna, jídelna, televizka) a noční romantika ve stanu. Nyní, na prahu čtyřicítky, bych chtěla stanování zkusit, ale muž si tak trochu klepe na čelo, co mě to na stará kolena napadlo a že to bude zbytečná investice. Zkrátka mě od toho odrazuje, tak bych ráda podiskutovala, co to vlastně obnáší. Samozřejmě stan není investice jediná, to chápu. Vlastně ani nevím, kam bych se stanem jela… Upřímně občas okolo nějakého kempu jedeme a to prostředí a společnost není úplně můj šálek kávy.(
stan si na vyzkoušení od někoho půjčíš, stany se půjčují… stejně nevydrží napořád a různě se ti mění požadavky na velikost a váhu, takže outdoorové rodiny neustále provádějí směny.
Do stanu především musíš být připravená na nepohodlí a přijmout ho až si ho užívat. Potom už je to pohoda. Já teda nesnáším kempy, je to pro mě východisko z nouze, ale zase tam máš tu sprchu a WC, pokud to potřebuješ. A možná si tam můžeš koupi i tu večeři… já to mám nejraději nadivoko, s sebou úplně vše potřebné a někde se zašít do lesa. S malými dětmi to ale moc nejde, ty máš to poslední ještě dost malé, ne?
@eva valoi píše:
A jinak jak tu někdo psal - já bych raději do hor nebo někam do přírody. Kemp by mi asi moc nedal. Myslím, že to budu muset opravdu hodně zvážit. Navíc muž se k tomu staví negativně a já si dost dobře neumím představit, že bych jela se stanem a s dětmi někam sama.
to už si musí unést svoje věci, my takhle s nimi chodíme od 6 let. A nešla bych úplně sama, vždy s kamarádkou, alespoň 2 dospělí lidé.
Pro mě je nejzasadnější potíž s dětmi ve stanu jejich nedisciplinovanost a neklid, pokud přijde déšť. Protože v tom případě se musí důsledně dbát na to, aby se toho namočilo co nejméně - nejde to usušit. A také se ve stanu nesmí mlýt a dotýkat se stěn. Ve stanu je obvykle málo místa a zejména chlapečkové fakt nevydrží přes den hodiny ležet a hrát karty. Když jsem jeli s kolama, tak se rozhodlo, že se prostě pojede i v dešti, pokusíme se někde zašít ve vesnici v hospodě nebo kdekoli a pokud promokneme moc, tak pojedeme domů.
@Pudloslava píše:
Pro mě je nejzasadnější potíž s dětmi ve stanu jejich nedisciplinovanost a neklid, pokud přijde déšť. Protože v tom případě se musí důsledně dbát na to, aby se toho namočilo co nejméně - nejde to usušit. A také se ve stanu nesmí mlýt a dotýkat se stěn. Ve stanu je obvykle málo místa a zejména chlapečkové fakt nevydrží přes den hodiny ležet a hrát karty. Když jsem jeli s kolama, tak se rozhodlo, že se prostě pojede i v dešti, pokusíme se někde zašít ve vesnici v hospodě nebo kdekoli a pokud promokneme moc, tak pojedeme domů.
místo domů bych jela do nějakého penzionu, pokud by teda podle předpovědi nemělo pršet nějak dlouhodobě v kuse…