Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paola21 píše:
Pokud zakladatelka jede pod stan poprvé a možná i naposled, tak mi přijde zbytečné kupovat kempinkové nádobí, vařiče, židličky apod. - to třeba časem, jak jí to chytne. Naše stanování probíhalo nejdéle 3 dny, takže jsme nechtěli tahat fůru „blbin“, bylo to zbytečné, ale my jsme dost nenároční. Nakonec jsme se i shodli, že příště necháme doma i stan a budeme spát pod širákem.Ale jezdíme blízko civilizace a v ČR, kdybych jela do nějaké divočiny, tak by to bylo samo jiné - ale to zakladatelka asi neplánuje.
a nebo naopak… je možné, že bez těch židliček, nádobí a vařiče ji to nebude bavit, protože nebude mít kde sednout, kam si postavit kafe a v čem ohřát jídlo… a kdyby napoprvé vyjela se vším, tak by je všechny to chytilo víc… když se jede autem, není to žádný problém, auto to uveze… na kolech nebo pěšky s batohem na zádech je to horší…
@lucenka píše:
ale tak to už je nejspíš dost let zpátky, co máš takové zkušenosti. Takže se to za tu dobu mohlo změnit.
Já nechápu, jaké cennosti s sebou tahat pod stan
Máme akorát telefony a foťák a to je celé a to máme u sebe. Nic jiného. Věci jako spacáky, deky a oblečení necháváme v zavřeném stanu a nikdy se nám nic neztratilo
@Regina Hero píše:
a nebo naopak… je možné, že bez těch židliček, nádobí a vařiče ji to nebude bavit, protože nebude mít kde sednout, kam si postavit kafe a v čem ohřát jídlo… a kdyby napoprvé vyjela se vším, tak by je všechny to chytilo víc… když se jede autem, není to žádný problém, auto to uveze… na kolech nebo pěšky s batohem na zádech je to horší…
to je pravda.. my takhle jeli poprvé v domnění, že takové věci nepotřebujeme… jenže on je to dost opruz nemít si ráno kam sednout se snídani, protože je rosa. Nemít si večer kam sednou s vínem, když děcka usnou. A tak ![]()
@Regina Hero píše:
Tak záleží, jaké má kdo nároky a jak to chce pojmout, sednout se dá na deku, na oběd si můžeš dojít někam do kempu (tam si můžeš dát i kafe). Nevím no, dát X stovek nebo i tisíc za vybavení na kemp a pak jet třeba jenom jednou.. taky záleží, jak je na tom zakladatelka finančně. A jak píšeš, tahat tohle všechno třeba vlakem by bylo něco, autem se to dá v pohodě.
@Paola21 no, sednout na deku, když je na zemi mokro třeba po dešti nebo velká rosa, to taky není to pravé ořechové… a kempové židličky nejsou žádná módní záležitost poslední doby, ty jsme měli už když jsem já byla malé dítě… nebo skládací lehátka a podobně…
Není nad to, když si sedneš do křesílka se sklenkou vína v ruce a pozoruješ někde vysoko v horách západ slunce… to nemá chybu…
@Moise píše:
to je pravda.. my takhle jeli poprvé v domnění, že takové věci nepotřebujeme… jenže on je to dost opruz nemít si ráno kam sednout se snídani, protože je rosa. Nemít si večer kam sednou s vínem, když děcka usnou. A tak
jo, naprosto ti rozumím… po každé cestě nebo nějaké takové akci objevujeme další a další nápady a možnosti… ať už na lepší nádobí nebo na lepší vařič či gril, na různé vychytávky a tak… třeba skládací skleničky na víno na stopce… a hned si to pak člověk vychutná mnohem lépe než z obyčejného kelímku… ![]()
@Regina Hero píše:
@Paola21 no, sednout na deku, když je na zemi mokro třeba po dešti nebo velká rosa, to taky není to pravé ořechové… a kempové židličky nejsou žádná módní záležitost poslední doby, ty jsme měli už když jsem já byla malé dítě… nebo skládací lehátka a podobně…
Není nad to, když si sedneš do křesílka se sklenkou vína v ruce a pozoruješ někde vysoko v horách západ slunce… to nemá chybu…
Dělají deky, kde zespoda máš nepromokavou podšívku, je mi jasný, že židličky nejsou výkřik poslední módy
ale né každý je potřebuje. Fakt záleží, jak to chce zakladatelka pojmout, pro mě za mě ať si ty židličky a vařič koupí, jen píšu vlastní zkušenost.)
@Paola21 píše:
Dělají deky, kde zespoda máš nepromokavou podšívku, je mi jasný, že židličky nejsou výkřik poslední módyale né každý je potřebuje. Fakt záleží, jak to chce zakladatelka pojmout, pro mě za mě ať si ty židličky a vařič koupí, jen píšu vlastní zkušenost.)
tak jasně… a přinejhorším se dá sednout třeba na kámen, na cihlu nebo na kus dřeva…
@Paola21 píše:
Dělají deky, kde zespoda máš nepromokavou podšívku, je mi jasný, že židličky nejsou výkřik poslední módyale né každý je potřebuje. Fakt záleží, jak to chce zakladatelka pojmout, pro mě za mě ať si ty židličky a vařič koupí, jen píšu vlastní zkušenost.)
no jasně, ale tu deku musíš taky koupit, že jo ![]()
@Regina Hero píše:
tak jasně… a přinejhorším se dá sednout třeba na kámen, na cihlu nebo na kus dřeva…
ještě v autě taky
![]()
@Moise píše:
ještě v autě taky![]()
![]()
jo… tam taky…
dopředu, dozadu, na kapotu, na střechu, na zahrádku…
@Moise píše:
no jasně, ale tu deku musíš taky koupit, že jo
Tak mi jí už máme, používáme ji i na pikniky. Ale jestli ji zakladatelka nemá, tak je jedno, jestli si koupí židličky nebo deku:D fakt jenom píšu, jak to máme se stanováním my.
@Paola21 píše:
Tak mi jí už máme, používáme ji i na pikniky. Ale jestli ji zakladatelka nemá, tak je jedno, jestli si koupí židličky nebo deku:D fakt jenom píšu, jak to máme se stanováním my.
my ji taky máme, ale sedáme si do židliček… tu deku si bereme k vodě… ![]()
@Regina Hero píše:
my ji taky máme, ale sedáme si do židliček… tu deku si bereme k vodě…
Ať si každý sedne, kam mu vyhovuje. ![]()
@Paola21 @Regina Hero @Moise Tuhle deku máme. Asi bychom jeli autem tak na tři, čtyři dny. Já chci koupit stan dceři - je jí 17 a občas někde táboří s kamarády. Ale právě přemýšlím, jestli nekoupit rovnou něco třeba lepšího nebo kapánek většího, kdybychom to třeba jeli v létě zkusit. Nevím, no. Zvažuji. Nakonec by se dalo jet třeba i s kamarádkou a chlapy nechat doma.