Jezdíte stanovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12907
20.5.18 14:10
@eva valoi píše:
@janinka81 Do Jinolic to máme kousek. Tahle místa poznáváme z domova. Český ráj už máme poměrně dost prolezlý, ráda bych poznávala i další místa. Představovala bych si to tak, že bychom např. jeli do jižních Čech nebo na Moravu, postavili stan a poznali to zase tam.
Další co mě ale napadá, jak je to třeba s věcmi? Peníze, telefon, foťák.. To si člověk nechá ve stanu? V autě?? Měla bych strach, že mi to někdo ukradne..

Ani ve stanu ani v autě.
Všechno musíš mít stále u sebe nebo v sejfu na recepci(v lepších kempech). Jinak ti to někdo ukradne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.18 14:13
@Sany80s píše:
Ani ve stanu ani v autě.
Všechno musíš mít stále u sebe nebo v sejfu na recepci(v lepších kempech). Jinak ti to někdo ukradne.

tohle bude taky záležet na kempu… my třeba běžně nechávali foťák a mobil v zásuvce v umývárnách/kuchyňce v rakouských kempech. Stejně to dělali i další lidi.

• Citovat
  • Upravit
43031
20.5.18 14:13
@Regina Hero píše:
místo domů bych jela do nějakého penzionu, pokud by teda podle předpovědi nemělo pršet nějak dlouhodobě v kuse…

hele ja to mam v hlave na dvou urovnich, ktere se neprolinaji. nejela bych do penzionu smradlava, mokra, spinava s minimem obleeceni a hygienickych pomucek. ve stanu to nejak nevadi, patri to k tomu.
navic teda jde i o prachy, samozrejme… do penzionu nejezdime vubec, jen do levnych ubytovacich zarizeni, kde si muzem sami uvarit a to se obvykle zarizuje dlouho dopredu, nesezene se nablint.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907
20.5.18 14:14
@lucenka píše:
tohle bude taky záležet na kempu… my třeba běžně nechávali foťák a mobil v zásuvce v umývárnách/kuchyňce v rakouských kempech. Stejně to dělali i další lidi.

V Rakousku možná, u nás ani náhodu. Ještě jsem nezažila kemp, kde by se mi ve stanu někdo neprohrabal :roll:.
Smutné ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
20.5.18 14:15
@Sany80s píše:
V Rakousku možná, u nás ani náhodu. Ještě jsem nezažila kemp, kde by se mi ve stanu někdo neprohrabal :roll:.
Smutné ale je to tak.

další z důvodů, proč nesnáším kempy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.5.18 14:31
@Sany80s píše:
Smutné ale je to tak.

tak to bude asi naše specialita… nám se to ještě nikde nestalo… ale my nekempujeme u nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.18 14:31
@Sany80s píše:
Smutné ale je to tak.

ale tak to už je nejspíš dost let zpátky, co máš takové zkušenosti. Takže se to za tu dobu mohlo změnit.

• Citovat
  • Upravit
43031
20.5.18 14:36

Já bych tedy v kempu nic cenného nenechala, kdyžtak v tom autě někde pod pedálama. Ale vadí mi nedostatek soukromí, hluk a světlo do noci, smradlavé sociálky… je mi milejší čůrat v lese a mýt se v potoce, nebo se jen šmudlat vlhčenými ubrousky.
Ale to je už prostě specifická dovolená. když chce člověk přijet autem a mít s sebou baterii nafukovaček a gril, tak to mimo kemp nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Pudloslava píše:
hele ja to mam v hlave na dvou urovnich, ktere se neprolinaji. nejela bych do penzionu smradlava, mokra, spinava s minimem obleeceni a hygienickych pomucek. ve stanu to nejak nevadi, patri to k tomu.
navic teda jde i o prachy, samozrejme… do penzionu nejezdime vubec, jen do levnych ubytovacich zarizeni, kde si muzem sami uvarit a to se obvykle zarizuje dlouho dopredu, nesezene se nablint.

no, já bych se tam asi bez problémů jela osušit, okoupat, zkulturnit a ráno hezky nasnídat… zase tak smradlaví, špinaví a dezolátní jsme asi nikdy nebyli… a vzhledem k tomu, že dnes jezdí takhle spousta cyklistů, tak bych se toho vůbec nebála, že si o nás cosi špatného pomyslí… a pokud fakt potřebujeme, tak nějaké peníze navíc neřešíme… dopředu téměř nikdy nic nezajišťujeme, protože nevíme, kdy kde budeme… když se nám někde líbí, zůstaneme třeba i déle, než jsme původně počítali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
@eva valoi píše:
@janinka81 Do Jinolic to máme kousek. Tahle místa poznáváme z domova. Český ráj už máme poměrně dost prolezlý, ráda bych poznávala i další místa. Představovala bych si to tak, že bychom např. jeli do jižních Čech nebo na Moravu, postavili stan a poznali to zase tam.
Další co mě ale napadá, jak je to třeba s věcmi? Peníze, telefon, foťák.. To si člověk nechá ve stanu? V autě?? Měla bych strach, že mi to někdo ukradne..

Jak píše Lučenka, přes den, když jsi pryč, tak si to logicky vezmeš s sebou, v noci se do stanu těžko někdo bez povšimnutí dostane. Ale některé kempy nabízejí třeba i úschovu v trezoru atd. Na stan se dá dát taky zámeček - samozřejmě to odhodlaného zloděje nezastaví, ale proti takovému běžnému „nakouknu, ukradnu“ stačí.

Z hlediska vybavení určitě karimatky/nafukovačky, spacáky dle počasí, to je asi základ. Plynový vařič a nějaké základní kempovací nádobí nejspíš taky užijete. Možná něco proti komárům ještě nebo nějakou závěsnou kapsičku do koupelen na zavěšení hygienických nezbytností, aby měl ve sprše člověk při ruce. Jinak si nemyslím, že je třeba kupovat nic moc dalšího speciálního, zvlášť, když budete mít auto s sebou.

Co se týče stanování, jezdívali jsme s rodiči do kempů k vodě (to si za komára půjčovali takové ty velké stany, byl to skoro domeček :mrgreen: ), vařilo se na plynu nebo na ohýnku, hrálo na kytaru a mám na krásné vzpomínky (možná to by byl argument pro manžela, že to bude pro děti báječné dobrodružství).

V dospělosti/dospívání byla stan báječná věc na festivaly a cestování hlavně mimo ČR nebo v nějakých menších tábořištích - kempy u nás se tedy prý zlepšují, ale moc jsme to teda netestovali. :lol: Koukat na recenze kempů se vyplatí. Super je cestování v zemích, kde se smí stanovat i mimo kempy - pak někam dojedeš/dojdeš a přechrupneš, další den pokračuješ.

Taky je možnost kombinace stanování s občasným ubytováním v penzionu v rámci jedné dovolené (když je to nějaké putování) - celkové snížení nákladů na cestu, přitom větší mobilita a zároveň možnost vysušit se a zregenerovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.18 14:41
@Regina Hero píše:
no, já bych se tam asi bez problémů jela osušit, okoupat, zkulturnit a ráno hezky nasnídat… zase tak smradlaví, špinaví a dezolátní jsme asi nikdy nebyli… a vzhledem k tomu, že dnes jezdí takhle spousta cyklistů, tak bych se toho vůbec nebála, že si o nás cosi špatného pomyslí… a pokud fakt potřebujeme, tak nějaké peníze navíc neřešíme… dopředu téměř nikdy nic nezajišťujeme, protože nevíme, kdy kde budeme… když se nám někde líbí, zůstaneme třeba i déle, než jsme původně počítali…

přesně takhle jsem to udělali, když hlásili teploty kolem 4° a déšť se sněhem :D Ráno jsme si vybrali na cestě slušný penzion, přes booking zarezervovali. Pak k němu v klidu dojeli. Evidentně byli zvyklí na cyklisty, takže nám pomohli kola uložit do lyžárny ve sklepě (člověk musel překonat skvělé schody a dodnes je mi záhadou, jak tam německý manželský pár dostal své dvoukolo :-)) Nabídli prostor k rozložení a usušení stanu. Nepřišlo to nikomu nijak divný :nevim:

• Citovat
  • Upravit
43031
20.5.18 14:48
@Regina Hero píše:

no mozna bych to mohla nekdy vzit na milost. hlavne kdyby mi umoznili vyprat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
20.5.18 15:09
@eva valoi píše:
Nikdy jsem nebyla stanovat, s rodiči jsme jezdili do hotelu nebo chatek, pak jsem měla (vlastně dosud mám) malé děti, tak jsem to neřešila. Vlastně jsem spala ve stanu akorát jako dítě u známých na zahradě - tedy veškerý komfort (koupelna, jídelna, televizka) a noční romantika ve stanu. Nyní, na prahu čtyřicítky, bych chtěla stanování zkusit, ale muž si tak trochu klepe na čelo, co mě to na stará kolena napadlo a že to bude zbytečná investice. Zkrátka mě od toho odrazuje, tak bych ráda podiskutovala, co to vlastně obnáší. Samozřejmě stan není investice jediná, to chápu. Vlastně ani nevím, kam bych se stanem jela… Upřímně občas okolo nějakého kempu jedeme a to prostředí a společnost není úplně můj šálek kávy.(

Vždycky jsem teda žila v domnění, že ke stanování stan stačí a když jsme jeli stanovat, tak jsme měli jen stan a spacáky teda, ale ty předpokládám, že máš doma i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.5.18 15:21
@Paola21 píše:
Vždycky jsem teda žila v domnění, že ke stanování stan stačí a když jsme jeli stanovat, tak jsme měli jen stan a spacáky teda, ale ty předpokládám, že máš doma i tak.

doba se mění… i na mimina dřív stačil kočárek a postýlka, a dnes je ještě milion dalších „nutných a důležitých“ věcí, bez kterých se spousta matek neobjede… ale zase v praxi člověk nejlépe zjistí, které věci jsou zbytečné a naopak které vychytávky jsou fajn a potřebné… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
20.5.18 15:32
@Regina Hero píše:
doba se mění… i na mimina dřív stačil kočárek a postýlka, a dnes je ještě milion dalších „nutných a důležitých“ věcí, bez kterých se spousta matek neobjede… ale zase v praxi člověk nejlépe zjistí, které věci jsou zbytečné a naopak které vychytávky jsou fajn a potřebné… ;)

Pokud zakladatelka jede pod stan poprvé a možná i naposled, tak mi přijde zbytečné kupovat kempinkové nádobí, vařiče, židličky apod. - to třeba časem, jak jí to chytne. Naše stanování probíhalo nejdéle 3 dny, takže jsme nechtěli tahat fůru „blbin“, bylo to zbytečné, ale my jsme dost nenároční. Nakonec jsme se i shodli, že příště necháme doma i stan a budeme spát pod širákem. :) Ale jezdíme blízko civilizace a v ČR, kdybych jela do nějaké divočiny, tak by to bylo samo jiné - ale to zakladatelka asi neplánuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová