Jezdíte stanovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9128
20.5.18 22:37

My stanování milujem, hlavně ten neustálý pobyt venku. Musí teda být pěkně, jinak je to opruz, pokud lije a je zima, ale to je i dovolená v penzionu, jen ti není až taková zima :) Děti si v kempu většinou najdou jiné děti a pomalu je nevidíme.

Chce to teda dobře vybrat kemp, já nemusím obr kempy s ožralama, diskotekama a rámusem, ale přežili jsme i první prodloužený červencový víkend v naprosto narvaném kempu v Jinolicích :) takže dá se to. Takový vodácký kempy na Vltavě, to je hukot, no ale tam my už nejezdíme, tam retro-vodák už nevkročí :)

Líbí se mi třeba dodržování nočního klidu v kempech v zahraničí, na druhou stranu se tam večer nehraje na kytary u táboráku, všichni zalehnou pomalu v 8 a je tam dost nuda :) My máme vybavení už za ty roky nakoupený a chybí nám snad už jen satelit na stan :mrgreen:

Nějaké komplet vybavení bych si asi hned napoprvé nekupovala, spíš až podle toho, jestli vás to chytne. nejdůležitější je slušná karimatka/matrace, přeci jen jak jsem starší, tak záda to snáší hůř a tak potřebuju teplejší a teplejší spacáky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.5.18 22:50
@Lenka_Hal píše:
Kdyz jsem v mensim stanu, tak si tam nestoupnu a i ten „nejmin divoky“ kemp kam jezdime ma blizko jen zachod s umyvadlem (koupeme se v jezere)…my jezdime spis do vetsi „divociny“. Nekdy spime jen v tak zvanem „lean to“…to je zas o necem jinem…

no my ve stanu taky nestoupneme, proto máme tohle… odkoukali jsme to jednou v Thethu u francouzů, měli to „zaparkováno“ u každého auta… tak jsme si to pořídili taky, slouží to na převlékání nebo jako kabinka ke sprše… suprová věc… bez auta bychom to sice nevozili, ale protože většinou jedeme autem, tak ji vozíme sebou… já měla docela problém v leže zapnout i podprsenku, takže tahle blbůstka má pro mě cenu jako pračka nebo sušička… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 http://srovnaniceny.cz/…n%C3%A1.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
20.5.18 23:08
@Regina Hero píše:
no my ve stanu taky nestoupneme, proto máme tohle… odkoukali jsme to jednou v Thethu u francouzů, měli to „zaparkováno“ u každého auta… tak jsme si to pořídili taky, slouží to na převlékání nebo jako kabinka ke sprše… suprová věc… bez auta bychom to sice nevozili, ale protože většinou jedeme autem, tak ji vozíme sebou… já měla docela problém v leže zapnout i podprsenku, takže tahle blbůstka má pro mě cenu jako pračka nebo sušička… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ty jo, to je dobry 8o ja myslela, ze mluvis o erar prevlikarne, ale tohle jsem jeste nikde nevidela :) ze by konec stanove gymnastiky? :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.5.18 07:50
@Pudloslava píše:
Pro mě je nejzasadnější potíž s dětmi ve stanu jejich nedisciplinovanost a neklid, pokud přijde déšť. Protože v tom případě se musí důsledně dbát na to, aby se toho namočilo co nejméně - nejde to usušit. A také se ve stanu nesmí mlýt a dotýkat se stěn. Ve stanu je obvykle málo místa a zejména chlapečkové fakt nevydrží přes den hodiny ležet a hrát karty. Když jsem jeli s kolama, tak se rozhodlo, že se prostě pojede i v dešti, pokusíme se někde zašít ve vesnici v hospodě nebo kdekoli a pokud promokneme moc, tak pojedeme domů.

To je potřeba mít takový pořádný bivak a tam si kluci můžou i skákat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
21.5.18 07:57
@ospalámyš píše:
my jezdíme už mnoho let a nikdy se nic neztratilo. Ale neříkám, že se to stát nemůže :nevim:Příspěvek upraven 20.05.18 v 22:40

Taky jsem ten problém nikdy neměla. Do kempu vyrazíme jednou za rok se známými a do stanu jdeme jenom spát, jinak jsme na tahu :mrgreen:, ale nic se nám neztratilo. No ale telefony, peněženky atd. máme s sebou no.

• Citovat
  • Upravit
43031
21.5.18 09:10

V kempovém stanu se obvykle i postavíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
21.5.18 09:14
@eva valoi píše:
Nikdy jsem nebyla stanovat, s rodiči jsme jezdili do hotelu nebo chatek, pak jsem měla (vlastně dosud mám) malé děti, tak jsem to neřešila. Vlastně jsem spala ve stanu akorát jako dítě u známých na zahradě - tedy veškerý komfort (koupelna, jídelna, televizka) a noční romantika ve stanu. Nyní, na prahu čtyřicítky, bych chtěla stanování zkusit, ale muž si tak trochu klepe na čelo, co mě to na stará kolena napadlo a že to bude zbytečná investice. Zkrátka mě od toho odrazuje, tak bych ráda podiskutovala, co to vlastně obnáší. Samozřejmě stan není investice jediná, to chápu. Vlastně ani nevím, kam bych se stanem jela… Upřímně občas okolo nějakého kempu jedeme a to prostředí a společnost není úplně můj šálek kávy.(

Ahoj,

s rodiči jsem také nikdy nestanovala, poprvé jsem stanovala u babičky na zahradě (poprvé a naposledy) a pak tři roky po sobě na festivalech. Ale od te doby ne a asi nás to i mine, protože starší dcera má hrůzu z hmyzu :lol: popravdě mě to ani neláká :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56293
21.5.18 11:12
@Regina Hero píše:

tohle jsem akorát teď zahlídla v kempu v Lipně..měli to postavené u stanu. Dumala jsem, k čemu to je. Tak už vím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.5.18 11:48
@Moise píše:
tohle jsem akorát teď zahlídla v kempu v Lipně..měli to postavené u stanu. Dumala jsem, k čemu to je. Tak už vím :mrgreen:

V nouzi lze též využít jako improvizované WC :mrgreen: To napadlo jako účel mě, když jsem viděla to foto - stanová kadibudka, stačí vykopat díru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.7.18 13:05

Tak můj manžel se rozhodl koupit mi k narozeninám ten stan. To je první vlašťovka, tak jsem zvědavá, jestli i někam vyrazíme, nebo jestli mi tu bude ležet ve skříni. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
8.7.18 21:26

@eva valoi vybere ti sam?
My dneska byli na vystave stanu.

Chtela jsem neexistujiciho kockopsa (velky stan pro 5 lidi, ale odolny na pocasi - tedy duralove tyce a vice krizeni - bez ohledu na vahu a cenu - do kempu autem). Nic takoveho tam nebylo, kempove stany maji vsechny laminat a turisticke stany jsou moc male. Manzel se tam shlednul v Nimbus 4 od Penguinu, ale nakonec jsme usoudili, ze ho zatim kupovat nebudeme.

Jinak jak jsem dporucovala ten nas Baron 4 od husky, tak od lonskeho roku se vynorilo spousta stanu podobne velke a lehke, uz bych asi volila jinak. Zajimavy je od Penguinu Tornado 4 Duralu (o kilo vic, nez nas, ale pevnejsi), Husky take ma daleko vice bytelnejsich stanu, me se teda strasne libil bigless 5, ktery se mi pro nase potreby (do kempu) zdal idealni, ale v realu byl ze strany loznice dost nestabilni, proste tam meli dat jeste o jeden prut vic, ja bych si priplatila. nebo ten v loznici vic polozit, byla by nizsi, ale nevadilo by. Take mi vadilo, ze ty vetsi stany vubec nemaji moznost v duralu, priplatila bych si. nechci ani ten durawrap.

stany jsou tedk relativne hodne levne - prakticky podobne ceny, jako pred 20 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.7.18 21:33

@Pudloslava Prosím Tě, teď mají akci v Lidlu snan pro čtyři osoby, uprostřed je taková jakoby chodba, kde by se měl člověk moct postavit. Stojí 2990 a uvidíme, jak nám to bude vyhovovat a jestli nás to vůbec chytne. Zatím bychom to jeli zkusit na víkend, nebo na ty tři, čtyři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
8.7.18 22:15
@eva valoi píše:
@Pudloslava Prosím Tě, teď mají akci v Lidlu snan pro čtyři osoby, uprostřed je taková jakoby chodba, kde by se měl člověk moct postavit. Stojí 2990 a uvidíme, jak nám to bude vyhovovat a jestli nás to vůbec chytne. Zatím bychom to jeli zkusit na víkend, nebo na ty tři, čtyři dny.

to je asi dobry napad, novy protekat nebude ani noname. Akorat bude mit jiste laminatove tyce, tak bacha na zlomeni - poradne ho vypnete vsemi spagaty, dovypinavat zborceny stan v noci v bouri je celkem neprijemne. Kdyz nejde zapichnout kolik, privazte to ke kameni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.7.18 23:26
@Pudloslava píše:
@eva valoi vybere ti sam?
My dneska byli na vystave stanu.

Chtela jsem neexistujiciho kockopsa (velky stan pro 5 lidi, ale odolny na pocasi - tedy duralove tyce a vice krizeni - bez ohledu na vahu a cenu - do kempu autem). Nic takoveho tam nebylo, kempove stany maji vsechny laminat a turisticke stany jsou moc male. Manzel se tam shlednul v Nimbus 4 od Penguinu, ale nakonec jsme usoudili, ze ho zatim kupovat nebudeme.

Jinak jak jsem dporucovala ten nas Baron 4 od husky, tak od lonskeho roku se vynorilo spousta stanu podobne velke a lehke, uz bych asi volila jinak. Zajimavy je od Penguinu Tornado 4 Duralu (o kilo vic, nez nas, ale pevnejsi), Husky take ma daleko vice bytelnejsich stanu, me se teda strasne libil bigless 5, ktery se mi pro nase potreby (do kempu) zdal idealni, ale v realu byl ze strany loznice dost nestabilni, proste tam meli dat jeste o jeden prut vic, ja bych si priplatila. nebo ten v loznici vic polozit, byla by nizsi, ale nevadilo by. Take mi vadilo, ze ty vetsi stany vubec nemaji moznost v duralu, priplatila bych si. nechci ani ten durawrap.

stany jsou tedk relativne hodne levne - prakticky podobne ceny, jako pred 20 lety.

Není to kempový stan, ale my na ryby máme fox royale xxl :palec: :lol:

• Citovat
  • Upravit
43031
9.7.18 06:08
@Tunrida píše:
Není to kempový stan, ale my na ryby máme fox royale xxl :palec: :lol:

nevim, jestli jsi to myslela jako radu pro nas, ale pro me nesplnuje zadani - nema jedine krizeni prutu, dokonce ani neni samonosny. libi se mi, ze je z hliniku a ma take lepsi vodeodolnost, nez vetsina velkych stanu, ktere z me nepochopitelneho duvodu setri i na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová