Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě nejsi hrozná dcera.
Proč tedy finančně podporují dospělé bratry, když sami nemají a potom si stěžují u tebe, že nevyjdou.
@Anonymní píše:
@catherine100 To neházejí, právě, že ví, že nemůžu nic udělat, ale když mi máma říká, že má teď poslední litr a jí si jdu skoro za litr koupit bundu nebo něco jiného, tak se cítím blbě. Možná jsem blbá, že to tak beru, protože se nikdy ani slůvkem nezmínili, že bych jim měla pomoct, je to jen můj deb**lní pocit.
Hele nebud blba
..nevycitej si litr za bundu, kdyz oni nacpou do práceschopných bratru mnohem vic.Ti by měli mit vycitky, ze zadaj prachy od zadluzenych rodicu, ne ty.
@Gosi Jo našel omezený prostor, nemají velký byt, ale mu je skoro třicet a potřebuje soukromý, podle něj. Jsem naštvaná, protože by si měl najít práci a nezatěžovat rodiče, ale když mu cokoliv naznačím, tak po mě vyjede, že nebude dělat od ráno do večera, vlastně nevím, proč nemají naši sílu mu říct dost
Zakladatelko,
jestli chceš rodičům pomoct, kup jim třeba nějaké potraviny - maso, brambory, cibuli, olej.
Peníze bych jim nedávala. Max když mamka pohlídá malou, tak nějakou symbolickou částku za hlídání.
Jo takhle, rodiče dávají bratrům peníze?
Tak to bych rodičům tuplem žádné peníze nedala.
@Eemii Jo vrátili. Asi s mámau zkusím promluvit o těch bratrech, taky jim to uleví, neživit je
Soukromí si můžou bratři dopřávat až na něj budou mít. Rodiče bych směřovala tímto směrem, takto starým dětem kolikrát více pomůže nechat je si v tom zaplavat…
@Everyone Jo to jsem párkrát udělala, ale bohužel mám i docela krkouna chlapa, takže mi to vždycky vyčetl a při každé hádce mi to nezapomene připomenout.
Jak soukromí? jéé to bych jim dala, ať si jdou třeba na ubytovnu, když neumějí makat…ale to je chyba rodičů, měli je dávno nechat se starat sami o sebe ![]()
@Anonymní píše:
@Eemii Jo vrátili. Asi s mámau zkusím promluvit o těch bratrech, taky jim to uleví, neživit je
Aby se to neobrátilo proti tobě.
Rodiče nejsou blbí, nikam bych je nesměrovala, kam peníze jdou, vědí dobře sami.
@vally Oni si postěžují u mě, protože jsem jediná, kdo je vyslechne a dle možností povzbudí.
@Everyone píše:
Aby se to neobrátilo proti tobě.
Rodiče nejsou blbí, nikam bych je nesměrovala, kam peníze jdou, vědí dobře sami.
Tak, co mám dělat, nedokáži jen tak nečinně sedět a přehlížet. Kdybych se pustila do bratrů sama, tak bych to nedala a vím, že by nezapoměli zmýnit, že oni si nemůžou najít jako já chlapa s barákem. Ake mi ten dům musíme živit, můj chlao chodí poctivě do práce, ale to už by neposlouchali.
@Anonymní píše:
@vally Oni si postěžují u mě, protože jsem jediná, kdo je vyslechne a dle možností povzbudí.
Tak na tohle pozor. Pravdepodobnost, ze se to neobrati proti tobe se limitne blizi nule. Byt tebou tak se do toho pletu co nejmene a pokud rodice nemaji na jidlo, tak to resim nakupem potravin. A ze by ti to partner vycital, mi prijde taky divne, to si nedovedu predstavit.
@Anonymní píše:
Tak, co mám dělat, nedokáži jen tak nečinně sedět a přehlížet. Kdybych se pustila do bratrů sama, tak bych to nedala a vím, že by nezapoměli zmýnit, že oni si nemůžou najít jako já chlapa s barákem. Ake mi ten dům musíme živit, můj chlao chodí poctivě do práce, ale to už by neposlouchali.
Rodiče jsou dospělí a svéprávní a jsou to jejich peníze.
Tak se do toho nepleť.
Vyslechnout si rodiče můžeš, ale rozhodně bych se nepokoušela najt „řešení“.
Kup jim potraviny, rodiče vyslechni ze slušnosti a víc to neřeš.
@Anonymní píše:
@Everyone Jo to jsem párkrát udělala, ale bohužel mám i docela krkouna chlapa, takže mi to vždycky vyčetl a při každé hádce mi to nezapomene připomenout.
No tak to chlapovi neříkej, že jim třeba jednou měsíčně za pár stovek nakoupíš jídlo.