Jsem hrozná dcera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.2.15 15:00

@HeyJude To je, ale co jsem tu tak pročítala, tu někdy dochází i k tomu, že si přijde někdo zoufalý, to jsem díku bohu nebyla, pro pomoc radu a oni ho tu div nelinčujou a v poctatě ho srazí ještě na kolena. I proto jsem psala, že nečekám na odpovědi, protože vysvětlovat někomu, kdo přemýšlí o životě jinak a obhajovat proč ty to máš tak, nebo onak, to člověka někdy vyčerpá. Chybí tu tolerance, protože to, co ostatní nechápou, nazývají nedospělím, hloupím a já nevím jak. Možná by se mohli zamyslet nad tím, že to, co nechápou, neznamená, že je to špatné. A to, že oni by to neudělali, neznamená, že ti co ano, jsou hloupí

• Citovat
  • Upravit
29577
4.2.15 15:07
@Anonymní píše: Řešila jsem špatný pocit z toho, že si jdu něco koupit, po tom co se mi máma svěřuje, opakuji, svěřuje s tím, že nemají dost peněz např. na splátku. Cítila jsem se provinile, že já si to mohu dovolit a oni ne i když mi to nikdy nedali najevo nebo mi nedali důvod, abych se tak cítila, byla jsem, co se týká toho přecitlivělá. Ale já už jsem psala, že mi některé z dam pomohli tím, co napsali a i když jsem doufala, že pocity, které jsem měla nejsou oprávněné nebo přehnané, napsala jsem sem, abych si věci ujasnila a taky jsem zjistila, že nemám důvod se tak cítit a že jsem se tak možná cítila neoprávněně. Snažila jsem se podívat na věci z jiný prespektivy. A možná si přizat, to co už jsem věděla, že já mohu pordžet, vyslechnout, určitým způsobem pomoci, ale né se cítit špatně za jejich chyby. Tyto pocity ve vě vyvolala minulost, která s mými rodiči nemá nic společného, ale je zbytečné to tu rozebírat.
Ale pak se to bohužel zvrtlo do trapností typu pupuční šňůra a to mě urazilo, protože cizí lidi nemají právo mě nazývat závislákem, na to mají právo, jen ti, co mě opravdu znají. Nebo o mě říct, že jsem nedospělá. V životě jsem dokázala tolik věcí a překonala dost překážek na to, aby neměl nikdo právo mě nazývat nedospělou, to není fér, asi soudím podle sebe, protože já bych to o někom, koho neznám, neudělala. @Mar__tanka1983 @berry4

Podívej. Člověk zde reaguje a jedná na základě psaného slova. My tě sice neznáme, ale podle toho, co jsi sem uvedla mně osobně to tak prostě přijde. Vychází mi to z tvých příspěvků zde uvedených.
Ano, přijde mi tvůj vztah k rodičům doslova a do písmene patologický. A naopak pěkně vyčůraný.
Možná právě to všechno souvisí s tím, co zde stále naznačuješ, vymlouváš se, ale neotvíráš, s tvojí minulostí. My ji neznáme, nevíme, takže člověk reaguje podle toho, co čte. Tady a ted´.
Nemyslím to ve zlém, prostě to tak z toho, co jsi sem napsala cítím.
Ono i tvé rozčilování o tom, na co tu máme, nebo nemáme právo o lecčems svědčí.
Bohužel na sebe vztahuješ a překrucuješ slova, která byla myšlena jinak. Ale budiž, tvoje věc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.2.15 15:09
@Anonymní píše:
@HeyJude To je, ale co jsem tu tak pročítala, tu někdy dochází i k tomu, že si přijde někdo zoufalý, to jsem díku bohu nebyla, pro pomoc radu a oni ho tu div nelinčujou a v poctatě ho srazí ještě na kolena. I proto jsem psala, že nečekám na odpovědi, protože vysvětlovat někomu, kdo přemýšlí o životě jinak a obhajovat proč ty to máš tak, nebo onak, to člověka někdy vyčerpá. Chybí tu tolerance, protože to, co ostatní nechápou, nazývají nedospělím, hloupím a já nevím jak. Možná by se mohli zamyslet nad tím, že to, co nechápou, neznamená, že je to špatné. A to, že oni by to neudělali, neznamená, že ti co ano, jsou hloupí

Žiješ v iluzi, to ti tu někteří chtějí říct. A nevztekej se, že má někdo nějaký jiný názor, než ty. Být nedospělá, není nic špatného. Někdo nedospěje nikdy. Zkus názory nebrat jako útok a přemýšlej o nich. Nečetla jsem tvé nové příspěvky, ale zajímají mě. Jsem zvědavá, co ti tak hrozně vadí.

• Citovat
  • Upravit
656
4.2.15 17:17

Děvčata, to je ono, která z nás je dospělá. To, že si to myslíme, neznamená, že je to pravda. Je dost lehké někoho označit za nedospělého, připoutaného pupeční šňůrou, atd. atd. Nebudu nikoho jmenovat, protože, každá ví, zda se jí to týká nebo ne. Naprosto chápu lidi, kteří jsou schopni, ale hlavně ochotni naslouchat jiným. Bohužel je pravda, že je to dost psychicky náročné. Ne každý to umí, s tím se člověk rodí. Anonymní to nemá jednoduché (kdo z nás má), za bratry nemůže a nemá šanci je změnit. Rodiče si nevybíráme, a to, že dělají něco, co není správné, tak my s tím nehneme. Jsou dospělí a svéprávní. Může nás to mrzet, můžeme se tím trápit, ale nevyřešíme to. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
4.2.15 20:53
@Anonymní píše:
@inkakřivák :mrgreen: Tak máš asi taky pupeční šňůru, protože tady se u některých nosí, strčit hlavu do písku :P

Co bych za to dala, kdybych ještě měla! Ted už mám jen ty sourozence, rodiče už ani jednoho, ani z mé ani z manželovy strany. Tolik k té šňůře.
A klidně dělej dál tak, jak doteď- pomáhej alespon tím posloucháním, když by to nešlo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.2.15 22:24
@Anonymní píše:
@inkakřivák :mrgreen: Tak máš asi taky pupeční šňůru, protože tady se u některých nosí, strčit hlavu do písku :P

Pleteš páté přes deváté. Mě tě bylo líto, ale už není. Co se nosí - pitomá fráze. Kdo má hlavu v písku? Vždyť ty na svou rodinu pořád myslíš a co tedy uděláš, když jsi tak hrozně dospělá? Máš od nich jen vypěstovaný pocit viny za něco, za co ten pocit viny mít vůbec nemáš. Tvoji rodiče se zapráskali dluhama zřejmě vlastní vinou. Žijou ze dne na den, jsou finančně úplně negramotní. A ještě rozdávají, aby měli ty dluhy ještě déle, než by mohli. Já vím, že je máš ráda, ale přiznej si konečně, že je tam něco špatně. A vezmi tedy svou dospělost do rukou, internet máš, sežeň někoho, kdo jim z toho pomůže. Existují nějaké občanské poradny, určitě nějaké informace najdeš. Proč otec nejde někam na brigádu, když nemá teď v zimě tolik práce? Tvoji bratři nejsou ti špatní. Proč by nebrali, když jim někdo dává. To, že tě někdo polituje, to nepomůže ani tobě, ani tvé rodině. Tady se musí začít něco dělat a to jim všem pomůže nejvíce. Naštveš se kvůli blbostem, které nemají žádnou váhu. Možná že pro tebe ano, protože máš něco ve své minulosti, o čem jsi tu nenapsala. Jsi asi citlivější na sebe a všechno se tě dotkne. Věř mi, že špatně to ode mne myšleno absolutně nebylo.

• Citovat
  • Upravit
656
4.2.15 22:32

@Kobliha51 No, tou poslední větou si až tak nejsem jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.2.15 22:34
@dana59 píše:
@Kobliha51 No, tou poslední větou si až tak nejsem jistá

Podle sebe soudím tebe?

• Citovat
  • Upravit
656
4.2.15 22:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.2.15 08:33

@dana59 @Kobliha51 má pravdu. Nechtěla jsem zase být až tak „ostrá“,ovšem cítím to přesně tak. Řekni mi, na co bude rodičům nějaké vyslechnutí?
Na nic. Jejich problémy to nijak nevyřeší.
To je tak akorát povrchní sobecké klišé. Opravdu jsou finančně negramotní, řekla bych, že celá rodina.
Potřebovali by pomoct jinak - opravdu pomoct a ne se tady trápit nad úplnými hloupostmi. Už jsem sem před mnoha stránkami navrhovala insolvenci.
Nebo někoho třetího, kdy jim prostě bude hlídat příjmy, platit dluhy a povede celou finanční agendu.
Asi nemají úplně malé příjmy, ale ve svých letech absolutně neumí hospodařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
5.2.15 12:01

To je konec příspěvku zakladatelky: ****Promiňte, je to zmatené, potřebovala jsem to ze sebe dostát. Ani nečekám odpovědi.****
Snad je to dost srozumitelné i pro ty, které mají patent na rozum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.16 14:09

Ahoj, omlouvám se za anonym, ale: jsem sobec?
Je mi 26 let, máma se po nevydařeném manželství před asi 6 lety rozvedla a od té doby neměla vztah kromě jediného krátkého románku. Samozřejmě tvrdí, že nikoho nepotřebuje, že ji jednou naplní vnoučata (které zatím nemá). Já jí teď věnuju 50 % svého volného času (např. sobotu a středeční odpoledne trávím jen s ní), zbylý čas trávím dodělávkama do práce a zařizováním nového domova. S přítelem už jsme jen tak někde nebyli ani nepamatuji. A přijde mi, že se jí to zdá málo. Když nepřijdu v neděli večer na grilování, už jsou tam tiché výčitky…
Nechci ji odstřihnout, ale už mě to ubíjí, že nedokáže vyžít sama, popř. samotu aktivně řešit např. seznamkou… Nebo snad přeháním? :nevim: Jaký máte vztah s matkama/dcerama vy?

• Citovat
  • Upravit
19198
23.5.16 14:13

Nedívala bych se moc jak to mají ostatní, protože každej to má prostě podle sebe :nevim: Když Ti tu někdo napíše, že se s mámou vidí 5× týdně, tak to začneš taky takhle praktikovat??… Docela mě udivuje to tvoje, že jsi s mámou ve středu odpoledne a v sobotu a s přítelem jste už dlouho nikde nebyli - to bude asi problém někde jinde, ne? Dyt máte zbylých 5 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.16 14:14
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale: jsem sobec?
Je mi 26 let, máma se po nevydařeném manželství před asi 6 lety rozvedla a od té doby neměla vztah kromě jediného krátkého románku. Samozřejmě tvrdí, že nikoho nepotřebuje, že ji jednou naplní vnoučata (které zatím nemá). Já jí teď věnuju 50 % svého volného času (např. sobotu a středeční odpoledne trávím jen s ní), zbylý čas trávím dodělávkama do práce a zařizováním nového domova. S přítelem už jsme jen tak někde nebyli ani nepamatuji. A přijde mi, že se jí to zdá málo. Když nepřijdu v neděli večer na grilování, už jsou tam tiché výčitky…
Nechci ji odstřihnout, ale už mě to ubíjí, že nedokáže vyžít sama, popř. samotu aktivně řešit např. seznamkou… Nebo snad přeháním? :nevim: Jaký máte vztah s matkama/dcerama vy?

voláme si cca 3× týdnu, vidíme se cca 4× do roka (kvůli dálce).. ale i kdybych bydlela blíž, tak bych k ní nechodila častěji, jak 1× týdně a to hlavně kvůli dětem).. i když máme skvělý vztah, nevěnovala bych 50% volného času mámě. Ale chlapovi, dětem, na rodinu samože čas najít, ale nic se nemá přehánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
23.5.16 14:20

Také se mi zdá divné, že kvůli 2 odpoledním s mámou nemůžete nikam s přítelem. :nevim: Já vídám rodiče tak 2× týdně, přičemž minimálně 1× měsíčně (ale v sezóně většinou 2×) trávíme s nimi celý víkend na chalupě. Máme děti, takže je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová