Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gregory píše:
Tak na tohle pozor. Pravdepodobnost, ze se to neobrati proti tobe se limitne blizi nule. Byt tebou tak se do toho pletu co nejmene a pokud rodice nemaji na jidlo, tak to resim nakupem potravin. A ze by ti to partner vycital, mi prijde taky divne, to si nedovedu predstavit.
no já kdyby můj muž dotoval rodiče kvůli jejich dluhům, které si zavinili sami, navíc živí dva dospělé synátory, kteří jsou líní dělat, tak taky budu dělat zle, kdyby rodiče měly dluhy třeba ze zdrav. důvodů, to je něco jiného, ale takhle?
@Everyone jo to nejde, máme jedno konto a no to chodí peníze a mi sami máme akorát na měsíc, takže si nemůžu dovolit, kupovat jim potraviny. stalo se to, když jsem měla navíc, že měl manžel lepší výplatu. @Gregory Jo vyčetl, právě tím, že mi nemáme na rozhazování a já jim ještě dávám peníze, když si za to můžou sami. Svym způsobem má pravdu, on se na ty peníze nadře, ale když mě to nedalo.
@catherine100 píše:
Hele kdybych si kupovala bundu za 10 táců a rodiče neměli co jíst, cítila bych se fakt blbě, ale přeci ty a tvoje rodina nebudete trpět za to, že jsou tvoji rodičové hloupí
a proč by jsi se cítila blbě? protože rodiče živí dva dospělé syny, kteří jsou líní dělat? rodiče do nich nacpou měsíčně víc než těch 10.000,–
Vím, máš to těžké. Peníze bych rodičům nedávala. Mohlo by se stát, že by je dali některému z bratrů (přece je nebudeš živit Ty). Bratři jsou darmožrouti, vůbec se nestydí ožebračovat své rodiče. Ty si s tím děláš hlavu a oni kouří za peníze Tvých rodičů. Maminku vyslechni, pak řekni, že také toho máte na placení dost, že je ten život je tvrdý.
Vůbec si nepřipouštěj „že nejsi hodná dcera“. Jsi hodná dcera, máš manžela, dítko a hlavně neožebračuješ rodiče. Všechny peníze, které by jsi mamce dala, tak jakoby jsi házela do kanálu. (bratrům). No, držím palce.
Bundu si kup, malé hračky taky a užívej si rodinu.
![]()
@romype Jo to je pravda, když si to otočím, taky by mi to vadilo, já ho chápu
@Anonymní píše:
@Everyone jo to nejde, máme jedno konto a no to chodí peníze a mi sami máme akorát na měsíc, takže si nemůžu dovolit, kupovat jim potraviny. stalo se to, když jsem měla navíc, že měl manžel lepší výplatu. @Gregory Jo vyčetl, právě tím, že mi nemáme na rozhazování a já jim ještě dávám peníze, když si za to můžou sami. Svym způsobem má pravdu, on se na ty peníze nadře, ale když mě to nedalo.
já bych rodiče podporovala pouze v případě, kdy třeba by neměli na léky, nebo na něco důležitého, ale v momentě, kdyby živili a měli dluhy dospělé sourozence, kteří jsou líní dělat, tak by ode mě žádnou pomoct nedostali.
@Anonymní píše:
Tak když na to nemáte, je to jednoduché. Nekoupíš jim nic.
Jedním uchem sem, drubým ven. Je to těžké, chápu tě, ale musíš se to naučit, jinak tě to sežere.
A jen tak mimochodem zakladatelko, ty žádná špatná dcera nejsi, naopak by na tebe měli rodiče být pyšní, jsi samostatná, nezávislá na rodičích, a nejsi pijavice jako tví bratři, takže jedinej kdo měl mít špatné svědomí jsou oni a né ty.
Pokud rodice nemaji dar kritickeho mysleni (coz vypada ze ne), tak bude scenar nasledujici. Budou te stridave chvalit, jak jsi rozumna a stridave se budou radovat ze zdanlivych zlepseni u bratru a tebe povazovat za bezcitnou. Je to velky zaber na psychiku, ale radit nevmesovat se je asi zbytecne, protoze to malokdo vydrzi.
Vycurani lidi jsou dobri recnici a s tim argumentem, ze si nemuze najit chlapa s barakem jsi me pobavila, uz jsem to nekde slysela
.
@Anonymní píše:
@Gosi Jo našel omezený prostor, nemají velký byt, ale mu je skoro třicet a potřebuje soukromý, podle něj. Jsem naštvaná, protože by si měl najít práci a nezatěžovat rodiče, ale když mu cokoliv naznačím, tak po mě vyjede, že nebude dělat od ráno do večera, vlastně nevím, proč nemají naši sílu mu říct dost
Budu asi zlá, ale řeknu ti to takto: Ještě jim není dost zle, aby to přehodnotili.
Sami mají starostí až nad hlavu, ale 30letého synáčka budou podporovat v bydlení/životě, na který si sám nevydělá!?! Musí být ještě hůř, aby jim to došlo! Zakaž si výčitky, i když ti rozumím. Oni ještě neudělali maximum pro vyřešení své situace.
@romype nevím, vadilo by mi že si žiju nadstandartně a oni nemají na jídlo, i když jsou hloupí a cpou bratrům…ale při běžném životě bych neměla ani trošku výčitek…
zakladatelko chlapa chápu, jako on dře, aby uživil svoji rodinu a ty to cpeš do svých rodičů potažmo bratrů? já bych udělala zle ![]()
A co si myslíš, že budou dělat rodiče, až ty budeš bez peněz? Budou tě taky živit? Nemylsím si.
Máš dva bratry -jeden se živit nechá, není schopen si najít práci a parazituje.
Druhý má přítelkyni a parazituje taky.
No to je pěkná selanka ![]()
Přijde mi, že jsi bud´úplně hloupá, nebo to není normální.
Celá vaše rodina není v pořádku.
Osobní bankrot nepůjde?
A bratry poslat k šípku?
Ahoj, máme něco podobného v blízké rodině. Jsem též na MD, a tak mne mrzelo, ze nemůžu nijak finančně zasáhnout. Píšu „mrzelo“, neb poté, co jsem to několikrát obrecela a snažila se pomoct aspoň v rámci možnosti, mi došlo, ze ti lidi to musi chtít řešit hlavně sami. Ne si jen stěžovat a říkat to všem okolo, ale sami to musí řešit. Strašné mne to vycerpavalo a smutno je mi z toho porad. Jen jsem proste viděla, ze Kazda pomoc zvenčí je jen ubezpecuje v tom, ze vždycky někdo pomůže. Tak muzu poradit se obrnit se a moc si to nepripoustet. Ty to nevyřešís a ani nejsi zodpovědná za ničí chyby. Ale vim, jak je to těžký, když jde o rodinu. Pomáhalo mi říkat si, ze všichni zúčastnění jsou dospěli, svepravni a prace schopni, tak já nemám důvod cítit se zle za jejich situaci. Vyslechnout je maximum, který tomu můžeš dat. Pomoct si musejí sami. Navic třeba ani pomoc od tebe necekaji a chtějí to jen ze sebe dostat. A od toho rodina je, aby se nemuseli sverovat cizím lidem. Možná jsou rádi jen za to, ze je vyslechne s. ![]()
No, tak určitě bych v tomhle případě rodičům nic nedávala. Není to o tom, že bych je neměla ráda, nebo bych k nim neměla úctu, ale když můžou platit x tisíc nemakačenkům bratrům, aby si mohli žít ve svém soukromí, tak by mě ani nehnulo. Kdyby ty prachy necpali do nich, tak mají na jídlo a tu bundu si můžou koupit taky. Já i brácha jsme se osamostatnili celkem brzo, já v 19, brácha ve 23, takže nechápu, proč by nemohli i tví bratříčci. Ty dáš mámě 500,– na jídlo a ona dá bráškovi 5000,– na byt, no nepřijde ti to padlé na hlavu?
@berry4 Kdyby byli schopni, tak ano, kdyby měli peníze, budou mě živit i mé dítě, to vím určitě. jo bratři jsou vyčůraní až hrůza, ale rodina v pořádku je.