Jsem hrozná dcera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
2.2.15 18:28

Seber se, nebo dostaneš do srabu sebe a případně i svoji rodinu. Trpíš vyčitkami, zatímco tvoji rodiče si svoji blbostí nesekali dluhy a ještě živí dva nemakačenky.
Postav se před zrcadlo, dej si z každé strany jednu a mysli na sebe a svoji rodinu.
Tvoje optika je pokroucená a to, že maminka si nestěžuje schválně, to teda nežeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.15 18:32

@Silia Napsala jsi to moc hezky a taky to tak cítím. A ta poslední věta je pravdivá, oni nečekají, že jim pomůžu, tady jde o můj blbej pocit. O to, že toho je na mě poc, protože pořád poslouchám, že nemají peníze, že mají poslední, že nemají na splátku a neví, kde na to vezmou a ano já pak jdu a koupím si např. tu bundu, po tom, co si mi postěžují a já potom nemám radost ani z toho, že koupím dceři hračku, protože má narozky, mám výčitky.

• Citovat
  • Upravit
29577
2.2.15 18:35
@Anonymní píše:
@berry4 Kdyby byli schopni, tak ano, kdyby měli peníze, budou mě živit i mé dítě, to vím určitě. jo bratři jsou vyčůraní až hrůza, ale rodina v pořádku je.

Kdyby. Kdyby byly v lese ryby. Jenže to kdyby je jen sen.
Až to nastane, sama nejspíš poznáš realitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
2.2.15 18:53

Mě strašně dojímá přístup bratra, že nepůjde makat za míň jak 15 tis. Takže radši nebude vydělávat nic? kdyby si našel práci alespoň za 1O nebo 12 tis. a mezitím hledal něco jiného. Každopádně lepší nějaký příjem než žádný. Mě by hanba fackovala, kdybych věděla že naši nemaj pomalu co do huby a já řeknu, že než makat za míň jak 15 tis tak se radši nechat živit od rodičů… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
2.2.15 18:53
@Anonymní píše:
@Silia Napsala jsi to moc hezky a taky to tak cítím. A ta poslední věta je pravdivá, oni nečekají, že jim pomůžu, tady jde o můj blbej pocit. O to, že toho je na mě poc, protože pořád poslouchám, že nemají peníze, že mají poslední, že nemají na splátku a neví, kde na to vezmou a ano já pak jdu a koupím si např. tu bundu, po tom, co si mi postěžují a já potom nemám radost ani z toho, že koupím dceři hračku, protože má narozky, mám výčitky.

Nic bych rodičům nekupovala, maximálně tak jídlo na dobu, kdy u nich budu. Jenže já bych tam z měsíce týden tedy opravdu netrávila. Jednou máš svoji rodinu a ta má prioritu. Buď ráda, že vám to doma funguje a važ si toho. Tvoji rodiče chtějí žít jak chudáci. Kdyby nechtěli, tak by s tím něco udělali a neživili by nikoho, kromě sebe a spláceli by dluhy. Tvoji bratři jsou určitě zdraví, hlavně když chtějí soukromí a na nájem nemají. Tvoji rodiče chtějí být na dně, chtějí si stěžovat, tak je v tom nech. Říká se, že dokud člověk nepadne na dno, nikdy se nahoru nedostane. Nejezdi tam tolik, nic neuvidíš a bude ti líp. Rodičům bych se snažila sehnat kontakt na nějakou pomoc pro tyhle věci. Jde o to, aby jim někdo spočítal, jak na tom vlastně jsou a aby se jim otevřely oči.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
2.2.15 18:55

oni nečekají, že jim pomůžu, tady jde o můj blbej pocit. O to, že toho je na mě poc, protože pořád poslouchám, že nemají peníze, že mají poslední, že nemají na splátku a neví, kde na to vezmou

Tohle JE vydírání, uvědom si to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.15 19:40

@Kobliha51 Čas tam trávím, protože mám manžela přes týden pryč, jezdí jen na víkendy a já od nich bydlím daleko a nevyplatí se mi tam jezdit jen na pár hodin. Tady, kdy žiju nikoho nemám ani kamarádku, jsem celé dny doma sama s děckem, takže jezdím tam, kde mám přátelé a rodiče jsou fajn a vnučku milují a děda si užasně hraje s malou. prostě jsou fajn rodiče. Dluhy má dnes moc lidí a já jenom protože je mají k nim nepřestanu jezdit. Cítím se u nich víc doma, než tady. To, že mi říkají, že nemají peníze, tak ze sebe všechno potřebují dostat, tak jako já, když mám problémi, tak mě vyslechnou a jsou schopni mi poradit. Když k nim přijedu neohlášeně, protože nastane nějaké blbá situace, přijmou mě s otevřenou náručí a pomocí. V životě mi mockrát pomohli, né s té fin. stránky, ale po ostatních fungují líp, než bych si mohla přát. A ano nejsou na dně, už pár let s tím bojují a myslím, že za své chyby platí, už tím, co prožívají, tím jak jsou neustále ve stresu, ano můžou si za to, ale pro mě udělali v životě strašně moc

• Citovat
  • Upravit
390
2.2.15 20:02

Milá zakladatelko, připadá mi to od tvých rodičů trochu jako citové vydírání, bráchy dotujou a od tebe čekaj pomoc, to je trochu divné. Řekla bych jim, že dokud budou peníze dávat na živobytí bratrům a ne na splácení dluhů, nechci o tom slyšet. Akorát se tím zbytečně zatěžuješ a je ti trapně, když jdeš koupit něco sobě nebo nedejbože svému dítku. Na jednu stranu se ani nedivím tvému manželovi, že se mu to nelíbí…, mě by se to taky nelíbilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.2.15 12:38
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Čas tam trávím, protože mám manžela přes týden pryč, jezdí jen na víkendy a já od nich bydlím daleko a nevyplatí se mi tam jezdit jen na pár hodin. Tady, kdy žiju nikoho nemám ani kamarádku, jsem celé dny doma sama s děckem, takže jezdím tam, kde mám přátelé a rodiče jsou fajn a vnučku milují a děda si užasně hraje s malou. prostě jsou fajn rodiče. Dluhy má dnes moc lidí a já jenom protože je mají k nim nepřestanu jezdit. Cítím se u nich víc doma, než tady. To, že mi říkají, že nemají peníze, tak ze sebe všechno potřebují dostat, tak jako já, když mám problémi, tak mě vyslechnou a jsou schopni mi poradit. Když k nim přijedu neohlášeně, protože nastane nějaké blbá situace, přijmou mě s otevřenou náručí a pomocí. V životě mi mockrát pomohli, né s té fin. stránky, ale po ostatních fungují líp, než bych si mohla přát. A ano nejsou na dně, už pár let s tím bojují a myslím, že za své chyby platí, už tím, co prožívají, tím jak jsou neustále ve stresu, ano můžou si za to, ale pro mě udělali v životě strašně moc

Tak koukám, že máš toho více k řešení. Ani ty ještě nejsi úplně dospělá zrovna tak, jako tvoji bratři. Nezazlívám ti to, jen konstatuji. Máte všichni před sebou ještě hodně práce. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.15 11:04

@Kobliha51 Ach jo, já a nedospělá :roll:? Děvče já musela dospět ještě v době, kdy jsem měla být dítě a proč, to je zas úplně o něčem jiném. Je hloupoučké napsát o někom, že je nedospělí jenom, protože nejsem schopná pochopit něčí situaci, že :palec:? Spíše tvá poznámka a nedospělosti vypovídá o tvém chápání vůči jiným.

Jinak moc děkuji za reakce ;), mnohé mi pomohli

• Citovat
  • Upravit
8911
4.2.15 11:23
@Anonymní píše: … Tady, kdy žiju nikoho nemám ani kamarádku…

.....jsem celé dny doma sama s děckem, takže jezdím tam......

… Dluhy má dnes moc lidí ......

… Cítím se u nich víc doma, než tady…

… Když k nim přijedu neohlášeně, protože nastane nějaké blbá situace, přijmou mě s otevřenou náručí a pomocí.....

Je zbytečné se na @Kobliha51 zlobit. Snaží se ti jen něco říct, otázka je, jestli to chceš slyšet. Troufám si říct, že vím přesně, co měla na mysli…

Jinak tvé pocity chápu, ale musíš se naučit je racionálně zpracovat, jinak se z toho zblázníš. A možná bych i mamince řekla, že ji vždy ráda vyslechneš, protože ji máš moc ráda, ale že tě to strašně psychicky vyčerpává. Že je ti z toho hrozně smutno! A že bys byla ráda, kdyby to ve svém životě už konečně přehodnotili (přestali dotovat bratry), aby se jim dařilo lépe a cítili se zase dobře (nebyly v takovém stresu, byli v pohodě). Ale že to musí oni sami, že ty jim v tom pomoci nemůžeš. Takto, že je to však těžké i pro tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.2.15 11:24
@Anonymní píše:
@berry4… jo bratři jsou vyčůraní až hrůza, ale rodina v pořádku je.

Co myslíš tím, že rodina je v pořádku? Co by se v rodině muselo stát, abys to ohodnotila, že není v pořádku? Koho do rodiny řadíš? Jen rodiče? Nebo i bratry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.2.15 12:08
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Ach jo, já a nedospělá :roll:? Děvče já musela dospět ještě v době, kdy jsem měla být dítě a proč, to je zas úplně o něčem jiném. Je hloupoučké napsát o někom, že je nedospělí jenom, protože nejsem schopná pochopit něčí situaci, že :palec:? Spíše tvá poznámka a nedospělosti vypovídá o tvém chápání vůči jiným.Jinak moc děkuji za reakce ;), mnohé mi pomohli

Já se také musím přidat k tomu, že v podstatě nedospělá opravdu jsi.
Nedokázala jsi vůbec přetnout tu pomyslnou pupeční šńůru s rodiči, signálů je víc než dost.
Navíc i to, co se doma děje jsi zatím v sobě nedokázala zpracovat.
Na jednu stranu je to pro tebe od rodičů vůči tvé osobě křivda, že ty jsi se vždy o sebe musela postarat, rodiče jsi i finančně podporovala, bratři ale mají vše zadarmo a ještě jsou dotovaní.
Já bych to jako křivdu brala taky, to bezesporu, ovšem právě proto bych v zájmu zachování svého duševního zdraví zpřetala tu tvoji chorobnou závislost na rodičích a pocit, že jediné, jak si tě všimnou je právě skrze peníze, nebo jídlo…
Víš jak se to říká? Před nikým se neponižuj, nad nikým nepovyšuj…
Neříkej, že jsi úplně sama. Máš rodinu, dítě, plno možností venku navázat vztahy s jinými maminami, co píšeš je hloupost, já mám tolik kamarádek právě skrze děti! :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.15 12:13

@Wiolla nedělám nic jiného, než že si to v hlavě racionálně srovnávám, přemýšlím o tom a snažím se si logicky zdůvodnit, proč se cítím tak nebo onak a proč bych se neměla cítit provinile apod. Ale to, že má člověk v určité fázi života zmatek v hlavě a neví si s něčím rady, neznamená, že není dopělí!
To, že mě to vyčerpává jsem mamce řekla, ale nedokáži ji říct ať mi radči nic neříká, protože ani nechci, nechci se dívat na člověka, co se trápí a nevyslechnout ho i když má problémy pořád s tím samým. Ignorovat to, je hulvátství, ale asi nejsem taková bezcita, aby mě to netížilo. Já mám taky problémy a i když je řeším už několik měsíců a máma je slyšela už stokrát, nikdy by mi neřekla a dost, už nechci nic slyšet, protože mě to tíží, protože stejně dobře jako já ví, že nám oběma pomáhá se z problémů vypovídat, děláme si vrby a stejně jako ji mrzí mé problémy, tak je to i se mnou.Tak jako ona se cítí z mých problému smutně, tak i já, to je normální.
A že já jim pomoci nemůžu? Můžu, právě tím, že je vyslechnu.

@Wiolla píše:
Co myslíš tím, že rodina je v pořádku? Co by se v rodině muselo stát, abys to ohodnotila, že není v pořádku? Koho do rodiny řadíš? Jen rodiče? Nebo i bratry?

No, že rodina v pořádku je, že se stýkáme, rozumíme si, vycházíme spolu, že mají rádi mého manžela mou dceru a dcera s manželem je, že se za zády nepomlouváme, jak je to v něktrých rodinách a takových případů jsem se tu načetla. Co by se muselo stát? Pravý opak toho, co jsem napsala. Koho asi do rodiny řadím, to je trochu divná otázka. Všechny, jak muž, dcera rodiče, tak i bratři. Vím kam narážíš, to že naši dotují bratry není v pořádku a není správné, ale opět, kdo má rodinu v pořádku ve všech směrech. Ano postěžují se mi, řeknou co je trápí, ano je to nefér, protože by to měli sypat na hlavu někoho jiného, ale nejvíc empatie mám já, nikoli bratři, jinak by se tak nechovali, že jo.Ale jinak fungujeme a rodina je v jiných sférách v pořádku :!

• Citovat
  • Upravit
80121
4.2.15 12:24
@Anonymní píše:
@Wiolla nedělám nic jiného, než že si to v hlavě racionálně srovnávám, přemýšlím o tom a snažím se si logicky zdůvodnit, proč se cítím tak nebo onak a proč bych se neměla cítit provinile apod. Ale to, že má člověk v určité fázi života zmatek v hlavě a neví si s něčím rady, neznamená, že není dopělí!
To, že mě to vyčerpává jsem mamce řekla, ale nedokáži ji říct ať mi radči nic neříká, protože ani nechci, nechci se dívat na člověka, co se trápí a nevyslechnout ho i když má problémy pořád s tím samým. Ignorovat to, je hulvátství, ale asi nejsem taková bezcita, aby mě to netížilo. Já mám taky problémy a i když je řeším už několik měsíců a máma je slyšela už stokrát, nikdy by mi neřekla a dost, už nechci nic slyšet, protože mě to tíží, protože stejně dobře jako já ví, že nám oběma pomáhá se z problémů vypovídat, děláme si vrby a stejně jako ji mrzí mé problémy, tak je to i se mnou.Tak jako ona se cítí z mých problému smutně, tak i já, to je normální.
A že já jim pomoci nemůžu? Můžu, právě tím, že je vyslechnu.No, že rodina v pořádku je, že se stýkáme, rozumíme si, vycházíme spolu, že mají rádi mého manžela mou dceru a dcera s manželem je, že se za zády nepomlouváme, jak je to v něktrých rodinách a takových případů jsem se tu načetla. Co by se muselo stát? Pravý opak toho, co jsem napsala. Koho asi do rodiny řadím, to je trochu divná otázka. Všechny, jak muž, dcera rodiče, tak i bratři. Vím kam narážíš, to že naši dotují bratry není v pořádku a není správné, ale opět, kdo má rodinu v pořádku ve všech směrech. Ano postěžují se mi, řeknou co je trápí, ano je to nefér, protože by to měli sypat na hlavu někoho jiného, ale nejvíc empatie mám já, nikoli bratři, jinak by se tak nechovali, že jo.Ale jinak fungujeme a rodina je v jiných sférách v pořádku :!

Pěkné shrnutí toho, co je podle mě rodina. Ta opora, která aspon vyslechne a podrží, když je člověk na dně. Jinak radu nevím, jedině zkusit sezvat všechny, sednout a situaci projednat. Napsat na papír dluhy a podívat se na to nějak reálně. Jste schopni splácet? Nejste? Máte na živobytí? Taktak. Takže jak z toho ven? Prodat dům nebo byt? Oddlužení? Osobní bankrot? Je to opravdu těžké, ale nevidím jiné východisko. Aspon mámu vyslechni. I to je veliká pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová