Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chce to začít sportovat. Třeba běhat…získáte tak nejen kondicku, super postavu, ale i sebevědomí a endorfiny
Díky sportu se třeba taky seznámíte. Nehledala bych partnera ve svém stavu nespokojenosti. Snažte se být spokojená sama. S lepším vzhledem, ale především vyzařováním přijde lepší práce…
@sediza píše:
Chce to začít sportovat. Třeba běhat…získáte tak nejen kondicku, super postavu, ale i sebevědomí a endorfinyDíky sportu se třeba taky seznámíte. Nehledala bych partnera ve svém stavu nespokojenosti. Snažte se být spokojená sama. S lepším vzhledem, ale především vyzařováním přijde lepší práce…
Já doma cvičím. Běhat nemůžu kvůli nadváze by to mé klouby asi nedali.
@Anonymní píše:
Ale u nás byty prostě nejsou. Hledám ale všude chtějí jen studenty. Ano v lékárně jsem se ptala, prý už nic není. Právě že ty léky co beru teď jsou ta levnější varianta a tu mi teď zdražili. Do sekáče zajdu.
Ty jsi z Plzně? Pokud jde o léky musíš to říct lékaři, vždy je nějaká alternativa
. brýle bohužel jsou drahá sranda, já ted mam nové a 5000 ale pokud chceš můžu tě dát 2× obroučky které jsou nejdražší. jedny modré ty jsou hodně nošené ale funkční a pak zelené, ty jsou minimálně nošené. Jsem taky z plzně
, klidně napiš a předáme. na koterovské je asi nejlevnější optika
Co fabriky na Borských polí? ale nevim jak je to tam ted??
Taky mám takové období, vše se se*e, nic nevychází…jenže mám děti. Držím se, držím to v sobě, jenže už několik nocí nemůžu spát, přemýšlím co jak bude, nevím co si počít. Většina stojí na manželovi a ten řeší jen to co nemá. Přijde mi, že i vztah je v háji, odcizili jsme se, ale on to nevidí. Vím, že zas bude líp, ale tohle mě ubíjí. Ale bojuju, kvůli dětem.
Anonym proto, že sem chodí známí a nemusí každý vědět, že zrovna nemáme růžové období.
@Anonymní píše:
Přesně tak, knihu jsem nečetla jen viděla film a přijde mi to jako věř a víra tvá tě uzdraví. Prostě ono nejde myslet pozitivně když je všechno špatně a světlo na konci tunelu v nedohlednu.
no jo, každá změna k lepšímu znamená si to tvrdě odpracovat… sama na sobě… jen tak z ničeho nic žádný zázrak nepřiletí… a máš pravdu, ono to všechno je věř a víra tvá tě uzdraví… jen nestačí si to říct nebo přát nebo udělat jednou, chce to vydržet a vytrvat… nic není samo od sebe, nic není jen tak… všechno v životě si člověk musí pěkně „zasloužit“… a sebelítost bohužel nepomáhá, spíš naopak… to mi můžeš věřit, vyzkoušela jsem si to osobně… ani politování od druhých není na nic, maximálně tě to dostane ještě víc na dno a nepomůže to ničemu…
@Markéta80 píše:
Ty jsi z Plzně? Pokud jde o léky musíš to říct lékaři, vždy je nějaká alternativa. brýle bohužel jsou drahá sranda, já ted mam nové a 5000 ale pokud chceš můžu tě dát 2× obroučky které jsou nejdražší. jedny modré ty jsou hodně nošené ale funkční a pak zelené, ty jsou minimálně nošené. Jsem taky z plzně
, klidně napiš a předáme. na koterovské je asi nejlevnější optika
Co fabriky na Borských polí? ale nevim jak je to tam ted??
Jé to bych byla moc ráda napíšu ti SZ.
@Regina Hero píše:
no jo, každá změna k lepšímu znamená si to tvrdě odpracovat… sama na sobě… jen tak z ničeho nic žádný zázrak nepřiletí… a máš pravdu, ono to všechno je věř a víra tvá tě uzdraví… jen nestačí si to říct nebo přát nebo udělat jednou, chce to vydržet a vytrvat… nic není samo od sebe, nic není jen tak… všechno v životě si člověk musí pěkně „zasloužit“… a sebelítost bohužel nepomáhá, spíš naopak… to mi můžeš věřit, vyzkoušela jsem si to osobně… ani politování od druhých není na nic, maximálně tě to dostane ještě víc na dno a nepomůže to ničemu…
No to máš pravdu. člověk musí věřit že bude líp. Začnu chodit na terapie, vím že je to běh na dlouhou trať a že nic není zadarmo. Snad bude líp. Myslím, že terapie by mohly pomoc ale samozřejmě to nebude hned, to je jasné. Já něco změnit chci, protože takhle se vážně nedá dlouhodobě žít. Jen na mě padl splín.
Občas se to tak blbě sejde, že si člověk myslí, že už hůř snad být nemůže. Jsi mladá, máš nějaké závazky? Pokud ne, co tak zkusit odjet do zahraničí? Umíš nějaký jazyk? Myslím, že u moře teď najdeš práci určitě… od servírek, přes pokojské až po umývače nádobí. To zvládne každý, vyděláš si a hlavně přijdeš na jiné myšlenky.
@Petronellina píše:
Občas se to tak blbě sejde, že si člověk myslí, že už hůř snad být nemůže. Jsi mladá, máš nějaké závazky? Pokud ne, co tak zkusit odjet do zahraničí? Umíš nějaký jazyk? Myslím, že u moře teď najdeš práci určitě… od servírek, přes pokojské až po umývače nádobí. To zvládne každý, vyděláš si a hlavně přijdeš na jiné myšlenky.
Jazyk neumím. Ale nápad to není špatný.
Poradím ti, co s brýlemi, taky jsem to jako studentka tak dělala
Zajdi si k vietnamcům, mají různé brýle na čtení (já ty své pořídila za 29Kč) a pak dojdi do optiky a nech si tam vsadit skla, jaká potřebuješ (vlezla jsem tam s historkou, že si mamka pořídila brýle na čtení, ale nesedí jí a že je dala mě, at použiji obroučky) a brýle mě vyšly tenkrát celkem na asi 450Kč ![]()
Trička seženeš v sekáči, svět je přehlcený hadry a najdeš i nová za pár šupů.
Sežen si levnější bydlení.
Práce se vždycky nějaká najde.
Začínat vztah sexem není nic výjimečného.
Zkus jit k psychologovi.
Kdyz nemas rada sama sebe, peoc by te mel mit rad chlap? Nikdo vedle sebe nechce sebelitostivou negativni osobu. Nemyslim to zle, ale vzdycky muze byt jeste hur. Mas bydleni, praci a zijes. Mas byt nac pysna. Tak toho vyuzij. Kdo chce, hleda zpusoby. Kdo nechce, hleda duvody. U tebe mi pripadaji spis ty duvody. Obroucky sezenes moderni plastove i za 800,–. Se slevou ktery ted jsou treba v ineko optik budes mit urcite za fajn cenu i skla.
Nebo zkus kontaktni cocky. ja mam -8,25 na kazdy oko a nez se omezovat tlustymi brylemi, nosim uz radu let kontaktni cocky. Ve vysledku me to vyjde i levneji protoze dioptrie mi kazdy pulrok rostou a vecne bych si musela nechat delat novy skla.
jeste doplnim - ja se tenkrat s nynejsim pritelem vyspala jeste predtim, nez jsme spolu zacali chodit, pro nej az tohle byl impuls ke vztahu. Letos slavime 6 let a cekam jeho dite.
Pritom pri prvnim setkani by me ani nenapadlo, ze spolu skoncime, jen se mi vzhledove libil.
Příspěvek upraven 12.06.16 v 21:09
@Anonymní píše:
Jé to bych byla moc ráda napíšu ti SZ.
@Anonymní píše:
Musíš myslet pozitivně, znovu se ptám, kde mám tu sílu vzít když se všechno sype?
Ty znáš sama sebe nejlíp - opravdu neexistuje nic, co ti dodává sílu? Co ti zlepšuje náladu? Co ti čistí hlavu? U žádné aktivity se necítíš dobře?
Na měn třeba působí výšlapy v přírodě, pohyb na čerstvém vzduchu, vyfunět do nějakého kopce a pak si celá rudá a zadýchaná za odměnu užívat výhledy. A ani to moc nestojí, někdy stačí vyjet za pár korun kousek za město a pa po nějaké hezké trase dojít zpátky. Mám teď taky těžké období a hrozně mi pomáhá, když každý víkend takhle někam vyjdu, někdy sama, někdy s kamarádkou. Působí to na mě hrozně pozitivně, naberu aspoň trochu nové energie, která aspoň chvíli vydrží. Hlava je pak čistší, otevřenější. dá se tím i trochu vynahradit chybějící dovolená.
Na tebe tohle možná nepůsobí, ale možná máš něco jiného, co má podobný účinek. Zkus popřemýšlet. Je moc těžké, když se ti hroutí víc věcí naráz, ale právě proto potřebuješ najít něco, co tě dobíjí, aspoň trochu. Věřím, že něco takového taky máš. A věřím, že to zvládneš.
@weyky píše:
Poradím ti, co s brýlemi, taky jsem to jako studentka tak dělalaZajdi si k vietnamcům, mají různé brýle na čtení (já ty své pořídila za 29Kč) a pak dojdi do optiky a nech si tam vsadit skla, jaká potřebuješ (vlezla jsem tam s historkou, že si mamka pořídila brýle na čtení, ale nesedí jí a že je dala mě, at použiji obroučky) a brýle mě vyšly tenkrát celkem na asi 450Kč
![]()
Trička seženeš v sekáči, svět je přehlcený hadry a najdeš i nová za pár šupů.
Sežen si levnější bydlení.
Práce se vždycky nějaká najde.
Začínat vztah sexem není nic výjimečného.
Děkuji za radu, zkusím to, třeba to vyjde:-)Levnější bydlení hledám ale do spolubydlení se studentama nechci, s tím už mám špatnou zkušenost. A na garsonku nemám. Všechno se rozsekne tou novou prací,. Snad to bude už brzy. Jinak pro mě je normální první sex tak po dvou měsících vztahu. Nebudu spát hned s někým, na první schůzce, když ho vidím prvně v životě.
Na oční právě nechodím, nechávám si měřit zrak v optice.