Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@heia píše:
Ty znáš sama sebe nejlíp - opravdu neexistuje nic, co ti dodává sílu? Co ti zlepšuje náladu? Co ti čistí hlavu? U žádné aktivity se necítíš dobře?
Na měn třeba působí výšlapy v přírodě, pohyb na čerstvém vzduchu, vyfunět do nějakého kopce a pak si celá rudá a zadýchaná za odměnu užívat výhledy. A ani to moc nestojí, někdy stačí vyjet za pár korun kousek za město a pa po nějaké hezké trase dojít zpátky. Mám teď taky těžké období a hrozně mi pomáhá, když každý víkend takhle někam vyjdu, někdy sama, někdy s kamarádkou. Působí to na mě hrozně pozitivně, naberu aspoň trochu nové energie, která aspoň chvíli vydrží. Hlava je pak čistší, otevřenější. dá se tím i trochu vynahradit chybějící dovolená.
Na tebe tohle možná nepůsobí, ale možná máš něco jiného, co má podobný účinek. Zkus popřemýšlet. Je moc těžké, když se ti hroutí víc věcí naráz, ale právě proto potřebuješ najít něco, co tě dobíjí, aspoň trochu. Věřím, že něco takového taky máš. A věřím, že to zvládneš.
Děkuji, já nic takového nemám. Dřív to bylo čtení ale na to se teď nemůžu soustředit.
@Anonymní píše:
Ano začnu chodit na terapie. Jinak já prostě s chlapama na první schůzce nespím. U mě první sex přichází v úvahu až po dvou měsících. Ale poprvé se sejít a hned hupnout do postele? Ne to fakt ne.
Tak neříkám, že hned hupnout do postele. Já třeba -jak ty tomu říkáš- hupla do postele až když jsem ho viděla podruhé, mezi tím jsme si hodně psali. Což uznávám, je možná brzo, ale zas se mi to, jak se říká, vyplatilo. Je to fajn chlap.
Můžu se zeptat, proč striktně zrovna dva měsíce? Zas nemusíš s ním přece hned spát, ale chodit na rande, ne? Musím ale tedy uznat, že u dospělé ženy mi tento limit připadá dost dlouhý, pochopila bych to u nezkušené náctileté slečny. Nicméně jestli takové pravidlo máš, tak ho neporušuj, to ne.
Určitě existují i chlapi, kterým nevadí počkat.
@Padme93 píše:
Tak neříkám, že hned hupnout do postele. Já třeba -jak ty tomu říkáš- hupla do postele až když jsem ho viděla podruhé, mezi tím jsme si hodně psali. Což uznávám, je možná brzo, ale zas se mi to, jak se říká, vyplatilo. Je to fajn chlap.Můžu se zeptat, proč striktně zrovna dva měsíce? Zas nemusíš s ním přece hned spát, ale chodit na rande, ne? Musím ale tedy uznat, že u dospělé ženy mi tento limit připadá dost dlouhý, pochopila bych to u nezkušené náctileté slečny. Nicméně jestli takové pravidlo máš, tak ho neporušuj, to ne.Určitě existují i chlapi, kterým nevadí počkat.
No prostě dva měsíce mi přijdou tak akorát abych toho člověka lépe poznala. Upřímně já sex k životu nepotřebuji, kdybych ho neměla vůbec, nevadilo by mi to. Stejně si ho neužiju, protože s každým sexuálním partnerem mě to vždycky hodně bolelo. Prostě mám přiá sexu bolesti. Gynekoložka mi řekla, že jsem v pořádku a že je to tím že nejsem uvolněná. Já uvolněná jsem. Doporučila delší předehru, jenomže mě se předehra stejně jako celý sex nechci říct přímo hnusí ale není mi to příjemný. Zase nejsem naivní a vím, že bez sexu nebude žádný chlap tak to vždycky nějak vydržím.
@Anonymní píše:
No prostě dva měsíce mi přijdou tak akorát abych toho člověka lépe poznala. Upřímně já sex k životu nepotřebuji, kdybych ho neměla vůbec, nevadilo by mi to. Stejně si ho neužiju, protože s každým sexuálním partnerem mě to vždycky hodně bolelo. Prostě mám přiá sexu bolesti. Gynekoložka mi řekla, že jsem v pořádku a že je to tím že nejsem uvolněná. Já uvolněná jsem. Doporučila delší předehru, jenomže mě se předehra stejně jako celý sex nechci říct přímo hnusí ale není mi to příjemný. Zase nejsem naivní a vím, že bez sexu nebude žádný chlap tak to vždycky nějak vydržím.
Blbe se mi to říká, ale s tímhle tvým přístupem ke všemu, se chlap bude hodně blbe hledat.. a nebo narazis jen na takove jako jsi ty, zoufalce.. ![]()
V něčem mi hodně připomínas mě a víš v čem? nemáš se ráda!!! Nemáš ráda svůj život, své tělo, sebe celkově. Já to víceméně mám taky, nemám se ráda za to jak vypadám, že jsem zlý člověk, že nikdy v životě nebudu šťastná. Ale to co mě pohání dopředu je to, že nechci skončit jako zatrpkla stará babka a závidět ostatním rodinný život, děti, chlapa, to se v životě posunuli. Měj se ráda, jsi krásná milá holka jen nešťastná! Úplně slyším, jak říkáš:" jo jasně, kecy", ale myslim to vážně!! Krásného člověka nedělá štíhlost či vzhled modelky. Krásného člověka dělá to co koná, jak myslí, jaký je. Takže ano jsi krásná milá holka a věř že bude lip! Nevzdávej to. Já to taky nevzdám. A věřím tomu, že ty to zvládneš! Zvladnem to obě. Já si uspořádám vztah a ty svoje vlastní problémy. Pojď do toho s semnou. Napíšeme si klidně do zpráv jak nám to jde a budeme se podporovat. Co ty na to?
@xavierka Teda
, ty jsi taky milá holka, jsou to krásný a podporující slova. I když nejsou určena pro mě, tak si je budu dnes říkat ![]()
@luleå píše:
@xavierka Teda, ty jsi taky milá holka, jsou to krásný a podporující slova. I když nejsou určena pro mě, tak si je budu dnes říkat
@Anonymní píše:
Mám kamarády tak se jich zeptám, ještě mě napadlo v lékárně prodávají brýle za pár kaček ale chci se zeptat, asi skla jsou z toho nejdražší co?
jsem opticka a do tech obrub z lekarny vetsinou nejdou dat skla a nedoporucovala bych je kupovat a nosit i se sklama, zkazi se vam jeste oci. Co mate s vašimi brýlemi? ![]()
Anonymko, jestli máš facebook, tak sleduj stránku „pro náladu“ - je tam plno pozitivních citátů a rad, plno věcí k zamyšlení.
Doporučuji ![]()
Nebo mají i web pronaladu.cz, ale ten facebook mi přijde lepší. ![]()
Uprimne, ty bys chtela byt s nekym, kdo spolecnou aktivitu jen pasivne tise pretrpi?
Muj chlap na kazdodenni sex taky neni, ale vadilo by mi, kdyby to pro nej bylo utrpeni a ze se premaha s nechuti.
Mozna se nejdriv nauc mit rada sama sebe… Obavam se totiz, ze s takovymhle pristupem ke vsemu co mas, proste bohuzel pro temer zadnyho chlapa pritazliva nebudes. Jsi strasny pesimista.
nemas deprese? Na to by mohly pomoct prasky.
Ahoj zakladatelko, zajdi si k psychologovi, ten by ti mohl pomoct.
Nevím, jakou máš nadváhu, ale abys měla aspoň trochu lepší den, mám tu navíc nejaké málo nošené oblečení velikost 42. Chvíli po porodu jsem to nosila, ale cca 2 měsíce, teď už jsem na své váze. Valí se mi tu cca troje kalhoty, nějaká trička, nějaké šaty. Nemám problém Ti to poslat, když do SZ pošleš adresu. Stejně bych to šoupla do kontejneru na oblečení, většina je z HM. Případně tu mám i větší podprsenky, tuším 80D/E, kdyby ti to bylo. A mám tu nepoužitou drogerii Avon-sprcháč, tělové mléko… mně to nesedí dobře a teta mi to furt rve. Upřímně to vyhodím, takže kdybys chtěla… mám i nějaké šátky, asi miliardu, tak Ti klíďo nějaký přihodím. Hlavně ale musíš sama sebe nastartovat, vím, že to jde špatně, ale svět není jen černobílý. Neupínej se k chlapům, ale jen sama k sobě, pak přijde i ten chlap. Ale samotný chlap je určitě nevytáhne z takovéhle deprese.
A pardon za překlepy, přepisuje to mobil a musím u toho houpat dítě.
@pikola píše:
Blbe se mi to říká, ale s tímhle tvým přístupem ke všemu, se chlap bude hodně blbe hledat.. a nebo narazis jen na takove jako jsi ty, zoufalce..
To druhé je pravda, narážím jen na zoufalce. Jeden alkoholik, další ukrajinec z ubytovny, další hypochondr, schizofrenik. Já snad normálního chlapa ještě nepoznala. ![]()
@xavierka píše:
V něčem mi hodně připomínas mě a víš v čem? nemáš se ráda!!! Nemáš ráda svůj život, své tělo, sebe celkově. Já to víceméně mám taky, nemám se ráda za to jak vypadám, že jsem zlý člověk, že nikdy v životě nebudu šťastná. Ale to co mě pohání dopředu je to, že nechci skončit jako zatrpkla stará babka a závidět ostatním rodinný život, děti, chlapa, to se v životě posunuli. Měj se ráda, jsi krásná milá holka jen nešťastná! Úplně slyším, jak říkáš:" jo jasně, kecy", ale myslim to vážně!! Krásného člověka nedělá štíhlost či vzhled modelky. Krásného člověka dělá to co koná, jak myslí, jaký je. Takže ano jsi krásná milá holka a věř že bude lip! Nevzdávej to. Já to taky nevzdám. A věřím tomu, že ty to zvládneš! Zvladnem to obě. Já si uspořádám vztah a ty svoje vlastní problémy. Pojď do toho s semnou. Napíšeme si klidně do zpráv jak nám to jde a budeme se podporovat. Co ty na to?
Určitě, jsem pro. To zvládneme. ![]()
@pruhovanamys píše:
@Salvajejsem opticka a do tech obrub z lekarny vetsinou nejdou dat skla a nedoporucovala bych je kupovat a nosit i se sklama, zkazi se vam jeste oci. Co mate s vašimi brýlemi?
Obroučky už jsou hodně ošklivý a teď mi upadl takový ten zobáček který je zboku u skla. Plus stávající skla jsou dost poškrábaná.
Ano začnu chodit na terapie. Jinak já prostě s chlapama na první schůzce nespím. U mě první sex přichází v úvahu až po dvou měsících. Ale poprvé se sejít a hned hupnout do postele? Ne to fakt ne.