Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mno nejhorší je, že takové ženy opravdu existují. Mam více kamarádek, které mají se svými matkami otřesné vztahy. Smutný. Někdy je to i naopak. Někdy si říkám jak taková kráva může mít tak skvělou mámu ![]()
@Anonymní píše:
@baimoli Ano to je. My s manželem jsme nikdy žádné dluhy nikde neměli. Tomu se říká zodpovědnost. A tomu jsem ji učila, jak vidím, zbytečně.
A dala jsi jí vědět, že jí přišel ten nedoplatek na zdravotním, nebo jí v tom necháš vymáchat a ten dluh ještě zvýšit?
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Sobecká? Záleží mi na ní a chci aby se měla dobře. Nic víc jsem nechtěla, jen to, aby z ní vyrostla zodpovědná a pracovitá žena.
A co takhle misto slova zodpovedna a pracovita pouzit milujici, stastna?
@Anonymní píše:
@unuděná Já ji ale věřit nemůžu, pořád mě přesvědčuje o tom, jak je nezodpovědná. Přišel jí nedoplatek na zdravotním. Rozhodně nechci, aby se dostala do dluhů.
No a? Tak jí to pošli, ať si to zaplatí a o víc se nestarej. Případné dluhy budou jen její
Takhle se „dítě“ vychovává k zodpovědnosti, jenže ne ve 30ti, ale tak o 20 let dřív proboha. Ty vůbec nechápeš, že jsi totálně propásla dobu, kdy jsi mohla něco ovlivnit a nějak jí vychovat. Kdybys jí párkrát nechala nabít si kokos (třeba jí nechala dělat ty úkoly sama, nebo jí dovolila školu, kterou si přeje byť by jí nezvládla), tak bys teď nemusela mít staženou prd.el, že nebude žít zodpovědný život.
@arinecka Samozřejmě že jsem jí hned psala a ptala se, co to má znamenat. Je nezodpovědná, tolik peněz a mohla je použít na něco jiného, třeba si něco koupit, ale ne, ona bude teď cvakat pojišťovně.
@Anonymouska K životu jsou potřeba peníze, bez nich to nejde. Z lásky nikdo nebude živ.
@Anonymní píše:
@arinecka Samozřejmě že jsem jí hned psala a ptala se, co to má znamenat. Je nezodpovědná, tolik peněz a mohla je použít na něco jiného, třeba si něco koupit, ale ne, ona bude teď cvakat pojišťovně.
její věc. Neřeš to ![]()
Lidi, kdyby to byla pravda, zakladatelka se davno urazi a uz nepise
zrejme ma tak dulezitou a zodpovednou praci kde se nudi a vymysli blbiny ![]()
@Anonymní píše:
Tak ale ona pracuje v zahraničí. Takže tam si platí pojištění. Ty jsi neodevzdala tu její pracovní smlouvu tady na pojišťovně, když ti ji kvůli tomu poslala?
@lucenka Odevzdala jsem všechno co jsem měla, ale má tam dluh ještě z doby před tím, než odjela. A tohle jsem nechtěla, aby měla v životě dluhy, učila jsem jí zodpovědnosti.
@Anonymní píše:
@Anonymouska K životu jsou potřeba peníze, bez nich to nejde. Z lásky nikdo nebude živ.
Uprimne se zeptam, co je pro tebe dulezitejsi-prace a penize nebo laska a radost?
@Anonymouska píše:
Lidi, kdyby to byla pravda, zakladatelka se davno urazi a uz nepisezrejme ma tak dulezitou a zodpovednou praci kde se nudi a vymysli blbiny
přesně tak
@Anonymouska Co je to za otázku? Peníze prostě jsou důležité, raději budu bohatá a smutná než-li chudá a veselá. S penězi je život lehčí. Za peníze můžete jít na dovolenou, koupit si něco hezkého. Vy byste byli šťastná bez peněz? To asi nikdo, že?
@Anonymní píše:
@lucenka Odevzdala jsem všechno co jsem měla, ale má tam dluh ještě z doby před tím, než odjela. A tohle jsem nechtěla, aby měla v životě dluhy, učila jsem jí zodpovědnosti.
A cos přesně dělala pro to, aby uměla být zodpovědná, to mi pověz. Vždyť jsi jí nikdy nenechala dělat svá vlastní (třeba i špatná) rozhodnutí. Všechno jsi jí nalinkovala v zájmu jejího dobra ![]()
@Anonymní píše:
@warita Já jí přece nijak neublížila. S dcerou byli už odmala problémy. Možná jsem to měla řešit a nečekat, jak se to vyvine, to je pravda.
nemohu posoudit. Moje mama si taky mysli, jaka nebyla uzasna matka a v nekterych ohledech treba i byla. Kdyz jsme byli jeste hodne mali, tak do tech 3-4 let se nam dost intenzivne venovala, a ve skolnim veku se s nama intenzivne ucila, protoze ja i bratr mame silne ADHD a bez toho by to ve skole neslo. Jenze, tyto zasluhy nevyvazi to, jak se na nas celkove podepsala. Postarala se nam o uplne hororove detstvi plny kriku a fyzickeho nasili, slovo empatie ji nic nerika, nedokaze projevit lasku (nebo respektive ona si mysli, ze kdyz ti uvari obed/veceri a vyzehli pradlo, tak ti prece jasne dava najevo lasku) a vubec nechape, ze treba tohle pro mne ma nulovou hodnotu a ze ja bych potrebovala spis obejmout, vyslechnout, popovidat si s mamou. Ona na mne nema nikdy cas, neni ochotna si o nicem povidat a soucit a empatii u ni hledat fakt nemusim, ona nevi co to znamena. Respektive soucit ano, ale to maji mit ostatni s ni, ona sama to projevit nedokaze. Nas vztah je diky tomu velmi chladny.
Nicmene, matka je presvedcena, ze byla naprosto uzasna matka. A byla? Nebyla. Zazila jsem chladny odchov plny fyzickeho nasili a strachu.
Zkus se opravdu kriticky zamyslet nad tim, jake mela tvoje dcera detstvi. Protoze… vis, moje mama je taky velmi pracovity a svedomity clovek a taky nechape, kde se stala chyba, protoze ona se TAAAAAK snazila nas vychovat a vysledek nula. Jsme nepovedeni parchanti.