Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gina108 Jestli tě to zajímá, založ si diskusi s názvem „Mám si nabrnknout chlapa s dítětem?“ Tahle diskuse není o tom, co zajímá tebe, ale co zajímá zakladatelku.
Ja tedy nechapu, kdyz jde o stridavku, proc ho na konicky vozi jen manzel?? Nebo tim je mysleno behem tydne, kdy je u vas?
@adam75 píše:
@Gina108 Jestli tě to zajímá, založ si diskusi s názvem „Mám si nabrnknout chlapa s dítětem?“ Tahle diskuse není o tom, co zajímá tebe, ale co zajímá zakladatelku.
A že zrovna ty víš, co ji zajímá? ![]()
V prvé řadě bych se pokusila omezit ten koníček, na který ho manžel vozí. Podle mě dítě v tomhle věku nadchneš bez problémů pro nějaký jiný, který bude i v dosahu bydliště mámy. Navíc píšeš, že v něm extra nevyniká. Že vám to dojíždění leze do času i peněz bych nebagatelizovala, 30 km min. 16 x do měsíce je dost při dnešních cenách pohonných hmot. Asi bych se nějakým taktickým způsobem zasazovala o to, aby byl kluk v péči mámy, podle mě by to bylo lepší i pro něj, takový systém bydlení na 2 místech mi připadá schizofrenní (ale zase netlačit moc, abys manžela nenaštvala, nějak takticky). Jinak držím palce, já bych to nedala ![]()
@Gina108 Zcela naivně si myslím, že ji zajímá to, na co se ptala v úvodním příspěvku. Naopak poznámka, že si takového chlapa neměla hledat, je jí nejspíš úplně k ničemu.
Ale už to tady nebudu dál zahlcovat.
Jeste jednou ze 20 minut je nic (nas to taky ceka, nebo jeste vic - kazdy den). V praze je 20 minut dojezdova vzdalenbost kraaaasna - a to navic MHD, autem si jedes pohodlne jak chces. Lidi resi situace, kdy se jeden rodic odstehuje 150 km daleko, to je pak svinarna.
Ale pokud je to takovy problem, co si najit bydleni blizko matky?
@JedenTypan píše:
Hele, kdyby ta matka to dite fakt chtela do pece, tak pro to udela maximum, staci se podivat kolem sebe jak tyhle maminy kopou a vadi jim jen stridavka, natoz plna pece u muze. Takze si myslim, ze je fakt divna jako matka.
jenže oni bydleli dál všichni tři společně v domku a ona tímpádem neměla důvod nějak bojovat, když jí to přišlo zbytečný. Akorát se teda přepočítala s tím, že po této „dohodě“ a rozvodu nastala změna situcae v její neprospěch a to nejen těma řečma, ale i tím, že byla vypoklonkována pryč. ![]()
@Pudloslava píše:
Jeste jednou ze 20 minut je nic (nas to taky ceka, nebo jeste vic - kazdy den). V praze je 20 minut dojezdova vzdalenbost kraaaasna - a to navic MHD, autem si jedes pohodlne jak chces. Lidi resi situace, kdy se jeden rodic odstehuje 150 km daleko, to je pak svinarna.
Ale pokud je to takovy problem, co si najit bydleni blizko matky?
Proč bydlení blízko matky, když mají střídavku, ve svém týdnu se má starat ona! ![]()
A jestli jí za to kluk nestojí, prosazovala bych vlastní péči. Věřím, že kdyby vám najednou měla začít platit alimenty, rychle by si to rozmyslela a do kluka investovala více vlastní energie ![]()
@kuti
tak ona se nějak základně stará. Jen odmítá zajišťovat kroužek, který je časově náročný, kluk nijak nevyniká a otec si usmyslel. Tohle by pravděpodobně nastalo i v úplné rodině při sporu o koníček - OK chceš pro kluka tenhle koníček, já ne, tak ho zajišťuj…
Ta optika může být různá, taky to můžu číst, že otec dělá naschvály s kroužkem a kluka lanaří, když by se třeba dalo vymyslet i něco jiného…
Jinak klukovi teda musí sakra rychle růst nehty, jestli je má po týdnu u mámy tak dlouhé, že je řeč o zanedbání ![]()
Přijde mi fajn, že chlap se o kluka zajímá a stará se, mám dojem, že zakladatelka žárlí na pozici kluka, která je fakt exkluzivní, tak pak je všechno problém no…
@stazinka09 náš byl teď 14 dní na táboře a díky nehtům si rozedral snad všechny ponožky. Na rukou ani nemluvím, nalakovat a byl by pěkná holčička
vždycky říkám že vlasy a nehty mu rostou jak bláznovi
stačí aby mu je ostříhala zakladatelka v úterý, máma pak na ně další týden zapomněla a přijede k nim s drápama… pak může mít zakladatelka pocit že je zanedbaný.
Edit: a jestli má jeho synek exkluzivní pozici tak je to zakladatelce třeba líto že jejich dítě stejně exkluzivní pozici nemá. Ikdyž by jí mělo mít stejnou, jelikož je také jeho dítě.
@esterka03
já se chytla toho údaje, že střídají po týdnu a předpokládala, že u otce stříhají, tak mě to nevycházelo, no ![]()
Ostatně se zanedbáním pro nestříhání nehtů a mytí vlásků mám zkušenosti
![]()
@esterka03
jenže tu exkluzivní pozici mu udělil otec, aby si umenšil pocit provinění, že kluk nemá úplnou rodinu, zakladatelky dítě úplnou rodinu má a nikam nerotuje. takhle to znám třeba od známýho, co má 4kluky ve střídavé péči. smeká se řádně a stejně má pocit selhání, provinění vůči dětem. Vozí na kroužky, platí kroužky a díky nadstandardním příjmům i výživné v SP.
Kluk se v tom asi plácá a tak trochu začíná se situací manipulovat nebo může jít o konflikt loajality, jak už bylo zmíněno - dítě nechce zklamat ani jednoho z rodičů, třeba ty měnící se plány se školou.
@stazinka09 bohužel z několika případů je jasně vidět, že děti za nic nemůžou. Je to vždycky jenom o tom, jak se k tomu postaví rodiče. Dítě pak už začne jen využívat a zneužívat, protože prostě jasně cítí za jakou hranici až může zakročit. A nebudu tu vyprávět jak pětileté dítě umí krásně vycítit že se rodič cíti proviněně a využít toho.
Zakladatelko…naprosto chápu…
Týden kdy je manžel v práci jsme bez dětí, týden, kdy má volno děti máme…
Ráno odvézt 16 km, odpoledne se pro ně zase jede.
Někam vyrazit na celej den???kdepak…musí být ve 14 hodin před školou ¨sami jako rodina---já manžel a syn???nejsme…bud jsou tady a nebo je do večera v práci
Ano…jsem sobecká a chci mít někdy volej víkend…jen my 3
Nebo vyjet na výlet…jen my 3
Aby manžel dělal se synem „klučičí“ věci…jen oni 2–ne pořád, ale někdy
Ale to nejde…bud není doma, nebo nejsme sami
Na druhou stranu…jsem ráda, že to je chlap, co má svoje děti rád a neotočil se k nim zády…je to chlap, kterému by víkend jednou za 14 dní nestači…
Takže si musím říkat toto…má děti 3,miluje se stejně všechny a to je dobře
Jen mi chyběj společné zážitky---jen naše
XYZ
MMCH…i tak alimenty platíme…takže neznamená to, že střídavka je bez nich
Vždycky když tohle čtu, tak nechápu. Svobodná ženská si nabrnkne chlapa s dětma, všechno je skvělí až do doby, kdy má svoje vlastní dítě a začínají se hledat problémy u těch nevlastních, začínají překážet a krást vám vaše rodinné chvilky, jenže ty nevlastní děti jsou taky rodina a ano, v mnoha případech se jim otec věnuje víc než těm novým dětem, právě z pocitu viny že je opustil, nevidím na tom nic divnýho. Ty kdybys neměla dítě ve své péči, taky by si s ním chtěla být co nejvíc v kontaktu.