Jsem sobecká na manželova syna z předchozího vztahu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24190
30.7.13 18:11

Tak nevím, ale asi budu sobecká taky. Pokud jsem pochopila příspěvek zakladatelky, tak v týdnu, kdy je kluk u táty, tak školku a tréninky zajišTuje otec a v době kdy je kluk u matky, tak tréninky zajišťuje zase otec? V tomto případě chápu rozladění zakladatelky. Já bych asi chtěla, aby se chlap věnoval i mě a dceři a to třeba právě v týdnu, kdy je kluk u matky. A taky by se mi moc nelíbilo, kdyby se vždy hned všechny plány změnily/zrušily, když by kluk zavolal. Přijde mi tak trochu rozmazlený a nejspíše bude ještě hůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
30.7.13 18:15

@rozmary no vidíš a naše bio matka vidí své dítě jednou za dva měsíce a příjde jí to naprosto normální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
30.7.13 18:22

@elen-ka souhlasím. Jasně, kluk nemůže za to, že se rodiče rozvedli, ale zakladatelka zato asi nemůže taky, ne? :think:
Jestli je dítě ve střídavé péči, měli by se rodiče v péči opravdu střídat. Matka má taky nového partnera, tak by v týdnu, kdy se má starat matka, kluka klidně mohl na tréninky vozit on, jestli to ona není schopna zajistit, ne? Matky partner je ve stejné situaci jako zakladatelka, tak proč by zakladatelka měla pořád být s malou sama, zatímco matka si žije „v klidu“ se svou novou rodinou, zatímco její ex skáče kolem společného kluka???

Mě by to tedy taky vadilo :cert:

S tímhle přístupem to taky může dopadnout tak, že se časem tatínek rozvede podruhé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
30.7.13 18:23
@esterka03 píše:
@rozmary no vidíš a naše bio matka vidí své dítě jednou za dva měsíce a příjde jí to naprosto normální :palec:

Tak to se nedá snad ani nazvat matkou 8o

• Citovat
  • Upravit
24190
30.7.13 18:27

@kuti, máš pravdu, kluk nemůže za to, že se rodiče rozvedli, a zakladatelka za to nemůže taky. A máš pravdu, že takovým přístupem, může být i druhý rozvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.13 18:34

@rozmary ale zakladatelka neá problém s nevlastním synem…ale jen s tou situací, která nastala…
myslím, že s klukem vychází velice dobře
Taky nemám problém s nevlastníma dětma…jen se situacema kolem nich, které nškdy jako neplánované a nečekané vyvstanou
MMCH kolik nevlastních dětí máš???asi žádné co…
 XYZ

• Citovat
  • Upravit
rozmary
30.7.13 18:42
@Anonymní píše:
@rozmary ale zakladatelka neá problém s nevlastním synem…ale jen s tou situací, která nastala…
myslím, že s klukem vychází velice dobře
Taky nemám problém s nevlastníma dětma…jen se situacema kolem nich, které nškdy jako neplánované a nečekané vyvstanou
MMCH kolik nevlastních dětí máš???asi žádné co…
XYZ

Budeš se divit, mám dvě už deset let, taky jsem si našla manžela jako bezdětná, taky jsem musela jeho dětem několikrát ustupovat, řídit se podle nich, naúkor toho, že děti měli nějaké kroužky, nebo zařizování jsem musela jet někam s našima dětma sama, s tím se bohužel musí počítat už když do toho vztahu vstupuješ. Poslední roky trávíme výlety, dovolené společně a nikdo s tím nemá problém. Chlapec od zakladatelky povyroste, bude samostatnější, bude jezdit busem a určitě bude líp, jen mi to trošku připadá, že zakladatelka na kluka žárlí, že má tátu víc na své straně a proto chce aby byl u nich jen na víkend, to je můj pocit z toho co píše, nikoliv že to tak musí být ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.13 21:35

@rozmary aha tak to jo
no třeba u nás bude ježdění ještě na dlouho…bus totiž tak, aby jel do školy a pak ze školy k nám není…prostě se bude jezdit ještě dlouho.
 XYZ

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.13 10:34

Holky děkuju za názory… někdo se ptal jak to bylo když chodil prcek do školky… Chodil jen k nám, jeho mamka ho do školky nedávala. Neříkám, že by tady měl být jen na víkend… bud at je u nas od pondeli do patku a skolu navstevuje u nas a nebo at je u nas od patku do nedele(popřípadě pondělního rána) a do školy chodí u matky… Jenže ani jedna varianta není možná, prtože ani jeden z rodičů ho nechce mít od pátku do neděle. Já s maličkým nemám problém, jen mě štve ta situace jak se tady již někdo zminuje. Bylo mi řečeno na začátku, že se to zvládne než začne maličky chodit do školy, že zabojujem a zkusime to nějak udělat aby byl unas… jenže se nic nestalo, manžel zabojoval, ale stejne to nevyšlo… a ted mi je řečeno ať teda ještě počkám 4 roky a až bude prckovi cca 10 tak už si sám řekne a vybere si.. Jenže prcek je taky kvítko, tam kde je potrestany tam to nema rad a nebo se chova naopak..takže to dopadá většinou tak, že když ho otec potrestá a zlobí se na neho tak maličky dojde s tím, že bude hodný a že nemá rád maminku, že ma rad radeji tatinka(to řekne z ničeho nic a ještě se u toho rozplace) a tim padem je vse zapomenuto a tatinek jede jako by nic dal… Prcek to nema jednoduche, lita z místa na místo jak hadr na holi…ale myslím si, že by se pár věcí mohlo změnit pro spokojenost všech…jenže to asi budu muset počkat až prckovi bude 10.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.13 10:39

@Pudloslava Bydlíme v nově zrekonstruovaném domě takže stěhovat se nebudeme, matce jsme poblíž našli bydlení (zaplatili kauci atd) jenže ona se beze slova odstehovala do jineho mesta měsíc před koncem smlouvy takže nam i kauce propadla atd… myslím, že to bylo naschvál.. ale je to její právo. Člověk nemůže člověku přikazovat kde ma bydlet. Přehlásila bez našeho vedomi jeho trvale bydliště, zmenila mu lekare… takže i proto soud rozhodl, že bude školu navstevovat tam kde ma trvalko atd

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.13 10:43
@Anonymní píše:
Zakladatelko…naprosto chápu…
Týden kdy je manžel v práci jsme bez dětí, týden, kdy má volno děti máme…
Ráno odvézt 16 km, odpoledne se pro ně zase jede.
Někam vyrazit na celej den???kdepak…musí být ve 14 hodin před školou ¨sami jako rodina---já manžel a syn???nejsme…bud jsou tady a nebo je do večera v práci
Ano…jsem sobecká a chci mít někdy volej víkend…jen my 3
Nebo vyjet na výlet…jen my 3
Aby manžel dělal se synem „klučičí“ věci…jen oni 2–ne pořád, ale někdy
Ale to nejde…bud není doma, nebo nejsme sami
Na druhou stranu…jsem ráda, že to je chlap, co má svoje děti rád a neotočil se k nim zády…je to chlap, kterému by víkend jednou za 14 dní nestači…
Takže si musím říkat toto…má děti 3,miluje se stejně všechny a to je dobře
Jen mi chyběj společné zážitky---jen naše
XYZ
MMCH…i tak alimenty platíme…takže neznamená to, že střídavka je bez nich

Jsi na tom podobně jako já..:-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.13 10:47
@Anonymní píše:
Holky, chtěla bych znát názor i cizích lidí… S manželem jsme spolu 3 a půl roku. Máme ve střídavé péči jeho syna 6,5 let. V září půjde do školy. celé 3 roky co střídavá péče u nás je, jsem byla v klidu.. Maličký byl týden u nás a týden u své matky…jenže teď se rozhodovalo kde bude chodit do školy a soud určil školu v místě bydliště matky..takže budeme muset jezdit se synem do školy a ze školy ho vyzvedávat. Manžel má proto hodně omezené možnosti práce. Matka ho neustále chce do péče, pořád probíhají soudy a tahanice (zatím uspěšně obhajujeme střídavku). Má to podmínku, že my vždy musíme malého vozit i si ho vyzvedávat a zajištovat jeho cestování do školy. Navíc maličký má koníček 3× týdně a i když je u matky tak pro neho manžel jezdí, veze ho do našeho města na koníček a zase ho odveze zpět. Je to časově dost náročné, finančně taky… Když jsem navrhla at ho máme na víkendy tak nesouhlasil… Chce ho mít doma co nejčastěji.. Jsem sobecká?? Začínám mít pocit, že je to na úkor mě a teď i naší 5 měsíční dcerky. Dálka je cca 15 km (20 minut autem)… s manželem se nehádáme..opravdu jsme spolu štastni…ale jediné hádky jsou kvůli maličkému… že kdykoliv se prcek rozhodne tak se pro neho jede (když je u matky a to i v tu dobu kdy máme třeba s manželem nějaké plány tak se ihned ruší)… Vím, že manžel svého syna miluje…taky ho mám moc ráda…přece jen si s ním hraju a vychovávám ho od jeho 3 let, ale je to moc těžké…

naprosto chápu. přítel když jeho 5 letý syn zavelí hned by se zbláznil..miluje ho a já ho mám taky ráda, ale někdy mi přijde, že syn s přítelem nejen houpe ale takto točí..a on si to nechá líbit, protože ho vidí jen 4 měsíce v roce..a já si myslím, že by mu takto ustupovat neměl..jednou aby přítel nelitoval, že nebyl ráznější, protože si myslím, že syn k němu bude horší a horší..tobě radím si o tom s manželem promluvit a říct mu co se ti líbí a co ne..

• Citovat
  • Upravit
4144
31.7.13 11:04
@elen-ka píše:
@kuti, máš pravdu, kluk nemůže za to, že se rodiče rozvedli, a zakladatelka za to nemůže taky. A máš pravdu, že takovým přístupem, může být i druhý rozvod

souhlasím, podle mě může být i hůř..kluk mi přijde taky rozmazlený malinko, zavvolá a hned musí být po jehom? To ne.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
31.7.13 11:08
@esterka03 píše:
@stazinka09 náš byl teď 14 dní na táboře a díky nehtům si rozedral snad všechny ponožky. Na rukou ani nemluvím, nalakovat a byl by pěkná holčička :mrgreen: vždycky říkám že vlasy a nehty mu rostou jak bláznovi :D stačí aby mu je ostříhala zakladatelka v úterý, máma pak na ně další týden zapomněla a přijede k nim s drápama… pak může mít zakladatelka pocit že je zanedbaný.
Edit: a jestli má jeho synek exkluzivní pozici tak je to zakladatelce třeba líto že jejich dítě stejně exkluzivní pozici nemá. Ikdyž by jí mělo mít stejnou, jelikož je také jeho dítě.

Jakou exkluzivní pozici??? Exkluzivní je na tom to, že malej jde do školy, takže je pochopitelné, že se z toho můžou všichni poprdět. První dítko jd do školy, takže se točí vše kolem něj, ale upřímně tohle je normální i v normálních rodinách. Když jsem šla já do první třídy, taky se to řešilo, menší brácha byl tak nějak v ústraní, v dobrym slova smyslu. U něj se zas řešili jiný věci, co se zrovna naučil a tak, ale když jde díte poprvý do školy, tak je to prostě událost v každé rodině. Taky se ze mě každej mohl poprdět, že jdu do první třídy, fotky, babičky, dědečkové a já nevim co ještě. To jsou prostě důležité momenty dítěte, které se protěžují chvíli. Stejně tak byli všichni paf když nastoupil brácha do první třídy, já už byla ve čtvrté třídě a už jsem taky byla jen divák, ale rozhodně jsem teda nepociťovala, že by mě někdo odbýval, prostě jsem to tak brala jako dítě, protože jsem to zažila taky :) a takových momentů bude víc a je jasné, že dcera zakldatelky bude zažívat toto taky a pokud tohle zakladatelka nepochopí, tak se bude zabývat každou prkotinou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
31.7.13 11:11
@Anonymní píše:
Jsi na tom podobně jako já..:-)

S tím si musela počítat, pokud do takového vztahu jdeš. A jak říkáš, buď ráda, že se manžel stará, to je dobré znamení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí