Jsou Norové normální?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5950
20.5.15 21:06
@Denisa56 píše:
@blecha72 no, vy se tady s boblish snažíte o nějaký jakože nezaujatý, objektivní a emocí prostý postoj, což dejme tomu chápu, akorát nerozumím, že se stejně nezaujatě a objektivně nedokážete vyjádřit k těm přímým rozporům ve fungování B., to přecházíte bez povšimnutí a bez komentářů, soustředíte se pouze na Michalákovou. Takže i když snaha o objektivitu z vaší strany je, tak skutečná objektivita to není.

Promiň, ale kde se „soustředím pouze na Michalákovou“? Já jsem sem dala odkaz na tiskovou zprávu MPSV, která ukazuje právě na ty rozpory ve fungování BV, na to, že je tam něco v nepořádku, mnohokrát jsem tu tvrdila, že těch případů je příliš mnoho na to, aby se jednalo o jednorázový exces jinak bezchybně pracující organizace, tvrdím, že situace, jako je tahle (odebrání cizího státního občana z biologické rodiny, umístění do pěstounské rodiny a další postup bez spolupráce se zemí, odkud dítě pochází a kde má příbuzné), jsou v mezinárodním právu naprosto nedostatečně řešeny a tak dále… co podle tebe přecházím bez povšimnutí a bez komentářů?

• načítám...
10185
20.5.15 21:21

@blobfish sorry, to jsem přehlídla…on ten můj komentář byl určený spíš pro blechu.

• načítám...
26842
20.5.15 21:23

@blobfish Ale tady se nemluvi jen o Michalakovych, tady se mluvi o absurdnosti zabirani deti.
ty jsi nevidela ten odkaz, kde si polsky par musel najmout detektiva, aby jim pomohl ukrast od pestounu dite, ponevadz ona byla pry smutna, tak ji proste vzali ze skoly rovnou k pestnounum a ti norove asi stavkuji jen proto ze se nudi..
Nevim nevim, ale ta holcina ktere se nakonec podarilo vyskocit z 3 metru z okna nevypadala ze by utikala od laskyplnych pestounu :Byla pak na danskych hranicich velice stastna :think: Uz jen ten fakt ze pestounske deti podavaji pak zaloby na pestouny a vysoudi vestinou velike penize a jine fakty, me urcite prinuti nedelat z toho normalni vec, ktera ma byt bezna.

• načítám...
26842
20.5.15 21:25

Ten pripad co se stal u nas v Nemecku je bohuzel take pravdivy :! Narkoman dostal dite(ctete znova prohlaseny narkoman dostal dite)na ktere bral od socilaky penize (na drogy)a pak nasli utryznene dite v lednici, jeho v rausi, to je asi taky pripad ktery se asi prehlidne ze?? :roll: :roll: :roll:

• načítám...
26842
20.5.15 21:29
@blecha72 píše:
Jo, nechci se pouštět do konspiračních teorií, ale určitou roli tam zřejmě hraje otec, norský občan. Já to teda chápu jako vyřizování sporů mezi rodiči. Ale je to jen teorie.

Otec emigroval jako obcan cr do Norska v roce 68,to jestli si pak obcanstvi zmenil nevim, kazdopadne v te dobe zustavali obcatsnvi dvoji.

• načítám...
26842
20.5.15 21:32

Ted pisete, ze jsou to slataniny a kde vy berete jistotu kolik deti ukradnou??Asi jste to nejak pocitali nebo co???Deti se kradou po celem svete a to je fakt :!

• načítám...
5950
20.5.15 21:32
@pomenkova píše:
@blobfish Ale tady se nemluvi jen o Michalakovych, tady se mluvi o absurdnosti zabirani deti.
ty jsi nevidela ten odkaz, kde si polsky par musel najmout detektiva, aby jim pomohl ukrast od pestounu dite, ponevadz ona byla pry smutna, tak ji proste vzali ze skoly rovnou k pestnounum a ti norove asi stavkuji jen proto ze se nudi..
Nevim nevim, ale ta holcina ktere se nakonec podarilo vyskocit z 3 metru z okna nevypadala ze by utikala od laskyplnych pestounu :Byla pak na danskych hranicich velice stastna :think: Uz jen ten fakt ze pestounske deti podavaji pak zaloby na pestouny a vysoudi vestinou velike penize a jine fakty, me urcite prinuti nedelat z toho normalni vec, ktera ma byt bezna.

Viděla ;) Opravdu, věř mi, nějaký přehled v této oblasti mám. A taky znám případy z (ne až tak dávné) minulosti, kdy se některým rodinám (a především dětem) staly s požehnáním státu strašné křivdy, a ty děti se pak v dospělosti se státem soudily.
Tyhle dva jsou docela známé:
http://de.wikipedia.org/wiki/Verdingung
 http://en.wikipedia.org/…ome_Children

Takže je možné, že se za pár let začnou případy dětí soudících se se státem objevovat i v Norsku.

• načítám...
26842
20.5.15 21:41

@blobfish Uz se objevuji uz nekterym vyplatili :think: Proto jsme nechapaly tady proc to presto delaji, kdyz pozdeji vyplaceji celkem slusne ceny :roll: :roll: :roll:
ZA vsim jsou dneska prachy tomu ver, znam to bohuzel i osobne nechtene :zed:

• načítám...
20.5.15 21:47
@pe-terka píše:
Však jasně :D. Já si kolikrát nemůžu vzpomenout na daleko běžnější slova :zed:. Antropologie není ve slovníku běžného člověka denně používané. Ještě jsem se chtěla zeptat - zmínila jsi, že na Slovensku schválili cosi kontroverzního ve vztahu k sociálně - právní ochraně dětí, něco inspirované Barnevetem. Musela jsem pak odběhnout mimo a už to těžko dohledám. Mohla bys mi přiblížit, o co se jedná?

Nie je to priamo k ochrane deti… asi som sa spatne vyjadrila, po nocnej :oops: je to k onomu genderu.
 http://www.aspekt.sk/…ky-2014-2019

„3.2 Eliminovať negatívne rodové stereotypy vo vzdelávaní;“
„29. Analyzovať učebnice z hľadiska ľudsko-právnej a rodovej optiky a účinnejšie
zohľadňovať tieto faktory pri tvorbe a schvaľovaní učebníc“

to som raz dohladavala Menore, nejake pedagogicke podklady z ministerstva, kde odporucaju vysvetlovat detom rozpravky tak, ze sipkova ruzenka je diskriminacna, pretoze spat mohol aj princ a zobudit ho/ju mohla aj princezna, a nech sa deti na tie rozpravky pozru ‚kriticky‘, plus nejaky navod na ‚nove‘ rozpravky a clanky v ucebniciach, rodovo ‚vyvazene‘

„5.1 Posilniť inštitucionálne zabezpečenie a odbornosť v oblasti rodovej rovnosti na úrovni verejnej správy, ako aj na úrovni NR SR“
„52. Efektívne využívať európske štrukturálne a investičné fondy na presadzovanie rodovej rovnosti uplatňovaním horizontálneho princípu rovnosť mužov a žien, ako aj cielenými špecifickými opatreniami;“

No a k tomu one linky ‚varovanie pred rodovym scitlivovanim‘ a ‚ti co su proti su hlupi‘

Desive je to z toho aspektu, ze toto v Norsku predchadzalo skandalu s barnevernom. Norsko je krajinou s najvyssou rovnostou zien a muzov, a zaroven s najviditelnejsie rozdelenymi zenskymi a muzskymi povolaniami.

• načítám...
20.5.15 21:57
@blobfish píše:
Nerozumíme si. Myslím si, že je jednoznačně dobře, že se o těch případech píše - seriózně, střízlivě, s ohledem na známá fakta, bez domýšlení a dohadů. Ale spousta těch článků z těch konspiračních webů je napsaná hystericky, jsou v nich uvedeny prokazatelně nepravdivé údaje (např. o počtu odebraných dětí apod.), snaží se za každou cenu přijít se senzací. A když si pak někdo přečte, že praktiky norské sociálky jsou pochybné a že došlo k takovým a takovým případů, a v tom samém článku je dále uvedeno, že v Norsku je odebrané každé třetí dítě a pěstouni vydělávají milióny ročně, a že důvodem je obohacování chudého genofondu, tak si řekne: „Ty počty jsou blbost, to se dá ověřit, stejně jako pěstounské dávky. A to s obohacováním genofondu je taky trochu přitažené za vlasy. Tak to ona asi nebude pravda ani to, že někteří lidé mají se sociálkou problémy, i když jdou nevinní.“ Už mě chápeš?

Prekladala som tu zo stranky ktora ‚verbuje‘ pestunov, ponuka deti - akuratne su k dispozicii 6-mesacne dvojcata Matias a Filip „mile deti, ktore maju rady fyzicky kontakt a spravne sa vyvijaju“, ci 5-rocna Signe, „aktivne dievcatko, ktore je lahko si oblubit“…

A ano, one sumy za pestunstvo nie su zavratne, ale ked si vezmes, ze ako kompenzaciu platu ponukaju plus minus 33 tisic na mesiac, tak pokial ostanes v praci dostanes ‚bokom‘ mesacne 7000 ktore musis zdanit, plus 5500 ktore nemusis zdanit, plus este opatrovnicky prispevok (ktory dana stranka nespecifikuje), tak stale mas k jednemu ‚cudziemu‘ decku viac nez tretinu hrubeho platu.
Aj keby sme predpokladali ze je onych 33 tisic NOK hrubeho mesacne zodpovedajuce nasim 15 tisic hrubeho, stale to vychadza ze ako pestun dostanes MESACNE dalsich 5 tisic cisteho na ruku. A chcela by som vidiet cloveka, co by tym pohrdol.

• načítám...
20.5.15 22:00
@Antonie Bolavá píše:
Já gender ideologii rozhodně přijímám. Souhlasím s tím, že ženy můžou dělat i mužskou práci a naopak. Takže až naší škole někdo nabídne technicky zaměřenou exkurzi, děti tam pošlu. Ať vidí, jaké mají možnosti. Samozřejmě některé ty typické rysy rolí žena muž si asi podrží.Taky doma vidí, že maminka spíš uklízí a pečuje a tatínek vydělává a opravuje. Ale pokud se rozhodnou ve svém vztahu role vyměnit, pracovat v technickém oboru a manžela nechat doma na mateřské, tak proč ne

A to je prave spatne. Gender je o tom, ze ZIADNE TYPICKY ZENSKE A MUZSKE NEEXISTUJE.

• načítám...
25179
20.5.15 22:04
@Bábi Zlopočasná píše:
Nie je to priamo k ochrane deti… asi som sa spatne vyjadrila, po nocnej :oops: je to k onomu genderu.
 http://www.aspekt.sk/…ky-2014-2019

„3.2 Eliminovať negatívne rodové stereotypy vo vzdelávaní;“
„29. Analyzovať učebnice z hľadiska ľudsko-právnej a rodovej optiky a účinnejšie
zohľadňovať tieto faktory pri tvorbe a schvaľovaní učebníc“

to som raz dohladavala Menore, nejake pedagogicke podklady z ministerstva, kde odporucaju vysvetlovat detom rozpravky tak, ze sipkova ruzenka je diskriminacna, pretoze spat mohol aj princ a zobudit ho/ju mohla aj princezna, a nech sa deti na tie rozpravky pozru ‚kriticky‘, plus nejaky navod na ‚nove‘ rozpravky a clanky v ucebniciach, rodovo ‚vyvazene‘

„5.1 Posilniť inštitucionálne zabezpečenie a odbornosť v oblasti rodovej rovnosti na úrovni verejnej správy, ako aj na úrovni NR SR“
„52. Efektívne využívať európske štrukturálne a investičné fondy na presadzovanie rodovej rovnosti uplatňovaním horizontálneho princípu rovnosť mužov a žien, ako aj cielenými špecifickými opatreniami;“

No a k tomu one linky ‚varovanie pred rodovym scitlivovanim‘ a ‚ti co su proti su hlupi‘

Desive je to z toho aspektu, ze toto v Norsku predchadzalo skandalu s barnevernom. Norsko je krajinou s najvyssou rovnostou zien a muzov, a zaroven s najviditelnejsie rozdelenymi zenskymi a muzskymi povolaniami.

No uf…Nevím, jestli to dobře chápu, ale já jsem ženou ráda…i s tím, že mám k některým povoláním a činnostem lepší nebo horší předpoklady. Naprosto chápu, že jako zedník či hasič bude vzhledem k fyzické síle lepší muž, naopak jako porodní asistentka zase žena…Příroda nás nějak vybavila, proč to popírat nebo se kvůli tomu čílit? To se pak nemůžeme divit, že se nás chlapi bojí pochválit, že nám to sluší, nebo pomoct do kabátu…
Na druhou stranu ano, v některých profesích ženy diskriminované jsou. Z hlediska jejich mateřství (potencionálního nebo reálného, pak zas chybí praxe a zkušenost). Ale to je obsáhlá problematika a složitě se prokazuje.

Příspěvek upraven 20.05.15 v 22:05

• načítám...
26842
20.5.15 22:04

Holky ja si jdu uzivat dovolene od soboty, uz s v tom tady asi patlat nebudu, budu se dal zuajimat, nebudu nic podcenovat ;)
Petici jsme podepsala, mam ciste svedomi aspon, ze neco jsem udelala :D No Zeman nikde neodpovedel, ale co jsem si na facebooku vsimla, dost toto odsoudil a dala jsem sem i ten odkaz.No mylsim, ze takovych zprav mu dene chodi tolik, ze zrejme nemuze nikdo odpovidat rychlosti blesku :think:
Zatim se loucim, mejte se pekne, treba se zase po dovolene pridam ;) :mavam:

• načítám...
25179
20.5.15 22:06
@pomenkova píše:
Holky ja si jdu uzivat dovolene od soboty, uz s v tom tady asi patlat nebudu, budu se dal zuajimat, nebudu nic podcenovat ;)
Petici jsme podepsala, mam ciste svedomi aspon, ze neco jsem udelala :D No Zeman nikde neodpovedel, ale co jsem si na facebooku vsimla, dost toto odsoudil a dala jsem sem i ten odkaz.No mylsim, ze takovych zprav mu dene chodi tolik, ze zrejme nemuze nikdo odpovidat rychlosti blesku :think:
Zatim se loucim, mejte se pekne, treba se zase po dovolene pridam ;) :mavam:

Jasně, užívej si dovču :mavam:. Jen počasí sis moc nevybrala :?

• načítám...
20.5.15 22:08

@pomenkova ono niekedy staci ludi upozornovat. Pred troma rokmi, na prvej materskej som bola posuk citajuci pofiderne weby. Dnes uz cast najdes aj na nepofidernych… len aby ludia uverili ze je to hrozba skor nez nam vezmu pravo vychovavat deti sukromne.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová