Kamaradčina návštěva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
26.4.14 21:30

Na jednu stranu si myslím, že to dítě se chovalo opravdu přes čáru a jeho matka nereagovala dostatečně rázně.
Ale a to je chyba především taky té matky, protože by tě měla jako bezdětnou a možná neznalou upozornit, že takovému dítěti je potřeba se věnovat nebo být v prostředí, které je dostatečně zajímavé, aby se zabavilo samo.

Já jsem poměrně drsná matka, dětem jsem v bytě nedovolovala hrát hry, při kterých se dupe, nebo používat hračky, které dělají při pohybu po podlaze rachot. Takže jsme byli hodně venku, protože děti bez rachotu, běhání a řvaní nevydrží dlouho.
Takže ano, ta paní ji asi měla rázněji usměrňovat, ale je absurdní a hloupá představa, že takto staré dítě bude v nudném prostřední bez nějaké interakce a spolupráce jiných dětí nebo rodiče, samo produkovat nějakou nedestruktivní a tichou činnost, která umožní dospělým povídat si.
Já žádné takové dítě neznám a to ani ze své minulosti, kdy byla výchova dost možná přísnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
26.4.14 21:30

Mám téměř tříletou holku, je velice čilá, celý den vydrží skotačit venku, má ráda společnost, ALE ve třech letech je normální, že dítě zná určité mantinely, jasně, že asi zakladatelka nečekala, že tam s nima bude sedět. Ty reakce tady jsou fakt uhozený. Papír a tužku snad mají všude, knížky taky, televizi nebo mobil při nejhorším taky, prostě tříleté dítě na návštěvě nebude lítat jak splašené v cizím bytě, tak tam budu hodinu a tu hodinu pokud není tříleťák magor, tak se snad dá zvládnout. Souhlas se zakladatelkou, tohle bych nesnesla, dítě mám a nejsem žádnej puritán, aby si tu někdo nemyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
26.4.14 21:33

Pro jistotu s sebou na klicich nosim flashku s par dily kamarad timmy a prasatko pepa :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
26.4.14 21:33

Tak ja mam doma syna 28 mesicu. Na navsteve je hodny asi pul hodinynez se rozkouka a pak zlobi. Ale vi ze se do supliku neleze a kdyz neco chce tak si rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
26.4.14 21:34

@jamoni Pokud psi nejsou na deti zvykli, nemaji spolu bez dozoru co delat! Ani pes ani dite neni svepravne a ridi se instinkty.Dite objevuje -pes se brani.Dite musi byt pouceno od rodicu, co se pejskum nedela a psi pouceni od pana, ze kousnout proste nesmi( nejlepe utect ).
Uvahy coby kdyby a kousnuti psa diteti do tvare mi opravdu nedelaji dobre, i kdyby to dite bylo sebevetsi spratek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
26.4.14 21:36

@Sany80s
Nas trilety neni zadny svatousek, ale umi si hrat sam a to klidne 2 hodiny, aniz by produkoval destruktivni nebo hlucnou cinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
26.4.14 21:39

@bobr123 Tak si toho važ, protože máš dost výjimečné dítě. Já žádné takové neznám, i ty hodné a klidnější nějaký zájem a povzbuzení vyžadují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.4.14 21:44

@jamoni já hlavně nemluvím o tříletém dítěti jako o hajzlíkovi… jsem na straně dítěte, protože nevěřím zakladatelce, že to bylo tak hrozné, jak to prezentuje. A to z důvodu jejího negativního vyjadřování jako postavit do latě a podobné kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
26.4.14 21:45
By mě zajímalo, jak poučíš psa, že kousnout nesmí? Je prostě jasný, že kdo nechá svoje dítě, aby na návštěvě provokovalo cizí psy, koleduje si o průsvih a kecy o aktivním dítku, které ve třech letech ještě nechápe a musí uspokojovat svoje potřeby v objevování jsou mimo. A je to dost nebezpečný, proto o tom píšu. Když se neumí na návštěvě chovat, holt nemá v takovém bytě co dělat. Moje tříletá dcera žije v domácnosti se psem od narození, ví, jak se má ke zvířatům chovat, ale kdybych byla na návštěvě kde mají psy a viděla bych, že jim to není příjemné, tak prostě zasáhnu a vysvětlím ji, že si s nima hrát nebude, nebo odcházím.
@Elantra píše:
@jamoni Pokud psi nejsou na deti zvykli, nemaji spolu bez dozoru co delat! Ani pes ani dite neni svepravne a ridi se instinkty.Dite objevuje -pes se brani.Dite musi byt pouceno od rodicu, co se pejskum nedela a psi pouceni od pana, ze kousnout proste nesmi( nejlepe utect ).
Uvahy coby kdyby a kousnuti psa diteti do tvare mi opravdu nedelaji dobre, i kdyby to dite bylo sebevetsi spratek :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
26.4.14 21:45

Za tři roky čekám diskusi. Je mi blbé jít s dětmi na návštěvu k bezdětné kamarádce protože mé dítko tam zlobí a kamarádka to nechápe. Kolikrát si říkám že přeci za nim nepolezu nesmíš, nesmíš nesmíš když vím že to stejně udělá!! Chodíme ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
26.4.14 21:47
@Marlynka píše:
Tak jo, jestli vam to prijde normalni, ok.. diskuzi jsem zalozila spis pro to, abych tu nasla nekoho, kdo mi odkejve, ze tohle neni normalni, jit na navstevu a nechat svy dite litat po cizim byte.. Snad si zachovam rozum i kdyz budu matka a nebudu omlouvat chovani svyho ditete tim, ze mu jsou 3 a ze deti proste zlobi :nevim:

Kdy jindy to dítě muze zlobit, než kdyz je dite? Mám dost pevnou výchovu, na zadek dám uplne bezne, ale taky je hodně věci, které prostě dovolím.. jak se podle tebe melo to dite chovat? To by me docela zajímalo. To opravdu s vámi mělo sedet a pít čaj o páté???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.4.14 21:48
@bobr123 píše:
@Sany80s
Nas trilety neni zadny svatousek, ale umi si hrat sam a to klidne 2 hodiny, aniz by produkoval destruktivni nebo hlucnou cinnost.

to je pak vyjímečné dítě.. nemám ve svém okolí ani jedno tříleté co si vydrží samo hrát 2 hodiny - nevíš co máš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
26.4.14 21:52

@Sany80s
Nejde o to, zajem taky vyzaduje, ale staci mu par minut a par minut mam klid na povidani. Myslim ze je to o temperamentu, ale i o vychove. Nejde se jen vymlouvat na to, ze mam holt zive dite. To druhe uz jd ted pekny sigr, a to mu neni ani rok. Ale myslim si, a doufam, ze i toho se mi povede vychovat slusne dite a ne zmetka, se kterym se budu bat nekam jit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
26.4.14 21:52
@Granda píše:
Kdy jindy to dítě muze zlobit, než kdyz je dite? Mám dost pevnou výchovu, na zadek dám uplne bezne, ale taky je hodně věci, které prostě dovolím.. jak se podle tebe melo to dite chovat? To by me docela zajímalo. To opravdu s vámi mělo sedet a pít čaj o páté???

Proč by mělo sedět a pít čaj o páté? Zase přeháníte. To si neumí tříleťák chvíli kreslit, nebo listovat v knížkách, nebo hrát na mobilu, nebo mu pustit pohádku, nebo prohrabat máminu kabelku? Bóže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
26.4.14 21:53

@jamoni my mame dobrmana a je zvykly na deti, malou naprosto zboznuje, ale ostatni deti ma taky rad, hraje si s nema a kdyz ho zacnou otravovat nebo veset se na nej, tak se sebere a bezi se jim schovat do boudy nebo domu pod stul. A kamoska ma psa, kterej nema problem vyjet nebo i kousnout po jeji male. O tom ze bych doma takoveho.psa nemela ani minutu psat nebudu.Jen to, ze nekteri psi proste vi, ze nesmi a tecka. Zrovna tak jako deti. A poku je pes cizi, tak k nemu dite bez dozoru majitele proste nesmi, o tom zadna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí