Kde bydlet? Vlastní dům na hypo, nebo u rodičů bez půjčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1699
30.7.20 10:39

Soužití dvou generací opravdu ne.
Nedávno jsme řešili problémy v rodině, kde měli kazdej svůj vchod, kazdej svoje všechno, ale nedela to dobrotu proste.
Vypadá to, že přítel je trochu pohodlnej a bydlení u rodinu mu přijde v pořádku. Bála bych se, ze to muže ohrozit vztah do budoucna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.7.20 10:39
@Anonymní píše:
Ano teď bydlíme u mě, já chtěla do baracku už dřív, on odmítal něco řešit, tak jsem se naštvala a koupila si byt sama.

Jehé, takže ty jsi mu vlastně nahradila mamahotel, předpokládám, že na tvém bytě nehne pomalu ani prstem, co? No a teď když hrozí, že byste SPOLEČNĚ měli něco koupit, zařizovat, starat se, tak by radši zpět k mamince :mrgreen: Co sis to vybrala za mamánka? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
30.7.20 10:43
@Anonymní píše:
No, měli bysme v tom baráku vše své, společná zahrada a vchod. Na to přítel sází, ale mě se to i tak nelíbí. Nakonec jsem já ta špatná, co si nehledá vztah k jeho rodičům :zed:

Jen uplny hlupak a liny neschopa jde bydlet k rodicum nebo tchanum. Precti si ty stovky zde zalozenych diskuzi, jak to nefunguje. Ani nahodou bych se tam nikdy nestehoval. Ale ty budes muset, pokud se nebudes chtit rozejit.

Příspěvek upraven 30.07.20 v 10:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15685
30.7.20 10:44

Zásada číslo 1. NIKDY NEBYDLET S RODIČI!

Nešla bych ani za zlaté prase. Si přečti ty diskuze tady, jak se bydlí u rodičů. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
30.7.20 10:47

Rodice se soudi o barak po rozvodu. Taky se muze stat, ze ani jeden nebude mit na vyplaceni druheho a dum se bude muset prodat. Jinak ka bych k rodicum bydlet nesla, soukromi bydleni povazuju za jeden ze zakladnich piliru klidneho rodinneho zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
30.7.20 10:47

Tak ono 27… po 10 letech… je nejvyšší čas jít o dům dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 10:48
@Markéta80 píše:
nedělej to, málokdo je takhle spokojený. Už ted ten jeho přístup je blbý a co potom. klidně tě řekne že jestli se tě tam nelíbí at jdeš, on ale je doma a nikam nejde :lol:

No, když se ho ptám proč tam tolik chce, tak on se tam bude cítit ve svém, ale moje pocity mu jsou už jedno

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.20 10:50
@Chytrak píše:
Jen uplny hlupak a liny neschopa jde bydlet k rodicum nebo tchanum. Precti si ty stovky zde zalozenych diskuzi, jak to nefunguje. Ani nahodou bych se tam nikdy nestehoval. Ale ty budes muset, pokud se nebudes chtit rozejit.Příspěvek upraven 30.07.20 v 10:44

A to je právě ten kámen úrazu. Rozejít se nechci, ale u něj přes to vlak nejede… Prostě mě zahnal do kouta.

• Citovat
  • Upravit
13955
30.7.20 10:51
@Anonymní píše:
A to je právě ten kámen úrazu. Rozejít se nechci, ale u něj přes to vlak nejede… Prostě mě zahnal do kouta.

Tak bydlete zvlast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
30.7.20 10:54
@Anonymní píše:
No, když se ho ptám proč tam tolik chce, tak on se tam bude cítit ve svém, ale moje pocity mu jsou už jedno

Žádná varovná kontrolka nebliká?
Hlavně se, kočko, za žádnou cenu nezbavuj bytu! ;)
Myslím tím kvůli stěhování do „domu, o který se rodiče soudí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Anonymní píše:
No, když se ho ptám proč tam tolik chce, tak on se tam bude cítit ve svém, ale moje pocity mu jsou už jedno
@Anonymní píše:
A to je právě ten kámen úrazu. Rozejít se nechci, ale u něj přes to vlak nejede… Prostě mě zahnal do kouta.

Nechceš se rozejít s člověkem, co jsou mu jedno tvoje pocity a zahání tě do kouta? I když pominu ten nátlak na bydlení s rodiči. Pfff, dobrá masochistka jsi.

Přece když si koupíte bydlení společně, společně ho zařídíte a budete na něm pracovat, jako partneři, bude se tam cítit doma taky ne? Jako chápu, že ve tvém bytě se tak asi necítí, ale proč je proti pořízení společného, tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
@Anonymní píše:
Zdravím děvčata :mavam:
Potřebuju názor někoho nestranného, a taky se omlouvám za anonym.
Je mi 27, příteli 29. Jsme spolu skoro 10 let, vše klape, jen se nemůžeme shodnout v bydlení. Mám byt na hypotéku, ale chceme oba pryč, já měla v plánu byt prodat, splatit hypotéku a jít do baráku, sice na další hypotéku, ale dle mého má hypotéku kde kdo že ano? Přítel ovšem nechce, chce jít bydlet k rodičům, mají velký barák. Vždy když se s ním o tom bavím, odpálí mě, že se nebude zadlužovat hypotékou na nějakej barák, když můžeme jít k jeho rodičům. Co mám ale dělat, když mě se tam nechce? Ví to moc dobře, ale pořád mě do toho tlačí. Když mu řeknu že jsem ochotná to tam teda s jeho rodiči zkusit, tak mi odpoví že nejde o to si to zkusit ale bydlet tam. Nemůžu mu prostě vysvětlit, že pokud tam nebudu spokojená, tak že se tam trápit nebudu.
Jen pro info, rodiče jsou rozvedení, o barák se soudí a my pořád čekáme než se rozsoudi :zed: celkově vztahy v rodině jsou takové zvláštní, proto se mi tam nechce. Už prostě nevím jak dál, tohle mě hrozně trápí, ale nehnu s ním :roll:

Toto vždy bývá průser, začne to chciplou kytkou a skončí výchovou decek a prevychovou rodičů :mrgreen: nedivím se ti, taky bych nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.20 10:55
@unuděná píše:
Jehé, takže ty jsi mu vlastně nahradila mamahotel, předpokládám, že na tvém bytě nehne pomalu ani prstem, co? No a teď když hrozí, že byste SPOLEČNĚ měli něco koupit, zařizovat, starat se, tak by radši zpět k mamince :mrgreen: Co sis to vybrala za mamánka? 8)

Taky by mě to zajímalo, těch pár let jsem si pořád říkala že se určitě změní :mrgreen: a nakonec tam chce jít bydlet…
Něco na tom bytě udělá, přidá i finance, platí hlavně služby, topení atd… Taky si pořád stěžuje že platí za společné prostory paneláku, je to se vším všudy 5300, přijde mu to hrozně moc… Ale zaplatí to no :? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36388
30.7.20 10:55
@Anonymní píše:

Obávám se, že ti asi nic jinýho stejně nezbyde. My bydlíme s mými rodiči, vztahy jsou dobrý i s tchanovci kde sme často, ale už nam to taky nevyhovuje a řešíme svoje bydlení. Jako dočasně ano, ale na pořád fakt ne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
30.7.20 10:59

Drahá, obávám se, že tohle není vhodný partner do života. Jen pri letmém čtení se mi těch varovných kontrolek rozblikalo aspoň pět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí