Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mamina2017 no v sestem tydnu videt byt jeste nemusi, u me teda videt bylo, ale hranice je 8tt to uz je pak neco blbe kdyz neni. V nemocnici na ultrz. videt nebylo v 6tt, ale v car jo maji tam lepsi ultrazvuk.
@mamina2017 no ivf absolvujeme poprve, cerstvy et nebyl kvuli ohss a ted prvni ket ![]()
Ahojte dievčatá. Doposiaľ som bola v diskusii KET/IVF začiatok roka 2018. Síce už bude apríl, ale snáď tu bude niekto, kto tiež ide v tomto mesiaci na KET. Môžem sa k Vám pridať? Mám 39, Dieťa nemám, nedávno som sa vydala. Manžel má 37 a skvelý spermiogram. Mne zistili extrémne ťažko priechodný krčok maternice. IUI však nevyšlo, medzitým prišli výsledky, že mám protilátky na spermie. Mám za sebou 1. IVF. ET sa nekonal pre OHSS a dva neúspešné KET-y. 4 mrazáčiky odišli, ešte mám štyri. Vkladali mi po dve blasty s embryoglue. Tentokrát embryoglue nechcem, skôr asist. hatching. Som veľmi nervózna kvôli veku.
k dnešnému dňu je to 120 000 korun a ešte nie je koniec.
Všetkúm snažilkám držím palce! ![]()
@mamina2017 no beru ten den, kdy ho zavedli… ale počato bylo už v lednu ![]()
@Eleven11 ahojky, me je 38, muž 43, meli jsme ket s hatchongem… a vyšlo to, tak jdi do toho!! držim pěsti
![]()
@sebel tak to je asi uplně blbost. ale to embryjko několik dnů bylo ve zkumavce než ti ho zavedli. U nás byl zamražené 6.den. ![]()
@sebel vysvětlil vám to někdo v tom vašem CARu jak to funguje?
@mamina2017 to uplne blbost neni… bylo zmrazeny… 5 dní se vyvíjelo a pak zmrazili, měla jsem jich hodně, jak rikam, počato bylo v lednu… pak zamrazeno… ted rozmrazeno a zavedeno 16
@mamina2017 ano, vysvetlil, to ze mate jiný názor nebo to berete jinak chápu, nicméně, jaksi asi vím, jak totam bylo, když jsem byla u toho… ![]()
@sebel a kdy teda bylo „počato“… nemyslím v lednu, ale kolik dnů než ti ho zavedli? Když otěhotníš prirozeně, tak v den styku to není hned embryo.
Víš, co se s tím vajíčkem a spermii děje (těch 5 dnů, co máme ve zkumavce), když otěhotníš přirozeně (bez pomoci CARu)? U toho jsi asi nebyla. Těžko si bydlela 5 dnů v jejich laboratoři a těžko si viděla, jak to funguje, když žena otěhotní přirozenou cestou.