Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak já dnes kontrola 12 dc a už mám sliznici 8mm, ve středu Ovitrelle a týden na to ket… Poslední mrazacek, to vyjde…
Všechny tomu musíme věřit… Možná se budete chytat za hlavu, ale fakt to chce vysílat pozitivní signály do vesmíru a vesmír nám to vrátí…
proste
Pozitivní přístup, žádné negace a vyjde to ![]()
@Zuzule2014 ahoj, jsem na tom stejně jako ty. Taky jsem se dnes dozveděla ofiko, že třetí transfer nevyšel. Už mám jenom dva mražáčky. Ptala jsem se doktora, co dál, všechna vyšetření máme v pořádku. Teď proběhl KET v nativu, krásný folikul, super sliznice a nic. Říkal, že by doporučil u dalšího IVF genetiku embryí, což mi přijde rozumné, jak píšou holky výše, než teď dodatečně embrya trápit. Já si nechám ve dvou cyklech vložit ty zbývající a pak když tak na podzim další IVF. Takže počkám na MS a od druhého dne cyklu začínám s estrofemem. To bude první řízený cyklus, doporučoval mi zase nativní, ale mám anovulační cykly. Když tento tak krásně vyšel, nevěřím, že další cyklus by klapl v nativu opět. Ovuluju cca co 2 měsíce. Takže musíme věříme tomu, že ty dva zbývající jsou naše štěstí
.
@Jíňa03 píše:
Ahoj holky, tak já dnes kontrola 12 dc a už mám sliznici 8mm, ve středu Ovitrelle a týden na to ket… Poslední mrazacek, to vyjde…Všechny tomu musíme věřit… Možná se budete chytat za hlavu, ale fakt to chce vysílat pozitivní signály do vesmíru a vesmír nám to vrátí…![]()
proste
Pozitivní přístup, žádné negace a vyjde to
Teda to je paradni vyska!!! Holky ze zkusenosti - mam ja vubec sanci do toho patku dorust ze 4.5mm? ode dneska 3× denne Estrofen? Ovu ocekavam prave v patek
Vina a grepu piju ze me to leze usima ![]()
@ancksunamun no já měla 11.DC sliznici 8mm a to beru 3× denně estrofem a 3× denně Lenzetto. Bez toho bych tu sliznici měla taky nižší… v pátek jdu na KET, tak počítám, že ještě trochu povyroste…
@ancksunamun určitě jo!! Mě za 3 dny skočila z 3,5mm na 7 mm opravdu den po dni to roste dost
neboj ![]()
@kambalaka píše:
@ancksunamun no já měla 11.DC sliznici 8mm a to beru 3× denně estrofem a 3× denně Lenzetto. Bez toho bych tu sliznici měla taky nižší… v pátek jdu na KET, tak počítám, že ještě trochu povyroste…
Tak 8mm je super ne
(co jsem nacetla). Me rikali KET(pokud teda) tak pristi utery/stredu i kdyz dneska 12DC. Takze v patek vlastne budu ve stejne fazi jak ty dnes ![]()
To mas za par v patek
![]()
@kambalaka
Jak začneš brát progesteron, tak už sliznice neroste…
Ve čtvrtek jdu ještě na jeden utz před KETem v sobotu… Dneska ráno jsem krvácela…tak mě chce doktor ještě vidět.
Možná jen prasknul folikul, před tím mě píchalo ostře na jedné straně.. Snad neztratim vzácné milimetry sliznice ![]()
@Xena86
Nic neztratíš!!! To byla jen superplodná ovulace po tom našem oleji!!!
@Tvojeteta no vidíš, to jsem ani nevěděla… no já měla 8mm v pátek a progesteron beru od neděle, tak ono tam určitě ještě něco naskočilo, věřím v to 🙂 🙏 jen se mi zdá teda divný, proč musím brát teda i estrofem i lenzetto v takovým množství, když už sliznice neroste…?
@kambalaka
Tak do neděle poskočila určitě a brát musíš dál, protože kdyby došlo k poklesu, tak by to mohlo spustit MS…
Tak budeš muset pravděpodobně brát ještě několik týdnů… i při úspěchu…
To je princip krvácení ze spádu hormonů…
Musí se pak vysazovat opatrně a postupně
@Tvojeteta Jojo, slyšela jsem. Taky je to kvůli tomu, ze v řízeném cyklu není ovulace, tudíž se nevytvoří žluté tělísko, které produkuje hormony. Estrofem se tedy musí brát až do doby, kdy se vytvoří placenta, která tuto funkci převezme…raději bych dala přednost nativnímu cyklu, ale bohužel 😁