KET listopad 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1753
13.12.24 20:28

@Ardilera áno ja mám už 39 a ešte sa do darovaných nechystám teda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
13.12.24 22:10

@Ardilera

Nějaká souvislost s těmi hormony tam být může, zkusila bych to konzultovat ale přímo s endokrinologem.
Se štítkou se léčím taky už nějaký ten pátek, a mám dojem že se mě tenkrát doktorka ptala zda kvůli ketu beru nějaké další léky či hormony. Ale jistá si nejsem. :oops:

Každopádně mě mrzí že to nejspíš nevyšlo.

Budu držet palce na příště :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
14.12.24 12:10

@Ardilera

Ještě mě teď, ale napadlo. Tobě před transferem nebrali krev na hormonální profil? Tam by se jim vysoké TSH tedy mělo ukázat ne?
Nemohlo ti stoupnout až právě během toho, že se embryo uchytilo a na základě toho to potom neprosperovalo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
14.12.24 13:50

@Elesméra no právě cyklus před ivf koncem srpna jsem nový hormonální profil dělala a TSH bylo krásných 1,38, podobně jako několik dalších testů za poslední rok. Takže to muselo vyletět až po ivf nebo až teď v tom řízeném :think: a co vím, tak holky psali, že doku měli tsh nad 2, tak že se jim embryjko nechytlo. Ale kdo měl čekat, že když jsem rok stabilní, tak že takto vyletí. V jiné skupince mi jedna psala, že jí endokrinoložka řekla, že v den KETu má léky o půlku zvednout. Tak si na to teď taky budu muset dávat pozor a budu to s tou svojí muset zkonzultovat. Štve mě, že na to nikdo neupozornil, že to může tsh ovlivnit. Vím jen že po pozitivním testu mám euthyrox o čtvrtku zvednout a hned zavolat na endo. Proto jsem si i to tsh teď měřila sama, abych věděla jestli po těch duchách nemám už tu čtvrtku přidat. Jen mě nenapadlo, že bude to tsh o tolik vyšší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
14.12.24 14:01

@Ardilera ja mám TSH 2.3 a nikto to nerieši. Mala si to embryjko po genetike?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
14.12.24 14:31

@Wuhu85 do 2,5 je to prý v pohodě, u mě to v repromedě při prvním ivf nerešili ani při 3,2 :roll: Až po 2.ivf jsem sama zjistila, že mi vyskočilo na 4,47, tak jsem to začala řešit a i toho přišla na to, že ani u toho prvního ivf to nebylo v pohodě. V unice dr. jen řekla, že by to mělo být 1-2, ale že jsem hlídaná na endokrinologii, takže už se o to dál nestará. Jenže endokrinoložka mě kontroluje tak 1 za půl/třičtvrtě roku, což je v tomhle procesu málo. Ale průběžně si TSH měřím, když dělám HP nebo tak a zatím to krásně stabilně fungovalo.
Na genetiku jsme je neposílali, protože nám to ani u jednoho ivf nedoporučili, že jich máme málo a jsou slabší-pomalejší (2AB, 1AA, 1AB). Po pár hodinách po rozmražení byla z té 1AA-4BB, ale stejně vydržel do cca 8dpt. Takže nemám akorát pgt a hysteroskopii. Ale určitě se v lednu doktorky zeptám jestli ještě něco nemůžeme otestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
14.12.24 14:39

@Wuhu85 z imunologie mám vyšetřené tohle (viz obrázek) tam nevím jestli něco třeba nechybí. Testovala jsem to loni na podzim během IUI ještě v repromedě. Tak nevím jestli by mělo smysl imunologii udělat po tom roce teď znovu v unice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
14.12.24 14:40

@Ardilera no práve keď nie sú testované embrya tak sa musí počítať s tým že tých vkladov môže byt fakt veľa. Ja viem že pgt oslabuje tie embrya ale si myslím že v niektorých prípadoch sú opodstatnené. Ja by som sa do bez už nedala nahovoriť. Ale to každá musíme za seba :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
14.12.24 14:42

@Ardilera ja som mala dosť iné hodnoty premerane a ten panel bol na straty. Ja mám zvýšené asi tri hodnoty vrátane tých NK buniek. Imunologiu by som ale riešila v Gennete alebo inde u reprodukčného imunologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
14.12.24 14:44

@Wuhu85 TAk u nás je zásadní problém, že po 3.ivf máme celkem 4 5denní embrya. 1 se nechytlo vůbec, další 2 biochemka a to poslední bylo docela zpomalené, ale dohnalo to, takže spíš to taky nevyjde. Kdyby jsme je poslali na genetiku, tak vlastně možná za celou dobu nemáme ani jedno a to už by mě asi zabilo 8o no uvidíme jestli nás příští rok čeká 4. ivf, jestli by bylo dost embryek tak bychom je asi otestovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
14.12.24 14:46

@Ardilera a takto lepšie chodiť na vklady a brat lieky v kuse? Neviem to si už musíš vyriešiť sama, ale je to úplne blbe na psychiku to skúšanie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
14.12.24 14:59

@Wuhu85 tj, ale je to alespoň nějaká naděje a když ti to rozmlouvají i lékaři, fertlity koučka a občas na to čteš rozporuplné názory. :nevim: Jako mít 10 embryí tak o tom ani nepřemýšlím a otestuju je. Kdyby se aspoň vědělo co je za problém a proč se jich tolik zastavuje, ale kliniky žádné další testy nenavrhují aby se zjistila příčina. Proto jsem to začala řešit i skrz tu TČM a fyzio, protože už nevím co udělat jinak. A aspoň tam byl vidět posun, že na 3 ivf jsme měli víc embryií a dokonce se začali hnízdit. Jen přemýšlím co ještě víc udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
14.12.24 15:05

@Ardilera ak máš zle embrya nepomôže ti nič. Ja som mala včera pohovor tiež s poradkyňou plodnosti ale vypočula som si to ako názor. Pár veci mala zaujímavé ale pgt by som fakt nezavrhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
14.12.24 15:15

Holky já bych do toho bez pgt ani nešla. Když už se teda musí absolvovat ivf, tak mi přijde blbost toho nevyužít. Já si myslím, že kdyby embryo nepřežilo nebo oslabilo pgt, tak by stejně nemělo šanci tak jako tak. Zaprvé člověk zažívá zklamání z biochemickych těhotenství a zadruhé možná díky za ně bez pgt. Nedovedu si představit jít na potrat třeba v 15 týdnu kvůli nějaké chromozomalni vadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
14.12.24 15:30

@anyway007 väčšina tých chromozomalnych vad je takých že to neprežije vôbec. Zbytočne platiť ta vklady. Ale keď je malo embryi tak je zbytočne riskovať ak nie je indikácia. Každá žena je iná a potrebuje iný prístup. Tých teórii okolo pgt je veľmi veľa. Ja už by som bez v mojom veku nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí