KET listopad 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
118
16.12.24 18:36

@Ardilera prosimte a tobe nedelali vubec hysteroskopii? Odbery z delohy? Nam treba neprisli na nic krome zvysenych NK bunek, ktere se prave zjistili az z te hysteroskopie, ktera se delala zaroven s HyFoSy. Na ty bunky pak nasazovali kapacku intralipidu, kterou mne davali pred KET a pak tusim jeste v 5tt..jestli by treba nebylo dobre nechat si vzit vzorek te delohy.🍀

Teda jeste manzel mel horsi spermio ale jen jednou, pak uz vzdy v norme. Sice jsem ho cpala repromanem, ale tezko rict, jestli zrovna to pomohlo :lol: jim se to pry nejak obmenuje nebo co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
16.12.24 21:22

@Fugaro ne hysteroskopii mi nedělali, ptala jsem se na to na 3 klinikách a všichni mi řekli, že je to u mě zbytečné :think: i tu imunologii jsem si loni ještě v repromedě musela vydupat :roll: vlastně ani jedna klinika před 3.ivf nechtěla kromě nového hormonálního profilu udělat žádné další vyšetření. Všichni jen říkali, že repromeda měla nesmyslně vysoké dávky gonalu a to byl ten problém a že je potřeba ho změnit. Což teda relativně zabralo, protože jsme měli zatím nejvíce embryek, i když pořád to na můj věk i počet folikulů je hrozně malý počet a vyvíjí se pomaleji než by měli. Tentokrát se ale většina zastavila až po 3.dnu vývoje. Pokud ale budu muset do 4.ivf tak je donutím udělat všechna vyšetření, která mě jen napadnou. Ale nevím jestli to k něčemu bude. A teda unica aspoň testovala progesteron u transferů, takže jsme přišli na to, že potřebuji i prolutex, protože ten zaváděný špatně vstřebává. Což mě zaráží, že repromeda vlastně vůbec nedělala ani u ketu ani u iui. Nikdy nikdo neotestoval progesteron po ovulaci :roll: a přitom tak jednoduchý test.

Nové spermie tvoří asi 90 dní, takže tam to jde lépe ovlivnit než u ženy. U nás chlap měl špatné spermio celou dobu (morfologie kolísala mezi 1-3%), bral hromadu vitamínů, naordinovala jsem mu folandrol, coQ10, E, C, D, l-arginine a kotvičník. Chodil taky na akupunkturu a měl TČM na míru. Začal chodit pravidelně do posilovny a i se mnou změnil jídelníček a dělal si taky testy na intolerance. A podle androloga bylo vidět drobné, ale postupné zlepšování. V srpnu měsíc před 3.ivf měl dokonce normospermie, což se za poslední 3 roky nestalo. Ale těsně před opu byl nemocný, takže to určitě taky mělo vliv a nakonec byli potřeba kromě icsi i ty chipy na selekci.

Úplně nečekám, že bychom u 4.ivf měli více než 3 embrya, proto se i bojím jít do pgt tím, že jsou pomalejší, protože kdybych měla zjistit, že nebude ani jedno po 4.pokusu, tak už mě to asi složí úplně. Ale možná je to jen aktuálním zklamáním, z toho že nevyšel můj vysněný lvíček, strašně jsem tomuhle embryjku věřila. Potřebuju chvíli se zase oklepat a nabrat novou energii. Jednou se toho dočkám, jen ta cesta je neskutečně dlouhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
16.12.24 22:21

@Ardilera Ahojky, tyjoo to je zvláštní, že ti nedělali hysteroskopii. Když jsem šla na druhý KET, tak mi doktorka řekla, že pokud tohle nevyjde, že ji uděláme, že nechce jít do dalšího KETU. Také říkala, že jiní lékaři hysteroskopii dělají až po 3 neúspěšném KETU, ona už po druhém. Před IVF jsem měla i imunologické vyšetření a hormonální profil jsme dělali 2×. Jednou si nechvála odebrat krev cca v 7 ráno a po druhé nějak kolem poledne a výsledky byly mnohem příznivější. Nevěděla jsem, že hormonální profil tak ovlivní hodina odběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
17.12.24 00:39

@Siii Tak já mám za sebou sice 3.ivf, ale teprve 3.vklad celkově a na tom 3.ketu jsme zkusili řízený s vysokou dávkou progesteronu což fungovalo mnohem lépe a bylo vidět, že hledá řešení. Před 1.ivf jsme dělali rozšířenou genetiku, HP, několik spermiogramů i s fragmentací DNA. A závěr je špatný spermiogram a nízké AMH, takže nic dalšího nehledají. Jenže v 1.ivf byl 1ket, ve druhém jsem nedošla ani k opu. Pak jsem v mezičase zkoušela iui a u toho si vyžádala tu imunologii a přesvědčovali mě, že je to zbytečné, stejně jako jiné testy, a že kvůli amh mám jít co nejdřív do dalšího ivf. Sama jsem si ještě udělala rozsáhlé testy v synlabu a přišla na tu štítku, která vyletěla na 4,87, takže už to konečně někdo začal řešit. Před 3.ivf jsem tedy měla pouze jeden vklad a to pro nikoho (z těch 3 klinik co jsme byli na konzultaci) nebyla dostatečná indikace k dalším testům :zed:
Druhý a třetí jsem měla teď listopad/prosinec. Takže jak říkáš po 3.transferu se možná dostanu k dalším vyšetřením. To budu s dr. řešit v lednu, teď to před vánoci nemá moc smysl a uvidíme co před dalším transferem navrhne.
Problém je, že to nebyl názor jen jednoho lékaře, ale asi 4 (ze 3 klinik), takže to není že by to zanedbal jen jeden doktor, ale celkově ten systém, že pokud nemáš x nepodařených pokusů nebo jiné indikace, tak nikdo nic dalšího testovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
17.12.24 09:44

@Ardilera ja taky nemela ani jednou zaracny pocty vajicek, amh mam polovicni oproti tobe, poprve 8 a prezilo jedno ktere nebylo ani na genetiku vhodne tak se zamrazilo a podruhe jich bylo 10,jedno akcni slo 4 den za mnou a 3 se poslaly na genetiku a vratily se 2.Zname prezilo jedno embryo, slo na genetiku a mala ma dneska 1,5 roku, znama ma teda zjistenou trisomii.

Příspěvek upraven 17.12.24 v 09:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
17.12.24 09:51

@Berunkas ma Trisomii napriek genetike?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
17.12.24 09:55

@Wuhu85 ja to blbe napsala, ta znama ji ma, mala snad ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
17.12.24 10:21

Tak jsem na ty odběry snad ani nemusela chodit :zed: :roll:
Přišla mi menses :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
17.12.24 11:31

@Elesméra Oh nie. Je mi to ľúto :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
17.12.24 12:18

Holky, jen bych se s vámi chtěla podělit o radost. My měli štěstí. A velmi si toho vážím. Na UTZ vše, jak má být. Je tam jedno, jak se tu oprávněně spekulovalo. Tak se mně i doktorce ulevilo. Srdíčko krásně tluče :srdce: snad se tentokrát dočkáme. Posílám všem mnoho sil a držím palce, aby i vy jste měly už jen dobré zprávy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
17.12.24 12:36

@Duncanseth Paráda a mám veľkú radosť, že to takto klaplo na prvý krát :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
17.12.24 13:06

@Wuhu85 Ano, velmi si toho vážím. A především, že to u nás opravdu bylo buď a nebo. Na 2. IVF už bychom nešli a měli jsme pouze jediné embryo k transferu z cyklu. Takže jsme se s tím dopředu srovnali, že buď je to souzeno nebo ne. A další, ani přirozeně, už bychom nezkoušeli, po tom všem. Vnímám to skoro jako zázrak :srdce: Snad ta pozitivní zpráva dodá naději ostatním, že i takové zázraky se občas dějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
17.12.24 13:53

@Duncanseth vieš u vás bol problém v chromozomalnych vadách ale keď je problém inde tak je to ťažké. Ja som nikdy prirodzene ani neotehotnela a mame asi slabé bunky už. K tomu my vyšla zvýšená imunita a budem musieť brat kortikoidy. K tomu na mne chcú skúšať experimentálnu liečbu kmeňovými bunkami. Ja ti vôbec neviem či to k niečomu bude fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
17.12.24 15:24

@Wuhu85 Ano. Mrzí mě, že je to tak komplikované u tebe. I některé ostatní holky tu řeší velmi specifické problémy a těch proměnných, aby byl transfer úspěšný, je velmi mnoho. Moc bych vám každé přála, abyste našly tu pravou příčinu a dočkaly se miminka. Upřímně vám to přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
17.12.24 15:40

IUI nevyšlo, žádný zdravotní problém u nás nenašli. Zkusili jsme IVF - 15 vajíček odebráno, 10 se podařilo oplodnit, po pěti dnech se 7 zamrazilo. ET se nedělal kvůli hrozícímu hyperstimulačnímu syndromu. Dělal se KET (embryo 5AA) teď v listopadu, dali jsme i Embryoglue a první pokus vyšel. Duch na testu 4 den po vložení embrya. 14 dnu po transferu HCG 2080.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí