Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale holky nemusíte se tu kvůli testům dohadovat.
Jak víte sama jsem psala, že jsem z toho dnes trochu nervózní, protože už bych chtěla vidět silnější čárku, ale že je tmavší než u toho biochemka, minulý cyklus jsem takový neměla ani ten 10dpt. Takže ano i z vlastní zkušenosti vím, že zdaleka není vyhráno a že z toho může zase být biochemko. Okem vidím světle růžové čárky i bez jakýchkoliv filtrů od 6dpt a ob den je krásně vidět rozdíl. Na fotce to samozřejmě dost zkresluje. Za relevantní ale beru až výsledky krve.
Takže neberu špatně ničí názor, že si myslí že to nevyjde, sama jsem to porovnávala s testy z jiných skupinek, ve kterých za ty roky jsem a už mají miminka narozená a ne všechny měli ze začátku tak silné čárky, některé měli výraznější až kolem 10dpt. Takže já zatím volím variantu věřit dokud se neprokáže opak. ![]()
A co se testování týče… mě uklidňuje když vím co se děje. Pro mě je mnohem lepší se s tím smiřovat postupně než plná očekávání být 14 den zklamaná. Každá to máme jinak a taky si to každá může dělat po svém. A vzhledem k tomu, že nás snažení už stálo v rámci statisíců, tak těch pár krabiček testů pro mě fakt nejsou vyhozené peníze, ale každý to má jinak. Kdybych minule testovala až 14dpt, tak o tom biochemku ani nevím a myslela bych si, že si zase ani neškrtlo. Pro mě po 5 letech i biochemko byl úspěch a naděje, že to konečně začíná fungovat. Jinak obvykle testuju od 10dpo 1denně (už pár let, ano jsem testovací maniak), teď mě to ale nějak chytlo, asi vánoční testovací nálada ![]()
@Kacenka009 môj doktor neverí na imunitu. Že to nie je overené. Tak som si napriek jeho názoru vyžiadala vyšetrenie a urobili mi ho.
Jo tak ale přesně tohle nechápu, tu potřebu někoho kritizovat a urážet za něco co třeba prostě jen nepochopil ![]()
@Wuhu85 chápu na klinice jsem jsem byla na revizi a ležela tam semnou paní ze Slovenska a že jde na to taky ze se ji taky stalo zw v 8 týdnu přestalo byt
a říkala ze byla na Slovensku na klinice a tam ji testovali imunitu a dávali ji nějakou dávku léků a nic nepomohlo dojela do Čech na kliniku a zjistili ji ze ji dávali moc malou dávku aby se to povedlo
@Elesméra Menila som kliniku áno aj lekárov a myslím si o klinikách fakt svoje. Každá robí to iste len kvalitatívne sa odlišujú.
@Kacenka009 veď práve že to sa musi presne a nie od oka. Oni normálne dávajú nízku dávku a keď to je problém tak to nestačí.
To je fakt mazec, ale matně si pamatuju z minulé skupiny, že docházela na stejnou kliniku jako já ale spousta vyšetření jim ani nebyla nabídnuta, nebo jim bylo tvrzeno že určité vyšetření nehradí ZP. Podle mě hodně záleží na doktorech i a tom co si my pacientky vlastně i samy zjistíme a pak se pouze ptáme ![]()
@Elesméra u nás šetria aby som neplatila zbytočne a potom to takto vyzerá. Je to hrozne mňa to už fakt nebaví s nimi.
To docela chápu!
Chápu že se snaží snížit náklady, ale tak i napříč tomu mají nabídnout všechny možnosti, jen se zmínit že si to prostě člověk hradí sám.
Tedy tak nám to vždy prezentovala naše lékařka.
@Elesméra nám naše paní doktorka taky vždy dala na vybranou co je za možnosti a co je na pojišťovnu a co ne… a ja jsem vždy strašně nerozhodná tak jsem většinou dala na její rady. Do ničeho mě nikdy nenutila. Jen teda ta hysteroskopie bez narkóze to byl teda zážitek 🙈 🙈
@Wuhu85
Napřed mi odebrali vzorek sliznice na ten ERA test tak to zabolelo a pak to přišlo samotný peklo 😁
@Kacenka009 odobratie vzorku bolí veľmi? Ja práve chcem toto ale hysteroskopia je pruser ![]()
@Wuhu85 tak dá se to vydržet to je jen chvilička jako bolestivý štípnutí ale hned to přestane nebála bych se na to jít znovu. Ale každý má práh bolesti jinej