Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jé kočičí diskuse
![]()
My máme 2 skoro 4měsíční koťata - kočičku a kocourka sourozence, nikdy předtím jsem kočky neměla, tak mám občas docela šoky, co ti dva vymyslí ![]()
Poradíte někde? Hledala jsem na netu, jak kočky „naučit“ chodit ven - jak prostě začít, naše venku nikdy nebyli a bojím se, že je hned něco přejede nebo sežere nějakej pes
, tak přemýšlím, jestli je vůbec nechat chodit ven…ale ráda bych, je to pro ně určitě lepší (samo až po kastraci) Můžou na zahradu, ale co když hned přeskočí zeď a utečou
![]()
Tady je foto holčičky ![]()
Ernata, fandím vám…z toho se prcek vyhrabe…to já vždycky měla radost a byla jsem šťastná, když jsme nějakýho takovýhleho nalezenečka vypiplali…měli jsme jednoho půl roku (pak si zase zmizel), říkali jsme mu Černobyl…protože byl černobílý a dokázal řádit po celém baráku…ten měl úplně vyhnisaný ouško a byl kost a kůže…a od nás odešel jako krásný lesklý sametový šestikilový kocour.....by mě zajímalo jestli šel zase jen o dům dál nebo se mu chudákovi něco špatnýho stalo, to se bohužel nedovím…
Jo, jo…naše Kika měla rande
A pokud možno si vymňoukala zvláštní příděl jídla i na zahradu pro návštěvu…to byla fakt kočičí potvora úplně maximální ![]()
Příspěvek upraven 05.01.11 v 10:08
Ahoj Zebruš, tak přesouváme naší kočičí debatu z dubňat sem?
Koukám, jak se z koťátek vyklubaly pěkně chundelky
![]()
Když tak zkus pohledat v diskuzích na stránkách Modrého kocouře nebo u Adélky
Příspěvek upraven 05.01.11 v 10:14
Zebra: jéé, ta je krásná:). Taky mám první kočku- tedy kocoura:), britského, bude mu 7měsíců a má 4kg:).
Foto, když byl pídě malý:)
Ernat, ahoj
mohlas mě sem poslat, to bych tě s těma kočičím dotazama neotravovala
![]()
Lakynko, krásnej
Já jsem dřív kočky nějak nemusela
, vždycky jsem byla na psy (taky máme 2), ale jsem do nich zamilovaná, jsou to mazlíci, hlavně ten kocourek, běhá všude za mnou, skáče mi na rameno,… Máme je asi od měsíce a půl, byli malinký (chtěli jsme původně jen kočku, ale paní chtěla dát kocoura do útulku, tak máme oba
)
Akorát budeme muset holt kastrovat dřív, než by se mělo ![]()
Jee, taky jsem fanda do kocicek.
Kocourek v ikonce je muj Mikes. ![]()
Zebro, nasi kocouri chodi ven, Mikes to vyzadoval jako kote a Mourek se to od nej pak naucil. Je otazka, jestli je ven ucit, rika se, ze kocky jsou spokojene i doma, kdyz maji treba drbatko a hracky. Navic jsou o trochu vic v bezpeci.
Ja bych asi Mikese ven nepoustela, kdyby vylozene nebyl napul venkovni svoji povahou. To, ze preskoci casem plot, to si muzes byt jista.
Je na miste take zvazit, kde bydlite - u rusne silnice nebo vlakove drahy bych je asi nepoustela vubec. Jinak my jsme ho ze zacatku hlidali, vsude byli s nim a pak ho vodili na ksirach. Po kastraci se z nej stal rozumnej kocour a ted si muzu byt „jistejsi“, ze se nejvetsimu nebezpeci vyhne.
Holky, super, že se tu objevují i nové tváře, na emimču je tolik milovnicí kočiček
.
Máte tip na dobré škrabadlo? Nějaké vyšší trošku, máme úplně to malé a on tam teda ani moc nechpodí, škrábe spíš všude vedle, ačkoliv jsme ho to učili jak blázni:(. Původní majitelka škrabadla nevede, takže mají totál vše zničené. Což teda nechci a myslím, že potřebuje i nějakou tu zábavu skákat do výšky. (kromě kuchyňské linky:D). Ale mám limit tak 800kč. ![]()
Laky, zrovna nedávno jsem někde na netu viděla návod jak doma sestavit velké škrábadlo za pár šupů. Akorát už nevím kde ![]()
Ale byly to roury na koberce omotané provazem na prádlo, různě přišroubované dřevěné podesty a vypadalo to moc super ![]()
Příspěvek upraven 05.01.11 v 11:37
jo, už jsem si vzpomněla - hledala jsem návody na mimibazaru a tohle byl jeden z nich http://www.mimibazar.cz/navod.php?… a ještě jsem našla tyhle stromy ![]()
Příspěvek upraven 05.01.11 v 11:45
Holky, tohle je naší kočičí bábuše Kika, ať víte na koho tady tolik vzpomínám
![]()
Zebruš, našla jsem tenhle návod na kočku . Třeba k něčemu bude ![]()
Dolphy, krásná kočka, taky taková chlupatka ![]()
Laky, u nás si kocouři drbou drápy o prkna potažené riflovinou. Na drahé sisalové škrabadlo se mi rovnou vyflákli. Jak psala Donaga, tak i koberec jsme měli, ale ten zlikvidovali neuvěřitelně rychle. Pro ty jejich „výškové“ práce u nás slouží nábytek postavený tak, aby se na něj bezproblémů dostali, navíc máme vysokou postel (1,5m nad zemí), takže si poskáčou i bez spec. odpočívadla.
Zebro, záleží na tobě, jestli chceš, aby chodili ven. Nemusejí. Mám dva kocoury v 1+1 a netváří se nijak nešťastně. Pokud by jsi je chtěla časem vypouštět ven, tak určitě ještě počkej. Klidně na jaro, budou strarší, rozumnější a hlavně povyrostou a nesežere je první kuna nebo dravec, které potkají. Ale riziko úrazu tu vždy bude, s tím musíš počítat. Jinak na „zaučování“ venku bych postupovala postupně. Půjdeš na jaře třeba věšet prádlo ven, tak necháš otevřeno. Neboj, nezdrhnou hned, jak otevřeš dveře. Už jsou u tebe zabydlení a tvůj dům je pro ně útočiště, takže pokud je něco vyděsí u baráku, tak poletí hned zpátky. Zaběhnutí hrozí spíš dýl, až budou víc oprásknutí, budou to už v okolí lépe znát, tak se snadno zapomenou při hře a pak je něco může překvapit a vyděsit tak, že bezmyšlenkovitě začnou utíkat. Ale popřemýšlej. Průměrná „životnost“ venkovní kočky se pohybuje kolem 8mi let, přičemž většina se nedožije ani třetích narozenin.