Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
tak já mám na kocoury fígl… vitamínovou nebo maltsoft pastu, do ní prášky zamíchat a vetřít do tlamičky. Ti se dají obalamutit ![]()
S Lotynkou to byla potíž - nefungovalo na ni nic - pasta, prášek do krku, salámky, sýry ani rozmíchané s vodou ve stříkačce. S ní to byl opravdu boj.
KačuliKačka píše:Any píše:Neblázni, to jako fakt????? Tak to musel být mazec v rodině…Brumla píše:Hele Brumlo,nas kvuli kocce chteli i vydedit
Stejne nechapu, ze tolik lidi nesnasi kocky![]()
A nebo na ne mam ve svym okoli extra stesti
.To bylo reci,narku a vyhrozovani,kdyz jsme rekli,ze si poridime kocku
![]()
![]()
Snad rodina pochopila, že jste normální a soužití s kočkou je super
jooo,oni pak pochopili,nastesti
.A i odpurci si pak kocicku hladili
(a museli uznat,ze je to krasne inteligentni zvire).Ted vsak se tvari ponekud kysele(ale uz se to obchazi bez tech vyhruznych reci),ze cekame na nove kotatko ![]()
KačuliKačka píše:
tak já mám na kocoury fígl… vitamínovou nebo maltsoft pastu, do ní prášky zamíchat a vetřít do tlamičky. Ti se dají obalamutitS Lotynkou to byla potíž - nefungovalo na ni nic - pasta, prášek do krku, salámky, sýry ani rozmíchané s vodou ve stříkačce. S ní to byl opravdu boj.
Ona to byla potiz,nezabiralo nic,a kdyz uz tak jen parkrat,ja ji musela davat leky denne,dvakrat nebo i trikrat,podle obtizi,a to hodne dlouhou dobu..nekdy uz toho fakt mela plne zuby,tak mi to dala nalezite najevo ![]()
Any píše:KačuliKačka píše:Ona to byla potiz,nezabiralo nic,a kdyz uz tak jen parkrat,ja ji musela davat leky denne,dvakrat nebo i trikrat,podle obtizi,a to hodne dlouhou dobu..nekdy uz toho fakt mela plne zuby,tak mi to dala nalezite najevo
tak já mám na kocoury fígl… vitamínovou nebo maltsoft pastu, do ní prášky zamíchat a vetřít do tlamičky. Ti se dají obalamutitS Lotynkou to byla potíž - nefungovalo na ni nic - pasta, prášek do krku, salámky, sýry ani rozmíchané s vodou ve stříkačce. S ní to byl opravdu boj.
No to se jí nedivím… Charlie ke konci, po 8 týdnech braní léků - ráno 3 tab. a večer 4 tab. - taky občas stávkoval a jak viděl pastu na mém prstu, tak zdrhal ![]()
Na poslední kontrole byl druhý vet.dr. a teda ho se bál, že mi vylezl za krk a ani poslechnout se nenechal. Zvláštní je, že toho dr. co mu dělal sono, rtg, bral krev a prostě ho víc trápil, tak toho se až tolik nebojí ![]()
Any, nehody na veterině přecházím…mají strach, dá se to pochopit. Ale ten mrzák mě prokousl ruku schválně a ještě o tom chvilku předtím přemýšlel…umíte si představit, jak to vypadá, když nase.ete kočku na vodítku a víte, že po vás ta kočka půjde?
Takový naštvaný výraz, stažené uši dozadu, důrazné odfrknutí, mrsknutí ocasem a pak se ke mě vydal jak tygr na lovu, hlavu sklopenou…no, bylo mi jasné, že poteče krev
Po druhé už jsem se nesnažila ani nic narychlo vymyslet, protože už jsem věděla, že je mi to houby platné a dokud si nekousne, tak neuteču
Pak jsem to ještě dvakrát slízla v zimě…zlatá zimní bunda, to mě zuby jenom škrábli, ale nedokázal tu tlamu otevřít tolik, aby to vzal jak srkz bundu tak i skrz ruku ![]()
Tchánovci byli taky dost „paf“, když se dozvěděli, že jsme si pořídili kočku. A když jsem se ptala, jestli Berrouse můžeme vzít sebou, tak prý jo, ale do baráku nepůjde. Tak jsem poděkovala, že bez kocoura nikam nejedu a takovou kočku ven fakt nepustím. Rok jsme tam nebyli, než se sami ozvali, že ho máme přivézt (nevěděli, že už jsou dva
). Berry se na první návštěvě předvedl jako gentleman a tchána pokousal, tchýni vyhnal z obýváku
, ale nakonec se naučili, jak se k němu chovat (prostě nedráždit, nechat ho být) a teď? Když jsem řekla, že až se narodí druhé mimi, tak už se nám asi kocouři do auta nevejdou a budou muset zůstávat doma, tak tchán úplně zesinal a řekl, že to určitě půjde nějak udělat, že si dyžtak koupíme větší auto…on se na ně prostě těší víc než na nás
![]()
KačuliKačka píše:Any píše:No to se jí nedivím… Charlie ke konci, po 8 týdnech braní léků - ráno 3 tab. a večer 4 tab. - taky občas stávkoval a jak viděl pastu na mém prstu, tak zdrhalKačuliKačka píše:Ona to byla potiz,nezabiralo nic,a kdyz uz tak jen parkrat,ja ji musela davat leky denne,dvakrat nebo i trikrat,podle obtizi,a to hodne dlouhou dobu..nekdy uz toho fakt mela plne zuby,tak mi to dala nalezite najevo
Na poslední kontrole byl druhý vet.dr. a teda ho se bál, že mi vylezl za krk a ani poslechnout se nenechal. Zvláštní je, že toho dr. co mu dělal sono, rtg, bral krev a prostě ho víc trápil, tak toho se až tolik nebojí
Když jsem byla u našich, tak jsme měli vyšetřovací exoty…kocour jménem Azor a kocour jménem Černobílý ![]()
Azor při příchodu do čekárny začal slintat…než jsme se dostali do ordinace, tak mu šla pěna od huby a sliny se táhli až na zem. Jednou se nová doktorka lekla, že má vzteklinu a teprve příchod naší doktorky jí přesvědčil, že je to normální jev u Azora.
Černobílý zase začal vrnět. Strachy. Ale vrněl tak, že NIKDY nebylo možné ho poslechnout. Nepřestával vrnět ani po očkování ![]()
ty tvé historky mě málem opět rozesmály na celé kolo, být doma, tak se od srdce zasměju
![]()
Ty malé chlupaté koule jsou prostě nejúžasnější tvorečkové…
Pokousat tchána, to je fakt mazec
a ted tchán vymýšlí, jak nasoukat do auta rodinku, děti a taky kocoury, to opravdu nemá chybu
![]()
Kakika píše:
Ale ten mrzák mě prokousl ruku schválně a ještě o tom chvilku předtím přemýšlel…umíte si představit, jak to vypadá, když nase.ete kočku na vodítku a víte, že po vás ta kočka půjde?Takový naštvaný výraz, stažené uši dozadu, důrazné odfrknutí, mrsknutí ocasem a pak se ke mě vydal jak tygr na lovu, hlavu sklopenou…no, bylo mi jasné, že poteče krev
Po druhé už jsem se nesnažila ani nic narychlo vymyslet, protože už jsem věděla, že je mi to houby platné a dokud si nekousne, tak neuteču
Fakt se nedá nesmát, at jsem v práci enbo doma… kolegyně tu na mě kouká přes monitor, to jí budu muset dát přečíst
![]()
KačuliKačka píše:
Pokousat tchána, to je fakt mazeca ted tchán vymýšlí, jak nasoukat do auta rodinku, děti a taky kocoury, to opravdu nemá chybu
![]()
![]()
![]()
Víš co, jsem toho názoru, že kočky nesnáší jen ten, který nikdy žádnou doma neměl. Tchánovci taky kočku nikdy neměli a zrovna nedávno jsme se s tchýní bavili a ona říkala, že nečekala, že mají kočky odlišné povahy. Říkala si noo, kočka..sere na písek, honí myši a to je všechno. Ale u Taziho a Berryho poznala, že to tak není. Že jsou i kočky, co myši honit neumí
..ne, to si dělám srandu…ale fakt přiznala, že je překvapená a i se na sebe zlobí, že měla o kočkách tak povrchní mínění.
Kakika-tchyne
.Moje aspon uznala,ze se pletla,ze kocky fakt nesmrdi a ze nejsou blbe
![]()
Kakika píše:KačuliKačka píše:Víš co, jsem toho názoru, že kočky nesnáší jen ten, který nikdy žádnou doma neměl. Tchánovci taky kočku nikdy neměli a zrovna nedávno jsme se s tchýní bavili a ona říkala, že nečekala, že mají kočky odlišné povahy. Říkala si noo, kočka..sere na písek, honí myši a to je všechno. Ale u Taziho a Berryho poznala, že to tak není. Že jsou i kočky, co myši honit neumí
Pokousat tchána, to je fakt mazeca ted tchán vymýšlí, jak nasoukat do auta rodinku, děti a taky kocoury, to opravdu nemá chybu
![]()
![]()
![]()
..ne, to si dělám srandu…ale fakt přiznala, že je překvapená a i se na sebe zlobí, že měla o kočkách tak povrchní mínění.
Tak to je od ní krásné, že ti takhle řekla
![]()
Moje bývalá tchýně mi dopomohla, že máme doma Lotynku - ukecávala tchána i mého dnes už ex, at si ji vezmeme. Byla nalezenec,v zimě seděla vyhublá a zmrzlá na okně. Já tehdy odjela, že se na to nemůžu dívat,jak tam sedí a smutně kouká. DOma jsem měla smsku: „vem přepravku a přijed pro kočku“. Tak jsem v osm večer jela přes půl Ostravy pro kočku ![]()
Má současná skoro-tchýně má sama doma 7 koček, ale ta péče o ně je jaksi nedostačující, ikdyž tchýně nepracuje a je celé dny doma bez koníčků a zájmů
Ale kočičáci její jsou fajní, jen nevychovaní.
Pro dnešek se loučím, sbalím se a frčím domů za tím svým kočičím chumelencem - pomačkat ty jejich kožíšky a podrbat ouška.
Mějte krásné odpoledne
![]()
Neboj, kocourovi se snad ani stehy dělat nemusí, aspoň ten náš žádné neměl. Jen jsme mu dávali tři dny preventivně antibiotika. A zůstal hravý jako kotě, už je mu deset let.-)
Burak jak si tam vznešeně hoví v tom hrnci ![]()
Kakika vidím že jsi pod dvojtým dohledem ![]()
Brumla
S tím rodokmenem to sice zní logicky.Ale my když jsme Bastinu koupili, tak jsme dostali kopii rodokmenu, a až po tom co jsme poslali my potvrzení od vet. o kastraci tak nám chovatelka poslala originál rodokmenu.Takže kdybych nedala kastrovat tak by to ta chovatelka věděla.Asi to má každý s kupní smlouvou jinak.Kdybych jí do ukončeného prvního roku číči neposlala to potvrzení o kastraci tak bych musela zaplatit docela mastnou pokutu.
Kocour po kastraci žádný stehy neměl,vet. mu to jen slepil nějakým asi lepidlem
Asi týden s námi Samík taky nemluvil,bála jsem se,že budeme mít doma protivu.Ale teď je to mazel první třídy.Taky má problémy s ledvinama,dvakrát do roka chodíme na atb,zrovna teď už má za sebou pět injekcí.Jinak když má lehčí problémy tak léčíme pastou uro pet,to mu celkem pomáhá.Ale chodit s ním na veterinu je za trest on to tam přímo nesnáší,ještě nás čekají dvě pigára a pak snad bude mít pokoj,aspoň na půl roku.