Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tuhle jsem seděla v Cafe Louvre na Národní a u stolku naproti dvě ženský krafají, když tu nad kávou ta jedna normálně rozepla košili i kojící podprdu a takto odhalená teprve šla hrabat do kočárku miminko. Při přikládání ještě mávala lžičkou od latté a hlasitě diskutovala s kamarádkou jestli je lepší sachr nebo rakvička nebo co já vím. Tohle je nevkus a nic na tom nezmění ani fakt, že kojení je věc přirozená.
@unuděná píše:
Tuhle jsem seděla v Cafe Louvre na Národní a u stolku naproti dvě ženský krafají, když tu nad kávou ta jedna normálně rozepla košili i kojící podprdu a takto odhalená teprve šla hrabat do kočárku miminko. Při přikládání ještě mávala lžičkou od latté a hlasitě diskutovala s kamarádkou jestli je lepší sachr nebo rakvička nebo co já vím. Tohle je nevkus a nic na tom nezmění ani fakt, že kojení je věc přirozená.
je to otázka nějakého citu pro situaci, vhodnost, vkus.Ano, kojení je věc přirozená, přesto jsou místa a prostředí, kde se to nehodí. A způsob chování, který je všechno jiné než vkusný.
@unuděná píše:
A ty máš jako nějaký grant na mluvení za všechny věřící?? Správně píšeš, že i věřící jsou jen lidi. Takže se rozhlédni třeba jen tady v diskuzi, kolika „lidem“ (a to jsou prosím povětšinou matky, které taky kojí/kojily) by to vadilo
viz muj prvni prispevek k tomuto tematu
ale chapu, ja taky nedokazu udrzet prehled, co kdo psal ![]()
@unuděná píše:
Souhlas. Zrovna tohle přirovnání je dost blbé, když tam prolítne davem školáků, tak mu nepomůže ani rodící žena.A co se týče dozorování dalších dětí - i to se dá udělat jinak, než „vyhazovat kozy na stůl“, mám rovněž bohaté zkušenosti. Minimálně si můžeš sednout zády/bokem ke společnosti, nebo do dětského koutku, kde ti ty zbylé děti blbnou. Nosit takové oblečení, aby šlo prso diskrétně vyndat a přikrýt se alespoň než se dítě přisaje. Nebo stačí nakojit dítě před vstupem do restaurace třeba na nějakém přilehlém hřišti, louceNějaké šlechetné důvody bych v tom nehledala, kdo se chce chovat slušně a to i ve smyslu neuvádění společnosti do rozpaků, tak to udělat vždycky může.
Tak jaki ano, ale vicamcad pocamcad. Treba americanky s tou jejich prudernosti
ty nez by vyndaly kozu, tak koji na verejnych zachodkach
pripadne nekoji vubec. To je zase podle me uz mooc.
@Gina108 píše:
Tak jaki ano, ale vicamcad pocamcad. Treba americanky s tou jejich prudernostity nez by vyndaly kozu, tak koji na verejnych zachodkach
pripadne nekoji vubec. To je zase podle me uz mooc.
Nojo, ale to je jinej kraj, jinej mrav
Píšu tu o českých podmínkách.
Mě se třeba několikrát stalo, že lidé ani nevěděli, že vedle nich kojím, třeba právě v té restauraci. Kamarád si tuhle přisednul a říká mi „proč se nás tak straníš, když XXX spinká? Oldož jí do kočáru a pojď k nám!“
No pak byl chudák v rozpacích, když uviděl kus prsa
![]()
@Pudloslava píše:
@unuděná tak to da rozum, ze v kostele nepujdes kojit nahore bez na schudek pred oltarem celem k liduto mi nepripadalo nutne zduraznovat
Asi tak
Někam bokem nebo dozadu a diskrétně (v mém případě pod šálou)
S pohoršením jsem se ještě nesetkala. A tak nějak cítím, že „tam nahoře“ pro to mají porozumění ![]()
@peta81 píše:
mmch proc se zakladatelka hali zrovna v lese na houbach kdyz kolem zadne zastupy lidi nevidim?![]()
Fér poznámka
Ne na houbách, ale na borůvkách
Malej se náramně rozhlížel po lese a navíc kolem nás kroužila všelijaká havěť
Takže v lese šál proto, aby se nerozptyloval od baštění a nebyl popíchanej ![]()
@unuděná píše:
O co je to lepší než plínka či normální šátek hozený přes rameno?
No náš malej tu plínku/šátek vždycky obratně strhnul - někdy to nevadilo, občas trošku jo
Tohle se mu zatím strhnout nepodařilo ![]()