Kojení na veřejnosti, venku - prostě jinde než doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
22.9.10 09:31

První dítě jsem kojila pokud možno doma, druhé a třetí kdykoli kdekoli.
Z flaštičky ani náhodou, jsme rádi, když se rozumně dostaneme z domu. Podle mě úplně zbytečné.
V ústraní těžko Anežko, musím k tomu hlídat dva lumpy a být na doběh (tuhle jsem krapítek exhibovala, protože nějaké individuum nasypalo synovi do pusy lopatku písku). K tomu malá je žbryndula, na kojení by chtěla klid, který opravdu nemá, takže často si i zakřičí a ze mě mlíko fajně cáká… tudíž to kojení venku ráda opravdu nemám, většinou skončím s tričkem od mlíka, proto je pro mě určitě lepší nosit vrstvené oblečení, tím se to schová.
Vidět není skoro nic, mi toho moc naděleno nebylo. Vyplatí se mít další textilní vrstvu i proto, že člověk vyhrne triko, ale nad tím má třeba svetr nebo sako a není zezadu nahatý, plus i miminko se tím trochu zahřeje. K tomu přes něj přehazuju šátek, anebo vlněnou deku, co vozívám v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzz
22.9.10 12:20

Ahoj, taky jsem používala klobouček a postupně jsem se snažila prcka naučit bez něj - je to mnohem pohodlnější! Ve dvou měsících už to bylo v pohodě a i délka kojení se snížila. Kojím taky s polštářem, tak jsem si to občas doma zkusila bez a pak už jen mimo domov. A ono to jde, když má prcek hlad…Na veřejnosti mi to nevadí, přes hlavu mimča stejně nic vidět nejde…Stačí si s sebou vzít deku, tím si mimčo podložíš a je to. čím větší bude tím to bude snadnější! :lol:

• Citovat
  • Upravit
310
22.9.10 14:12

Zdravím,
já zastávám názor, Źe není proč se stydět- vždyť dneska těch plněkojících mamin z prsu je TAK málo!!! Ale samozřejmě taky nemusí být vidět všechno, kojení na veřejnosti ano, ale s rozumem!! Je třeba brát v potaz ty, kterým se to hold nelíbí- starý babky atd. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
22.9.10 23:46

jako me nejde o to, ze by mi bylo videt prso ( at se podiva kdo chce :mrgreen: ,spis jsem myslela jak to delate prakticky :think:
videla jsem jednu maminu kojit ve stoje, coz teda absolutne nechapu jak to delala :nevim:
s tou dekou je to fajn napad :palec:
a ty kloboucky..zkousela jsem prilozit bez nej..a neprisalo se to moje zlato :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
23.9.10 07:26

Paps, prakticky by bylo nejlepší, kdyby ti to ukázala nějaká kojička. Nemáš v okolí nějakou takovou?

Kloboučky jí chvíli nech, jen občas vyzkoušej je nedat. Věřím, že až bude trošku větší, tak to zvládne bez nich. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
23.9.10 08:27
Paps píše:
jako me nejde o to, ze by mi bylo videt prso ( at se podiva kdo chce :mrgreen: ,spis jsem myslela jak to delate prakticky :think:
videla jsem jednu maminu kojit ve stoje, coz teda absolutne nechapu jak to delala :nevim:
a ty kloboucky..zkousela jsem prilozit bez nej..a neprisalo se to moje zlato :-(

Já kojila i za chůze v lese :-DD bylo hrozný horko a malej furt řval… a kupodivu to šlo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
23.9.10 08:31
zuzikku píše:
Zdravím,
já zastávám názor, Źe není proč se stydět- vždyť dneska těch plněkojících mamin z prsu je TAK málo!!! Ale samozřejmě taky nemusí být vidět všechno, kojení na veřejnosti ano, ale s rozumem!! Je třeba brát v potaz ty, kterým se to hold nelíbí- starý babky atd. :pankac:

nejen starý babky, ale taky většina chlapů, mladých lidí i mě se to nelíbí…pokud je to ten případ že ženská vyvalí tu nalitou kozu tak to fakt není pěknej pohled…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
23.9.10 08:36

já kojím kdykoliv a kdekoliv, při dvou se to téměř ani kolikrát naplánovat tak nějak nedá… a já ještě navíc dokrmuju,děcka se při kojení, když sedím mrskají(doma už kojím jenom v leže, jinak dělají cavyky… :roll: )takže mě je okolí v tu chvíli opravdu nezajímá, prsa podle mě vidět nejdou, žádné 5 to nejsou, a kdo chce čumět, tak ten bude :roll: já se s netolerantní reakcí nesetkala

jo a taky se posadím podle toho, odkud fouká vítr, kam svítí sluníčko…

jo a přes prsa si můžu dávat cokoliv, mé děti to do vteřiny přendají jinam…

s kloboučky bohužel neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
23.9.10 08:41

Tak jako víte co- co by asi řekli ti, co se jim to nelíbí?? Schovejte tu nalitou kozu, kdo má na to čumět? Tak je pošlu do tmy, přece nenechám děcko ječet hlady. Ale na druhou stranu- vždycky to jde udělat tak, aby ostatní koukat nemuseli. Mě i když to nevadí, tak si teda přiznám, že raději ať nečumí. A CO JE VLASTNĚ KOMU DO TOHO. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
23.9.10 08:49
Paps píše:
a ty kloboucky..zkousela jsem prilozit bez nej..a neprisalo se to moje zlato :-(

Já taky kojila první asi tři měsí e s kloboučky, venku top bylo trochu nepohodlnější, ale dalo se to. Vždycky jsem si sedla někam do ústraní, přikryla nás dekou a kojila. Nikdy se nenapil pořádně, ale stačilo to na to, aby přestal zoufale vyvádět a mohli jsme pak dojít v klidu domů a dokojit. Navíc syn se narodil v únoru, takže jsme stejně nechodili ven na moc dlouho, a pak už to bylo lepší :).

Zbavení se kloboučků je dost na dlouho, nebo aspoň u mě bylo, mám vpáčené bradavky. Ale dokázalio jsme to, po nějaké době jsem nechala prcka přisát přes kloboučky a když už pil a na chvíli se pustil, rychle jsem klobouček sundala a jak už měl bradavku povytaženou, dokázal se chytit :dance:

Nikdy jsem se nesetkala s žádnou negativní reakcí, ale stejně jsem na veřejnosti kojila nerada, i když to občas jinak nešlo. Ale skoro vždycky se mi povedlo se někde „schovat“ :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
23.9.10 12:11
RyBANA píše:
zuzikku píše:
Zdravím,
já zastávám názor, Źe není proč se stydět- vždyť dneska těch plněkojících mamin z prsu je TAK málo!!! Ale samozřejmě taky nemusí být vidět všechno, kojení na veřejnosti ano, ale s rozumem!! Je třeba brát v potaz ty, kterým se to hold nelíbí- starý babky atd. :pankac:
nejen starý babky, ale taky většina chlapů, mladých lidí i mě se to nelíbí…pokud je to ten případ že ženská vyvalí tu nalitou kozu tak to fakt není pěknej pohled…

Tak se nekoukejte, stejně nevím, co je na tom nepěkného :think:

• Citovat
  • Upravit
50725
23.9.10 12:29

Taky jsem párkrát kojila při chůzi (doma) a druhou rukou třeba pouštěla ven psy… To se naučíš :mrgreen: Ale jsou pohodlnější způsoby, to zas neříkám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
23.9.10 12:31
sieta.m píše:
RyBANA píše:
zuzikku píše:
Zdravím,
Tak se nekoukejte, stejně nevím, co je na tom nepěkného :think:

Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.9.10 13:00
Angua píše:
Taky jsem párkrát kojila při chůzi (doma) a druhou rukou třeba pouštěla ven psy… To se naučíš :mrgreen: Ale jsou pohodlnější způsoby, to zas neříkám :lol:

Tož jasné, že jde kojit a u toho chodit. Anebo i popoběhnout. Anebo i dupu utřít a nočník vylít (když na to jeden ještě není moc shnilý a baví ho vyvádět takové voloviny). Ale jsou to blbé disciplíny :lol: .
Nejde u toho třeba dělat výmyk. Nebo jo :lol: ?

A je teda fakt, že asi záleží hodně i na proporcích, už jsem zažila, že si maminka položila dítě na klín a začala kojit. To by se moje děti na prsa mohly akorát z velké dálky koukat :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.9.10 13:07

Výmyk já neudělám, ani když mě dva lidi tlačí zespodu do zadku, takže nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová