Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Adull píše: Více
Ani to si nemyslím.
Mé, vědecky téměř potvrzené tvrzení vychází k křivky „normálního Gaussova rozdělení“
Že to rozdělení funguje je potvrzeno u inteligence.
Podobně se domnívám, že jestli je ve společnosti určité procento lidsky moudrých lidí, musí existovat podobně velká skupina totálních blb** ![]()
Třeba zde, nás stálých hostů tu není o moc víc než v narvané hospodě.
Změnily se kulisy, jinak vše zůstává více-méně při starém. ![]()
@Josef_t píše: Více
Je to tvůj názor, ten ti neberu, já si myslím něco jiného.
V době, kdy jediným komunikačním kanálem byl jeden telefon ve vsi, tak fakt nebylo možné předávání si různých informací za úplatu, třeba i v teple svého obýváku, kdy si pustíš „kurzík“ na jakékoliv téma za x tisíc párkrát do týdne a onen životní kouč má vyděláno ![]()
Dřív leda tak hra opište stokrát, případně pošli bůra na x adres.
A k těm hostům tady a v hospodě…kolik lidí to čte aniž by přispívalo nevíš, někdo sem tam něco, někdo vůbec a někdo imrvére.
I když já měla na mysli spíš podvodníky a rádoby vseználky radící lidem na netu, ale to je fuk.
@Anonym ys píše: Více
Co je na tom konzumního že chodíš do práce? Život holt stojí peníze. Jakože ti co nemusí pracovat, vydělávat si na živobytí pět dnů a víc v týdnu nežijí konzumně? Ti naopak žijí konzumně ze všech nejvíc.
@Venetia píše: Více
Taková atmosféra by mi asi doma neprošla ![]()
Třeba ti přidrzlou servírku zahraje manželka? To bych brala hned. V každý druhý větě bych manžela poslala kamsi ![]()
@liggy píše: Více
To by určitě zvládla, ale to pivo mi už nedonese ![]()
PS: blbě tu kecám a zatím na tu tlačenku a pivo dostávám opravdu chuť ![]()
Takže tu asi nechám auto a dám něco vydělat živnostníkovi ![]()
Čistě akademická diskuze…
Dřív skutečně bylo v celé vesnici jen několik telefonů…
Ale taky fungovali hospody, různé spolky. Těch akcí kde lidé mohli komunikovat bylo víc.
Posílali se pohlednice, korespondenční lístky, dlouhé dopisy (i ty milostné).
Za těm vizemi o potlačení „konzumní společnosti“ jsou i nepřímé snahy obnovit trochu život komunit.
Mění se způsob komunikace, ne potřeba lidí vzájemně komunikovat.
Každá doba má svoje, včetně určité módy.
V osmdesátkách fungovali jiný typy podvůdků… v rámci všeobecného klientelismu
V devadesátkách chtěli být všichni rychle bohatí, takže letěli takové pseudopodnikatelské kurzy. Inzerát v Annonci byl z mnoha ohledech snadnější.
Teď je víc v módě osobní rozvoj, sebeláska a podobné věci.
Za pár let třeba všichni budou hledat své pohanské kořeny.
Životní kouč se přemění na druida a vše poběží dál. ![]()
všichni to holt nechápou.. já jo. naštěstí máme i přidrzlýho hospodskýho
na pivo tu do hospody chodí i lidi co maj doma pípu. Mam možnost pracovat z domova, ale využívam to jen občas, protože nepokecam s lidma u kafe a u oběda, taky mi doma nikdo neuvaří a ještě musim topit. Jezdim 30 km jednu cestu, protože v práci mi je mnohem líp mezi lidma, a jenom to že se člověk zasměje čemukoliv, je fajn. Zvláštní je ta doba postcovidová ![]()
@Hobitka píše: Více
Tohle ale nejsou drobnosti. Jak by klasik řekl " malý krok pro člověka, velký krok pro lidstvo". Vezmi si co by se stalo, když by takhle začalo žít 90% populace…
Akorát na netu to ti podvodníci mají opravdu snazší, když se sešlo v hospodě 50,100?lidí a celkově oblezl ves, případně blízké okolí, tak to stalo trochu větší úsilí a ne vsichni o to meli zajem, dneska může streamovat s kolika lidma chce a nemusí hnout ani prstem a obsáhne všechny naivky z celé republiky.
@inzenyrka85 píše: Více
Každá doba má svoje.
Covid taky není něco co tu už nebylo. Dřívější epidemie byly mnohonásobně drsnější.
Vždy se to vrací po nějaké době k normálu.
Co bude dál, to netuším. ![]()
Jediný zdroj, který umí odhadnout budoucnost jsou Simpsnovi, tak asi kouknu na pár dílů ![]()
Toto se hodně špatně posuzuje ![]()
Určitě je ta technik oslovení jiná.
Trochu bych ten internet přirovnal k tomu, když se někdo postavil na ulici a snažil se nějak zaujmout. Může oslovit více kolemjdoucích, ale ti ho většinou zcela ignorují.
Občas se někdo zastaví, ale to ještě zdaleka není ten co něco pořídí.
Myslím, že ti podvodníci, stejně jako falešní proroci tu byli vždy a budou i v budoucnosti.