Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My máme skleničky z Ikea, takové ty klasické za kdysi 9 Kč, už víc než deset let (možná i déle), gauč odtamtud mám 20 let, knihovnu taktéž. Všechno je pořád stejné, i když je to z konzumního obchodu.
@Adull píše: Více
Nějaké to konto mít asi budou, ale jak moc dobře je to živí, těžko říct.
Myslím, že ta skupina důvěřivých je velmi omezená, navíc platí, že hodně slimáčků a málo kapustičky, ![]()
To máš jako pyramidové kdy (u nás pojem letadlo), občas se to objeví v nějaké modifikované formě, někdo se nachytá, pak to zákonitě skončí.
Ale těch co se nachytají opakovaně je naprosté minium.
@Josef_t píše: Více
Nejdu extrémně ani jedním směrem. Nejsem Lesana a na druhou stranu to taky nepotřebuji hrotit s konzumem.Ale když někdy člověk vidí samozvané rádce na každé houno a kolik lidí se chytí na super kurz čehokoliv a když to přeženu typu „jak vyndat nádobí z myčky a nemít z toho trauma“ za super cenu a lidi se předání, kdo se přihlásí dřív, tak pak si vždy říkám…kam to jako společnost spějeme a kde skončil selský rozum. A to se dá aplikovat na cokoliv, včetně toho konzumu.
@Anonym ys píše: Více
ta prace je zajimava…jak by to melo byt podle vás?
Jsem se musela podívat, jak starý mám iPhone čili jak se vzdaluju konzumu
Ještě musím omrknout okolí, abych posoudila, jak jsou na tom ![]()
Do práce na pět dní v týdnu nikdo nikoho nenutí chodit, pokud se člověk uživí ze dvou, nechť je mu přáno. To, že nevyhazuju v lese smetí, neberu jako nekonzum, ale že prostě nejsem prase. Vařím ze základních surovin, polotovary doma nemám, ale zase si nemelu zrno na mouku a nepeču chleba doma.
A ano, mám nábytek jak Ikeu (z chudých studentským/postudentských let), tak Halabalu, Koželku a věci na míru z masivu. Sklo i Ikeu, tak kvalitní sklářské výrobky (většinou dary).
Btw. doba je spotřební, protože jsou věci základní potřeby levné vhledem k platům. Resp. minule se tu v nějaké diskuzi řešily nákupy na Temu apod. Všechno, co by se dalo označit jako „fast“ zboží (Ikea, Hm apod.), mám z let, kdy jsem na lepší neměla peníze. I ta Ikea jde prodat dál a může tak sloužit někomu dalšímu.
Nemám ráda nesmyslné hromadění krámů, ale jsem průměrný „konzument“. Pokud si kupuju něco nového, chci to kvalitní. Takže z drahého vybavení domu/auta/telefonu/kosmetiky nemám výčitky. Ale nesrovnávám to s nikým, jak to má on. Na dovolenou jezdíme jak zimní, tak letní. V krysích závodech nejedu.
jo to vidim stejně, svět je plnej odborníků díky videím na YT, proto zůstávám u svého oboru a ostatní jsou volnočasové aktivity. Nechápu, co jsou motivační kurzy a motivátoři a je mi to jedno. Já mam na mysli jiný kurzy.. to je fuk. vztahový poradce, motivátory a odborníky na všechno mam tady v hospodě, klidně sem ty motivátory pošlete a budou se vracet domů zaručeně přemotivovaný ![]()
@liggy píše: VíceŽe píšeš nesmyslná zobecnění. I dřív byla řada žen, co dělaly věci jinak. Stejně jako dnes. A to, že někdo peče nebo třeba rád uklízí, fakt neznamená, že je nějakého ducha mdlého, jak to vyznělo z tvého původního příspěvku. Toť vše. Teď to píšeš jinak (předtím tam to „proč ne“ jaksi chybělo).
@Všechnoznám píše: Více
O mdlem duchu jsem nic nepsala. Někdo peče a uklízí jako relax. Však každý ať tráví svůj volný čas jak chce.
Zobecňuje se asi téměř všechno, ne?
Hele, jestli se chceš točit na pečení, nechápu proč, tak prosím.
Zjevně se mně snažíš nepochopit a já nebudu pořád dokola vysvětlovat jednoduchou věc.
Naposled. Díky konzumní společnosti máme mnohem víc možností, jak trávit svůj čas a realizovat se. To dříve nebylo.
@Všechnoznám píše: Více
Neznám všechny
. Čerpám spíše od menších soukromníků.
Neviděl bych to zase tak černě. Lidi blbnou od nepaměti. ![]()
@inzenyrka85 píše: Více
To je myšlenka skoro na nobelovku. ![]()
Lidi blbnou, protože nechodí do hospod, kde by se mohli vykecat ![]()
To jistě, ale ne tolik jako teď v době sociálních sítí
Nebo jak jsem četla v jedné diskusi „dřív o tom, že jsi blbec věděla jen tvoje vesnice, dnes to můžeš ukázat celému světu “.