Konzumní společnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
3.11.24 09:11
@Anonym ys píše: Více

A rozepises tedy tvůj úvodní příspěvek? Co přesně je pro tebe nekonzumni smýšlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.11.24 09:13

A co by sis představovala, ze v tom Maroku či Číně udělají?

Nejsou prave ty EU normy a podmínky dovozu vyrobku ze třetích zemí, trochu jako „vyuka“ těch zemí pro to, aby hospodarili odpovědně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
3.11.24 09:16

“Nenávidím chodit 5 dní v týdnu do práce” fakt nesvědčí o nekonzumním smýšlení :mrgreen: :mrgreen:

Svědčí pouze o tom, že jsi buď líná nebo neschopná najít si práci, která tě bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
3.11.24 09:23

A ještě bych doplnila, že pokud knihu na téma kritiky konzumní společnosti napíše autor, který má za sebou životní eskapády jako tento pán, fakt to pro mě není věrohodná kniha, ale pouze směšné bláboly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
3.11.24 09:27

@Serpentini To je asi téma na jinou diskuzi… Otázka směřovala úplně jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
3.11.24 09:33

@Rádkyně Myslím že je to téma k jiné diskuzi a sem to nepatří asi stejně jako 90% lidí co sem pod to píšou :) Ale přijdou mi takový lidi tak nějak šťastnější.. Míň vystresovaní z práce, víc si užívají život a pobyt venku v přírodě s přáteli mají raději než viset na mobilu.
Já mám taky auto, ráda využívám výdobytky moderní společnosti, ale pořád odsud podsud. Nepotřebuju nikoho drbat za to jak žije..
Jde prostě o nastavení mysli, jsem spoko s tím co mám a nepotřebuju mít pořád víc a víc. Na druhou stranu mám kolegyni která je pořád z něčeho vystresovaná, najde si všude důvod proč se stresovat. To mě nebaví. Takové lidi třeba moderní společnost úplně pohltila.
Já nejsem velký řečník a se slovy to neumím. Takže pokud to nechápete, nejspíše vám to nevysvětlím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 09:34

Zajímavé téma. Knihu jsem nečetla, ale děkuji za tip. Hranice, co je konzumní život a co ne, je asi pro každého jiná. Jsem Husákovo dítě a bydlela jsem v dětství na vesnici, kde nic nebylo. Moc jsme toho neměli, ale dětství jsem měla krásné. Super rodina, kamarádi každý den, hodně jsem četla. Prázdniny na táboře, u babičky, s rodiči na chatě a sem tam dovolená po Čechách, v Maďarsku atd., byla jsem šťastná. To, že mám ve skříni 4 trička, 2 kalhotya 2 šaty mi nevadilo ani nechybělo. Kamarády mám dodnes. Taky jsem se uměla na věci více těšit a lépe snít. Možná tím, jak toho moc nebylo a spousty věcí nebylo běžných nebo lehce dostupných. Moji rodiče 70+ mají přátele ještě z dětství a mládí. Budeme je mít také?
Moje děti dá se říct všechno mají, cestujeme, máme se dobře. Přesto mi doba dneska nepřipadá lepší (nemluvím o režimu atd). Je hektická, je tlak na výkon, lidi berou spousty věcí samozřejmě a často si ničeho neváží. Často si zavolají či napíšou přes sítě než se sejdou. Většina z nás má spousty oblečení, spousty zbytečných věcí, které mění mnohdy dříve než je třeba. Skoro každý viděl x krát moře, Alpy atd…Je tohle konzum? Kde je hranice?

• Citovat
  • Upravit
67
3.11.24 09:35

@janickaIII Myslím si že je to téma k jiné diskusi a váš komentář neodpovídá na původní dotaz co jsem měla. Takže necítím potřebu van to vysvětlovat :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4936
3.11.24 09:36

Tak jestli máš instagram nebo Facebook tak lžeš sama sobě protože do konzumní společnosti také patris. Než začneš řešit kamarády a moralizovat tak si vše smaž a pak můžeš mluvit o životě. Ano…já sám jsem sociální sítě neměl ani na minutu, ani to nezaložil a to je mi 30 let a našel jsem si bez toho práci, ženu a udělal školy…

Ano, společnost je konzumní, ale každý by měl začít u sebe a přestat to podporovat,,sledováním a odebíráním " howgh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
3.11.24 09:36

@janickaIII trošku vytržené z kontextu… :) Tohle vůbec nesouvisí s tím na co jsem se ptala. Ale jo, máte pravdu, jenom to nejde takto jednoduše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.11.24 09:39

A já to jde tedy složite?

Ale ok, vrátím se k původnímu dotazu. Kde najít podobně smýšlející lidi. Hledala bych v různých např. Ekologickych spolecnostech. Třeba Veronica apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
3.11.24 09:40

@BohunkaP Ne není, mě práce baví. Mám fajn práci, ale v této době v naší zemi nejde žít bez peněz, a ty si jinak než prací člověk nevydělá. Když se nad tím zamyslite, je povinné platit pojištění, daně z pozemků atd.
Ale nemám potřebu se hádat, nejde mi o to úplně od moderních vymožeností opustit, ale o lidech kteří smýšlejí podobným směrem.
Jenže lidi jako vy, co potřebují útočit a urážet tohle nepochopí a já nemám potřebu se tady obhajovat a něco vám vysvětlovat. Přečtěte si ještě jednou mou původní otázku a pochopte že do téhle diskuze to nepatří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
3.11.24 09:42
@Anonymní píše: Více

Amen :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
3.11.24 09:46

Promiň, ale z tvých příspěvků a komentářů vůči druhým vůbec nechápu o co ti jde a na co se ptáš?
Rozveď nějakou myslenku, která tě oslovila, ať víme na co tedy reagovat?
Navíc žijeme v (dejme tomu) moderní společnosti. To ještě neznamená konzumní způsob života. Stejně jako vegan nutně nežije ekologicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.11.24 09:48
@Anonymní píše: Více

Hele a je něco co Ti brání žít podobně jako když jsi byla dítě? Někdo Tě nutí pořizovat dětem všechno? Brát je každý rok k moři, na hory? Já moc nerozumím těmhle steskum, za našeho dětství bylo lépe, měli jsme 2 trička a nic nám nechybělo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí