Konzumní společnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Všechnoznám
4.11.24 12:33
@Liberalissima píše: Více

To je samozřejmě druhá věc. Já mám teda taky IKEA sklenice, už jen pár, mám jinak každou jinou, prostě co kde zůstalo, ty IKEA se mi dost porozbíjely, když mi spadly na zem na dlažbu. To by ale ani sklářský výtvor nedal. Je fakt, že s těmi drahými zacházím jinak. A vlastně jsou k ničemu, neboť je tak, jak píšeš, vytáhnu jednou za uherský rok. Stejně jako hezké talíře. Jinak jíme z různé směsky, u které nevadí, že je do myčky dává puboš (a nevadí jim ani ta myčka).

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
4.11.24 12:34
@Easter píše: Více

Nebo je to krásný příklad manipulace - vyznění reportáže tak, aby to jakože bylo děsně zajímavý a konfliktní.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
4.11.24 12:37
@Bytsamsebou píše: Více

Ne, nikdo. A nikdo z nás to jako puberťák nikdy u nikoho neviděl, ani nic na VHS. Máme svatozář. :andel:

• Citovat
  • Upravit
1305
4.11.24 12:39
@Všechnoznám píše: Více

No hele. Koukám na to ze svého úhlu pohledu. A neumím si představit jiný důvod pro to, abych trávila celé dny přípravou těsta a pečením miniaturních pičičárniček než ten, že venku je zima a tma, v telce nic nedávají (nebo neexistuje) a já už mám tři skříně plné pletených ponožek a hrozně se nudím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
4.11.24 12:59
@Anonym ys píše: Více

No, ale pouhé odmítání „konzumní společnosti“ je jen negace. Nikdo ti přece nebrání hledat smysl života v něčem jiném, než v konzumu.

Jenže na pouhé negaci si sotva vytvoříš a najdeš kamarády - ti se hledají na něčem pozitivním. Fajn, nebaví tě shánět „in“ kabelky a jiné „in“ doplňky, případně - co vlastně si představuješ pod konzumní společností.

Takže sis našla smysl života v čem? Až to budeš vědět, tak si třeba najdeš přátele, kteří si našli smysl života v něčem podobném, ty budeš schopna zaujmout, oni zaujmou tebe a budete si mít o čem povídat. Ale v brblání na „konzumní společnost“ nic pozitivního není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10827
4.11.24 13:02
@Liberalissima píše: Více

My ty,,křehké skleničky" používáme pořád a některé už přes 20 let. Samozřejmě některé jsou slavnostní, jiné na denní užívání (stačí ty obyčejné průhledné od Crystalexu). Ty masivní z Tesca, atd. praskaly pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
4.11.24 13:09

Neříkám, že nikdo, nikdy a nic, ale teď ta dekadence jede na plné obrátky.

Příspěvek upraven 04.11.24 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
4.11.24 13:11

Umím si to představit. Když jsem v hyperťáku, tak mě jímá hrůza z toho, kolik věcí je tam zbytečných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
4.11.24 13:29
@Anonym ys píše: Více

nedělej si iluze o nějakém tříděném odpadu

běžně se skládkují pneumatiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
4.11.24 14:07

No tak super! Jste tedy se svou volbou konzumenta spokojen/a. Ja jsem taky, ale proc teda resit, ze nekdo to na jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10827
4.11.24 14:09
@samadoma666 píše: Více
Řešíme konzumní společnost. Nic víc 8).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
4.11.24 14:10

No ale soucasti konzumni spokecnosti jsme vsichni a je dobre, ze jsou na trhu produkty pro nas vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
4.11.24 15:07

Obecně u takovýchto diskuzí – lidi by se měli víc starat o vlastní životy a nechat ostatní, ať žijí ty svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
4.11.24 15:11

Nj, tak holt máte asi všechno lepší a úžasnější a večeříte jen na Moseru :mrgreen:

Ohledně zkreslení co se týče dochované kinematografie to stále nemá žádnou souvislost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10827
4.11.24 15:13
@Katydr píše: Více

Jenže to je u všech témat. Dle tebe:,,starej se o sebe a o druhé se nezajímej!" To je za mě jedno velké špatné! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí