Poradna duly
Jana Čurdová
Lucko, to jsou mi novinky. Kruháč. A co tramvajové koleje? Ale jak ta parkoviště uleví, když je na hokeji třeba 6 tis. hostů, to nevím?
A ještě jsem myslela, že jsi na marodním. To se asi nějak zamotávám. Ty se podílíš na stavbě?
Ahoj holky,
dneska ráno jsem taky byla na krvi, ale brali mi jen jednu zkumavku - testy na vrozené vady. Myslela jsem, že tam snad ani nedojedu - jakej jsem měla hlad!!! Testy na ty všechny ostatní choroby a krevní skup. mi dělali už v 7 tt. na gyndě. Bylo toho snad půl litru
Ale ještě snad jednou budu muset jít na nějaké odběry
(snad cukrovka) ???
Holky budete některá chtít chodit v Praze po Novém roce na to plavání a na těhu kurz ??? Přidáte se některá?
Co ty Morgi?
Svape.. na tu cukrovku mi taky sestřička už dala do průkazky žádanku a říkala, že se chodí kolem 25 tt.. a že až půjdu na další utz (ve 20 tt), takže mě na ten test objednají..
Jinak, vážila jsem se a přibrala jsem 2 kila.. ![]()
A tlak 105/80
Ahoj holky,
tak jsem dneska byla na KO. Teda hrůza. Byla jsem objednaná na půl 10 a na řadu jsem přišla až v půl 12. No fakt síla. Dr mi řekla, že je vše ok, na tvrdnutí břicha mi dala víc magnezia a ještě nějakej prášek, kdyby to bylo hodně silný a když to nebude pomáhat, tak musím do špitálu. Snad to nějak ukočíruju a nebudu muset, protože to teda nevim, co bych dělala s malou.
Tobísek dneska skoro vůbec nespal a kope celý den. Nebo už ho spíš víc cítim, je to pěknej fotbalista. Představte si, že mě objednali na genetice na UTZ na 29.12. No je to sobota. Tak jsem tam volala ještě jednou, jestli se jako nespletli, a prej ne, no tak si dám v sobotu před Silvestrem UTZ a kouknu na Tobíska. Už se těšim.
Agátka dneska prvně usnula v postýlce sama a bez hysteráku, hurá. Do teď jsme museli usínat s ní u nás v posteli, ale už nás to nebavilo a nehledě na to, že za chvíli bude mít svůj pokojík a musí se naučit spát sama. Pěkně jsme si jí naučili, s Tobíkem to bude jinak. Jak se člověk učí z vlastních chyb.
Zítra vařím rajskou, už se těšim, dlouho jsem jí nedělala. Tak snad se mi povede. Taky jdem s Agi zítra očkovat a moc se jí nechce, asi bude plakat. Dost se bojí. Tak nám držte palce.
Ali - gratulace k 1 ![]()
Ello, napadlo mě, nechcete s malou zkusit na ten kašel nějaký homeopatika? Prej to taky dost pomáhá, ale chce se to poradit s někým, kdo tomu rozumí.
Ali - gratulace k pohybům, je to krásný, ale člověk to zapomene jaký to je od toho prvního těhu, co?
Evi, tak ať ti ta krev dobře dopadne. A prosím oprav tam v seznámku Agátce 23 měsíců. Díky.
Tak já jdu chrupčit za tou naší dračicí, jsem unavená, všechno jsem oblítala bez auta, manža ho má na služebce. Docela mě bolí břicho. A to jsem ještě musela dobíhat autobus.
Ale teď už fakt končím.
Pa.
Andrea ____________________________________________
UTZ 29.12.
KO 16.1.08
Ahoj holky. Tak jen v rychlosti. Tiramisu můžu doporučit, nikdy jsem ho nedělala, ale je to jednoduchý, rychlý a hlavně tááák moc dobrý. No a kuřátko se taky povedlo, to mám ozkoušený. Sem si pošmákla:)
Já už jdu do hajan, vstávám ve 2 ráno a frčím pro přítele. Jupí
![]()
Takže dobrou noc,já se loučím.
hezký večer,
asi tady už nikdo není, ale to nevadí.
Agi, tak to je krásný ten utz 29.
my jdeme příští čtvrtek, tak snad budu mít nějaký nový obrázky! chtěla bych mít obě najednou, ale prý jsou tam za sebou a nějak to nejde ![]()
Amazonko, tiramisu jsem taky jednou dělala, byla to dobrota! A jaký děláš to kuřátko, hoď nám sem recept, když je to ozkoušené a taková dobrota!
Jo a chci se zeptat dr. taky na to tvrdnutí bříška, někdy mám pocit, že mi ztvrdne a dost to bolí, nevím, nějak to nepoznám.
Svape, na to plavčo se zeptám určitě příští čtvrtek, ale nevím, minule mi dr. říkala, abych hodně odpočívala, ten tlak mě pořád zlobí
Ráda bych se nějak hýbala, protože jen jím a hoooodně přibírám na váze ![]()
Ahoj Aladino.
No s tim kruhacem si nedelej hlavu. Je to kruhac jako je u penny- proste prejizdenej a vejde se tam. Ja jsem to tam projektovala, kdyz jsem chodila do prace a ted to tam stavi. Vysvetleni proc to tam bude je dost slozite, tak aspon tak, ze ho tam chteli policajti. Ja jako projektant mam nekdy sevrene ruce. Jinak jsem projektovala Husovku a U Zameckeho parku, ktere ted stoji. Ja is nekdy pripadm blbe, kdyz to pak nekomu rikam, protoze se lidem tam treba nelibi nektere veci, ktere neovlivnim.Mluvi mi do toho treba normy, investor, dotcene organy a clovek dela jen kompromisy. Nekdy to je jako ze jsem loutka, clovek neco vymyli a pak to treba 5× predelava dokud se to nelibi vsem. Kdyz se to vsak postavi tak si zacnou vymejslet. Je to nevdecna prace a ver mi ze za ty penize a starosti mi to opravdu nestoji a mozna pujdu jinam.Jeste ze jsem ted doma.
Jo jeste jsem zapomnela rici, ze jsem z Horic v Podkrkonosi.(trubicky)
No ja byla na ultrazvuku v 16. tydnu, ky to nehradi pojistovna, tak jsem si to zaplatila, abych mela foto pred vanoci komu ukazovat. Jinak je dobre se objednat na 3d ultrazvuk. Dela se to nejak okolo 24.tydne tehotenstvi a stoji to tak 600-800kc s tim ze to je i s DVD. Prej to nataci 3/4 hodiny, tak si rikam ze bych asi do toho sla.
Ahojky berunky, teď jen v rychlosti.. maminka chce pomoct s cukrovím..
Amazonko taky se přimlouvám za recept na kuřátko, ale i na to tiramisu.. zkusila bych to..
Lucko.. ty pocházíš z Podkrkonoší? Konečně někdo.. škoda že ses odstěhovala.. i když do Hořic to od nás není úplně nejblíž..
![]()
O tom 3D utz začínám uvažovat.. a to tě musí objednat tvůj doktor nebo jak to funguje???
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 19+5 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 19+3 tt
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 19+1 tt + Agátka 23 měsíců
Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 18+6 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 18+0 tt
Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 17+4 tt
Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 17+3 tt + Laurinka 3 roky
Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 17+2 tt
Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 17+1 tt
svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 16+5 tt
Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 16+4 tt + Vítek 3 roky
Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 16+3 tt (dva mimísci)
Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 16+0 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 15+6 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 14+2 tt
Ahoj holky,
tak jsem se před chvílí vrátila z kontroly. Všechno je v pořádku. Tripple test vyšel dobře, riziko Downova syndromu 1:270 000.Takže dost nízká pravděpodobnost, ale bohužel to není stoprocentní. Na odběr plodové vody tedy nemusím. Dnes to bylo bez vyšetření, jen mi změřila velikost dělohy, za měsíc vyrostla o 3 cm, takže teď mám 14 cm
Poslouchali jsme také srdeční ozvy miminka. Nedařilo se nám ho najít, tak jsem už začala být trošku nervozní, ale nakonec se zadařilo. Asi se mrňousek někde schovával. Srdíčko mu krásně bije 150 tepů za minutu. Krev mi vyšla na hranici, tak musím brát železo, ale to jsem měla už u Laury.
4.1. jdeme na ultrazvuk, na ten se hodně moc těším, 10.1. na další kontrolu a 16.1. na speciální ultrazvuk na mimískovo srdíčko, ale to budu muset jet do Děčína. Při té příležitosti se asi i objednám na 3D ultrazvuk. Viděla jsem už pár foteček a je to fakt bomba. Takže já do toho určitě půjdu ![]()
Eviško, ten 3D ultrazvuk je podle mě nadstandartní služba. Nemají ho bohužel v každé nemocnici. Ale je to úplně o ničem jiném než normální ultrazvuk. Výhoda je, že se dá nahrát i na DVD, takže pak je památka na celý život. Samozřejmě to také něco stojí, ale myslím, že těch pár stovek už nás nevytrhne ![]()
Musíš si zjistit, kde ten ultrazvuk mají a objednat se sama. Teda u nás to tak funguje.
Ahoj holky, že bych taky uvažovala o 3D ultrazvuku?:-) No zeptám se mojí dr. Ale s tou není moc řeč. Tak asi moc neporadí. U nás ho mají myslím nejblíž v Ústí.
Teď sedím u psychologie a mooooooooooooooooooooc mě to nebaví. Musím se moc nutit. Nemám skripta a nechce se mi to tisknout, tak sedím u počítače. No ale u skript bych asi usnula:-)
Lucko- já si hlavu nedělám:-) Nám se odtud špatně vyjíždí, tak mi kruhák nevadí:-) Ale teda máš zajímavé povolání:-)
ahoj holky,
tak mi ten den vůbec nezačal dobře! volali mi z gynekologie, že výsledky z krve dopadly špatně! ach jo! tak tam musím v pondělí pro nějakou žádanku, někam mě pošlou a dr. mi řekne víc. ach jo!
Elli, jsem zvědavá, jestli mi taky budeme příští týden poslouchat srdíčko!
Ten 3D utz zkusím nějak zjistit..
Morgi neboj.. určitě to nebude nic vážného!!!!
Morgi- ach jo:-(((((((((( Asi ti nebude do pondělka moc dobře, že? Budu moc držet palce a moc na tebe myslet. A to ti dají jako žádanku na odběr plodovky? To je děs, že ti nic víc neřekli a přitom to nemusí být zas taková hrůza.
No určitě to dobře dopadne. Protože většinou to dobře dopadne. A my budeme držet všichni palce a pěsti. Ale ten stres ti nezávidím.