Poradna duly
Jana Čurdová
Klokan08 děkuji
. Já nakupuju v kamenných krámech, nebo tak, že ty věci chci nejdřív vidět „naživo“ a pak to objednám přes internet. Kočár mám z www.kocarky.cz. Jsou tam strašně milí a ochotný. Ale koupili jsme ho teda na výstavě, kterou pořádali, ale myslim, že to jde objednat i přes net.
Klokan08 - já nakupuji prakticky všechno na netu, mám vyzkoušeno a prověřeno:
www.loana.cz - kojenecké oblečení
www.malli.cz
www.babylife.cz
Dnes jsem se byla podívat na kočárek co jsem si konečně vybrala a taky ho budu obědnávat přes internet, vždy to výjde levněji.
V kameném obchodě jsme kupovali třeba postýlku a komodu.
LUCISKO -moc drzim palce, at je zase lip !
KLOKAN - zrovna dneska mi prisly veci ( zimni zavinovacka do autosedacky, kolotoc na postylku atd ) z www.babylife.cz a jsem moc spokojena. Jinak treba mensi a levnejsi veci napr. mimi oblecky kupuju v Tescu a jinych obchodech, protoze nekdy to s tim postovnym vyjde nastejno. Ale kocar a postylku mam taky pres net, akorat na ten kocar jsme se jeli podivat.
ahoj holky, koukam taky jste asi mely hekticky pondeli, ze tu neni zadna zprava ![]()
ja uz se asi dostavam do stadia, kdy mi malej neda usnout, jak je divokej - a ja bych to dospavala pres den nejradsi. a vecer jsem mrtva uz v 9, no des, to nepamatuju. co vy, taky jste mrtvoly? a to jen chodim do prace a nemusim nahanet zadny dalsi ditka po domacnosti jak nektere z vas ![]()
DObré ranko,
Cmeldo , taky mám pocit, že jsem chodící spavec, kromě práce-zaměstnání a nejnutnějších prací v domácnosti nezvládám vůbec nic. už se těším až budu doma a budu si moct lehnout i během dne ![]()
S kočárkem ještě pořád váhám, docela se mi teď zalíbil bohemia patron apollon http://www.patron-bohemia.cz/baby/index.php?… viděla jsem ho včera ve městě v té černomodré variantě a vypadal opravdu moc dobře.
Včera jsem byla na cvičení pro těhotné, docela nám paní cvičitelka dala zabrat, pak jsem šla ještě na hodinku do bazénu, byla jsem pak příjemně utahaná - takže už před devátou jsem byla v posteli a za chvíli usnula.
Pohyby jsem cítila někdy kolem půlky srpna, což byl 17tt. ale nevím jak potom doktorka k tomu datu porodu došla.
Ahoj,
Zdeenja a Cmelda - nějak si už vůbec neumím představit, že bych musela do práce. Je pravda, že na mě trochu začíná dopadat jak říkám - deprese chodícího inkubátoru. Byla jsme hodně aktivní, cvičila, jezdila na kole a koni, brusle a teď, když se na bruslaře a kolaře můžu jen koukat a na Ladronce chodím okolo okruhu pěšky, tak mě to chybí. Doma sice stihnu uklidit, upéct, navařit - ale už mě to prostě nebaví. Není to naplnění dne. Člověk to nemůže dělat donekonečna. A k tomu to depresivní počasí - prostě ať už je alespoň ten listopad a začnu nakupovat na klokana, pak Vánoce a v lednu už budu mít o zábavu postaráno. Ale mám skvělýho manžela. Včera ráno, když na mě koukal, tak říkal, že od depresivních stavů je tady přece on a já ho vždycky rozesmívám, tak mě večer přinesl krásnou kytku a šli jsme na procházku. Dneska po ránu jsme byla v pohodě já a on pro změnu rozebíral, proč se vlastně musí chodit do práce ...... ![]()
Jsme případi.
O víkendu jsme byla u rodičů a s mamkou jsme zašly do místního obchodu s kočárky a objevila jsem altetrnativu k Jane slalom pro. Nemáte někdo zkušenosti s kočárkem Casuplay S4.
http://www.e-broucek.cz/…robnosti.php?…
Váha i rozměry jsou skoro stejne. Jediný problém vidím v dvojitém předním kolečku - bojím se, že v terénu se mezi dvě kolečka můžou snadno zasekávat větvičky atd. Pak není úplně dobře, že hluboká korbička se po vycvaknutí musí držet za dvě úchytky po stranách, místo madla nad boudičkou. Přjde mě, že pokud držím hlubkokou korbičku v jedné ruce, v druhé můžu v klidu nést podvozek - teď nevím, jestli jsme to dobře vysvětlila.
Už mám vytištěný seznáme k Lesiny a začínám si to dávat dohromady.
Zatím ahoj
Klokan
Dobre rano,
ja teda mrtvola jsem a to nemusim ani chodit kazdy den do prace ![]()
A dneska se mi zda, ze je nejaky spatny tlak nebo co, uz od rana se mi blbe dycha a necitim se zrovna nejlip. Pripadam si jak duchodkyne ![]()
Vcera jsem sice zvladla vyzehlit a navarit, ale to je fakt maximum. Asi jeste vydychavam vikend, kdy jsme s manzelem usporadali nakupovaci orgie a nakoupili na mimiska co se dalo. Taky jsem si konecne koupila novou podprsenku - sportovni od Bellindy jen za 340,– a je fakt super. Navic bavlnena, coz byla jedina, vsechny ostatni jsou z tech hi-tech materialu a to ja nechtela.
Jinak co se tyka pohybu, tak se me doktor akorat na posledni kontrole zeptal, jestli jsou pohyby v poradku jinak nic. Akorat me pak tak napadlo, co to vlastne znamena, ze jsou pohyby v poradku ???
Bud jsou nebo ne. Ale uz se tesim na dalsi pondeli, jdeme na ten 3D UZ, konecne po dlouhe dobe uvidim prcka.
Ahoj, dneska jako anonym Vám hlásím, že jsem dojednala předběžně uzamčení diskuze, pravidla snad budou v pohodě, akorát jsem pochopila, že si budete muset zažádat o přístup, ale mám váš seznámek, tak vím, koho pustit
Dovolila jsem si, vzhledem k tomu, že je to hlavně kvůli mě, si hodit správcovství na hrb, aby jste s tím neměli problémy, tak jakmile bude něco nového, dám vám echo nebo písnu Petrajdě a ta to přetlumočí.Mějte se fajn PeZa ![]()
Luciško jaký ten kočárek sis to nakonec vybrala? Teda jestli nejsem moc zvědavá
.
PeZo zdravim a těšim, se, že budeš moci zase komunikovat.
PeZo to by bylo super, kdyby to vyslo a zadost o pristup je prece malickost ![]()
Ahoj tehulky,
Koukam, ze tady byl tichy vikend a pondeli taky.
PeZo- to je skvely ze snad uz brzo budes zase mezi nami.
Holky s tou unavou vas naprosto chapu. Ja musim teda rict ze na tom nejsem tak spatne jako jsem byla ty prvni 3 mesice. To jsem prisla z prace a hned jsem zalehla do postele a spala. Nemohla jsem ani varit, proste jenom prace a postel, bylo mi hrozne zle cele dny. Ted uz mi je dobre a mam mnohem vic energie i kdyz se to samozdrejme nena srovnat s tim co to byvalo pred tehotenstvim. Ale zatim teda spaci naladu nemam, nepocituji ze bych potrebovala spat behem dne ale vim ze to asi brzy prijde.
Holky jak pokracujete s cvicenim? Jak casto cvicite?
Ja chodim akorat jednou tydne na tehu-yogu a minuly tyden se mi podarilo cvicit doma kazdy den ale opravdu jenom rychlovku tak 10- 15 minut. ![]()
Cvicite taky cviky na panevni dno? Nas ucitelka yogy motivuje cvicit 100 cviku na panevni dno. Tak ja jsem ted cvicim v sede v autobuse a nebo v aute. Ze zacatku jsem si na to nemohla zvyknout ale ted mne to docela bavi a uz jak si sednu v autobuse tak automaticky zacnu ztahovat… aniz bych nad tim premyslela ![]()
Zdeenjo a Klokanku - ty kocarky jsou moc hezke.
Klokanku ja uz koupila trojkolku s dvojatym prednim kolem a s tima vetvickama mne to teda vubec nenapadlo ale asi mas pravdu ze by se mohly zasekavat do toho predniho kola. ![]()
Kdyz to je tak strasne tezky koupit idealni kocarek aby splnoval vsechny pozadavky. To co ja jsem videla tak na kazdem kocarku jsem vzdy nasla neco nesikovneho nebo nepraktickeho. ![]()
Holciny mejte se moc a moc krasne a opatrujte se.
Nazdárek-tak ohledně uzamčení se dozvím snad něco konkrétního zítra, adminy jsou rychlé a ochotné
nicméně jsem pochopila, že pak můžeme nechat buď tu stávající diskuzi, co vedeme teď nechat smazat nebo se může nechat přístupná pro ostatní..Nicméně musíte mě pak zažádat o přístup, což mile ráda udělám a snad bude klid ![]()
K těm kočárků-doporučuju hodně sledovat diskuze tady na e.mimi v sekci kočárky, Casual a Jané jsou obě španělské značky, u Casualu si hodně stěžují na krátkou zádovou opěrku, ale ne všechny maminky. U Jané je zase problém s brzdami, šišováním a prodíráním potahu a praskáním slídového okénka. Dneska jsem vyzvedla golfky z opravy (mám Jané Energy), protrhl se mi spodek potahu u nožiček, opravili, ale měli ho tam víc jak 14 dní. Nicméně bez problémů reklamaci uznali. To je asi velká smůla u Jané, ale jinak jsem o nich četla samá pozitiva.
Já osobně mít penízky a první mimčo, jdu do Teutonie Spirit S3-za prvé velká výhoda přehazovací sportovní korba, pak odpružení všech tří kol a i to, že jde sporťák úplně do lehu…Ale to je můj osobní typ, zase za ty prachy je to bez autosedačky ![]()
Ach jo, slíbila jsem, že sem nebudu psát a stejně jsem to nevydržela ![]()
Tak v uzamčení ahoj !!!!
PeZo, vsak jak budes vedet vic, klidne napis, myslim, ze zazadat si o pristup je minimum, co klidne zvladneme vsechny ![]()
Ja ted resim, kdy nastoupit na materskou - uvazovala jsem, ze bych sla uz 9 tydnu pred TP, ale zas kdyz sjem si spocitala, o kolik penez pred vanocema zrovna prijdu … tak nevim, jestli to tu nezkusim vydrzet az do toho posledniho terminu 6 tydnu pred … porad vaham.
Mam sice strach, abych se nenudila doma, ale zas to, ze bych si mohla prispat a upravit si rezim, aby mi vyhovoval … to je velke lakadlo.
Danus, ja cvicim spis jak mi to vyjde. Panevni dno se snazim posilovat prubezne - spis obden si na to vzpomenu, cviceni taky tak nejak. Zatim jeste stale mam nejaky ten pohyb aspon - mame kancl v 3. patre bez vytahu, takze si to parkrat denne vyslapnu a doma delam hlavne protahovaci a posilovaci cviky.
Ahoj
PeZa - jen piš. Myslím, že s uzamčením nebude žádný problém. Na dizkuze o kočárcích pečlivě koukám, ale mám z nich rozporuplný dojem. Ale na všechny kočárky je tam dvojí pohled. Jedni ho vychvalují, druhý zatracují - asi si nevyberu. Já se na Teutonie S3 koukala v reálu. Ale nějak se mě moc nelíbil. Sporťák mě přišel na pohled malinko nepohodlnej, ale neumím to posoudit - neseděla jsme v něm. Navíc bych ho do Corsy nenarvala a to je jedna ze základních podmínek.
Chci se ještě zeptak k reklamacím. Nabízejí náhradní kočárek, pokud jim ten svůj odevzdáš k reklamaci?
Ještě jsme se chtěla zeptat. Budete kupovat lehátko. Kamarádky si ho chválí. Koukala jsme se na diskuzi a někdo doporučoval dokonce s vibrací a hudbou. Nemáte s tím někdo zkušenost.Našla jsme třeba tyhle
http://www.babydracek.com/…ts/zbozi.php?…
Neříkám, že bych kupovala nový, dají se docela dobře koupit v bazarech.
Co se týče cvičení - tak já svičím jednou týdně a čas od času procvičuju nohy proti křečovým žilám a musím začít cvičit i pánevní dno.
Hezký den
Klokna
Ahoj tehulky,
zdravim vas.
cmeldo, taky uz pomalu zacinam resit, kdy je vhodne nastoupit na materskou. Uz se zacinam priklanet, ze pujdu 8 tydnu pred TP + mam jeste dva tydny dovolenou, tak tu bych si predtim vybrala. Toho, co budu delat doma, se taky bojim. Ale vzhledem k tomu, ze nemame zadnou vybavicku, tak bych aspon mohla neco nakoupit nebo chodit cvicit. Doma se k tomu nedokopu.
Příspěvek upraven 28.06.12 v 08:46