Poradna duly
Jana Čurdová
samot jojo sunarek mame taky, pomerancovy, malinovy a jablecny ![]()
jo Panamo já taky chci dodržet určitě nějaké věci v příkrmech!
taky mu nebudu rvát kaši od 6. měsíců, ale tu první od 4. měsíců a to nám už je!
nechci do něj rvát tvarohy a mlíko! ale prostě pomalu to zkusím!
stejně asi do měsíce začnem! dr. řekla, že kvůli tomu kadění resp. nekadění začnem o měsíc dřív!
a abych pravdu řekla - mě se ten banán na její radu moc nepozdává! a myslím, že ho zatím nedám! myslím, že ta kaše je menší zlo! ona tvrdí, že je tam mlíko.. ale nevím! myslím, že i UM je vlastně „mlíko!“ a taky ho dostává! když mám svýho málo!
jo a duant jsem už taky sháněla!!!!
kde je???
holky dobrou! ne že nakecáte plno stránek!!!
![]()
samot taky bych potrebovala obcas jeste Andrejku vozit, ale ona uz je moc velika, asi bych ji tam nenarvala mezi kocar a rukojet navic u sportaku sedacka po smeru jizdy a pak taky kdyz sem se na to ptala v obchode tak pan mi rikal, ze je uz dost tezka, ze by to mohlo nicit kocar tak velka zatez, takze kdyz sme byly s holkama v zoo na srazu tak sem Andrejku tahala v babyvaku kdyz ji bolely nohy ![]()
Maciku jak se Vojtik v noci budi..takse budi hlady? nebo mu davas jen aby usnul nebonebrecel? Neboli ho treba bricho…protoze se mi to zda divny ze probouzi tak casto kdyz je totalne nabaštenej
my sice taky v noci vstavame po 3-4 hodfinach ale nejak mi to zavratne nevadi..spis mi vadi kdyz rano nechce spat dyl..proste nevadi mi prerusovanej spanek ale potrebuju ho mit dlouhej
my vetsinou kojime o pulnoci pak 4-7 a pak 10..ale ted posledni dobou uz mezi tou 7 a 10 toho moc nenaspi …bohuzel
Panama píše:Jolynko, Samotko..sice mam mimco prvni..ale taky to tak nejak planuju..tu vyzivu..nemyslim to kakani
Panamo, jasný, každej má nějakou představu a dělá to podle svého nejlepšího svědomí.
![]()
jdu se vykoupat a do postýlky za dvě hodky vstávám
jo včera jsem to nevydržela a udělala jsem jí umělou ( ve čtyři hodiny) a spala tři hodiny v kuse uspěch. tak pa pa
Pěkný večír holčiny!!!
dnes jsem dočetla jen poslední stránku a na víc nemám sílu, zítra to dohoním…letím do postele, jsem vyřízená…jen jsem vás přišla pozdravit…ti, kdo se právě chystají do postele---doboru…
![]()
tak ja uz sem taky nachystana do postele, tak se tu mejte, jestli tu jeste nekdo je a dobrou ![]()
Teda to je síla, já než to stačím dočíst, tak tady nikdo není! ![]()
Tak jen co si pamatuju - Befi prcka mažeme na střídačku olejíčky Sebamed a Weleda, na co je zrovna nálada. A vyrážku chválabohu nikdy žádnou neměl, musím to zaťukat…
Mací, Gav - díky za tip na toho spinkacího šmudlíka, zkusím po něm kouknout, fakt se mi líbí. Když ho nebude chtít malý, klidně s ním budu spát sama. ![]()
Macíku koukám, jaké máte trápení, to mě mrzí! Tak ať se to brzo vyřeší a ty se konečně vyspíš! Aspoň že začal tak hezky kadit! A co třeba zkusit manžela, jestli by s ním v noci jedno to vstávání neabsolvoval, že by mu dal flašku a ty bys mohla spát? Na to on by nepřistoupil?
Koukám, jak se tu začínají řešit příkrmy, taky o tom začínám pomalu uvažovat, Michálek je kojený jen tak napůl, tak asi taky nebudu čekat do 6.měsíce. Ale přemýšlím, co dát první. S Lucinkou jsme začínali přesnídávkou - chutnala jí, takže se krásně naučila jíst lžičkou a pak už to šlo dobře i se zeleninkou. Tenkrát nám to takhle poradila naše doktorka. Tak nevím, jestli nezkusím stejný postup, i když vím, že by první měla být ta mrkev…
Šam, Joly - to jsou teda hlášky těch vašich starších ratolestí, jsem se tady mlátila smíchy! ![]()
A musím se taky pochlubit - dneska mi poprvé po hoooodně dlouhé době malý u koupání nevyváděl. Jinak je to vždycky očistec, někdy od měsíce při koupání ječí, jako bychom ho napichovali na rožeň. Ale dneska byl hodný a dokonce se tvářil, jako že se mu to líbí. Tak doufám, že to vydrží! ![]()
Jdu do vany a pak sem ještě kouknu, jestli ještě někdo zůstal vzhůru. ![]()
třináct stránek nedám… tak jen pár posledních.
Macíku s banánem bych nezačínala, někde jsem četla, že je lepší začít se zeleninou, protože ovoce je sladké a zeleninu pak nechtějí! Přijde mi to celkem logický…
Šamotko fotečky hezký ![]()
Duan maturuje dcera snad až za týden ve středu, bavily jsme se o tom v souvislosti s těma Průhonicema… Je to divný, že tu nebyla! Snad je jí dobře.
Teo já jsem z toho taky vždycky na hadičky. S večerem se to zhoršuje. Faktnevim čím to je, jediný možná že jí to blbš teče… chjo…
Jdu ještě sepsat nějaký lejstra, měli jsme dnes schůzi družstve…
Ahoj holky,
pokouším se trochu dočíst, ale jde to celkem ztuha
, sotva zvládnu dočíst pár stránek, tak musím někam odejít a když se k tomu zase někdy vrátím, tak je tam dalších deset.
Keit píše:
Teo mně dělá Magda úplně to samé! Dělá mi to už měsíc! Občas se najednou pustí, začne bulet, někdy začne doslova ječet, celá zrudne, pak nemůže popadnout dech… Hrůza. Jediný co pomáhá je vrazit dudlík, uklidní se a pak se v klidu dojí, někdy se to opakuje několikrát. trochu taky pomáhá přehazovat z jednoho prsa na druhý… Pěkně mně to štve, ale fakt jsem nepřišla na to proč to dělá.
Teo, Keit, Panamo - naše Eliška to dělá taky, přesně jak to tu popisujete, jen v noci v leže jí naprosto klidně. Kuba se většinou přicucne a jede dokud nemá dost, pak začně kousat a tahat mě za bradavku.
Vyrážku z plínek jsme zatím neměli, ale po rybí mastičce měl Kubík prdel pořád jako pavián. Co mažeme Bepanthenem nebo Sudocremem, tak je to v pohodě. Jen ta cena je poněkud vyšší ![]()
Vítám nově příchozí, jen mě překvapuje jak se pořád rozrůstáme, pak se není čemu divit, že nestíhám dočítat. Tři dny se sem člověk nedostane a je absolutně mimo mísu
Teď mě tak napadá, že tu máme pár holek s menšími dětmi. Nechcete některá Pampersky vel. 2? Zbylo mi tu přes půl velkýho balíku, takže cca 60 ks.
![]()
Joly - to se máš, že se Andrejka tak stará. Naše Míša dnes prohlásila (měli jsme tu návštěvu s tříletou holčičkou a ta si chtěla naše miminka vzít domů), že se klidně rozdělí a Kubíka někomu dá.
Joly, Gav - normálně vám ty vaše „nejedlíky“ začnu závidět. Naši cvaldové vyžadují kozu každé tři hodiny, delší pauzu dělají jen po večerním kojení.
Bef - Kubík byl po porodu jak papírovej, mazali jsme Ondřejovkou a během pár dní měl kůži v pohodě. Teď používám mlíko od Sebamedu a naprostá spokojenost
Hubnutí holky chválím. Taky bych ještě cca deset kilo potřebovala hodit dolů, i když už jsem 9 kg pod předtěhotenskou váhou
. Ale jelikož kojím dvojčata, tak raději s jakoukoliv dietou počkám a budu vám závidět shozená kila. Když ještě chvíli vydržím s kojením, tak z těch deseti kilo snad ještě něco sundám.
Příkrmy - asi co doktor, to jiný názor. Naše dr. tvrdí, že trocha příkrmů u kojených dětí před půl rokem není takové zlo. Kombinace MM a dokrmování UM prý mnohdy to zažívání potrápí mnohem víc, než ten příkrm. Takže kdyby začal být nedostatek mého mlíka, tak taky máme začít pomaličku zařazovat příkrmy dřív než po půl roce, a to alergií máme v rodině taky spoustu, zrovna tak atopický ekzém. Mimochodem Míša měla kvůli ekzému zakázané zrovna ty banány. Takže fakt myslím, že je to hodně individuální.
Mací - nespaní znám, věř, že s dvojčaty toho v noci taky moc nenaspím, nedávno se mě někdo ptal co bych si přála nejvíc a nechápal, že si přeju šest hodin spánku v kuse a nic víc. Před půlnocí většinou spát nejdu, první kojení teď probíhá tak kolem druhé a do devítí, kdy většinou vstávám, to kojení zvládnu tak pětkrát až šestkrát, a to je ještě ta lepší varianta. Třeba v pondělí jsme ztratili Eliščin dudlík, museli jsme večer dát nový a tak Eli kvičela celou noc každou půlhodinu a nepomáhalo nic, jen kojení, ale přece jí nenechám celou noc tahat!
Ještě mi chybí dočíst pět dnešních stránek + to co nakecáte do rána, ale musim jít ještě něco dělat. Tak třeba se mi zase zítra podaří něco přečíst a napsat, pokud teda budu mít štěstí a děti budou klidné. TeĎ je to u nás tak na střídačku, den až dva zlobí, pak je zase chvíli klid.
Mějte se tu fajn.
Ronnie..to mu do ty vanicky taky musite dat teplou vodu
![]()
Zdraviim Lenku…to je sila to nocni kojeni teda..ty nez dokojis tak tech 10 kilo mit dole budes ![]()
Keit mam to s tim jidlem podobne.,.,ale v dusledku je spokojenej tak si zacinam zvykat
Jolynka píše:
samot taky bych potrebovala obcas jeste Andrejku vozit, ale ona uz je moc velika, asi bych ji tam nenarvala mezi kocar a rukojet navic u sportaku sedacka po smeru jizdy a pak taky kdyz sem se na to ptala v obchode tak pan mi rikal, ze je uz dost tezka, ze by to mohlo nicit kocar tak velka zatez, takze kdyz sme byly s holkama v zoo na srazu tak sem Andrejku tahala v babyvaku kdyz ji bolely nohy
Daník má skoro 19 kilo.
No a je to v pohodě.