LEDŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10016
13.5.09 23:24

Tak jeste nakukuju,tatka nakonec slibil,ze bude zitra doma a pojedem nakupovat,coz byl puvodni plan,tak snad to dodrzi :? PANAMO-myslim,ze Votjika trapi hlavne ten ekzem a u krmeni se aspon na chvilku uklidni.PRIKRMY-jo cert vi,co je vlastne spravne,tak se budem drzet zlaty,stredni cesty :) DUANT-dnes byla objednana k ty doktorce,ne? :? RONI-tak Andulka to mela opacne,skoro do 2.mesicu koupani prorvala a pak uz to byla parada.LENKO-asi uz se opakuju,ale stale mas muj obdiv.Ja vim,ze ti nic jinyho nezbejva,ale musi to bejt fakt narocny :? Tak ja pujdu chrnet,dopoledne mi prijede navsteva,takze zadny vychrapovani nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
13.5.09 23:33
Panama píše:
Ronnie..to mu do ty vanicky taky musite dat teplou vodu :lol: :lol: :lol:

Zdraviim Lenku…to je sila to nocni kojeni teda..ty nez dokojis tak tech 10 kilo mit dole budes :wink:

Keit mam to s tim jidlem podobne.,.,ale v dusledku je spokojenej tak si zacinam zvykat

Týýý jo, Panamo, že mě to nenapadlo! 8) :lol:
Ale beze srandy - do vaničky už jsem ho ani nedávala, protože to pro něj bylo vyloženě utrpení. Prohnutej do luku a ječel a ječel, tak jsem ho začala jen bleskově omývat žínkou a i to jen obden. Teď to konečně vypadá, že se blýská na lepší časy, dneska byl i ve vaničce a spokojeně si tam kopkal. Byla bych fakt ráda, mě to hrozně baví si s ním v té vodě hrát a pak ho hezky masírovat olejíčkem. :wink:

Leni teda uffff! to je síla, klobouk dolů před tebou a vůbec před všemi dvojčátkovými maminami!!! A co ta vaše starší slečna, pomáhá ti trochu? Ptám se, protože máme podobně starou a moc se k tomu nehrne, tak jestli to máte taky tak. :wink:
S tou kombinací MM/UM jsi mě trochu na:,–(ila brouka do hlavy, mě naopak sestřičky v porodnici i naše Dr. tvrdí, že každá kapka MM dobrá, tak se snažím ze sebe vyždímat, co jde. Snad mu tím nijak neškodím. Ale je spokojený, přibývá hezky, kadí vzorně 1-2× denně a naprosto v pohodě, tak snad mu neubližuju.

A jdu taky spát, dobrou! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
13.5.09 23:43

Maciku, Gav…tak jestli je totim ekzemem tak snad zaberou ty zklidnujici kapicky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
13.5.09 23:53
Ronnie píše:
A co ta vaše starší slečna, pomáhá ti trochu? Ptám se, protože máme podobně starou a moc se k tomu nehrne, tak jestli to máte taky tak. :wink:
S tou kombinací MM/UM jsi mě trochu na:,–(ila brouka do hlavy, mě naopak sestřičky v porodnici i naše Dr. tvrdí, že každá kapka MM dobrá, tak se snažím ze sebe vyždímat, co jde. Snad mu tím nijak neškodím. Ale je spokojený, přibývá hezky, kadí vzorně 1-2× denně a naprosto v pohodě, tak snad mu neubližuju.

S tím pomáháním je to taky bída, nejen že se do toho nijak nehrne, ale když musí, tak u toho pěkně brblá. Baví jí to jen když se může před někým převést, takže třeba kočár veze strašně ráda když potkáme nějakou spolužačku, nebo se hrne pomáhat při koupání, když je u toho nějaká návštěva. Ale když jí zavolám, aby šla pohlídat jedno mimino, než udělám něco s druhým, tak hned vrčí.

S tím MM jsem to nemyslela tak že by vadilo, jasně že je dobrá každá kapka.
Naše dr. mi to vyložila spíš tak, že než začít přidávat UM, kdyby jim moje mlíko přestávalo pomalu stačit, tak můžu začít s příkrmem dřív. Prý tráví jinak MM a jinak UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
14.5.09 00:14

Jo Panamo, taky si zvykám, ale když vidím ten neskutečnej žal co z ní občas sálá, tak to teda nezvládám :( Ale očividně jí nic nechybí :)

Lenko jsi borec, jako Gav, taky se asi opakuju, ale jste fakt supermatky :)

Joly top jsem jen koukala, že jí taháš v babyvaku jen na jednom rameni! To bych nedala… Zkoušelas šátek nebo Manducu? Ty vydrží Kg… Nevim kolik Andrejka váží, ale tolik ještě nemá, ne?

Magda se dnes tak podělala, měla to od prsou dolu uplně všude. Jiná plenka, ale hlavně trojitá porce… že šla do vaničky bez přípravy, takže jsem jí osprchovala, moc se jí to nelíbilo… jíinak jí meju pod kohoutkem..

tak dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
14.5.09 05:57

Ahoj holky,

omlouvám se, ale nemám moc náladu. K doktorce jsem objednaná až příští středu a Maruška ten den maturuje.
Včera jsme vezly holkám na chatu k Berounu nějakej proviant. Učej se až se z nich kouří. Fakt jsou děsně zodpovědný, to já byla vyslovenej flákač.
Jasmi byla den předtím až dojemná, protože jsme byly doma u kamarádky a ona tam byla taková nesvá, valila na všechno oči a cítila jsem, že je nervózní. No a pak jak jsme přijely domů a dala jsem jí do postýlky, ona uviděla svůj kolotoč, začla se usmívat, ale tak jako, že bylo poznat, že je šťastná, že to poznává, že je ve svým…

Sic jsem dočetla, ale nereaguju, pánč si nic nepamatuju…

Chtěla jsem se zeptat, holky, vy co je máte plně na UM. Dáváte jim také pít něco jiného? Já když jsem se ptala doktora, tak mi řekl až od čtvrtého měsíce, tak nevím, jestli UM stačí i jako na žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
14.5.09 06:31

keit ty nositka byvaji max do 20kg a to Andrejka uz ma, takze jedine babyvak, ten je do 50kg, ale ja ji nenosim casto, vetsinou ji vezme manza a bez vaku

samot fakt uz ma tolik Danik? To maj s Andrejkou stejne :lol: ale ja bych ji mezi ten kocar a rukojet asi nenacpala je tam malo mista :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2026
14.5.09 07:12

dobré ránko,

tak u nás vstávačka v 5:15 8O asi to pujdeme jestě kolem deváte zalomit :lol:

mě to dělá malá taky u kojení stačí když je nějaký hluk a hned čučí myslim že je to normální jelikož je větší a kde co ji odtrhne do kojení ,občas teda kope nohama tak asi prdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
14.5.09 07:20

Dobre ranko,tak ditko se napapkalo,za chvilku usne a ja pujdu vstavat :( Prijede mi kamaradka tehulinka,prvnicka,rodi za mesic,tak uz se tesim,az budu rozdavat rady :wink: V noci se mi stala strasna vec :( nevim,co se mi zdalo,ale nasledkem toho snu,jsem bouchla Andulku predloktim do obliceje :( Jsem debil,chudinka to byl rev :( ale utisila se celkem brzo,tak doufam,ze ji to moc nebolelo :( ze se spis lekla.DUANT-caj nedavam,Andulka ho ani nechce a nikdy jsme nebyli venku,kdyz bylo extremne horko,tak to zatim neresim :) To je supr,jak ty prckove uz reagujou na znamy prostredi :) To me vzdycky dostava Andulka kdyz se vzbudi,zacne si neco povidat,tvari se neutralne a pak se pred ni postavim a ona hubu od ucha k uchu,zacne vejskat a cela sebou mlatit :) no aspon nekdo je doma rad,ze me vidi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 07:25
chocholka píše:
APRI, mám stejný problém s manželem jako ty. Taky by mrmlal, kdyby se měl dvakrát v týdnu na hodinu postarat večer o holky.
On je truhlář a když přijede z práce, nají se a jde do dílny. Má spoustu zakázek i doma. A dělá do 8-9 večer. Někdy i dýl.
A o víkendech jezdí montovat. Takže je sice doma ale v dílně. Tak jsem s holkama sama.

Tak já bych vyžadovala kompromis. U nás na to taky došlo - tedy dobrovolně. Sám uznal, že nemůže tolika pracovat, protože děti prakticky neviděl. A k čemu nam pak bylo víc peněz, když byl 3 víkendy z měsíce v práci? Stejně sme si je nemohli společně užít. No a pokud chcete cvičit, tak bych mu dala nůž na krk. Já si to tedy neumim představit, že bych nikam nemohla…Je to pro mě hroznej relax. A třeba v úterý chodim od 5 do 6 odpoledne. Akorát přijde z práce, já mu dam děti a běžim. Někdy to děláme tak, že se sejdem před cvičením přímo tam a předam mu jen kočár a je s nima eště venku. Dá mi auto a já jemu kočár :D

Jinak všem dobré ráno! My už zase vstáváme před 6 :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 07:32
Panama píše:
Apri..tak na nej doslapni..sice je zivitel..ale nemusi v ty praci i nocovat, kdyz ty to potrebujes…to skoro vubec Adamka nevida ne? a co ti k tomu rekne? uz jsi se mu o tom zminila ze by si chtela chodit?

U nás to Honzovi bylo samotnýmu líto, když šel do práce v sobotu ráno a přišel v pondělí odpoledne. To pak viděl, jak to letí…Takže fakt prachy nejsou všecko :roll:

Eště mě napadlo - Apri, kde bydlíte? Ve větších městech jsou určitě i cvičení s hlídáním, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 07:38
Lendik píše:
šamotka píše:

Lendi, já mám děti dva roky od sebe a místo nového kočárku jsem koupila skate board či trolley či po našem stupátko. A nemůžu si to vynachválit. Takhle to vypadá http://www.kupsikocarek.cz/detail.php?…
A takhle nějak to vypadá přidělané u kočárku http://www.urobiska.cz/detail.php?…

Večer hodím fotku, jak jezdíme my. :lol: :lol: :lol:
Jojo, o tom vím. Ale nevím :wink: , zda by to 17-24 měsíčnímu Toníkovi stačilo…jestli to bude lenoch…

Tak u nás by nestačilo. tedy stačilo na kratší přesuny a mrcasení kolem baráku, ale přes celý město ne. Já sem za tandem ráda. A taky, když se Ema vzteká a neposlouchá, tak jí vrazim do kočáru a má po žížalkách! Taky začla chodit až ve 13,5 měsících. Ujde toho hodně, ale sou situace, kdy jí dam radši do kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
14.5.09 07:40

Ahoj holky,
tradičně zdravím od odstříkávání. Kluci to ještě zalomili, kéž by spali aspoň hodinu, abych se taky stihla chvilku natáhnout…

Pardubický sraz - nějak se to začíná bortit, že? Už i Zuzlína váhá… :cry:

Lenko - naprosto Tě obdivuju s tím kojením v noci… A to kojíš, jak si který řekne? Nebudíš toho druhého, aby se najedli zároveň? Ani přes den? Já od narození dodržuju krmení bezprostředně po sobě nebo zároveň, je fakt, že v noci jsem je pak nebudila ve snaze co nejvíce natáhnout noční spaní, ale pak jsem v tom měla hokej, nevěděla jsem, kdo už jedl a v kolik… 8O Kluci už naštěstí (asi i díky Nutrilonu, který jim od cca 2,5 měsíce dávám na noc) spí celou noc, takže aspoň v tomto je to naprostá pohoda!!! 8)

Duant - tak co Ty, dojedeš v sobotu?

Gav - Anička už o tom určitě ani neví… Takových věcí ještě bude… Zrovna včera mně psala kamarádka s půlročním chlapečkem, že mají premiéru s pádem z postele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 07:41
Zuzlína píše:dnes sem poprve davala jabliko a s uspechem spapal a dokonce to ani neprskal.
vcera sem jen zkousela banan a taky s uspechem
zitra nas ceka mrkvicka
docetla sem se,ze pokud nesrajdi,ze ma malo mlika..matka mi to jen potvrdila,uvidim jak na tom budeme

a víš, že bys měla každou novou složku dávat tak 3 dny a pak teprv zavádět další? A pokud máte v rodině alergii, tak i třeba 5 dnů. Aby se rozpoznala případná nesnášenlivost. Takže 3 dny mrkev, pak přidat třeba brambor a opatrně přidávat další. No a s ovocem bych stejně eště počkala, až budete mít zavedeno víc zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 07:43
Zuzlína píše:
gav,probirala sem to s matkou a pak hele dostal jablko a ani neblinkal,dam mu odeme mliko a blinka.

to je proto, že tekutina se snáz vybleje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital