LEDŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9674
14.5.09 07:44
Zuzlína píše:
bylo mi receni michat mrkev z jablkem,ze se to dite tim oblbe

no, ale proč oblbovat? a kdo ti to řek? 8O To je blbost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 07:44
Jolynka píše:
zuzli hele to je jasny, ze mliko blinkaji a prikrmy ne, protoze ty nejsou tekuty, takze sem jim tolik nevraci :wink: a fakt si nechej delsi odstupy mezi jednotlivyma druhama, minimalne 3 dny davat jednu vec a pak az pridat dalsi a s bananem bacha na zacpu a jablko by melo byt varene, nevim teda jake si davala

tak sem s křížkem po funuse…Ale opakování matka moudrosti, že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 07:52
Macík74 píše:
Jo jo Joly myslím, si že tu kaši namíchám do MM… a udělám hodně řídkou… prostě jen na zahuštění jak píšeš.. a uvidíme jak po tom bude spát! protože tohle nevydržím!!!! nenaspím v kuse víc jak 3 hodiny!!!
nejhorší na tom je že do 3- měsíců chrněl od 20 - 2 (3), a od 3. měsíce - 23 - 4 - 6! a teď za poslední tři - čtyři dny nespí dýl jak 3 hodiny celou noc až do rána§!! a to má mlíčka dost! mám odstříkáno v ledničce.. takže ho VŽDY dokrmím u toho jídla - vypije obě prsa.. i když tam něco zbyde.. a ještě 100 ml z flašky a stejně je za 3 hodiny vzhůru!!!
ještě mu dám dva dny!!! že ho může budit ten exém a svědění jak se zařeje… a pokud to nepomůže jdu do kaše!!!dr. říká vydržte - to se spraví!!! a prd!!!!! protože od 3 měsíce až doteď se to nesrovnalo.. jen já si zvykla vstávat častěji! ale vstávat co tři hodiny! to si teda nezvyknu!!!

My sme tohle měli s Emičkou od 6 do asi 9 měsíců. Tedy do doby než sem jí to noční kojení utnula. Akorát Vojta je eště malej. Vstávala po 2-3hodinách a bylo to jen naučený kojení, závislost na prsu. Mě tnekrát řikala Dr., že kaše na to nejspíš mít vliv nebude, že kojený děti tohle dělaj často…Tak držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
14.5.09 07:56

majus no aspon je videt, ze sem nekecala, ze mas stejny nazor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 08:04
Zuzlína píše:
maci.diky ze aspon nekdo ma stejny nazor jako ja…kdybych mela delat vse tabulkove a s knizkama,tak holky by jeste dneska si neumely udelat kakao,zavazat tkanicky a samy se obliknout

proč myslíš? Výživa nemá s šikovností a samostatností nic společnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 08:07
Macík74 píše:
jo jo JOly zelenina! a mě dnes řekla dr, že pokud chci příkrmy tak že mám dát odpoledne BANÁN!!!!!! a to viděla že má exém ! takže těžko říct, co je přesně správně!

tak tohle určitě ne. aspoň tedy podle dostupný literatury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 08:11
šamotka píše:
Jolynka píše:
samot na spani taky mame plinu, ona se v noci proste na curani nevzbudi, tak co nadelam, a s tim kakanim do nocniku sme meli taky ze zacatku problemy, neslo ji to, brecela, chodila porod dokola to zkouset, az sem ji vzdycky dala plinu a v klidu se vykakala do ni.
To je přesný, to máme teď my.

my taky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
14.5.09 08:15
Macík74 píše:a abych pravdu řekla - mě se ten banán na její radu moc nepozdává! a myslím, že ho zatím nedám! myslím, že ta kaše je menší zlo! ona tvrdí, že je tam mlíko.. ale nevím! myslím, že i UM je vlastně „mlíko!“ a taky ho dostává! když mám svýho málo!

u dětí, který maj dispozici k alergii, tak se doporučuje dělat nemléčnou kaši z HA mlíka. Tak sem to dělala u Emičky do roka. Děsnerj vopruz, protože těch nemléčnejch kaší vyráběj děsně málo. Měla sem furt pocit, že jí to samý každej den :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10766
14.5.09 08:44

Ahojky,
teda od rána vás dočítám :roll: ale konec už jsem jen přelítla.

Spaní - Tomášek začal spát ve 2 měsících celou noc, ale to mu vydrželo jen do 4 měsíců, kdy se začal budit a byl klidně 2-3 hodinky vzhůru. Zkoušela jsem jídlo a bez výsledku, takže ho nedostával, jen prostě byl vzhůru a nespal. Stalo se že i 2× za noc 2 hodiny jsme prokoukali. Nikdy jsem ho ale nevzala z postele, prostě musel vědět, že se spí. No stejně jsem si ho naučila na ruku a tak usíná dodnes, teda v noci :Večer už usne sám, tak doufám, že i z toho nočního jednou vyroste, protože stále k němu 2× v noci vstávám. Takže jídlo ničemu nepomohlo, ani kaše nic. Budil se stejně, v období zubů ještě víc :evil: Přežila jsem, ikdyž to bylo náročné. Proto na druhé dítko nespěchám, potřebuju nabrat síly, což sice vstáváním v 5:30 se moc nedaří, ale zvyknu si.

Jídlo - tak Tomášek byl od 2 měsíců na UM, takže jsme začali po 4 měsící a taky mrkví. několik dní jedno jídlo a tak se pokračovalo…Ovoce nejedl nikdy a nejí dodnes. Opravdu si nevezme ani kousíček, zkoušeli jsme po dobrém, po zlém…prostě to nechce. Zeleninu jen v polívce, syrovou taky ne. A to jako malý jedl obr porce zeleniny na všechny způsoby, jáhly, čočku, ovesný vločky…dostával opravdu vše, stejně teď nejí nic… Ale normální jídlo asi až od 14 měsíců.
Bublinkový pití neměl nikdy, pije ledový čaj nebo ředěný 100% džusy, aspoň tohle se daří…

Macík - adresu písni, zítra jedu na poštu, tak bych ti to poslala. A gratulace k pokakání, vím jaký to je úspěch (vlastní zkušenost).

Víc mi v hlavě nezůstalo, jdu něco dělat. Jsem dostala úkol :D abych se konečně tady zabavila, tak se jdu šťourat ve starých záznamech. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
14.5.09 09:21

Dobré ráno,
Elinka už má tu kůži lepší,vrací se to do normálu. Doma mám ještě mlíko od Sebamedu,tak večer vyzkoušíme to. je to hrůza trefit se do správné kosmetiky 8O

Maciku : posílám ti odkaz na růstový graf,co maj doktorky v počítači.já si ho nainstalovala doma a mám tak přehled jak se pohybujem :) My už jsme ted lehce nadpůměrní ve váze,ale vždycky když vidím tu tečku píod hranici podprůměrné váhy ve 3.týdnu,tak mi je ouvej :roll:
 http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni

Jinak prý nejdůležitější je porovnání výška-váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
14.5.09 09:30

Ahojky,

MAci, já už jsem vojtovku cvičila z holkama. Takže vím co nás čeká. Jen jsem doufala že z mimčama nás vojtovka mine. Jenže neminula.

Příkrmi, holky byli taky na UM, takže jsme začínali v pěti měsících kašičkou a jablíčkem. Potom klasika, mrkvičkou , brambůrkem atd. Holky nikdy neměli z jídlem problémi. Jsou jedlíci dodnes.

Jsem zvědavá jak budou papat příkrmi mimča. Dneska nám je pět měsíců, tak by jsme měli snimi začít. Jdeme dnes k děcké dr, uvidím co nám řekne a jak budeme z příkrmky začínat.

Spaní, Martínek z Vendulkou prospí skoro celou noc v kuse. Krmím je jen jednou za noc. Jen občas mají víkyvi , kdy jsou v noci vzůru a povídají si. Ale to se dá vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
14.5.09 10:11

No ja jsem zvedava kolik Tynka pribere za tento mesic, kdyz skoro neji, zas dneska se mi jeste nepovedlo do ni nic dostat krome caje :roll: a kdyz ji mam svlecenou tak teda ona nema zadny brisko, prijde mi ze snad i pres brisko zhubla, ze ma ty lepitka na plince uplne u sebe a mivala je dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
14.5.09 10:21

Holky já vás stejně obdivuju…mně kupříkladu dítě nejíst, tak se zaprvé zhroutím (ač už zhroucená jsem), zadruhé okamžitě letím k doktorovi…já jsem fakt šílenej plašan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
14.5.09 10:22

AHOJ HOLKY…zdravím…

DUANT:zy šupej do jarňátek,každý se po tobě ptá,hm? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
14.5.09 10:31

Ahojky
Tak mám dočteno.
U nás jsme vzhůru od 5. Když jsem Terku chtěla přebalit, zjistila jsem, že chudák celá prosranděná. Na celých zádíčkách.
Niki v noci blinkala, ráno TT38,3. Tak jsme doma. A to dnes jela školka na výlet na Staré Hrady.
Až bude zdravá pojedeme tam na výlet jako rodina.

Máji , moje řeč, že peníze nejsou všechno.Holky za chvíli vyrostou a pak ho to třeba bude mrzet.
Myslela jsem , že půjdu s Terkou ven až přijede ale jede do Prahy pro desky.
Dvojčátkové maminky, máte můj obdiv.

ad příkrmy:když jsem začínala u Niki(po 6 měs), moc jí to nechutnalo. Až když jsem přidala kostičku kuřecího, tak jí to chutnalo. A maso jí chutná stále.
Mací , jaká byla dnešní noc. Už jsi dávala ty kapičky, viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí