Leukémie

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81475
3.7.18 08:04
@Anonymní píše:
@Sarik12 Diky moc. Ale asi budeme muset poradne vyresit tu pipku. Vcera a dnes si stezovala, ze ji picha plenka a chce ji sundat :?Asi ji to chudinu pali. Ale ja netusim, jak ji ted muzu ulevit.. :,( ..a co se takto malym detem predepisuje. Cipky si zavadet nebude a ja na zanety tam dolu taky hoodne trpim a vim, ze nic jineho nez cipky v podstate nezabira..

Jenze ty to maa nejspis z mykozy. Pna mykozu nema, tedy dost pravdepodobne, pac zenska funguje uplne jinak nez skoro mimino.
Ma proste vopruzenpu pipinu, je trba vetrat, prebalovat po kazdym curani, treba co pul hodiny a nematlat zadnyma ubrouskama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
7.12.18 17:36

Petechie, zvětšená slezina, syn 6 let. Prosím o radu

Dobrý den. Mám syna, bude mu 6 let. Asi před měsícem si začal stěžovat, že ho bolí nožky, praktický lékař udělal krevní testy, kde bylo vše v pořádku a že nejspíše růstové bolesti. Je pravda, že syn za poslední dobu hodně povyrostl a je velký, ze školky z vrstevníků nejvyšší. Nyní v úterý šel do školky, kde měl 2× průjem a vyskákaly mu po celém obličeji a na krku petechie ( to jsem nevěděla, že to petechie jsou) Chtěla jsem jít k praktikovi, ale nebyl tam. Jeli jsme do nemocnice, kde ihned lékařka řekla, že to jsou petechie, ihned nabrala krev a chtěla hospitalizaci. Ten strach byl nekonečný. Dělali mu testy nba dost věcí, ale nevím, na co vše, i biochemii a 2× odběr moči.
Po hodině a půl přišla lékařka s tím, že na testech není bic a krev má naprosto v pořádku. Že to není určitě nic vážného. Druhý den ještě sono ledvin, jater, kvůli bolesti bříška a tomu průjmu, taky zcela v pořádku, až na trochu zvětšenou slezinu. Nevím, co znamená to trochu, jelikož paní doktorka říkala, že hmatem ji vůbec necítí, prokázalo to jen sono.
2 dny jsme pobyli v nemocnici, kde testy v pořádku naštěstí a na nic se vůbec nepřišlo. Petechie byli hlavně v obličeji, ne na nohách a ne na rukou. Ale v obličeji úplný výsev a opravdu hodně.
Pustili nás s tím, že je malý zdravý a za půl roku jen kontrolní sono bříška.
Byli se na to dívat 3 lékařky. Konzultovaly to a opravdu mi všechny řekly, že podle krve a testů je zdravý.
Chci se zeptat, máte s tímto zkušenost? Petechie bez diagnozy??
Pořád mám trochu strach, petechie ted pomalu blednoua ztrácí se.
Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
7.12.18 18:26

@Lo Často se stane,že se vyskytnou petechie a na nic se nepřijde.Někomu i opakovaně.
Zvětšená slezima-může být i vrozně,aniž by to něco znamenalo.Má jí manžel i jeho bratr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.1.19 23:28

13let po leu

ahoj snad nekdo poradi, vyhrala sem boj nad leukemii ,stesti ze bratr byl schodny a daroval me bunky a to pry ze sem nemela sanci prezit kdyz sem to mela v metastazi no nevzdavam se a sem tu a dnes me je 38let a sem vpoho, no ale k veci tim vsim sem prestala mit menstruaci a tim zadnou sanci na dite, ale po 11letech se me vratila a mela sem ji uz 4× a to vzdy po pul roce na 7 dni, doktorka pry ze je to zazrak :D ale mam uz jen mali kousek vajecniku leveho pravy nemam ani vejcovod a taky mam plastiku cipku, dokrotka rika ze sance tu je otehotnet, ale kdo vy jestli jen tak neutesuje. Pritele mam a nijak se nehlidame , nema nejaka dobra duse lepsi info nez doktori prosim, za jedno dite bych byla vdecna, ale jen normalni cestou kdyby tu byla sance. Moc dekuji zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
2.1.19 01:31
@Mafinova píše:
ahoj snad nekdo poradi, vyhrala sem boj nad leukemii ,stesti ze bratr byl schodny a daroval me bunky a to pry ze sem nemela sanci prezit kdyz sem to mela v metastazi no nevzdavam se a sem tu a dnes me je 38let a sem vpoho, no ale k veci tim vsim sem prestala mit menstruaci a tim zadnou sanci na dite, ale po 11letech se me vratila a mela sem ji uz 4× a to vzdy po pul roce na 7 dni, doktorka pry ze je to zazrak :D ale mam uz jen mali kousek vajecniku leveho pravy nemam ani vejcovod a taky mam plastiku cipku, dokrotka rika ze sance tu je otehotnet, ale kdo vy jestli jen tak neutesuje. Pritele mam a nijak se nehlidame , nema nejaka dobra duse lepsi info nez doktori prosim, za jedno dite bych byla vdecna, ale jen normalni cestou kdyby tu byla sance. Moc dekuji zatim

IVF nechceš, tak zkus inseminaci. Jenže jestliže máš ms 1× za půl roku, tak nevím, jak budou zjišťovat, kdy máš ovoluvaci :think: .
Je ochotný dát partner vzorek na spermiogram? Teoretická šance na přirozené početí je, ale já bych byla realista a pokud dítě opravdu chcete, tak bych to řešila v CARu a neztrácela čas. Promiň, to jsi asi slyšet nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
2.1.19 04:55

@Mafinova předně gratulace k přežití :potlesk: :palec: a co se týče početí, byla by to zřejmě obrovská náhoda, a vzhledem k věku a obecně značně neobvyklé situaci bych se objednala na konzultaci v nějakém CARu. Jen se jít poradit a zhodnotit, nikdo ti nebude hned cpát IVF, to se opravdu neboj. Jen si nechat zjistit, jaké jsou reálné možnosti. :hug: držím ti palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.1.19 04:55

@pedigka @mau-mau dekuji za rady uvidim co stoho bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.19 20:42
@Anonymní píše:
Holky, prosim anonym. Snad jen plasim. Moje mala ma 22 mesicu a je to ziva vesela holcicka.

Ale v breznu mela teploty (nikdy ne nad 39), strasnou rymu a lehce kaslala. detska diagnostikovala po telefonu virozu a srazeli jsme Nurofenem. Za 3 dny bylo po vsem.

Ale asi 3 tydny (duben) na to zase teploty, ryma a silny kasel. Jeli jsme k detske a pry zacinajici laryngytida. Dostala ATB a za uz druhy den ji bylo lip.

A predevcirem byla vecer protivna, unavena (zivala) a usnula do 10 sekund (uspat ji je problem). Namerila jsem 38.5 teplotu. Nesla srazut Panadolem, az Nurofenem. Pres den zvysena teplota nad 37, ale pod 38. Dnes v noci zas jen zvysena teplota pod 38 a behem dnesniho dne take.

Byli jsme vcera v Motole na pohotovosti. Destska ma dovolenou. Tam zkontrolovali moc (je cista) a crp ma pod 5. Krk cisty. Diagnostikovali virozu.

Ale dnes rano zvracela zlute (asi hlen) a horecku nema. Jen zvysenou teplotu. Je unavena a uz hodinu po probuzeni zas usnula. Ma porad zizen, ale moc necura. Stale zadne dalsi priznaky jako kasel, ryma. A jeji sestra zatim nema ani zvysenou teplotu (a to chyti vsechno od sebe).

Plasim nebo mam zadat krevni obraz?

Holky, po skoro roce opet tato anonymni.. Nas pribeh pokracuje.

Loni udelala detska krevni testy, CRP, jaternintesty a nic nezjistila. Unava po case vymizela sama a na jeji pricimu se neprislo :nevim:

A ted temer po roce je to tu zas. Mala je doslova zive stribro. Uz pres den nespala a i tak nechtela chodit driv jak v 9 do postele.

Pred mesicem jsme byli na MMR (ve 32 mesicich, odkladala jsem kvuli sobe). Treti den po ocku se 1× pozvracela, taktwz 6ty den a 10ty den. Vzdy 1×. Pak byl klid, zadne teploty, prujem, nic.

Potom se tyden nic nedelo. A od minuleho tydne je to spatne..

Zacala byt siilene unavena (jako tehdy). Vecer me uz v 18hod prosi, ze chce jit spinkat. Ihmed usne. Kdyz ji nedam HNED spat, tak mi posledne usla na podlaze 8o. Rano (vstava okolo 8hod) se budi unavena a chce za chvilku zas sponkat (a to uz nespala). Nezvladne dojit ani na hriste (5min chuze). Hned place, ze chce spinkat a jit domu :nevim:. A k tomu se v tyto zle dny vzdy vecer pozvraci.

Tento stav trva uz 14 dni. Vzdy ma 1 az 2 takoveto dny a pak je treba den vse v poradku a jako driv. A pak zas takovyto den :nevim:

Netusite, co to je? Mam zas zadat krevni testy? Detske jsem volala a ta ze je to asi viroza. Ale tak dlouha a nepravidelna?

• Citovat
  • Upravit
3818
11.5.19 20:43

Nejspis reakce na ockovani, MMR je pekny svinstvo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
11.5.19 21:00
@Anonymní píše:
Holky, po skoro roce opet tato anonymni.. Nas pribeh pokracuje.

Loni udelala detska krevni testy, CRP, jaternintesty a nic nezjistila. Unava po case vymizela sama a na jeji pricimu se neprislo :nevim:

A ted temer po roce je to tu zas. Mala je doslova zive stribro. Uz pres den nespala a i tak nechtela chodit driv jak v 9 do postele.

Pred mesicem jsme byli na MMR (ve 32 mesicich, odkladala jsem kvuli sobe). Treti den po ocku se 1× pozvracela, taktwz 6ty den a 10ty den. Vzdy 1×. Pak byl klid, zadne teploty, prujem, nic.

Potom se tyden nic nedelo. A od minuleho tydne je to spatne..

Zacala byt siilene unavena (jako tehdy). Vecer me uz v 18hod prosi, ze chce jit spinkat. Ihmed usne. Kdyz ji nedam HNED spat, tak mi posledne usla na podlaze 8o. Rano (vstava okolo 8hod) se budi unavena a chce za chvilku zas sponkat (a to uz nespala). Nezvladne dojit ani na hriste (5min chuze). Hned place, ze chce spinkat a jit domu :nevim:. A k tomu se v tyto zle dny vzdy vecer pozvraci.

Tento stav trva uz 14 dni. Vzdy ma 1 az 2 takoveto dny a pak je treba den vse v poradku a jako driv. A pak zas takovyto den :nevim:

Netusite, co to je? Mam zas zadat krevni testy? Detske jsem volala a ta ze je to asi viroza. Ale tak dlouha a nepravidelna?

Syn ma tri roky v kuse teplotu nekolikrat mu nedopadli dobre kr. testy jednou podezreni na leukemii kvuli blastum v krvi na hematologii nepotvrzeno. Loni prodelal mononukleozu a od ty doby ma obdobi kdy bud jen spi nebo je docela zivy. Na monon. prisli az cca po trech mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.19 21:16

Holky, diky diky :hug:

Mononukleoza nebo reakce na MMR jsou jedni z „podezrelych“. Budu zadat ty kr. testy.

• Citovat
  • Upravit
1990
11.5.19 21:23

Ty jo, nevim sice co to je, ale at je mala rzo v poradku a neni to nic vazneho…ja bych teda uz hodne plasila a krevny obraz by sem chtela.. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.19 21:45

@romik0013
Dekuji za odpoved a prani :hug:. Vsak ha taky plasim a KO chci.. V pondeli si ho vydupu a pridam i mononukleozu a boreliozu.. Kez by to nic nebylo. Jsem z toho uz zoufala :,(

• Citovat
  • Upravit
137
11.5.19 21:53

Ahoj, věřím, že se to časem spraví :srdce:. Syn měl vždy po očkování Prevenarem úplně rozhozené krevní testy. Ne tedy, že bych na něm něco pozorovala já. Ale protože se narodil v 31. tt museli jsme mu téměř rok podávat železo, kvůli červeným krvinkám. A z toho důvodu jsme déle jak jeden rok chodili na pravidelné odběry. Z toho důvodu jsem si všimla jak krevním obrazem očkování zamávalo, zejména co se týče bílé krevní řady. U odběrů, kterým předcházelo očkování Prevenarem (jednou šlo o týden a podruhé dva týdny před odběrem) byla vždy z laboratoře poznámka o absolutní neutropenii. Dětská doktorka to jako nežádoucí účinek hlásit nechtěla, tvrdila nám, že jde u malých dětí o nevyzrálost imunitního sytému a že se vše upraví až po 3. roce věku. Krevní obraz se vždy srovnal asi až po půl roce. Držím palce, ať je malá zas brzy v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.19 00:11

Ahoj, mám strach o mámu, může mě někdo uklidnit :oops:… Mámě je 64, byla do nedávné doby úplně zdravá, jen nízký tlak, hodně unavená, jenže jako bývalá učitelka, která teď pár měsíců učila, tak si všichni mysleli, že je unavená z práce. Já jí vídám tak 1-2 týdně, za posledních půl roku jí párkrát tekla z nosu krev. Na začátku července dostala zápal plic (moji synové měli angínu, hlídala je, ona nemá krční madle, tak jí to asi sedlo na plíce… u té příležitosti zjistili, že má málo červených a bílých krvinek, špatné krevní destičky… dr jí poslala do nemocnice (ČB), dostala dvě transfúze, pozítří jí odváží do Prahy na hematologii, prý aby bylo jasno a vyvrátilo se to nejhorší… mám o ní strach, že je to leukemie… táta je z toho v pr…, nevím, jak mu pomoci, sama mám co dělat se sebou…
Je nějaká šance, že to není ono?

J.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+