Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
568
17.5.06 13:31

Kačul , ty výsledky budou asi dříve hotové, ale za 3 týdny mám kontrolu…takže buď se během těch 3 týdnů ozvou, že něco není v pořádku, ať dorazím dříve…nebo se neozvou a to znamená, že je všechno OK a mám jít až na tu kontrolu 7.6. (dali mi ji k svátku :wink:)
A Anni pozdravuj :)

Nico , jsem ráda, že Ti masíčko chutnalo, zase se recept osvědčil, mamka bude potěšena :wink:

S tím srazíkem, já můžu po práci kdykoliv tak od 17:00, dorazím teoreticky kamkoliv do Prahy, není problém :o) O víkendu někdy by to taky šlo, ale teď první volný máme jak je kolem 9.6., u nás to s víkendama bývá těžké, takže pokud budeme plánovat víkend - hlásit prosím dopředu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
17.5.06 13:38

Takže holky, organizace se dobrovolně ujala NICO…Díky díky… :wink:

Jinak zatím teda 5.6. v 18, 00 někde.....???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.5.06 15:05

Ahoj holky,

dlouho jsem tu nebyla, nějak teď nestíhám psát, i když čtu pilně. Srazík je prima nápad, ale bohužel 5.6. jsem na dovče :cry: Určitě bych vás ale všechny hrozně ráda viděla, tak snad příště!
Minulý týden jsem byla na ultrazvukovém screeningu vrozených vad. Čtrnáct dní před tím mi ještě nabrali krev a výsledky z krve a ultrazvuku jsou O.K. Navíc mi bylo doporučeno vůbec neabsolvovat triple test, protože ten bývá nepřesný a zbytečně by mohl dát zavádějící výsledky. Jsem mooc ráda, protože při minulém těhu mi ten triple test vyšel špatně, i když ten ultrazvuk ve 13. týdnu byl taky OK. Naštěstí už naše zdravotnictví pokročilo.. Minule jsem na genetice říkala, že od triple testů se v zahraničí upouští, ale jenom tam tak na mě koukali, jako že toho moc vím a že u nás se ten screening v prvním trimestru teprve testuje, takže to, že ultrazvuk vyšel dobře pro ně prakticky nic neznamenalo. Nakonec jsem se odhodlala jít na amniocentézu, dodnes toho lituju.. I když se nakonec nic nestalo, tak přece jenom to byl dost zásah do organismu, bylo jsem po tom tři týdny neschopná ničeho.. No teď bych na amniocentézu už nešla.
A co vy, holky, jdete ještě na triple testy? Jak to s váma vypadá
K dalším probíraným tématům:
pálení záhy : osvědčuje se mi nejíst nic sladkého. Včera jsem snědla dva kousky bábovky a na návštěvě kus perníku a už to bylo tady! Normálně sladké prakticky nejím a jsem v poho..
sex : no, chuť by byla, ale Ondrav poslední době usíná až po deváté a to už jsem tak utahaná, že z toho většinou nic není :cry:
cestování : já bych se neomezovala. Letos bohužel do zahraničí nejedem, ale to spíš proto, že manžel šetří dovču, aby měl po porodu. Při minulém těhu jsme byli na dovče v Rakousku a docela jsem i dost lítala (z Londýna do Prahy a zpět, jednou jsem byla služebně v Řecku) avše bylo v poho. Pravda, nekrvácela jsem, ale to už by fakt člověk nemohl nic! Tchýně mi taky říkala, že v těhu nebudu moct řídit, ale řídila jsem až do osmého měsíce a teď rozhodně taky přestávat nehodlám.

Snad je to všechno, holčiny, napiště
jaké testy vám dělají , docela by mě zajímalo, jestli jsem jediná, kdo si nenechá udělat triple test

pa, mějte se a užijte si srazík :wink:

Pajina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.5.06 15:07

jo a ještě přibírání:

moooc vám ta kila nahoře závidím. Já jsem pořád na svých 53! a docela už z toho začínám mít depku, že to vůbec nejde nahoru. A to snažím docela dost jíst..Ach jo, :?

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
17.5.06 15:19

PAJINO …tak zkus to sladký a třeba dopoledna aby tě nepálila žáha a určitě nějaký kilo nabereš…ale myslim, že je čas. Hlavně aby ses cítila dobře…
A sraz není definitivní, tak jestli bys šla, tak můžeme dřív…třeba 1.6…ale jak myslíš, stačí navrhnout…Já jsem třeba od 7.6. nepoužitelná až do 25.6…taky se dovoluju…
Jinak u mě dělaj ještě původní klasiku ohledně odběrů a screeningu…takže u nás zaspali!! :cry: Jestli jsou triple testy AFP, tak jsem včera absolvovala čekám na výsledky. Nějak neřešim co když budou špatné…zatim…takže pak bych řešila ostatní!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
17.5.06 15:26

Pajino , ja si myslim, ze pokud te palila zaha po babovce a perniku, bylo spis hladkou moukou nez cukrem…aspon ja to mam tak.
Papkej hlavne vyzivna jidla…masicko, vajicka, mlecne vyrobky…

A testy mam taky prehistoricke :lol: na odbery jdu za dva tydny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.5.06 15:43

1.6. zatím vypadá dobře. Jeden z mála dnů, kdy ještě nic nemám, nějak se mi to teď nakupilo..
K tomu jídlu.. Já fakt celkem jím - i v noci se probudím hlady a dám si jogurt. Snad to nějak půjde. Matně si vzpomínám, že s Ondráškem jsem taky zpočátku vůbec netloustla.

A další věc: začala mě trápit nespavost. Večer normálně usnu během tak maximálně deseti minut. Manžel ale chodí spát tak kolem půlnoci, jedné, druhé- jak kdy a většinou mě nechtě probudí. Dneska jsem tak například byla zvhůru cca od jedné do půl páté, včera od dvou do čtyř..síla! A to Ondra celkem spí, fakt je to jenom ve mně. Přes den jsem samozřejmě ospalá, ale zase nechci chodit spát přes den, protože bych pak nespala v noci.. Minulé těhu mě nic podobného netrápilo. Akorát jsem se taky budila hlady, ale rychle jsem se najedla a zase jsem hned usnula..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
17.5.06 16:56

ahojky, omlouvam se ze lezu do cizi diskuze, jsem porod zari, jen mne napadlo jestli nemate nekdo zajem o trosku jiny typ tehu cviceni…
Od cervna bude na cernem moste cviceni pro tehulky od 18h, neni to klasicke tehu cviceni ale jsou tam i balony, posilovani a relaxace a tak. Klasicke tehu cviceni mi pripada moc pomale a line Budu tam chodit pravidelne tak kdyby se chtel nekdo pridat tak budu rada !!! uz jsem tam jednu hodinu absolovovala a ten kluk je moc fajn jinak ted je to od 17 a v pondeli tam taky dorazim. Jo a adresa je Adresa:
S-FITNESS PRAHA s.r.o., Breitcetlova 6, Praha 9 Černý Most a telefon je 281916829
ahoj Amelie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
17.5.06 18:03

Ahoj holky, jsem taky listopadová, ale většinou k vám jen nakukuju a koukám, co se u vás děje.
Dneska mě zaujal názor PAJINY ohledně amnio. My byli v pondělí na screeningu v 1. trimestru. Genetický UTZ byl v pořádku, ale test z krve vyšel pozitivní. Je možné, že pozitivitu ovlivnila má nemoc - ulcerozní kolitida, ale jistotu nám nikdo nedá. Jelikož riziko potratu při amnio je 0,6% a my máme riziko downa 1,5%, rozhodli jsme se amnio podstoupit. Možná si to budu jednou vyčítat, ale více bych si vyčítala, kdybych to nepodstoupila, celé těhu se trápila a nakonec porodila postižené dítě, které by nemělo plnohodnotný život stejně jako my, jeho rodiče. Každopádně vám všem přeju, aby vás tohle nepotkalo a žádná jste tuhle situaci nemusela řešit.

Zdravím Nico a Liborinku „od nás“. A taky DOMI z Olomouce. Já jsem taky Olomoučanda a taky miluju kolo a především vyjížďky po Litovelském Pomoraví se zastávkou na Lovecké chatě na zvěřinový gulášek :-)

Holky mějte se krásně a přeju pohodové bezproblémové těhotenství.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
17.5.06 18:23

Ahoj Katko,

držím palečky, aby amniocentéza dopadla dobře. V tvém případě je to asi jiné. Musím říct, že mnohem víc důveřuju tomu screeningu v prvním trimestru, než triple testu.
Musím ale říct, že když jsem šla na amnio kvůli DS, tak jsem ani nebyla přesvědčená, že bych v případě pozitivního výsledku šla na potrat. O důvod víc, proč tam nejít. Ale stejně jsem šla, protože bych byla až do konce těhu hoodně nervózní, což by pro mimi a mě taky nebylo dobrý. No ale teď už jsem celkově víc v pohodě, navíc se musím starat o 1,5 roční batole, takže proti amniu hovoří víc věcí. Samozřejmě kdyby riziko bylo nějaké hoodně veliké, případně by se jednalo o nemoc skutečně neslučitelnou se životem, určitě bych šla i teď.
Ale tohle je rozhodnutí každého z nás a je hodně těžký ho udělat nebo posoudit, jestli je dobrý nebo ne.

Ještě jednou přeju hodně štěstí.

Pajina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
17.5.06 18:45

PAJI, máš pravdu, rozhodnutí je na každém z nás. U nás je riziko potratu o dost nižší než riziko downa, takže není co řešit. A máš pravdu v tom, že screening v 1. trimestru zachytí 80-90% postižení, kdežto ten ve 2. trimestru jen 60% (dle letáčku). Nechápu, proč se vůbec dělá většinou jen ten ve 2. trimestru. Navíc je horší, že ten ve 2. trimestru může být falešně negativní. Taky mi připadá strašné, když nám řekli, že 90% pozitivních testů je falešně pozitivních. Takže by opravdu zdravotnictví mělo od testování ustoupit a dělat ho jen na vlastní žádost.

My prostě věříme a ostatní bude osud, který neovlivníme. Na podzim jsme potratili, tak snad nás teď čeká něco lepšího.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
17.5.06 23:18

Holky, ráno jdu v 8.30 na kontrolu, tak mi prosím držte pěstičky, atˇ je mimísek v pořádku.

Snad bude všechno v pořádku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
18.5.06 08:13

Ahoj holky,
koukám Kasio že jsi se konečně přidala taky kočičko, no já mám taky hrozně velkou obavu z těch testů mě je budou dělat až v tom 16. tt tak snad dopadne všechno dobře. No jinak se máme skvěle nevolnosti jsou snad už pryč,až na rodinné trápení už je všechno v pořádku.
Holky co rybníky v létě asi tabu co???
Chodíte někam cvičánkovat?? Nebo do bazénu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
18.5.06 10:07

SEZNAMEK:

BEE (76,rak) Praha Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo DK 15.6. matka pluku
KACULA (79,rak) Praha Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula DK 29.5./7.6.
IVETT (81,váhy) Praha Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek DK 7.6.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek TP 1.11. DK 7.6.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček DK 29.5.
LINDUSA (79,beran) USA TP 3.11. Alien/Puppy DK ???
ANNI (76,váhy) Ostrava TP 3.11. Broučínek DK ???
LIDUNKA (79,beran) Chrudim TP 6.11. DK 25.5.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž Tobias/Sofie TP 7.11. DK 18.5.

WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Fufee DK 14.6.
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek DK 18.5.

JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11. Hopsinka DK ???
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín TP 10.11. DK 18.5.
ILJU (78,panna) Jizerky TP 10.11. Šneruška DK 31.5./9.6.
PAJINA (77,beran) Praha-Hostík TP 11.11. Hrášek DK ???
SMARRR (75,blíženec) Praha TP 12.11. DK 25.5.
MILI (r.71) TP 13.11. Bambulka DK 29.5.
HIKI (82,býk) Bratislava TP 13.11. DK 30.5./6.7.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L TP 15.11. DK 6.6.
IGINA (78,štír) za Brnem TP 16.11. DK 19.5.

NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi DK 29.5.
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo DK 22.5.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos DK 2.6.
DANDA+BRUNO (76,býk) Most TP 22.11. Bumbrlíček DK 26.5.
KASIA (78, blíženec) Olomouc TP 28.11. Bubinka DK 6.6./16.6.A
IVANA1985 (85,býk) Strakonice TP 29.11. Hrášek DK 18.5. + narozeniny

LIBORINKA TP 30.11. Bobánek DK 23.5./13.6.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov TP 30.11. Ricky DK 1.6.

MARIEE host
KA-TKA snažilka
EDIK host
DENDULKA host
RADULKA1 host

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
18.5.06 10:30

Ivanko ........držíme palečky a hlavně: VŠECHNO NEJLEPŠÍ K NAROZENINÁM :lol: :lol: :lol:
At máš celé těhotensví pohodové a porod rychlý a pak jen zdravé miminko, které ti bude dělat jen a jen radost!!!!

Liborinko .......na cvičánkování mám zatím Verunku a chystám se až od září chodit na těhu cvíčo, abych ulevila zádům. Ale plavčo je asi super, tak jdi do toho…Ale do rybníku rději ne :wink:

Kasio ........držím ti všechny palečky!! Já bych se rozhodla asi uplně stejně jako ty…Jinak k nám klidně nakoukni častěji a když budeš chtít zařadit do seznámku, tak písni..a já provedu :wink:

TAK SRAZ TEDA 1.6.???? v 18 hodin někde?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí