Poradna duly
Jana Čurdová
Smarr , když můžu, pomůžu ![]()
Bruno , mě bááááječně…ještě aby počasíčko vydrželo i na víkend a budu úplně happy ![]()
jooo holcicky kdo jste mel jeste nejaky problem s temi hemoroidy, tak jsem pres kamardku dostala typ na krem. Je to prirodni kosmetika AOK a jmenuje se INTISAN - pisou tu: napomaha k udrzovani prirozene mikroflory intimnich casti tela. Je mozne ho pouzit i na masaz hraze pred porodem a je napomocen pri hojeni stehu po porodu. Pomoha pri odstranovani hemoroidua drobneho krvaceni konecniku.
Jinak tu kosmetiku pouzivam www.hadek.cz a je opravdu jenom z bylinek a vyborna, jeste se mi osvedcil masazni olej MUTTISOL EXTRA to je na strije a pajizevky.
Ahoj holky,
zdaleka nestíhám číst všechno, co jste tu zase nažvanily! ![]()
Snad večer doma nebo nějak o víkendu se tím prokoušu.
Všem děkuju za gratulace a Kačulce za vzorné zapsání do seznámku.
Jinak pro PAJINU - mně se tripple testy dělaj, ale na jejich výsledek snad ani nejsem zvědavá. Podle UTZ je zatím všechno v pořádku, viděli jsme i spoustu orgánů, které měly být vyvinuty, tak doufám, že je všechno v pořádku.
Kde jsou ty fotky těch vašich bříšek, ať se můžu taky podívat??? ![]()
pa a kdybych se s některými z Vás o víkendu nestihla „sepsat“, přeju krááááásný víkend!
KACUL - a co BEINKA a LINDUŠKA? Ty se taky dlouho neozvaly, že?!
Jo a já 1.6. nemůžu…máme firemní akcičku. Ale to neva, určitě bude ještě nějakej další srazík až budem mít pořádná bříška?! ![]()
pa Bee + Qee ![]()
Ahoj pupíčci a maminky! ![]()
Tak jsem se dneska ráno zase po týdnu zvážila a mám o kilo a půl míň než minulej tejden.
Myslím, že to bude tím, že Qeebo mělo celej tenhle tejden chuť hlavně na mléčný výrobky…mlíko, jogurt (nejlepší je jahodovej Sahné), lipánek (bobík ne, ten je moc smetanovej…:-D) no a takový laskominky a když ne mléčný výrobky, tak slunečnicovej chleba s lučinou - nejlíp rajčatovo paprikovou…
Mňam…
No ale včera večer mi manža přines studentskou pečeť a to je teda taky papání pro nás
to by nám taky šlo!
ještě, že ji nenosí každej den! myslim, že možná teprve tak po měsíci by mě přestala bavit!
Nevim, nijak se neomezuju a mám zatím jen 1,5 kg nahoře. Snad to takhle bude přibývat pořád. Nechci vážit o 20 kg víc, aby mi minimálně 10 zůstalo. Mám pak strach i z cukrovky, vysokýho tlaku a tak.
Myslim, že Qeebovi by mohlo bohatě stačit to, co mám teď + nějaká ta „jeho“ váha - tj. tak 6-8 kg se všim všudy…
No uvidíme ve třetim trimestru. On mi to Qeebo vytmaví. ![]()
Co vy, holky? Jak jste na tom s váhou? Vím akorát, že PAJINA je stále na svých 53 kilech (což já měla naposled někdy tak v 8. třídě…) a dál nevim nic. ![]()
Hezkou sobotu všem pupíčkům a maminkám přeje Bee + Qee
Ahojky,
BEE ........... tak já jsem přesně ten případ, kterej popisuješ jako odstrašující
A zbylo mi i těch deset kilo, takže jsem ráda, že toto druhé těhu zatim nevypadá, že by bylo tak kynoucí…čili já mám nahoře 1 kilíčko a klidně bych během těhu i zhubla…protože do kopce funim jak mašina ![]()
Ale dopřávej si na co máte chut.....já ujížděla na studenstký pečeti až ke konci…a manžel mi jí nosil ob den ![]()
Zase na druhou stranu Verunka je naprosto pohodový, spavý dítě a jedlík, takže třeba to k něčemu dobré bylo..... ![]()
Jo a všechno se dá zhubnout, když se chce ![]()
Já taky předtim přestala kouřit a byla jsem kuřačka dost dlouho a dost intenzivní, takže můj gyndař to přidával i tomu......říkal, že až se mu budu zdát tlustá tak mi včas řekne ![]()
Jinak teda 1.6.máš omluvenku, ale příště teda ani náhodou ![]()
Ahoj Kacul a Bee: to Vam opravdu moc zavidim, ja mam nahore uz 4 kila a nevejdu se naprosto do niceho. Snazim se snidat, obed jim okolo 12,00 a vecer jenom nejakou polivku, ale je fakt, ze na obed toho snim za 2 ![]()
Ahoj holky!
Tak hlavně bych chtěla pogratulovat k uspěšným kontrolá. ![]()
Jinak v pátek jsem byla v autě od 9 hod až do 19.30, takže fakt síla.
Jeli jsme s přítelem do Prahy, on tam jel pracovně a já jsem se chtěla podívat na nějakou hezkou sedačku do obýváku.
Cesta do Prahy docela šla, ale pak jsme museli ještě do Č.B a to bylo něco.Všude zácpi a vůbec nejhorší to bylo v Soběslavi, tam jsme čekali hodinu a půl v zácpě.
V pátek odpoledne tam frézovali most, chápete to? ![]()
Byla jsem uplně vyřízená a řekla jsem, že v pátek už nikam nejedu. ![]()
Kacul: ted jsem si prohledla Verunky stranky - jsou nadherne!!! Je to vazne beruska - uz se na Tebe moc tesim 01.06. ![]()
Ivana: patek a provoz je katastrofa! Tak hlavne, ze jste vse v poradku vyridili! Patecni provoz taky nesnasim, to radeji pojedu vlakem, nebo metrem nez se v preplnene Praze nekam plouzit autem brrr ![]()
Ahoj holky,
tak jsem se dostala ke psaní
V pondělí jsem byla na kontrole, bambuka se paní doktorce vzorně předváděla ovšem jen do té doby, než měl přijít okamžik na foto. Pak mávala ručičkama a dělala kotrmelce, ale paní doktorka to naštěstí nevzdala i když to byl lov
a nakonec se přece podařilo ![]()
Jinak co se týče nabírání, já jsem na začátku zhodila asi 8 kg a doteď jsem přibrala cca 0,5 kg, ale pěkně mi roste pupík a za chvíli se snad do normálních kalhot přes pas ani nevejdu. Dostala jsem radu, ať zapojím osvědčenou gumičku na knoflík, jenže já mám téměř všechny haleny tak, že je to vidět a na ty těhu kalhoty to zase ještě není
Ale za to nepříbírání jserm ráda, nejsem žádný drobek a přibrat hodně, tak fakt nevím, jak bych vypadala. Sestra přibrala u obou dětí 6 kg a oba měli při narození 4 kg … já chci taky 6! ![]()
Ivana1985 … úplně s Tebou cítím, já byla v týdnu na Moravě, cestou několik kolon (to nepočítám ty, kdy pánové kamioni, ve snaze předjet se, několik kilometrů blokují oba pruhy) a neustálé drncání (to jsem nikdy předtím nějak nevnímala). Po návratu jsem byla úplně grogy a okamžitě usnula.
Kačul … koukala jsem na Tvé fotky a jsou hezký ![]()
Ještě na někoho, ale já skleróza zapomenula, kdo to byl, tak se omlouvám a taky hezký. Bříška prostě sluší ![]()
Jo a konečně … jdu to zaklepat na dřevo … asi skončily ble stavy. Mimi to má teda pevně v rukou a už mě vycvičilo, co je povoleno a co je naprosto nepřípustné, tak se zbytečně nevzpírám, stejně vždycky vyhraje
(mimochodem, čokoláda je úplně zakázaná pod heslem „jako jed“
)
1.6. se pokusím přijít, snad to vyjde (vlasně proč by nemělo
)
Jinak blahopřeju všem k úspěšným kontrolám. Nevím jak vy, ale já mám vždycky před docela „nerva“ (nebo spíš nemůžu se dočkat a trošilinku se bojím) a pak když drobka vidím … no paráda
Už jsem říkala paní doktorce, že bych ten ultrazvuk měla nejraději i doma
Teď nás čeká 29.5. ta kontrola s odběrem krve na AFP testy.
Teda já tu píšu romány, tak už budu raději končit a pokusím se psát průběžně, protože pak si nepamatuju, komu jsem chtěla odpovídat a na poznámky na papír jsem zase asi líná (teda spíš určitě než asi
).
Jo a ještě se u mě začínají objevovat takové ty dojímací stavy, stačí milé slůvko a už jsem naměkko. Mohla bych fungovat jako profesionální plačka
Co vy, taky vás to takhle přepadá?
Aaaa … ještě jsem si vzpomenula, jak jste se bavily o tom opalování, tak já jsem se teď ptala, co samoopalovací krémy a to mi bylo řečeno, že v pohodě. Tak jsem zakoupila nějaké to „mléko s kapkou samoopalovacího krému“ a budu to řešit takto. Ve skrytu duše doufám, že to skutečně bude barva jako od moře a ne pravá žlutá ![]()
A teď už opravdu opravdu končím ![]()
Mějte se všechny moooc krásně a hýčkejte bříška ![]()
Ahoj Mile tehulinky,
jsem rada, ze s tim pupikem nejsem sama. V patek jsem vzdala do prace sukni a vzala jsem si sportovni kalhoty. No musim rict, ze jsem si v nich pripadala nacpana jako velryba do plavek. Zkratka nic moc. Cestou z prace jsem navstivila jeden novy obchudek s vybavenim pro deti. Meli tam i tehu koutek, kde jsem narazila na naprosto uzasne kalhoty. Maji takovou svetle hnedou barvicku a na zadku libivou vysivku kvetiny (barva ton v tonu), co me ale nejvic dostalo, ze nemaji takovy ten klasicky fusak na brisko, ale predek je zavinovaci, takovy dve placacky pres sebe. Zavazuji se na boku a s pribyvajicim briskem ty placacky postupne rozevirate. Zamilovala jsem se do nich na prvni pohled. Takze jsem je koupila a dneska i otestovala. Hurrrraa mam svoje tehu kalhoty ![]()
Jak jsem na tom s kilama? V prubehu minuleho roku jsem pribrala tak asi 5kg - odrazil se na me nastup do prace a vic jak rok sedaveho zamestnani a to i pres to, ze jsem sportovala dvakrat az trikrat v tydnu. Takze na zacatku tehu jsem mela takovy slusny airbag na brisku. Ted v prubehu druheho mesice jsem zhubla asi 3kg. Nezvracela jsem nijak vyrazne a jedla 6× denne a presto jsem zhubla. Ted uz mam zase skoro dve kilca zpet, takze vysledek je zatim -1kg. Kazdopadne po tehu bych se chtela dostat pod 60kg - muj cil (ted jsem na 64) ![]()
Jinak dneska jsem navstivila svou babicku, ktere je 82 let. Presto, ze je dost nemocna a spatne chodi, tak je intelektualne hodne cila.
Fakt ji za to hrozne obdivuju. Jsem jeji prvni vnouce, takze svuj zivot tak trosku ridi podle me. Az pujdu do prvni tridy, az odmaturuju, az dodelam vejsku … no a ted ceka na to prvni pravnouce
je naprosto bozi. Mela pro me nachystane dva pytle destkych vecicek… neco po nas, co jsme nosili my, neco od znamych a pribuznych, tak jak se to u ni seslo. Takze tu mam plne pytle veci. Zitra budu prebirat a prat, protoze nektere veci lezely fakt dost dlouho.
A jeste se musim pochlubit, dneska jsem si svihla 150km za volantem a vyhovovalo mi to vic, nez byt spolujezdec. Tak nejak jsem si mohla jet podle toho jak prcek tahal za snuru a rikal mi, jestli takhle jo nebo ne
On totiz kdyz chce odpocivat, tak me vzdycky zacne pichat v boku - taha za snuru ![]()
Tak pekne jsem se rozepsala, doufam ze ne moc nudne
Jsem ted nejak vic plna dojmu. Tak preju peknou nedeli, ja budu dosazovat zbyle kyticky, moc se tesim.
Pa Ilju a Sneruska
Smarr: Já jsem ti to přeci psala hned, že se divím, že ti to dr dovolil aby jsi chodila na solárko. ![]()
Jinak já jsem si koupila ten samoopalovací krém a je super, ale musíš se mazat obden, pač by jsi jinak byla flekatá.
S tim pláčem, jsem na tom tak, že mě i dojímá znělka Ordinace v růžové zahradě, jak si tam ta mamina hladí bříško. ![]()
Ahoj těhulinky a bříška
BEE Neboj, jsem tu a sleduju Vás
Byla jsem tedy na 4 dny úplně mimo na dovolené, ale všechno jsem dočetla
Jinak jsem měla trošku problém, právě na té dovče a pan doktor mě nechal od pondělka doma. Takže se vyřešil můj problém a nemusím řešit dilema, jestli práce, nebo klid. Všechno se vyřešilo tak nějak za mě.
S kilama jsem na tom asi tak, že od začátku jsem nepřibrala ani kilo. Nejdřív jsem 2 zhubla, pak kilo nabrala, a teď mám jako na začátku. Asi je to tím, že nějak nemám chuť na nic. A už vůbec ne na sladké. Jediné co mi nevadí, je ovoce zelenina, takže tu konzumuju na kila ![]()
Kaculko Prosím o opravu termínu. Museli jsme absolovovat jednu nečekanou prohlídku a pan doktor nám další napsal na 29.5., tak prosím o opravu. Moc děkuji jménem mým, i Piciríkose.
Jinak na srazík bych jela… ale upřímně všechna ta místa, která jste navrhly jsou pro mě španělská vesnice, tak uvidím, až budete vědět přesně
jestli to pro mě bude nějak v dosahu.
Ahoj holčiny!
Zdravím při neděli a doufám, že se k tomu větru přidá i sluníčko!!! Když jsem slyšela, že zítra V PONDĚLÍ má být 28°C tak se teda moooooc těším do práce ![]()
KAČUL - těch 20 kg nebyl odstrašující příklad! Já si jen živě dovedu představit, že by se to přibrat dalo! Zvlášť v mym případě! Musím se hlídat (aspoň trochu), abych ty studentský pečetě v tom krámě neviděla a manžovi to zakázat. Naprosto chápu, že takhle se to dá bez problémů zmáknout (těch 20 kg nahoru)… ![]()
Jinak já nabrala před otěhotněnim tím, že jsem přestala brát HA nějakých 6 kg…jednu chvíli to bylo i 10, ale pak jsem naštěstí aspoň 4 shodila ani jsem nevěděla jak…a těch 6 předtím šlo nahoru během 2 týdnů naprosto nepozorovaně…byla jsem z toho dost otrávená, protože drobek teda nejsem…:-( tak doufám, že Qeebo a moje tělo by mohly tak nějak společně vyhodnotit, že těch 6 po tý HA by mohlo už být tak nějak využito i pro těhu a mohla bych fakt přibrat jen minimálně.
ZELENINA - je teď na krámech naprosto šílená! Už aby vyrostlo něco na našich českých polích, protože ty rajčata odjinud připomínaj svou barvou spíš propagační materiál ČSSD…
Ale včera jsem přece jen nějaký rajčata a okurky v Globusu ulovila, tak se chystám dneska udělat pořádnej salát i na zítra do práce. ![]()
Užívejte si neděli a odpočívejte i s pupíčky!
Všem, které jdou zítra taky do práce přeju, ať tu letní teplotu společně ve zdraví překonáme.
Pa Bee
Ahoj těhulky,
Ivett : Díky moc za radu, jak na pravítko, to jsou IT rady profesionala…
teď jsem to v rychlosti zkusila, tak uvidim..Když tak to zkusím znovu pozornějí
Smarr,MiLi: S tim samoopalovacím krémem jste mně potěšily
Hned si nějaký koupím, protože jak tu někdo psal, být tlustá a ještě bílá, to už je vrchol
![]()
MiLi: S tím dojetím to mam taky tak, ja jsem vždycky bývala takový ten typ naměko, ale teď pláču kvůli písničce, co slyšim v radiu (o televizi nemluvě), kvůli „divnému podtónu“ v hlase mého drahého(který tvrdí, že že žadný „podtón“nemá) a hlavně jsem na mněko v nemocnici, když vidím nemocné děti…No, snad to přejde, nebo se se mnou zachvílí normalní lidi přestanou stýkat
![]()
Ahoj tehulky,
nějak to nestíhám všechno číst…
Jste hrozně upovídané…
Kasio: ty jsi z Olomouce? Já taky
Ke kterému/které Dr. chodíš? Mně zatím brali jen krev a o screeningu ještě nebylo ani slovo - kdybych nesurfovala po internetu, tak asi ani nevím, že něco takového existuje…
No minulý týden byl zase „veselý“… Měla jsem jet ve čtvrtek na otočku pracovně do Českých Budějovic - vlakem, takže přes 6 hodin tam a přes 6 hodin zpátky… Ve středu jsem dlouho do noci dodělávala nutné resty, které jsem musela mít do toho čtvrtka hotové. Kolem půlnoci jsem šla na záchod a měla jsem narůžovělý výtok - s příměsí krve. Okamžitě jsem všechno přehodnotila, rozeslala SMSky na patřičná místa, že do ČB ze zdravotních důvodů přijet nemůžu a ráno jsem šla k doktorovi. Sice kromě tohoto jednoho půlnočního incidentu už se nic nedělo, ale myslím, že jsem dobře udělala. Doktor mě zkontroloval a konstatoval, že mám nízko uloženou placentu. Takže zase zákaz tělesné aktivity, sexu (povolil mi jej teprve před týdnem!) a dalekých cest… Ach jo. No doufám, že to nebude nic vážného - prý v obobí, kde se nacházím (tj. 16 - 17 tt), to není velký problém, problém by to byl, kdyby se ta placenta nezačala zvedat a zůstala dole i ke konci těhotenství. Pak hrozí i vykrvácení při porodu a přistupuje se proto k císaři. No jak říkám, věřím, že se to upraví ![]()
Co se váhy týče, můžu Vás asi všechny uklidnit a zároveň trumfnout - mám nahoře tak 4 až 5 kilo!
„Normální“ oblečení už neřeším více než měsíc. A minulý týden jsem si koupila moc hezkou těhu halenku - úplně jsem z ní unešená. Jen mě mrzí, že nikde nemůžu narazit na nějaké pěkné šaty… Jsem hodně šatová a mám ráda šaty a sukně až po kotníky. A nic takového jsem v obchodech neviděla… ![]()
Mějte se moc hezky a dávejte nasebe pozor ![]()
Domi