Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Domi,
nic si z těch kil nedělej! Jestli nemáš nadváhu už sama o sobě - jako např. já - tak je klidně možný, že tělo prostě samo vyrovnává, co je potřeba a pak se to v patřičnou dobu zarazí.
Jinak doktorka si teď taky nebyla jistá, jestli náhodou nemám tu placentu níž, tak že prej se uvidí příště…prý se mám na UTZ hodně napít, aby to bylo vidět jasně. Beru to tak, že Qeebo samo rozhodne, jak se narodit. I když císaře bych nechtěla, ale kdyby to jinak nešlo…
Možná jsem divná, ale chci si všechno prožít…prostě to poznat jaký to je porodit dítě… ![]()
Tak si můžem navzájem držet palce. Snad to bude u nás u obou v pořádku!
Jinak co se šatů týče, viděla jsem kráááááááásný na jedný těhulce a zezadu na knoflíku si přečetla, že jsou z TVERETU… nevím,jestli u vás v Olomouci nebo někde poblíž je, ale mají i zásilkovou službu. Jen jsou ty šatičky trochu dražší…stojej kolem 1700,– ale já na ně dostala i povolenku od manži, tak si je asi na léto pořídím. Taky mám ráda ty dlouhý. Nohy na vystavování si totiž u nás v rodině zabrala ségra ![]()
Mrkni na http://www.tveret.cz/detail.php?… zezadu jsou střižený rovně a přes ramena zapínací na knoflíky právě do té zadní rovné části, která je asi tak na úrovni lopatek. Ta paní, na které jsem je viděla byla asi tak v 8. možná už v 9. měsíci, moc jí slušely a měla pod nimi bílé tričko…takže asi tak nějak bych to viděla taky…
Nevím, jestli to bude přesně tvůj vkus, ale já jsem z nich byla fakt unešená. Přesně můj styl.
Tak jsem ti snad trochu pomohla. ![]()
Ahoj těhule,
vubec nestiham číst nato odpovídat.Jste děsně ukecané.
BEE: -taky jsem dostala Studentskou pečet-mňam.To jsou děsná pokušení.Sladké to nám chutná.
Nahoře mam zatim 2kila,ale asi budu muset to sladké omezit,už mě taky škrtí kalhoty,tak jsem si o víkendu koupila 1.těhu kalhoty a hned zítra v nich vyrazim do práce.
Všechny zdravím a mějte se.
Milé těhulky, ![]()
tak se tu rozjelo porovnávaní kilíček…
šla jsem se hned zvážit.No a vůbec nechápu jak, když furt bleju, ale mám nahoře další 1kg
, což je od začátku těhulkovství už 3,5kg…není to nějaký moc rychlý?
V chytrých knížkach se píše, že se má přibrat 2kg za 1.timestr a pak 500kg týdně…
Co na to zkušené těhulky, které už mají jedno mimi za sebou? je to odpovídající ralitě?
Ostatně ta hnusná knížka
píše, že nemám jíst sladký, že jsou to"prázdné kalorie" a že mimi z toho nic nemá.
Já jsem před těhotenstvím sladký NESNÁŠELA
a teď bych se po něm utloukla, takže zastávám názor, že sladký nechutná mně, ale náááramně chutná Rickimu ![]()
DOMI, jojo, jsem z Olomouce - Hodolan. S manželem jsme tu studovali vysokou a rovnou tu už zůstali. Ke gyndr. chodím do Šternberka. Manželova mamka byla u daného doktora zdr. sestrou, takže tam mám takové „rodinné“ prostředí. Na screening v 1. trimestru nás poslal z toho důvodu, že jsme v listopadu 2005 prodělali zamlklý potrat - afetální vejce (prostě bez plodu) a také kvůli mé ulcerozní kolitidě. Na screening jsme byli na dětstké klinice FN - Ústav lékařské genetiky a fetální medicíny a výsledek asi znáš.
Co se týká váhy. Já každý den stoupám na váhu s nadějí, že tam aspoň kilíčko přibude a ono nic. Normálně jsem měla tak 55kg. Od začátku těhu se mi zhoršila nemoc, což znamená tak 15-20 průjmů denně. Snažím se mít kvůli velkým výdajům velké přijmy. Spadla jsem se na začátku na 51kg a teď jsem se vrátila na 53kg, na kterých se bohužel držím už měsíc a pitomá ručička se nechce přehopnout dál. Ale večer se mi zdá, že tam půl kilečko navíc je. Snažím se různě se na váze pohnout a posunout do jiné polohy a volám manžela, ať jde zkontrolovat, že už je tam určitě 54kg. Vždycky říká, že je tam něco malinko přes 53kg. Ale já to doženu.
Vždycky mě vytočí řeči, že někdo chce hubnout. Já chci opak!!!
Kasia a Bubi
MEDIČKO, ty jsi mě pobavila. Sice chci přibrat, ale po prvním trimestru se mi zdá 500kg za týden trochu moc
(Já vím, menší překlep, ale já si představila, jak nás v tom listopadu do porodnice převáží jeřáb). ![]()
SEZNAMEK:
BEE ( matka pluku ) (76,rak) Praha Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo DK 15.6.
KACULA (79,rak) Praha Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula DK 29.5./7.6.
IVETT (81,váhy) Praha Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek DK 7.6.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek TP 1.11. DK 7.6.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček DK 29.5.
LINDUSA (79,beran) USA TP 3.11. Alien/Puppy DK ???
ANNI (76,váhy) Ostrava TP 3.11. Broučínek DK 12.6.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim TP 6.11. DK 25.5.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž Tobias/Sofie TP 7.11. DK ???
WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Fufee DK 14.6.
MILKAK (80,kozoroh) S.Čech TP 8.11. Svišťátko DK 22.5./6.6.
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek DK ???
JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11. Hopsinka DK ???
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín TP 10.11. DK ???
ILJU (78,panna) Jizerky TP 10.11. Šneruška DK 31.5./9.6.
PAJINA (77,beran) Praha-Hostík TP 11.11. Hrášek DK ???
SMARRR (75,blíženec) Praha TP 12.11. Ricky DK 25.5.
MILI (r.71) Praha TP 13.11. Bambulka DK 29.5.
HIKI (82,býk) Bratislava TP 13.11. DK 30.5./6.7.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L TP 15.11. DK 6.6.
IGINA (78,štír) za Brnem TP 16.11. DK ???
NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi DK 29.5.
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo DK 22.5.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos DK 29.5.
DANDA+BRUNO (76,býk) Most TP 22.11. Bumbrlíček DK 26.5.
KASIA (78,blíženec) Olomouc TP 28.11. Bubinka DK 6.6./16.6.A
IVANA1985 (85,býk) Strakonice TP 29.11. Hrášek DK 5.6.
LIBORINKA TP 30.11. Bobánek DK 23.5./13.6.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov TP 30.11. Ricky DK 1.6.
Ahojky těhulinky…
tak u nás nic nového…jen se už strááášně těším na dovču a sepisuju seznam
Jen nevim, do jakého auta se to všechno vleze…asi do kamionu ![]()
KASIO .....myslim, že Medicka se překlepla.....ale i těch 500g je dost…ono uvidíš sama, ale myslim, že až ten poslední trimestr a je to opět individuální.
MEDICKO …klídek, jen se nestresuj, tělo si řekne a kila dolů půjdou pak taky!! A nedá se bohudíky srovnávat ani první a druhý těhu a taky je dost dáno geneticky
Zeptej se mamky, kolik nabrala
Rickymu dopřej i to sladký, je to energie…taky je dobrý si dát něco sladkého před UZ, aby ti mimi mávalo a hopsalo…
PAMAVLA …s prací to nepřeháněj a kalhoty si užij!!!
DOMI …se šatkama zkus i bazárek…A placenta se umoudří a vyšplhá se nahoru…určitě!!!
IVANKO …už necestuj v pátek raději nikam ![]()
Jinam všem díky za pochvaly fotek
Teda hlavně Smarrr, protože s těma Verunčinýma stránkama se snažim…Díky!!!
SRAZ teda 1.6. v 18hodin a zatim jde Kacula, Pajina, Ivett, Smarr, Nico, Mili, Beinka??? …nemůže Bee a neví se co Mia …
Jo a to místo teda ještě počkáme, podle toho, jestli se ozve Mia…kvůli prckovi a pak uvidíme…
Zatim možná ten človíčkov v edenu a případně nějakej venek…nebo se uvidí ![]()
Ahoj briska!
Medicko: ty jsi me opravdu pobavila a hlavne mi mluvis naprosto z duse. Sladke je ted muj mor, takove kakao a kobilizky k snidani - mnam a hlavne jsem ted naprosto ulitla na kokosove tycince FLINT (je to desne sladky, ale mimi se po tom muze utlouct
) Takze to taky neresim a hlavne mam nahore 4 kila takze presne vim, jak se citis - neprijedes na sraz? Mohly by jsme se krasne uklidnovat, ze je to v pohode, protoze vetsina zdejsich maminek vubec netloustne - ZAVIST ![]()
Jinak jsem holcicky objevila jednu prijemnou kavarnicku na Ujezde, kde se nekouri a v pohode se tam dycha - kousek na Petrin, takze kdyby nas to nebavilo u dzusiku (maji i vytecne medunkove atd. caje) - to jako varianta, kdyby nesli deticky - jak smaozrejme pocitam se Clovickovem (tam jsem jeste nikdy nebyla). Co vy na to?
Ahoj holky,
ve čtvrtek jsem běhala po doktorech a v pátek jsem měla volno, tak teď nestíhám číst.
Už mám za sebou povinnou prohlídku u praktického lékaře i u zubaře. U zubaře bylo naštěstí taky všechno v pořádku. Akorát jsem si měla koupit zubní pastu proti krvácení z dásní.
Taky jsem byla na ultrazvuku. Mimísek se tam pěkně válel a mával ručkama a nožičkama. Dostala jsem i fotečku(snad se mi ji časem podaří připojit). Měli jsme 14 cm a 14+1tt. Jinak dokrorka říkala, že vypadá dobře.
Ve čtvrtek jdu na krev(na ty genetické vady)a další kontrola je 8.6.2006. Dokonce mě i sestřička objednala na velký ultrazvuk do nemocnice na 26.6.
Kačul , můžeš mi termín porodu posunout na 15.11.2006(podle ultrazvuku a taky jsem měla delší cykly, tak jsem s tím počítala)
Já už jsem přibrala asi 3,5 - 4kg.
Taky jsem se byla dívat do těhotenské módy, ale nic moc. Jediné co jsem si koupila byla těhotenská (kojící) podprsenka.
Mějte se krásně a užívejte krásného počasí.
Včera jsem navštívila Prahu a došlo i na Petřín. Zážitky příště nyní netíhám.
Milé těhulky..tak vás po víkendu zdravím ![]()
Kaiso Máš pravdu 500kg je moc…
Ale těch 500g by mnělo být každý týden v druhem trimestru, v třetím míň, to se prý i hubne.
S tím přírůstkem váhy tě možna uklidním, když jsem mněla stáž, rodila holčina co má Crohnovu chorobu, určitě víš, co to je(je to velice podobný ulcerozní kolitidě) a mněla váhový přírustek v těhotenství 6kg! Což je polovina toho co lékaři doporučujou. A co mysliš, narodilo se ji mimi 4kg, nadrehnej čilouš
a ona odcházela domu o kilo lehči než před porodem. ![]()
Kacula Ty jsi přehlidla můj obzvlašť nadšenej příspěvek,
kde potvrzuji účast na těhulkovským dýchánku…Budu tam! ![]()
Smarrr Tos mně uklidnila! Samozřejmě, že přijdu a srovnáme kilička ![]()
Já teda ěžce ujíždím na Kinder mlečný řez(pingui), těch bych slupla tak deset a navíc mám u toho skvělej pocit, že je to zdravý
(aspoň trochu)
MEDIČKO, jasně že znám i crohna. Chodím na diskuzi na crohn.cz a je tam více lidí s MC než s UC. Můj dr. měl nedávno těhulku, která začala těhu na 58 kg a končila na 56 kg. Porod zvládla, mimi je v pořádku. Já do sebe na začátku cpala nutridrinky, ty mi pomohly, ale brzo se mi z nich začalo navalovat.
Říkám si, jak se asi Bubinka cítí, když pořád tak běhám na WC, moc nespím, chudinka je určitě vzhůru, když jí kolem pořád tak rachotí střeva. Někdy je ten život k vzteku.
Zítra jdu ke gastrodr. a pravděpodobně mi na:,–(í kortikoidy, protože 5-ASA na mě nějak nepůsobí a zlepšení žádné. Ach jo, ale kortikoidy zase ovlivní nadledvinky miminka, no je to kolotoč. Chuďátko malé. A to prý se ve většině případů v těhotenství nemoc zlepší. Tak já pořád trpělivě čekám.
Katka
Kaiso,
je to těžký, ale v pár věcech tě můžu uklidnit, mimi je zatim tak izolované v děloze(je ještě dost tlustá stěna) že nic z rachotu ve střevech neslyší…
Hlavně musiš hodně pít, ale z takovou radou mně asi po letech, kdy o te nemoci víš vše pošleš někam… ![]()
Ty kortikoidy, to je docela driak, ale doktor ví nejlíp, co se má…Víš, taky nas učili, že teď se dělaj nějaký nový kortikoidy s minimem teratodenních účinku…Tak ti dá asi ty…
K těm nutridrinkum, když ti nechutnaj ty mlíčný, nezkoušela jsi ty džusový?Jsou fakt jako džus…
Já slyšela obecně, že každá chronicka nemoc se v těhotenství zhorší, ale jak je to u UC nevím..(a to mám za 2 z gastroenterologie
)
Bubinka se bude mít skvěle!!!Hlevně ví, jak ho máš ráda a udělaš pro něj první poslední…To je víc než si myslíš a nějaký průjem? To ho nerozhodí
Tak ti budu moc držet palečky.Kdy máš tu amniocentézu? Já čekam na výsledek genetiky a možná tak skončím taky…Ale to je fakt spíš pro dobro věci…
MEDIČKO, amnio nás čeká 16.6., ale uvidíme, jak na tom budeme s průjmama. Jestli budu mít pořád 20 křečovitých stolic denně, tak se první domluvíme na genetice, co je větší riziko a zvolíme to menší zlo.
Mě dr. říkal, že jak začne pracovat placenta, tak v těle se tvoří hormony, které jsou podobné látkám v lécích, které bereme a prý to hodně pozitivně ovlivňuje nemoc. Taky dle průzkumů v jakém stavu je nemoc při oplodnění, v takovém většinou i zůstane. U obou těhu se mi zhoršila. Prostě nezapadám do tabulek.
Kortikoidů je hodně a je fakt, že za ty roky je mnoho léků, které tak „neškodí“. Já měla Medrol a teď ho asi dostanu zase. Prý ovlivní nadledvinky miminka, mimi je na něm závislé a jeho nadledvinky nefungují. V prvních měsících života ho musí sledovat dětský lékař, dodávat mu danou dávku, postupně ji snižovat a funkce nadledvinek se prý většinou sama nastartuje. Ale to platí jen při dlouhodobém podávání vysokých dávek kortikoidů. Nebýt té amniocentézy, tak na kortikoidy kašlu a zůstanu jen u 5-ASA. Ale ono to nějak dopadne. Uvidíme.
K.