Poradna duly
Jana Čurdová
Kaiso, k těm kortikoidům…
Jentak lehce jem téma kortikoidů naťukla mezi kolegy spolumediky…Někteři z nich jsou takový ty nadrčenci
takže mi hned řekli, že nam na nějakým předmětu říkali(nevím, kde jsem byla já, že to nevím
) že se prý fakt nestává, aby to do roku miminka nebo dvou neodeznělo a substituce kortikoidu může přestat.
Myslím, že je to dobrý…teď ti to aspoň pomůže..Těch 20 průjmu se přece nedá vdržet! Ještě když je tělo zatížený těhotenstvím
Medicko: ty jsi v Motole? A nahodou sympatickeho pana urologa doktora Rejchrta neznas?
Kasia+Medicka: no s temi pachy to znam. Nastesti jezdim z Radotina vlakem, coz je mnohem pohodlnejsi, protoze si vetsinou vzdycky sednu, ale nejhorsi jsou odpoledne tatkove co si nekde v hospudce prihnuli a ten puch alkoholu a cigeret se obcas neda vydrzet!
MEDIČKO, děkuji za kvalifikovaný výklad. Věřím, že to tedy Bubince neublíží a doufám, že mě to konečně zabere. Po 1,5 měsíci jsem už z toho běhání fakt unavená.
Obdivuju tě, že zvládáš těhotenství a studium, navíc náročnou medicínu. Jsi fakt dobrá a pro nás velká opora, protože nám vždy výborně poradíš a uklidňuješ nás. Doufám, že ti budeme na oplátku taky aspoň nějakou oporou. Držím ti pěsti, ať se ve studiu daří. Dneska jsem ve FN viděla chudáka studenta, jak s indexem uháněl pana primáře a ten vždy jen prošel kolem a řekl, že nemá čas, že má pacienty. Chudák kluk.
K.
Ahojky holcicky!
Tak u nas vichr z hor a dest…VERIM, ze dojde i k vam a odfoukne a splachne vsechny starosti - Anni, Igi, Kasii…kocicky, moc na vas myslim. Podle me si to vsechno spatne vybirate uz na zacatku a zbytek tehu, porod a mimisek vam to vsechno vynahradi, bude to pohodicka a nadhera.
Spatnych vysledku testu bych se nebala. Me teda teprve cekaji odbery, ale v praxi se pocita s 15% falesne pozitivnich vysledku a to je sakra hodne!
Tak hlavne at je rychle zase pekne a muzem pekne prochazkovat. Mejte se pekne!
Ivanko, jak se ti podařilo tam vložit tu fotku. Mě to pořád nějak nejde. Ona musí být v nějakém speciálním formátu?
Dík
Makos: Musí být ve formátu jpg a nebo jpeg, ale hlavně jí musíš nejprve mít na internetu v nějakém albumu.
Pak až jí tam budeš mít, tak dáš vlastnosti z kopíruješ ADRESU a pak už jen v odpovědi klikneš na img vložíš odkaz a zase img, pak by to mělo být ok a fotka by se měla zobrazit. ![]()
Jee ten je tedy opravdu nynanej
uz abych mela taky takovy mimi ve vanicce ![]()
Ted jsem akorat dostala desivou zpravu - moje kolegyne z prace, ktera byla uz v 19tt potratila a zjistili, ze mimi bylo mrtve uz od 8tt - vubec nechapu jak je to mozne a co mela za doktora! Co ultrazvuk a tak. No az se vrati, tak snad nam rekne vic - chuderka ![]()
Smarr , to je snad spatny vtip, ne
Vzdyt musela mit za sebou nekolik UTZ, vazeni, krevni testy…to je strasne. Chudinka…to je zanedbani pece, bez pardonu!
SMARR, a neměl to být spíš 18tt než 8tt? To přeci není možné. Když já měla zamlklé těhu, tak mě rychle hnali na revizi dělohy, protože se během 14 dnů může rozjet pořádný zánět. To se mi nezdá, že by tak mohla být 11 týdnů, aniž by si dr. něčeho všiml. To je opravdu hrubé zanedbání. Ale uvidíš, co řekne víc. Je to strašné. Toho se bojíme všechny, takových katastrof. K.
Ahojky berušky…
Jakpak se všem daří?Moc a moc myslím na všecičky,které musí na AMC.Takové nervíky si nezasloužíte…všem pohlazení,ať čekání na výsledky rychle uteče a hlavně,ať je vše OK.Informovala jste se některá o tzv. rychlém výsledku?Já nic dopodrobna nevím,ale prý jde udělat předběžný? výsledek do 3dnů.Tak držím pěstičky ![]()
My už máme výsledky screeningu,který je negativní..uf uf uf..sami doktoři po těch lapáliích nevěřili..snad to mám za odměnu.Fufee máme natočené na videu…předvádělo nám všechno co umí..včetně zívání,polykání,škytání,vyskakování s odrazem
a nejvíc jsme se s kamarádkou-čerstvou absolventkou gyn/por …nasmáli u toho,jak se chtělo Fufee chlubit,a nemohlo se trefit palečkem do pusy..nejdřív trefilo čelo,pak nos a pak se začalo vztekat.Je to vážně docela fain,když na UTZ není vidět jenom hlava,nebo jenom tělo,ale ještě celá hlavička a kousek těla s ručičkama…a je fain,že jsme si fakt mohli miminko prohlížet přes půl hodiny…ve 24tt půjdeme na natáčení na 3D…můj Dr natáčí i na DVD a stojí to 320,–Kč i s popisem přímo do záznamu..tak se těšíme.Jinak už nehubnu,což je moc dobře…celkem mám dole 14,5Kg…ale už 14dní se ručička na váze ani nepohnula,tak jsem ráda.Holčinky krásné těhu oblečení má Litex..koupila jsem si jeans,ale ne klasické,takové „krepové“…v krásně syté růžové barvě,a pak ještě černé legíny..je mi v tom moc pohodlně…a ty ceny nejsou tak přemrštěné.Holčinky kdo z vás už pociťuje pohyby?Na mě Fufee ťuká už čtvrtý den,občas mě jenom polechtá..a vůbec se mu nelíbí cestování autem,to klepe jako na vrata
.
Všem sladkou pusinku posílá Welinka
![]()
Kočičky zdravím,
delší dobu jsem tu nebyla, asi to znáte fofr, víkend venku a potom úžesný zážitek noc z neděle na pondělí jsem strávila na záchodě, ve vaně a trošilinku i v postely:?, naštěstí Max spal celou noc, někdy se nad ránem budí a beru si ho k nám, kde pak vyžaduje kontakt, ten bych mu asi neposkytla.
No a tak mě v tom stavu vypravila ještě na kontrolu na gyndu, jo a Max se mnou, neb nebylo kam ho dát
No bylo mi děsně, když jsem vytáhla kočár s Maxem do prvního patra naměřili mi 85/65 no nevím jestli by to bez těch schodů vůbec píplo, ale sestřička i doktor byli super.
Kaculko
příští KO 5.6. tedy to je ten triple test a UTZ a KO 19.6.
Kočičky výsledky triple testů se snažte netrápit, vím lépe se to říká …, ale ta falešná pozitivita je u nich opradu vysoká.
Zdravím především Welinku a Beinku , které jsem tu viděla po delší době, ostatní prominou ![]()
S krvácením je mi to také líto, potrat 19tt raděj ani nekomentuju, je to moc smutné.
Já občas trošku krácím, přičítám to námaze, tak se hlídám.
Sory, bóže, blindí už i Max čímž nevím kdy se zas zjeím pa Mia
Ahojky těhulky,
tak já nestíhám…včera jsem byla na výletě s kámoškama a dětma v hostivařským lese a nějak jsem to přehnala, málo odpočívala a bolí mě záda. Tak zkusim výřivku a uvidím co zítra…dnes jsem mírně invalidní, chodim jak Quasimodo ![]()
MIA .......tak teda ten tlak po vytahnutí kočárku na gyndu je děsnej, to já vždycky musim chvilku čekat až mi spadne…a to chodim bez kočárku!! Jsi statečná!! Nějak ted řádí tyhle virozy…náš deníček je taky infekční..Tak se drž!! Hlavně dost pij!! A Max taky…ale snad je to jednodenní…držim palce ![]()
WELINKA …teda Fufee se předvádí..to je dobře a šimrání tak brzo teda přikládej tvé hubenosti…Mě Mimčula už taky šimrá, ale ještě to nejsou ty pravé kopanečky
je na tobě vidět že máš dobrou náladu..to je bezva!!
KASIA …bohužel je to možné…tělo vůůbec nemusí reagovat na mrtvý plod…Ale doktoři to měli odhalit dřív…určitě!!! Bubinka ten Medrol určitě zvládne…jste šikulky!! Hrozně tě obdivuju…tvůj přístup je kouzelnej!!!
MAKOS …jestli si stále nevíš rady s fotkou, tak mi jí pošli na mail a já ti jí sem vložím!!
IVANKO …teda synovec je sladkej…asi raubíř ![]()
ANNI …je fajn, že si se ozvala!!! Jasně že ti všichni stráááášně držíme palečky…vše budu dobré…uvidíš…i ty nemoci už vás určitě opustí!!! Dej vědět až bude zase trochu chuť a nálada
Zmákneš to levou zadní.....jsi jednička!!!!!!
![]()
Tak ještě omrknu zda jsem na někoho nezapomněla a seznámek zase vložím zítra, jste kráásně upovídaný!!! Tak páááá
No jasně že jsem zapomněla........
MEDICKO …asi jsem opravdu přehlédla tu malinkou poznámku o srazu
…Jasně!! Těšim se na tebe…V jakým jsi vlastně ročníku a děláš nějakou specializaci?? A to omdlívaní si nech na doma a až tam taky nebudeš sama…jo!! Takže koukej pořádně pít, když je teplo…ty skorodoktorko!!! ![]()
IGINA ......koukej odpočívat…a jinak Litex ti chválím, taky se mi tam spousta věcí líbí…co třeba se nám vyfotit a ukázat!!!
LIDUNKO …co teda bylo na tom Pteříně??? šup sem se zážitkama!!!!
Tak už fakt mizim…páááčko !!!
![]()