Poradna duly
Jana Čurdová
Dík za rady a odpovědi. Mě to nedošlo, že 15+1tt je vlastně 16 tt.
Myslela jsem, že se tam musí jít přesně v 16tt, aby ty údaje byly přesné. Tak teď už můžeme jen doufat, že nám vše vyjde v pořádku.
Jinak dneska už to ví všichni v práci, tak se konečně nemusím přetvařovat.
U nás je úplně aprýlové počasí. Chvilku leje a pak zase svítí slunko. I tak vám přeji všem krásný víkend a hlaďte bříška.
Zdravím všechny maminky, tatínky a pupíky,
moc toho s Adélkou nestíhám, tak jenom ve stručnosti - všechna vyšetření nám dopadla zatím dobře, jenom na ultrazvuku jsme strávili přes půl hodiny, protože mimísek se rozhodl, že se z profilu neukáže, a vytrvale se otáčel tak, aby pěkně koukal na paní doktorku
, no bude to zřejmě model/ka
.
Já tloustnu zdárně, pokusy o nacpání se do bokovek jsem vzdala (obdiv vám všem, které se do nich vejdete!) a vytáhla jsem staré dobré těhu pláťáky a lacláče. Kaculko další kontrolu mám 1.6., pan doktor jí vtipně napsal na MDD, když už čekám druhé mimi
. Asi zase půjdeme na UZ, protože je mimi trošku menší než by mělo podle tabulek být, ale my prostě nejsme tabulkoví.
Mějte se fajn,
Ahoj těhulky ![]()
Tak tu máme konečně pátek ![]()
Makos , mě krev na genetické vady brali, když jsem byla 16+1tt, takže to berou asi fakt v tom rozmezí 15 - 18.tt a pak to prostě přizpůsobí. Už je to přes týden a zatím nevolali, takže doufám, že to tak zůstane, protože to bude znamenat, že jsou všechny výsledky OK.
Liborinko , hezká fotka bříška
Já si koupila knížku Co čekat v radostném očekávání a ta se mi moc líbí. Je rozdělená po měsících a týdnech, je psána i formou otázek a odpovědí a fakt mi vyhovuje, tak můžu taky doporučit ![]()
A jinak se musím pochlubit, že jsem včera poprvé cítila, jak se Kulíšek mrská…to Vám bylo táááák krásné…takové nenápadné duté kopanečky jsem cítila…fakt nádhera…tak teď jen, aby krásně rostl a kopal do mě stále více, abychom o něm věděli ![]()
Ahoj holky!
Mayo - gratulace ke kontrole!!! Nemusíte se vejít do tabulek…stačí, když bude všechno ostatní v normě! ![]()
Ivett - ZÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁVIDIM kopanečky! Já měla teda včera ráno taky trochu pocit, jestli jsem něco necítila, ale od tý doby nic, tak si spíš myslim, že to byly nějaký jiný fyziologický pohyby… ![]()
Snad o víkendu zase stihnu něco učíst!
Holky držte palce, ať už si dneska vyzvednem autíčko ze servisu…bez něho jsme u nás - kus od Prahy - jak bez obou rukou ![]()
Zítra napíšu víc, teď musím ještě pracovat…ani jsem nečetla, co jste tu všechno naštěbetaly! Jo a LIBORINKO…jsi fakt mamča kočka! ![]()
A kde jsou ty ostatní pupíky??? Kačula a tak? Na Liborinku jsem taky narazila poměrně náhodou ![]()
pa a hezký pátek a případně i víkend!!!
hlaďte pupíčky, ať hezky rostou a kopou! ![]()
pa Bee+Qee
Ahoj holcicky,
vcerejsi kontrola probehla v poradku, taktez mi nabrali krev na genetiku - tak doufam, ze bude vse v poradku. Kacul: dalsi kontrola 26.06.2006 - velky ultrazvuk.
Medicko: no s tou moji kolegyni je to sok - je ji porad dost mizerne, tak cekam na vhodnou chvili az se ji zeptam na podrobnosti, nebo az se sama rozmluvi
Pan doktor Rejchrt je bezva - jestli zkousi to nevim, ale rozhodne neustale neco pise pro ruzna media - je to muj dobry kamarad, takze kdyby neco ![]()
Liborinka: Moje sestra ma Velkou knihu o matce a diteti, ja jsem si koupila uz novejsi verzi Perfektni kniha o matce a diteti a ta nova verze je MNOHEM lepsi - Velka kniha cerpa hlavne z UK, kde to je preci jenom dost jine a je trosku zmatena - Perfekni kniha je uz docela vychytana … Ale samozrejme obe jsou super.
Ahoj maminy, moc vás zdravim.. ![]()
Tak mi dnes konečně přišlo těhu oblečení a mám z něj velkou radost.
Objednala jsem si to na internetu na stránkách www.tehulky.cz docela jsem z toho měla strach, ale úplně zbytečně.
Objednala jsem si super kalhoty na gumu a krásný bavlněný tričko na léto.
Moc přijemný materiál. ![]()
Jsou mi akorát trošku delší nohavice, ale to já mám u všech kalhot, pač jsem prcek. ![]()
Jinak co se týče knížek, tak já mám doma Co čekat v radostném očekávání. a je super. ![]()
Ahoj holky! ![]()
Líbí se mi, jak si dáváme vždycky víkendovou pauzu…je neděle a poslední příspěvek je tu z pátku. ![]()
Já se včera přežrala večer přírodním řízkem s americkejma bramborama a ještě teď je mi těžko..a to jsem manžovi slíbila vepřo-knedlo-zelo (špenáto)…chce obojí pochutinu - resp. já spíš zelo a on špenáto, tak udělám obojí. Myslím, že si dám jen bramb. knedlík a to zelí nebo špenát, protože na maso nemám dneska ani pomyšlení. Holt na to červený maso nejsem zvyklá. ![]()
Jinak pupík už pěkně roste. Neměřila jsem ho, ale už je ze strany pěkně k poznání a doufám, že si i neznámí lidi brzo začnou všímat, že jsem fakt těhotná a ne tlustá…třeba v tramvaji ani v metru mě minulej tejden nepustil sednout nikdo :-/ ale dalo se to…pak lidi vystoupili. Ale stát celou cestu nic moc ![]()
Tak všechny užívejte neděli, já jdu mrknout někam mimo mimino, protože tady se asi ještě nedělně spí.
Jo a co počasí u vás? Tady leje už od pátku od večera. Včera na chvíli bylo i sluníčko, ale od odpoledne ustavičně „nezaprší a nezaprší“… kdyby aspoň chtělo být teplotně rozumný léto! ![]()
Pa a mějte se krásně!
Bee+Qee
SEZNAMEK:
BEE ( matka pluku ) (76,rak) Praha Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo DK 15.6.
KACULA (79,rak) Praha Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula DK 29.5./7.6.
IVETT (81,váhy) Praha Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek DK 7.6.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek TP 1.11. DK 7.6.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček DK 29.5.
LINDUSA (79,beran) USA TP 3.11. Alien/Puppy DK ???
ANNI (76,váhy) Ostrava TP 3.11. Broučínek DK 12.6.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim TP 6.11. DK 8.6 .
MARCELA_F (75,štír) Koměříž Tobias/Sofie TP 7.11. DK 30.5.
WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Fufee DK 14.6.
MILKAK (80,kozoroh) S.Čech TP 8.11. Svišťátko DK 6.6.
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek DK 1.6.
JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11. Hopsinka DK ???
ILJU (78,panna) Jizerky TP 10.11. Šneruška DK 31.5./9.6.
PAJINA (77,beran) Praha-Hostík TP 11.11. Hrášek DK ???
SMARRR (75,blíženec) Praha TP 12.11. Ricky DK 26.6.
MILI (r.71) Praha TP 13.11. Bambulka DK 29.5.
HIKI (82,býk) Bratislava TP 13.11. DK 30.5./6.7.
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín TP 15.11. DK 8.6./26.6.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L TP 15.11. DK 6.6.
IGINA (78,štír) za Brnem TP 16.11. DK 1.6.
NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi DK 29.5.
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo DK 5.6./19.6.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos DK 29.5.
DANDA+BRUNO (76,býk) Most TP 22.11. Bumbrlíček DK ???
KASIA (78,blíženec) Olomouc TP 28.11. Bubinka DK 6.6./16.6.A
IVANA1985 (85,býk) Strakonice TP 29.11. Hrášek DK 5.6.
LIBORINKA TP 30.11. Bobánek DK 13.6.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov TP 30.11. Ricky DK 1.6.
Ahoj těhulky,
Bee - hlásím, že já nedělně nespím
Dodělávám nějaké resty z minulého týdne na zítřek (nějaké právní rozbory, jedna žaloba…
) a jedním okem občas juknu na otázky Václava Moravce. V kuchyni bublá maso - konečně jsem se odhodlala udělat tu rajskou, co jsme se na ni tady tak vzájemně vnadily před 3 týdny ![]()
Počasí v Ol. taky nic moc. Před chvílí se přehnal veliký lijavec, je tam tma jak v 10 večer… Viděla jsem předpověď na příští týden - no nic moc, na úterý hlásili jen 14 stupňů!!! A to jsem si minulý týden koupila takové krásné těhulkovské šatečky… ![]()
Kasio - to je vtipné - já byla na běžkách taky naposledy z Domašova na Sv.Kopeček a taky jsem ještě netušila, že jsem těhotná - a byla. Ale už za týden jsem to věděla a běžky tedy prozatím pověsila na hřebík… ![]()
Mějte se hezky nedělně a užívejte nejlepšího období těhotenství, které podle chytrých knih prožíváme právě TEĎ ! ![]()

Ahoj maminy, tak jsem si vyšetřila čas sem zavítat. V pátek jsme byli s manžou u paní dr. na kontrole a kochali se UZ. Zase spinkal. Roste jako z vody 14cm, už teď nám paní dr. řekla, že na 60% to bude chlapeček.
Taky pořád sleduju, jestli se konečně někde něco v bříšku nezavrtí, ale ani nevím jaké pocity mám při tom čekat. Asi je i moc brzo.
Můžete doplnit - další kontrola 22.6., 2.6. mi budou bbrát další krev na poslední část triplletestu na vývojovky.
Ahoj těhulky…
Bee: Já taky nespim, všechno to tu sleduju… ![]()
danda: Moc gratuluju ke kontrole a hlavně k chlapečkovi- pokud to chlapeček opravdu je… ![]()
Já jsem si dnes udělala uklízecí den, ale asi jsem to nějak přehnala, pač se mi točí hlava a je mi na zvracení, chjo. ![]()
Taky nespim,
ten muj megamilacek…jak si dneska rika
za mnou operuje s antenou a chyta signal na TV.....
Jinak jsme celej den prochrnenli…aprilove pocasi jak vysite…
no a holky jak ty pohyby jako zacinaji.....me prijde, ze vcera me jako kdyby chvilkama nekdo lechtal zevnitř bricha…tak nevim, myslim ze to je jeste brzy…no jsem dneska 14+6..musim predelal metrik…
tak holky …dobrou noc..krasne spinkani a zitra krasny den
Igi
Ahojda tehulinky.
Opet po vikendu jsem tu. T o uceni v Brne jsem v sobotu vzdala a jela domu.snad mi to umluvi.Pekne me skrabe v krku a mam super rymu ( nebo alergii?).
Zapomněla jsem se pochlubit s termínem,takže podle PM je to 5.11.,ale podle UZ 25.11. A já si myslím,že přesnější je toho 25.11.Na tom jsme se domluvili jak na UZ tak na prohlídce. 7.6. jdu na krev kvuli genetice.Snad zvládnou moje psycho stavy při odběru.
Užívejte sluníčka.Tady zatím krásně svítí.
Ahoj holky,
tak jsem měla v soboru první zkušenost s omdlíváním v těhotenství. Já mám normálně nízký tlak a teď v těhotenství ho mám ještě o něco nižší. V sobotu ráno jsem šla do obchůdku na čerstvé rohlíky.(Máme ho jen kousek od domu)Nechtěla jsem snídat, protože jsem se těšila, jak si namažu křupavoučký rohlík s máslem a s marmeládou. Tak jsem si dala jen pár piškótů a čaj a šla jsem nakoupit. Když jsem čekala u pokladny(je pravda, že to bylo aspoň 5 minut), tak jsem cítila, že se mi začíná dělat špatně. První jsem se jen opírala o vozík, ale pak se to začlo zhoršovat.Postupně jsem přestávala slyšet i vidět. Vzpoměla jsem si, že jsem si na vás, co jste to popisovali minulý týden a taky na to,že je lepší si dřepnout. To už jsem musela asi vypadat jako křída, protože si toho všimla i prodavačka a já se sunula do podřepu. Hnedla přiběhl i pan vedoucí a donesl mi židličku a něco k pití. Otevřeli i dveře ven,aby se tam dostal čerstvý vzduch. Chvilku jsem seděla vevnitř v obchodě a pak mě po:,–(ili ven před obchod na vzduch. Za chvilku to přešlo, ale byl to docela trapas. Ještě, že tam nebylo tolik lidí. Pak se ještě pan vedoucí nabízel, že mě odveze domů, ale já to mám jen 3minutky, tak jsem to odmítla. Asi byl nějaký nízký tlak, protože se mi pak celé dopoledne točila hlava.
Po této zkušenosti už mám docela strach, aby se situace v budoucnu neopakovala třeba v trolejbuse, když pojedu do práce.
Mějte se krásně a hlavně se opatrujte
Ahojky kocicky!
Ja vas ctu, ale nejak nestiham psat…tak se omlouvam, ale vse vnimam.
Dneska jsem byla na kontrole a vse je OK. Jediny rozmer, ktery vim, je hlavicka 33
potom mi napichli zilu a vzali snad pet zkumavek…fujfujfuj. Vysledky vyvojovek budou uz ve stredu, tak jsem rada. Potom nas ceka UTZ v Gennetu, na ten se moooc tesime! Takze datum dalsich kontrol doplnim pozdeji.
Ptala jsem se dr. jeste na tu dovolenou a byla jako vymenena
Rikala, ze to bude fajn, ze si odpocinu a zrelaxuju. Nemocenska se normalne prerusi a potom mi ji vypise znovu…Tak se mi ulevilo…my bychom stejne jeli, ale po tehle kontrole budu klidnejsi.
Tak jsem ji koupila bonbosku a sestricce cokoladu - abych nebyla tlusta sama
Mam totiz dalsi kilecko nahore…budu si to psat do tabulky i s obvodem pasu, at mam prehled.
Objednala jsem si kojici polstar. Zatim na nem budu spat, protoze se v noci porad budim a prevaluju a potom jsem ve dne jako chodici mrtvola. Zitra prijde, tak dam vedet jaky je.
Mejte se krasne a pozdravujte briska!