Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.5.06 10:17
Kasia píše: Bubinka - 15. 5. 2006 (11tt+6 dle MS, 11tt+1 dle UTZ)

http://rodina.cz/…m/xxttxx.jpg

To je Poklad… :D :D Tu kulatou milounkou hlavičku…Buď v klidu, toho jen tak něco nerozhodí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
25.5.06 10:23

Medicko , posilala jsem Ti odpoved na SZ, ale jeste sis ji nevyzvedla :-)

Jinak s ISO 9001 jsi me pobavila…ja ji pres rok zavadela v jedne nemocnicni lekarne a jsem tedy taky postizena kvalitarka a interni auditorka :lol:

A specializaci jsi si vybrala opravdu narocnou!!! Drzim palce, at jde studium dobre a at narazis na minimum prudicu. Ja musela kvuli osobni antipatii opakovat celou statnici (kvuli jedinemu predmetu), to bylo hooodne prima :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.06 10:29

Nico,
díky za SZ, já si to přečetla a vrhla se na nadšené prohlížení tvých chlupatých macíku…To jsou krasavci…Mně briťulka moc nevyrostla (asi jsem ji vykastrovala brzy)…
Zrovna jsem si dávala toho vašeho modreho kocourka na pozadí do PC :)

Tak taky buzerující kvalitař! 8) 8) To ráda slyším…Já jsem taky interní auditorka(certifikovana od Lloyd´s register)…Audity dělam externě v té kanceláři doteď (doufám, že se nám do diskuse „nenapíchnou“ ze sociálky, to by je moc nepotěšilo že studuju a externě pracuju na PN :wink: )

No to já vůbec nevím, kdy se k těm státnicím dohrabu…Příští rok rozkládam ročník a pak buh ví…No hlavně abych to dodělala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.06 10:36
Smarrr píše:Ted jsem akorat dostala desivou zpravu - moje kolegyne z prace, ktera byla uz v 19tt potratila a zjistili, ze mimi bylo mrtve uz od 8tt - vubec nechapu jak je to mozne a co mela za doktora! Co ultrazvuk a tak. No az se vrati, tak snad nam rekne vic - chuderka :cry:

Já nemůžu nereagovat! To je hrozný..A já věřím tomu, že se to může stát.Jestli mněla jen jeden UZ..tak si doktor mohl splést pohyby od střev matky(nebo jakýkoli jiný) s pohybem plodu.

Ale to je trestuhodné…někdo z holek tu psal, že je to zadenbání peče…tak to přesně je :cry:

Já jsem od přírody plašan a panikař, pak mně ještě strašej pět let v Motole a když něco takovýho slyším, tak se úplně hroutím…Fuj. Lepší na to nemyslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
25.5.06 10:37

Ahoj těhulky…
páni, pondělí a úterý jsem Vás jen četla a nějak neměla náladu a sílu reagovat. Trochu mě potrápili naši, ale už je to snad vyřešený a zase bude dobře :wink:

Včera jsem měla jeden den dovču, museli jsem si udělat jednodenní výlet právě k našim na Moravu (kde jsme předtím byli celý víkend), takže máme za 6 dní najeto cca 1700 km a mám fakt dost…jezdíme k nim jednou měsíčně, tak teď máme vybráno, jedeme až v červenci :D Snad si od cestování trošku odpočinu :o)

Ale stihla jsem i spoustu nutných věcí, jako konečně, 9 měsíců po svatbě, vyměnit řidičák, vyřídit si voličský průkaz, zajít na prohlídku k praktickému, oslavit narozeniny s kamarádem…tak bylo to i fajn :wink:

Kulíšek vůbec nezlobí, akorát o něm ani nevím, závidím Vám holky (ale jen trošinku a upřímně, taky se dočkám :wink:), co už cítíte pohyby…už aby to bylo a taky jsem o Kulíškovi věděla i jindy, než na UTZ. Jo už jsme objednaní na velký UTZ ve 20.tt, na Bulovku, paní byla v telefonu moc příjemná, tak se tam už těšíme :o)

Snažila jsem se myslet na všechny kočičky, které šly na amnio, nebo měly kontrolu, tak doufám, že všechny výsledky budete mít OK a mimískové budou v pořádku!!

Přeju všem krásný den a pohlaďte pupíky :D

Severomoravským bych doporučila jeden sekáč v Opavě, včera jsem tam bezvadně nakoupila - ne sice přímo těhu věci, ale na rostoucího pupíka budou super - 4 ks celkem 380,–- Oblíkla jsem se na svatbu (na kterou jdu příští pátek) za 275 Kč…jsem holka šikovná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
25.5.06 12:20

Cauky,

tak jsem to uz nevydrzela a uz jsem 2 dny v praci a pritom na neschopence…me to proste doma nebavi…takhle aspon splknu s zenskejma a zjistila jsem, ze nas tehulek je v praci celkem 6 pekny co? a mame to pekne terminy porodu od srpna do prosince.To je poteseni pro sefiky, chi chi.....

jinak se konecne citim squele…naposledy jsem blinkala v pondeli, ale za to si muzu sama, ponevadz jsem se prejedla cesnekovejma jednohubkama.,,jsu trdlo

jdu na obed..pa pa igi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.5.06 12:46

Ahojda Těhulinky!
Tak jsem zpět z kontroly.Váha stále stejná,což je fajn,při mých kilech.Problém je ale tlak.Minule byl v pohodě.Tentokrát jsem se ráčila na kontrolu dopravit sama autem a tlak vylítl na 170/90.Takže jsem na práškám a za tři týdny,t.j.8.6. jdu opět na kontrolu,když se nezlepší,tak mám jistou neschopenku (2týdny do prázdnin).Tak jsem z toho taková nijaká.Pan doktor totiž nedává vycházky neomezeně.O prázdninách dodržovat nějaké hodiny,děkuju pěkně nechci.Myslela jsem si,že to bez neschopenky vydržím do září.To už by se přežilo.7.6. jdu na krev (odběr na vrozené vady) a pak se uvidí.Buď bude všechno v pořádku,a já budu chtít pouze velký ultrazvuk,na který musím do Hradce Králové a nebo amniocentéza.Tak jsem zvědavá jak to všechno dopadne.O víkendu jedu do Brna a mám sraz s kamarádkou ze školy,snad mi to zvedne náladu.Má 3 měsíční Drahušku.

Užívejte sluníčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
25.5.06 13:21

Lidunko, bud v klidku.......ptala jsem se na to, kdyz nekde litam behem neschopenky, protoze klid na luzku predepsanej nemam......:)…a paní Dr. mi říkala, že za 20 let praxe mela u dvou tehulek kontrolu pri neschopence…a kdyby pry na me prece jen zvonila kontrola a ja nebyla doma…, tak mam hned zavolat a prej neco vymyslime, da mi razitko, ze jsem zrovna byla u ni.....

no ono je to i logicky, spoustu holek se necha napsat na neschopenku hned jak zjisti, ze jsou tehotny a prece nebudou chudery celejch 9 mesicu sedet doma, kdyz jim nic neni…napr. tehulky ve zdravotnictvi, narocna prace.....

Takze v poho, nahodou ja jsem ted na neschopence uz treti tejden…chci se teda jak to pujde vratit do prace, ale ted je to super dovca…i kdyz nektery dny staly opravdu za prd…:((

pa pa krasnej den Igi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.5.06 17:48

Zdravím všechny těhule,

MAKOS:taky se chystam zustat doma až na začatku září,skoro cely červenec mam dovču,tak pak už to uteče.Zatím v pohodě,tak doufam,že mi optimismus vydrží a že nebudu jako slon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
25.5.06 18:16

Ahoj Devcatka a mrnouskove,
mam za sebou dalsi tyden v praci a musim rict, ze se citim cim dal lip, jako bych tehu ani nebyla. Jen jezdeni autem vzadu nic moc a to jsem jizde v cemkoli odolna za normalnich stavu.

MarcelaF: s tim tlakem to neni legrace a drzim palecky, aby se vse ustalilo co nejdrive po porodu

Makos: ja jsem to v praci oznamovala pred ctrnacti dny a sef to tedy necekal, rikal ze s tim pocital tak za rok… :lol: jinak ja se chystam zustavat v praci do konce srpna plus pokud to pujde, tak do pulky zari. Vzhledem k jednomu projektu, ktery koordinuju a v pulce zari bude ukoncen, tak by to vyslo tak akorat.

Liborinka: :D roztomile brisko - pokusim se vyfotit behem vikendu a jedno tam pridat :lol:

Ani: jsi statecna holka, my mame odber krve pristi tyden, tak doufam, ze tohle nebudeme muset absolvovat… drzime dal prsticky a Kasie drzime prsticky na pristi tyden

Igi He he, docela te chapu, ja jsem taky jela do prace jen oznamit, ze jsem tehu a tam jsem se rozhodla, ze se vratim… :lol:

Jinak vsem ostatnim gratuluji k foteckam, drzim palecky na kontroly a spolecne s vami se tesim az se mimis ozve. Ted jak je mi dobre si totiz krome briska tehotna vubec nepripadam :lol: ale nechci to zakriknout, takze tuky tuky na drevo. Vsechno bude paraaaada.

Jooo a taky se musim pochlubit, mam prvni oblecky - darecek od tchynusky, privezla mi soupravicku do porodnice, i kdyz nevim, jestli mi ji tam dovolej, ale na cestu domu bude prima… je to vsechno takovy maly roztomiloucky mrnavoucky :lol:

Pa pa a drzte se.
Ilju a Mrnousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
25.5.06 21:59

Ahoj těhulky,

tak jsem se vrátila z Prahy a udělala jsem si tam radost - ve Vodičkové ulici jsem si koupila krásné těhu šatečky - blankytně modré pod kolena s takovým velkým volánem. Původně jsem chtěla nějaké po kotníky, ale nic, co by bylo na mne, tam neměli. Ale tyhle modré jsou taky moc hezké :D

Kasio - o těhu cvičení přemýšlím, v ordinaci mi dali tip na Delfínka u bazénu, že prý se tam cvičí každou středu od 3 do 4 (snad jsem to nespletla) a tentýž den večer se tam plave (ale já nemám těhu plavky a nevím, jestli se mi do nich chce investovat - přecejen to není nejlevnější záležitost…). Takže se tam příští týden asi půjdu zeptat, co a jak… Co Ty, chystáš se taky někam cvičit?

Domi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
26.5.06 09:34

Ahoj holky,
jsem teď trošku v rozpacích. Všude čtu, že se chodí na krev (na genetické vady) v 16tt a mě tam doktorka poslala, když jsem byla 15+1tt. Ono to tam je sice na té žádance uvedené v kterém jsem týdnu, ale mám strach, aby mi pak nevyšly nějaké špatné výsledky, když nejsem v termínu 16tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
26.5.06 09:42

Ahoj těhulinky,
tak co založíme tu novou galerii, kdo se toho ujme??? Já už mám první fotky bříška tak ať si je změříme!!
Já se taky chystám chodit cvičit na těhotenské cvíčo, bazén mi taky sestřička doporučovala,ale bojím se abych neměla pak nějaké problémy s nějakou infekcí. No tak uvidíme po 13.6 to půjdu na krev a asi i posílají na ultrazvuk že jo??
Až trochu bříško povyroste tak vyrazím.
Holky máte nějakou knížku já přemýšlím jakou koupit, jestli Budeme mít děťátko ta stojí 200 Kč anebo Velkou knihu o matce a dítěti za 450, Kč. Poraďte!
Papáte vitamínky??? myslím prášky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
26.5.06 11:06

M A K O S, 15tt+1 je první den 16tt. Takže jsi byla v 16. týdnu. Neboj, všechno bude dobré. Na genetice jsme dostali letáčky ohledně všech screeningů a vyšetření. Je tam napsané, že biochemický screening je prováděn v 15 - 18tt ze vzorku krve těhotné. Tzn. že nejdříve by ti ho měli udělat v 14tt+1, nejpozději pak 17tt+6.

D O M I, já bych ráda začala cvičit. Po zamlklém těhu jsem pravidelně cvičila Mojžíšovou a teď mi pohyb chybí. Celou zimu jsme byli na sjezdovkách a běžkách. Ještě nevědouce o Bubince jsme jeli na běžkách z Domašova n. Bystřicí do Olomuce, lítali na squashi a teď? První měsíc jsem proležela a teď se dávám dohromady a potřebuju se hýbat. Bohužel dokud mi nepřestanou průjmy, tak o nějakém pohybu nemůže být řeč. Jinak bych šla potom třeba plavat. ZP Metal Aliance má plavání zdarma. A taky chceme chodit na předporodní kurz. Ale to je ještě daleko.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
26.5.06 11:30

ahojky,

makos , vidis ja o tom ani nepremyslela…na krev jdu na den deti a to budu??? v 15+3…no jo sestnastej tejden a kdyz ty budes v 15+1 tak to je taky v poho ne?? doufam, ze to bude v poradku, protoze jsem se divala do knizky na odber plod.vody a pak se mi o tom dve noci zdalo.

Liborinko ohledne te knizky…ja jsem si poridila knizku od Vlastimila Marka Velká doba porodní…a muzu vrele doporucit…neni teda zadnej porodnik…je to propagator ¨new age¨do Cech…, ale squele zde mapuje porodnictvi od veky vekuv pres vsechny narodnosti po nynejsi dobu…Promlouva s porodniky, predstavuje vsechny porodni metody, masaze, cviceni, vychovu.....fakt jsem total prehodnotila nazor na porod.....
a dalsi knizku..takovou tu, kde vidim tyden tehotenstvi - vyvoj miminka - stavy zeny… tak to je Velká kniha o matce a diteti .

tak krasnej den.......je az zarazejici jakej obrat u me nastal behem par dnu…hyrim energii, smichem a neustale dobrou naladou…doufam, ze mi vydrzi do konce tehotenstvi a i potom :)

pa pa igi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital