Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2047
26.2.09 13:34

Jejda, nějak mi to psaní blbne :oops: :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
26.2.09 14:25

Ahoj holky,
dneska jsme byli na kyčlích a Monča je má v pořádku, tak už tam nemusíme.

broskvičko, Kykoušku: teda vy máte obříky. Ale podle mě na to, že jsou takoví dlouhání, váží tak akorát.

Deniso: taky spím v noci (teda asi od 3 hod do rána) s Mončou v posteli. Podle mě to není nic špatného, miminko se cítí líp a bezpečněji, když je s ním maminka. Koukám, že ty naše holky jsou na tom rozměrově stále velmi podobně :)
Můj syn dělal to saméu dr. jako Anetka - když něco uměl, tak to neukázal :) U Moniky dr. vůbec nezkoumá, co umí a co ne. Jenom se mě ptá, jestli je všechno v pořádku.

broskvičko: ten tvůj popis, co ti dr. radí, mě až nadzvedl ze židle :evil: Prostě když má dítě hlad, tak mu dej najíst. Na dr. kašli, je jedno, že není kojený. Prostě má hlad a basta. Je veliký a asi i dost roste, tak potřebuje jíst. A to i v noci. To, že dítě nedostane jíst, když má hlad, je jako nějaká forma trestu … nebo nevím. Noční kojení se „má“ omezovat až kolem 8 měsíců, takže na tohle úplně kašli.

Kykoušku: přesně jak tu bylo napsáno - VF je velká fontanela aneb díra v hlavě, co má mimčo nad čelem. Udává se její velikost v cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
26.2.09 15:37

Ahojky,
Kykoušku , to bohužel nevím, kdy se jí ty jaterní testy zlepší. Příští týden ve čtvrtek jedeme zase do nemocnice Motol, kde ji budou brát krev a testovat na jaterní testy. Už bych taky chtěla, aby byla v pořádku. Bohužel za to může žloutenka, kterou měla poměrně dlouho :( Prý kdyby byla dospělá nebo větší, tak by měla dietu, ale tím, že je kojená, tak se to musí srovnat asi samo. Já žádnou dietu držet nemusím :)
Deimosko , taky se koukám, že holky rostou spolu. :)
Jo a ještě s tím spaním s Anetkou to mám tak, že když jde spinkat, tak ji dám do postýlky, pak se vzbudí na kojení, tak to si ji dám k sobě a usnu s ní, když se vzbudí podruhé na kojení, tak ji dám napapat a když neusnu, tak ji šoupnu zpátky do postýlky a než usne tak ji zpívám a držím za ručičku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
26.2.09 19:46

Ahoj holky, včera po obědě odjel Filip s Elindou na ty hory a po hodině mi volal, že měli před Boleslaví nehodu. Naštěstí jim nic není, Eli je (prý díky autosedačce) úplně v pořádku a F má pořezanou ruku a bolavý vazy na krku. Odvezli je do Boleslavi do nemocnica a než jsem se dozvěděla, že jsou dobrý, tak to byly krušné tři hodiny. :(

Auto je teda na odpis, ale čert to vem. Měla jsem strach, aby to Elinku nějak nesebralo psychicky, ale je v pohodě.
Nakonec teda jsou na horách, švagrová pro ně dojela, jsem ráda, hlavně kvůli El, je tam 11 dětí, takže si to náležitě užívá. :wink:
Už se teda ale těším, až přijedou.

Jinak Kubík je teď úplně super, myslím, že je spokojenej, že mě má jen pro sebe. :) Taky přes den mnohem líp spinká, jak je tu klid. A když nespí, tak se směje a vykecává. :)

Nejvíc miluje (ale to už od narození) plynový kotel v koupelně. Přebaluju ho na pračce a to z něj nespustí oči, povídá mu a usmívá se.
A když se kotel sepne, tak se směje nahlas, to nedělá ani na nás. :roll: :lol:

Broskvičko : taky bych rozhodně krmila malého podle toho jak má hlad a ne podle doktorky, vždyť je to nesmysl. :roll: :evil:

Zdenko : Kubík někdy vydrží v noci bez jídla od 21h tak do 5ti a pak ještě spinká, ale někdy se budí i kolem druhé hodiny.

Deniso : tak budeme držet palce, ať má Anetka jaterky brzo v pořádku, určitě to zvládne, holka šikovná. :wink:

Spaní v postýlce : prostě musím Kubulu pochválit. :oops: V postýlce spinká krásně, přes den občas usne i v lehátku.
V noci se nabaští, přebalím ho a do 5ti minut spinká, to s Eldou vůbec neznám, ta se vždycky při kojení probrala a strašila hodinu až dvě. :roll:
Jen už začíná plivat dudla na zem a prostrkuje ručičky skrz žbrdliny, tak budu muset nainstalovat mantinel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.09 19:48

Ahoj holky,
díky za podporu. Moc to pro mě znamená. Nebojte, já ho šidit nebudu. Ono to ostatně ani nejde. Jak říkáte, je to moje dítě a já jsem za něj zodpovědná. Já zodpovídám za to, že bude prospívat, bude se usmívat, bude mi povídat, bude mě hladit po tváři, bude si hrát a bude klidně tlustej:-).
Dávala jsem mu to co mu patří a jak byl pane spokojenej. Hajal u mě v posteli a jen si blahem broukal :wink: .
Jestli bude mít mudra kecy, tak jí to od plic povím. Radši budu mít podle ní tlustý, ale SPOKOJENÝ dítě, než uplakaný a utrápený uzlíček. V noci taky dostane, když si řekne, že má hladík. Ten můj brouček milovanej. Normálně mám slzy na krajíčku, když si ho představim, že by nebyl spokojenej :cry: .
Deniso s těmi jaterními testy neboj. Však ono se to spraví :srdce: . Já to mám jako vrozenou vadu zděděnou po tátovi (Gilbertův syndrom). Nevím jestli Anetka má potíže zrovna s bilirubinem, ale věř a ono to dobře dopadne! Hele a s tím popisem návštevy u mudry jsi mě pobavila. to muselo bejt dobrý. Si asi říkala: A just nebudu!
Zdeni jojo, jak píše Kykoušek. Že je moc těžkej, tak mu nemám v noci dávat napapat :evil: . No neboj, je to moje dítě a to trápený nebude! Když si řekne, tak mu dám.
Deimosko, Ty máš tak šikovnou holčičku. Očkovaná a ještě má kyčlíky v poho. Super a gratuluju!
No snad jsme na nic nezapomněla. Prcek v šest papal, dostal co mu patří, pak chviličku nadával v postýlce a už spí, tak se jdu věnovat manžovi.
Páá a přeju Vám krásnej večer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.09 19:51

Jejej Lostritis, tak hlavně, že jsou v pořádku!!! Čert vem plechy, hlavně, že jsou zdraví. Prcek miluje kotel? To je supééér:-)))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
26.2.09 20:13

Broskvičko , však jo. At si říká co chce. Ty jsi jeho maminka a ty si rozhoduješ sama, jak se budeš o Matulu starat. Kolik známých mělo mimčo tlusté a faldikaté. No a tad jsou jak vyžle ty děti. Proto já jeho váhu budu řešit až třeba pujde do školky a ne ted, když to nemužu nijak ovlivnit. A mě se libí ty Domikovi stehýnka a ta jaho prdelka celulitická :lol: :lol: Deimy , děkuju za odpověd. To mě vubec nenapadlo a hlavně, že na ni koukám, jak mu to měřila :roll: My jdeme zítra na kyčle, tak snad pujdeme taky naposledy. Snad jo, široký balení nemáme od šestinědělí.
Lostritis , no teda, to bych se strachy zbláznila. Ten muj je milovnik do aut, takže musí je mít i ze všech nejrychlejší. A já když vidim, jak řídí, tak se divim, že se mi vždy vrátí vcelku. No čekám, že to jednou přijde… vážně se s ním bojim jezdit. tak ale že to odneslo jen auto!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
26.2.09 21:15

Monča se mi nějak rozkoulela :? Tím myslím to otáčení na bříško. Doteď to dělala ne moc často, ale poslední dobou to musí udělat při každé příležitosti - hlavně před kojením :evil: Ji položím na bok a než si k ní stihnu lehnout, šup a je na břiše. Otočím ji zpátky a šup, je tam zas :evil: :evil:
Ale nejradši to dělá, když je nahatá :) - před koupáním ji vždycky položím na zem pod hrazdičku, aby si hrála, a tu potvůrku pak najdu na bříšku zamotanou do hrazdičky. Budu muset oprášit ohrádku a už brzy ji do ní zkusím dát, když půjdu třeba na záchod, abych ji nenašla někde, kde nemá být :?

Lostritis: teda úplně mě zamrazilo, když jsem si četla o té nehodě. Ufff, hlavně, že se jim nic nestalo! Auta je škoda, ale je to jenom nahraditelná věc. Záliba v kotli mě pobavila, co si ty děti nevymyslí :)

broskvičko: však on to pak vyběhá, až začne chodit. Navíc to máte v rodině, takže by určitě byl macek, i kdyby byl plně kojený. Nějaká dr., která mimčo ani nezná, nemůže určovat, kdy má jíst a kdy ne. Jak píšeš, hlavně, aby byl spokojený!

Deniso: taky v noci usínám s Mončou při kojení :)

Kykoušku: teda to bych taky trnula hrůzou, kdybych měla manžela s takovou „zálibou“. Jezdí aspoň opatrně, když veze tebe a děti? Ještě jsem se chtěla zeptat - jaké máte auto, že se tam vejdou 3 autosedačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
26.2.09 21:56

Ahoj holky, teda to je novinek, vůbec to nestíhám číst.
Broskvičko: Ta tvoje doktorka fakt nemá rozum, neumím si představit, jak bych Ondru v noci přesvědčila, že má usnout bez jídla, to je fakt k smíchu :x
Mě se Ondra budí tak kolem druhý, pak kolem šestý, potom už spí max. do 8h. Jo a spí v postýlce. Když byl ještě menší a v zavinovačce, tak jsem si ho dávala i do postele, ale teď už ne.
Lostritis: Teda s tou nehodou mě úplně zamrazilo, je skvělý, že to dobře dopadlo!!!! A s tím kotlem, to je fakt vtipný. Taky se musím smát, když vidím, jak se Ondra směje na úplně nepochopitelný věci :D :D
Deimosko: To je teda šikulka, že se tak pěkně otáčí. Mě se Ondra při pasení koníčků občas jednou rukou nadvedne víc a pak se skulí na záda a kouká, co se to děje. To je fakt sranda :)
kyčle: Včera jsme byli na kontrole a už taky nemusíme dávat široké balení a už tam ani nemusíme na kontrolu. To je paráda :)

Na tříměsíční kontrolu jdeme až 3.3., tak pak dodám naše míry. Myslím, že se přípojíme k tlouštíkům, obávám se, že těch 7 kilo mít bude :D Jo a měli bychom dostat první hexu, pokud bude TBC ok, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
26.2.09 22:37

Deimy , my máme tři auta :roll: , já mám Volkswagen Golf , tatínek má Volkswagen Golf také, ale právě, že s 250 koní pod motorem :evil: a potom ještě Volkswagem Passat 8W s 300 pod kapotou.
Ale holky, už šílím z toho kočáru, co používáme. Tu autosedačku už od 1 měsíce nemužeme používat. A to je do 1 roku. Je malá a Domik je tam jak sardinka a ty pásy už nejdou zapnout. Tak jezdím s ním už přes dva měsíce nepřipoutaný. Naštestí já jezdím zodpovědně, ale nemůžu předvídat dopředu, jakej blázen to do nás našije a to že někdy k tomu šance je. Já jet bez dětí, tak bych do toho, co mi nedává přednost klidně vrazím. Jenže když vezete děti, tak jste o to víc ještě rozčilení, že by se mohlo stát hrozný neštestí. A to kvuli debilovi, který neumí autoškolu :evil: :evil: Jsem odbočila, co chci říct :lol: Náš kočárek stál 25 tisíc a jsem opravdu naštvaná!!! Neustálý potíže, jezdil první týden a už nám ráfek propíchnul duši… po chvili druhé kolo…brzda nám padá a klape, přední kolečko vrže a zatáčí dopředu. a další a další… no jsem opravdu už naštvaná hlavně kvuli té autosedačce. Vypláznout 5 tisíc za sedačku, kterou používáte jen měsíc a pak už to prostě nejde je opravdu hrozný. Tak jsem se rozčílila a jdu objednat novou sedačku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
26.2.09 22:45

Já přes samé rozčilení zapomela pozdravit Zoanu :-) . Tak koukám, že je nás víc, co ještě neměli dobanec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
26.2.09 22:52

Kykoušku: tak to naštve s tím kočárkem. Nemáte náhodou Jané? Když jsem si vybírala sporťák tříkolku (v něm bude Monča jezdit, až bude umět sama sedět, teď jezdí v houpací čtyřkolce), tak jsem pročetla mnoho diskusí a zrovna o kočárku Jané jsem se dočetla přesně to, co popisuješ (jen ne o té autosedačce, to jsem nevěděla, že je tak mrňavá).
Je moc dobře, žes objednala novou autosedačku. Po silnicích jezdí hodně „nesvéprávných“ řidičů (tak nazývám ty, co by řidičák vůbec mít neměli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
26.2.09 23:00

Ano, mám Jane Slalom Pro komplet. Kočárek krásný, ale praktická zkušenost horší. Je lehoulinký, ale šílím z něho. Sedačka mě teda zklamala a to hodně :cry: A jakou to máš trojkolku na sporták??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
26.2.09 23:04

Já mám Gesslein Vision S. Jsem s ním spokojená. Mám jen sporťák, nemám vložnou tašku ani autosedačku.
Jo a nechceš si to s těmi podsedáky ještě rozmyslet? Viděla jsem totiž crash testy (video někde na netu) různých autosedaček a zrovna podsedáky dopadly dost špatně :? Dítě by se při nárazu na pásech oběsilo :( Až bude mít Luky 15 kg, tak ho budu vozit v sedačce 15-36 kg, má boční ochranu hlavy, tak by toto nehrozilo. Později, až bude dítě o dost větší, tak to jde rozebrat taky na podsedák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
26.2.09 23:18

Jojo, já jsem strašně šťastná, že jsou v pořádku. V sobotu jedou domů a já už se teď předem bojím. :( Navíc samozřejmě musel Filip koupit novou autosedačku a neměl s sebou moc peněz, takže koupil nějakou v Hypernově asi za 2000, tak to mi taky klidu nepřidá. :?
No a měli jsme jet příští víkend blahopřát mojí mamce a babičce k narozkám, pochopitelně nejedeme nikam, ale mamka chce, že aspoň děda vyzvedne Elišku a pojede k nim. Jenže to je 60km k našim, 110 km k babičce a zpět, 60 km zpátky domů Favoritem v ne moc kvalitní sedačce. Fakt asi zůstane doma, oni budou všichni hrozně zklamaní, ale já se nejspíš nepřekonám. :(

Broskvičko : správně!!! :wink: bych chtěla vidět, která matka by svoje děťátko trápila hlady, to ani ta vaše doktorka ne !
Navíc, zrovna dneska jsem slyšela, že dítě se jako obézní bere až od sedmi let, do té doby se to vůbec neposuzuje, pokud to není nějak extrémní případ. Navíc, řešit miminko, když pak vytáhne a začne se hýbat a běhat…nechápu vaší dr. :roll:

Kykoušku : Filip jezdí fakt rozumně a s dětmi ještě opatrněji, ale stejně se stalo. :? Mít tvýho muže, tak mě odvezou, to se nedivím, že máš věčný strach. :(
S tím kočárem teda máte smůlu,tak drahej a takovej klump. :evil:
My máme kočár ještě po Eli, tenkrát trojkombinace s autosedačkou vyšla na 8000 a slouží zatím dobře. Teda pyšná na něj nejsem, ale na tu chvilku, než prďola povyroste to stačí. Navíc stejně dost často používám Manducu a kočár je hlavně na nákupy.

Deimy : Monika je čiperka, já vždycky zírám, když píšeš, jak je aktivní. :lol: Kubík teď teprve začal pořádně „pást“ a párkrát se překulil ze zad na bok. Jinak, když je na bříšku, tak dělá totéž co Zoyanin Ondrášek. :lol:

Zoyano : to jsem zvědavá, jestli bude Ondrášek taky „cvalda“. :wink: Jak to děláte, že vám ty dětičky tak přibývají, my teda s manželem nejsme žádný tintítka a děti máme takový maličký. A tady Kykoušek že, je jako zagroškudla a má mimiobříka. :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí