Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ani ten papír tam nemusíš mít. V Egyptě nemusíš být sezdaná, aby jsi s někým mohla bydlet. Ovšem jestli on byl z lepší rodiny, a nežili v turistické oblasti tak se divím že spolu bydleli a měli Orfi. Můj manžel je také z velmi bohaté rodinky a když jsem za ním přijela na návštěvu, spala jsem sice u nich v domě, ale měla jsem samostatný pokoj a spolu spát v jednom pokoji jsme mohli být až po svatbě
@Rishley ona s tím měla problém jeho maminka, takže proto ten papír. Díky za vysvětlení ![]()
Chápu, maminky mají vždycky pravdu
, zvlášť ty egyptské. Není zač
@Rishley píše:
No na jednu stranu se nedivím, že když jí dal ten známý pusu, že Egypťan odjel. Oni tohle nesnesou, v něčem se holt musejí uznávat pravidla na obou stranách. Mě taky dost dlouho trvalo než jsem si zvykla, třeba jen že v Egyptě žena při seznámení nebo na přivítanou nepodává muži ruku…taková blbost co se u nás bere jako samozřejmost
Sice to byla trochu přehnaná reakce, ale také se tomu nedivím. Všechno je kompromis a když se někdo do jisté míry přizpůsobí mně, tak se musím přizpůsobit v některých věcech i já. Nemůže jen jeden přejmout všechny názory a zvyky druhé strany, to je pak špatně.
Mě to jako přehnaná reakce nepřijde. Někdo by řádil jak tajfun jen kvůli objetí, v arabském světě se prostě tohle nedělá, nejde o náboženství ale o zvyky. Na mého muže by ta pusa taky asi byla moc a to byl vychováván v evropském životním stylu. Prostě když si holka najde někoho z jiné kultury, měla by trochu vědět co její chlap akceptuje a co ne. Nejspíš to platí o všech chlapech ![]()
@Rishley
Přehnané mi přijde, že se hned sebral a odjel. Přeci jen se to dalo vyřešit jiným způsobem a ne takhle patetickým.
Když oni to jsou prostě horké hlavy a pokud jde o JEJICH čest, tak konec srandy ![]()
@Asalík píše:
Tak to je fakt na přesdržku. Kdybys byla případ, jak se dostat pryč, nevydržel by šest let. Počkal by si na přechodný pobyt a šel by. No a jak to máte s dětma? Dělá potíže?
Přechodný pobyt měl jen velmi krátce, už si nevzpomínám asi rok a něco pak už trvalý. Občas mi přijde, že se jakoby nudí, nebo já nevím. Ale takový rodinný život prostě je a tím spíš když jsou děti malé. Jak myslíš ty potíže? No spíš nemá dělat jak, ošetřila jsem si to, jak nejlíp to šlo. Schované pasy, rodné listy, ale nikdy nevíš.
Jinak se holkám věnuje, když on má na ně náladu, ale mě tohle nevadí. Holky vedu podle svého, tak aby z nich byly soběstačný a rovný ženský.
@Rishley píše:
MagdaSara- nepotkal tvůj manžel někde „kamarády“ kteří žijí úplně jinak a nezačal jim závidět jejich nerodinný život? Jedné kamarádce co se vdala za Španěla se stalo něco podobného, v práci má kolegy taky ze Španělska co jsou svobodní a každou noc jsou na nějakém mejdanu a on začal chodit s nima, protože oni se mu posmívali, že oni si užívají a on seděl doma s manželkou
To možná taky… když pracoval pro česko firmu, tak to šlo. Pak si našel místo, kde bylo víc egyptanů, ale i tunisanů a tím to začalo. Najednou z něj začali padat takový rozumy, že jsem se bála, kdy zas otevře pusu. Asi si připadají jistější, když potkají krajany a tím spíš tunisany, ti mi přijdou jako partneři ještě snad horší. No už to trvá asi rok, ale zatím spolu, zatím živí ![]()
@MagdaSara píše:
To možná taky… když pracoval pro česko firmu, tak to šlo. Pak si našel místo, kde bylo víc egyptanů, ale i tunisanů a tím to začalo.Najednou z něj začali padat takový rozumy, že jsem se bála, kdy zas otevře pusu. Asi si připadají jistější, když potkají krajany a tím spíš tunisany, ti mi přijdou jako partneři ještě snad horší. No už to trvá asi rok, ale zatím spolu, zatím živí
Tak to je mor. Upadnutí do takové komunity. Ta má často na uvažování člověka docela veliký vliv.
@Menora a co nevymyslí jeden chytrej, tak vymyslí druhej. Asi je lepší je držet od sebe co nejdál, jak daj hlavy dohromady je konec.
Ted jen čekám kdy a jestli se probere a dojde mu co je důležitý. Jestli pár machýrků, co přišli jako on s holým zadkem a kdyby na to přišlo tak mu stejně z nich nikdo nepomůže a nebo rodina.
@MagdaSara
Myslím, že tady funguje takové to davové uvažování. Nejlépe je se s takovou komunitou nestýkat a nebo jen se sobě podobnými.
@Menora píše:
@MagdaSara
Myslím, že tady funguje takové to davové uvažování. Nejlépe je se s takovou komunitou nestýkat a nebo jen se sobě podobnými.
to víš, že bych je nejraději rozehnala vodním dělem
ale reálně to moc nejde.
Tunisani, to je jasný. To jsou flákači. To chce radikální řez, jakmile se dostane mezi ostatní Arabáky, je hotovo