Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elen8 nic takového oficiálně není. Já mám teda za sebe zkušenost, že mě pouštěli před sebe ostatní čekající a docela často. Jinak kam je to možné, se objednávám i k lékaři apod., kde objednat nejde a je to akutní, tak si volám např. kdyz jdu s k lékaři s dítětem, co zvrací, většinou nás pak přednostně vemou.
Spíš jestli si to kamarádka nevyridila nějak sama tu přednost.
@veria Ano, já bych ji třeba osobně taky pustila (stejně jako kohokoliv dalšího, pokud by mě požádal), ale nevidím důvod, proč by nějaká jedna skupina měla být centrálně zvýhodňována? Proč zrovna těhotné, proč ne třeba diabetici, ti s nízkým tlakem, pracující, kteří potřebují rychle zpět do práce nebo já ještě nevím kdo.
Příspěvek upraven 01.10.17 v 14:19
@Jedna babička píše:
@Elen8 Ano, přednost máš. Alespoň to takto funguje u nás na úřadě. Ráno si zavolej přímo vedoucímu odboru, na který potřebuješ jít, vysvětli situaci buď jemu nebo jeho asistence a domluv se ústně předem na hodinu s odkazem na to, že je objednací systém plně obsazen, případně na jiný den.
To je pouze dobrá vůle pracovníků u Vás na úřadě - obecně to rozhodně neplatí, oficiálně těhotné žádnou přednost nemají. K tomu, aby nemusely čekat, slouží objednávání přes internet.
Nesmyslně šíříš špatné informace.
Vím jedině o pokladně v globusu pro těhotné jinak bohužel nic. Každopádně můj poznatek s dítětem mě nikdy nikdo nepustí ale jako těhotnou občas ano ![]()
@veria píše:
Ježíš ženy, vy jste zlé. Já bych těhotným i nějak fyzicky postiženým přednost dala. Pak to tady má k něčemu vypadat, když jsou lidi na sebe tak zlí, a ještě ke všemu ženy na těhotnou ženu. Je mi z vás smutno.
Jo, jo, těhotný, fyzicky postižený, pak taky důchodci by mohli mít přednost a pracující pak budou všude čekat půl dne.
Já, když mám odpolední šichtu, tak jezdím do práce už v 10.30. A fakt by mě štvalo, kdybych někde čekala dvě hodiny jenom proto, že by mě předběhlo několik těhotných na RD, který pak budou zbytek dne doma, zatímco já spěchám do práce.
@BohunkaP Né na každém odboru existuje objednávkový systém. A tam, kde objednávkový systém existuje a je již obsazen, lze se domluvit ráno na individuálním termínu. A co máme zkušenost, lze to takto domluvit nejenom na obecním úřadě, ale též na finančním, zdravotní pojišťovně.
@Jedna babička, tak znovu - věřím, že leckde jde leccos, nicméně je to pouze o dobré vůli konkrétních pracovníků konkrétního úřadu.
@PetraJ píše:
Jo, jo, těhotný, fyzicky postižený, pak taky důchodci by mohli mít přednost a pracující pak budou všude čekat půl dne.Já, když mám odpolední šichtu, tak jezdím do práce už v 10.30. A fakt by mě štvalo, kdybych někde čekala dvě hodiny jenom proto, že by mě předběhlo několik těhotných na RD, který pak budou zbytek dne doma, zatímco já spěchám do práce.
@veria píše:
Ježíš ženy, vy jste zlé. Já bych těhotným i nějak fyzicky postiženým přednost dala. Pak to tady má k něčemu vypadat, když jsou lidi na sebe tak zlí, a ještě ke všemu ženy na těhotnou ženu. Je mi z vás smutno.
a proč? Existuje rezervační systém, doma z pohodlí obýváku si zarezervuju daný čas, nemůži si vzpomenou v neděli a chtít si vybírat pondělní termíny, ale s týdenní předstihem si vybereš, stejně jako kdokoliv jiný, objednáš se a jdeš do pěti minut na konkrétní čas. Zbytek nevidím důvod, proč by měly mít přednost, nemají to invalidní nemocní lidé, proč zrovna těhotné by měly mít. To ti nemusí být smutno, já tuhle dřepěla na úřadu práce mezi nemocnýma a postiženýma lidma, co tam trpělivě seděli a to tak že pěkně dlouho, jen já přes dvě hodiny, tam by jsi měla upřít svou lítost.
Ne všechny těhotné jsou na na RD nebo mateřské, aby se pak válely celý den doma…
Objednávkový systém nefunguje zdaleka všude. Souhlas, ze pokud existuje, má se těhotná objednat předem, ale pokud ne, je slušnost ji dat přednost.
Zakladatelko, zavolej si na ten úřad, kde objednávkový systém není a zkus se domluvit. Snad tam budou hodnější a empatictejsi lidi než tady.
@Rive píše:
Ne všechny těhotné jsou na na RD nebo mateřské, aby se pak válely celý den doma…
tak jsou na tom stejně, jak ti pracující, ne? Ano, rozhodně by se měli lidé zvednout a pustit ji sednou na židli, pokud není žádná volná. Tím to ale hasne.
@j.a.n.i1 píše:
@Elen8 A kdo tu rýpal?
Skoro všechny?
Ona se ptala, zda má přednost. Odpovědí jí bylo, že „proč bys jako měla mít přednost?“ A to je rýpání ![]()
Na úradoch neviem, ale vo dverách mi dávajú prednosť, pustia ma sadnúť si, v rade na WC ma pustia dopredu, v obchode sa mi viac vyhýbajú aby ma neudreli. Ale nikdy som si žiadnu výhodu nepýtala ![]()
@terinka4444 píše:
a proč? Existuje rezervační systém, doma z pohodlí obýváku si zarezervuju daný čas, nemůži si vzpomenou v neděli a chtít si vybírat pondělní termíny, ale s týdenní předstihem si vybereš, stejně jako kdokoliv jiný, objednáš se a jdeš do pěti minut na konkrétní čas. Zbytek nevidím důvod, proč by měly mít přednost, nemají to invalidní nemocní lidé, proč zrovna těhotné by měly mít. To ti nemusí být smutno, já tuhle dřepěla na úřadu práce mezi nemocnýma a postiženýma lidma, co tam trpělivě seděli a to tak že pěkně dlouho, jen já přes dvě hodiny, tam by jsi měla upřít svou lítost.
Invalidní člověk ve většině případů disponuje průkazem invalidní osoby a po jeho předložení přednost má kdekoliv, i na úřadě.