Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nejaky dalsi vyhody nechces? Omg, to vam vsem *** a je problem chvili pockat na urade? Tak tam posli s plnou moci staryho at muzes sedet doma edit admin - odstraněn vulgarismus
@j.a.n.i1 Věř tomu, že pokud by se prokázal a trval na svém požadavku, tak ho přednostně úřad obslouží.
@Jedna babička Nebo se odkáže na to co tu někdo kopíroval a sdělí mu, že to není spojeno s delším čekáním a zejména stáním a že má případně vyhrazený samostaný den.
Bože ženský, copak musíte furt jen prudit? Samozřejmě by byly slušnost, kdyby těhotnou ženu někdo pustil ve frontě alespoň z vlastní iniciativy, ale to se v dnešní době nedočkáme ani od mužů v MHD, o mladých ani nemluvě, jelikož je vychovávají přesně takovéhle matky, co sem píší. Nedej bože, kdyby měla mít nějaká těhotná „výhodu“, ony ji taky neměly… Ty zahořklé…
Mě osobně v MHD pustila sednout pouze generace žen 50+
@Jedna babička píše:
@terinka4444 Nebudu se s Tebou dohadovat. Pokud se invalidní člověk prokáže na úřadě průkazem TP, ZTP nebo ZTP/P, jde na řadu ihned na kterémkoliv odboru bez ohledu na vyvolávací systém. Jde domluvit i pro takového člověka terénního pracovníka úřadě přímo na adrese bydliště občana ( a to i přesto, že je většinou úřad bezbariérový), který s ním úřední záležitost vyřídí doma (lze to i pasu a OP).
vlastníš průkaz ZTP nebo ZTP/P? Jsi invalida? Nemáš pravdu, moje maminka, kterou mám v péči vlastní průkaz ZTP/P a rozhodně nejde na řadu hned, když ho vytáhne, ani omylem.
@j.a.n.i1 píše:
@Jedna babička Nebo se odkáže na to co tu někdo kopíroval a sdělí mu, že to není spojeno s delším čekáním a zejména stáním a že má případně vyhrazený samostaný den.
samozřejmě, to je běžný postup, a dále ho odkáží na rezervační systém.
@Aluree píše:
Bože ženský, copak musíte furt jen prudit? Samozřejmě by byly slušnost, kdyby těhotnou ženu někdo pustil ve frontě alespoň z vlastní iniciativy, ale to se v dnešní době nedočkáme ani od mužů v MHD, o mladých ani nemluvě, jelikož je vychovávají přesně takovéhle matky, co sem píší. Nedej bože, kdyby měla mít nějaká těhotná „výhodu“, ony ji taky neměly… Ty zahořklé…Mě osobně v MHD pustila sednout pouze generace žen 50+
proč by byla slušnost pouštět na úřadě před sebou těhotnou ženu? Ano, pustit ji sednout je slušnost, pustit ji sednout v MHD, je taky slušnost, ale když už sedí, tak může počkat jako každý jiný.
Ne prednost nema. Ale osobni zkusenost, muzi jsou umi byt galantni a nekteri aniz by si to vynucovala radi postrci dopredu.
Musis byt mila, usmevava a deji se zazraky
.
Jinak na doklady se uz da objednat pres net na urc. hodinu.
@terinka4444 píše:
proč by byla slušnost pouštět na úřadě před sebou těhotnou ženu? Ano, pustit ji sednout je slušnost, pustit ji sednout v MHD, je taky slušnost, ale když už sedí, tak může počkat jako každý jiný.
To je stejné jako ve frontě v obchodě. Pro mě je to slušnost, pro někoho zřejmě ne. Osobně by mě prostě neubylo… ![]()
@terinka4444 ad 1) jsem pracovník úřadu, takže vím, na co úřad dbá a nikdo se neriskne stížnost na chování úředníků vůči invalidní osobě, zvláště pak, pokud se dnes dbá na různé certifikáty např. pod heslem „abysme byli co nejvstřícnější vůči klientovi a jeho požadavkům“. Takže pokud se invalidní osoba prokáže průkazem, ani ve snu by mě nenapadlo s ním jakkoliv licitovat, prostě půjde na řadu přednostně, má na to právo a mě nepřísluší zkoumat termín „delší čekání“. Pokud se obrátí přímo na šéfa oddělení, odboru, tak dostaneme pokyn, že pána/paní obsloužíme přednostně a hotovo. A tak to funguje na celém úřadě u nás v krajském městě zcela běžně. ad 2) ano, můj muž je 15 let invalidní osoba ZTP a nikdy a nikde jsme s tím neměli problém, ba naopak, vždy nám bylo vyhověno s úsměvem, bez známek nějakého obtěžování.
Příspěvek upraven 01.10.17 v 15:52
@Aluree píše:
Bože ženský, copak musíte furt jen prudit? Samozřejmě by byly slušnost, kdyby těhotnou ženu někdo pustil ve frontě alespoň z vlastní iniciativy, ale to se v dnešní době nedočkáme ani od mužů v MHD, o mladých ani nemluvě, jelikož je vychovávají přesně takovéhle matky, co sem píší. Nedej bože, kdyby měla mít nějaká těhotná „výhodu“, ony ji taky neměly… Ty zahořklé…Mě osobně v MHD pustila sednout pouze generace žen 50+
Mícháš jablka a hrušky.
Třeba pro mne osobně, pustit těhotnou ženu sednout v MHD je naprostá samozřejmost… a stejně tak ji automaticky pustím sednout na svou židli v čekárně úřadu.
Ale téměř jistě ji před sebe nepustím na řadu, proč taky? Těhotenství není přece nemoc… Pustím před sebe někoho s vážným důvodem, když mne požádá (ujede mu autobus, spěchá do práce, musí v určitou hodinu vyzvednout dítě, atd. atd.) - ale určitě ne těhotnou jen tak z principu, že je těhotná.
@Aluree píše:
To je stejné jako ve frontě v obchodě. Pro mě je to slušnost, pro někoho zřejmě ne. Osobně by mě prostě neubylo…
no tak já v tom vidím rozdíl, je rozdíl stát ve frontě u kasy v obchodě a je rozdíl sedět v čekárně. To je dobře, že vy tě neubylo, já jsem ráda, že to není nárokové, protože z toho by mě trefilo, kdyby si to každá těhotná, co vytáhne průkazku, nárokovala.
@Jedna babička píše:
@terinka4444 ad 1) jsem pracovník úřadu, takže vím, na co úřad dbá a nikdo se neriskne stížnost na chování úředníků vůči invalidní osobě, zvláště pak, pokud se dnes dbá na různé certifikáty např. pod heslem „abysme byli co nejvstřícnější vůči klientovi a jeho požadavkům“. Takže pokud se invalidní osoba prokáže průkazem, ani ve snu by mě nenapadlo s ním jakkoliv licitovat, prostě půjde na řadu přednostně, má na to právo a mě nepřísluší zkoumat termín „delší čekání“. Pokud se obrátí přímo na šéfa oddělení, odboru, tak dostaneme pokyn, že pána/paní obsloužíme přednostně a hotovo. A tak to funguje na celém úřadě u nás v krajském městě zcela běžně. ad 2) ano, můj muž je 15 let invalidní osoba ZTP a nikdy a nikde jsme s tím neměli problém, ba naopak, vždy nám bylo vyhověno s úsměvem, bez známek nějakého obtěžování.Příspěvek upraven 01.10.17 v 15:52
no, tak to gratuluju, já většinu vyřizuju na plnou moc a fronty stojím a nic nevyžaduju, když už musí mamka, stejně čekáme s odkazem na rezervační systém. Takže pravda, že já nikam bez rezervačního systému s ní nelezu a nikoho nikde nemusím jakože „předbíhat“. Jedině, kde není rezervační systém je sociální odbor úřadu práce. kam ji zrovna musím dopravit, rpotože pobírá 400,– měsíčně příspěvek na provoz motorového vozidla a úřednice prý musí vidět, že je schopna přepravy, takže ji velmi složitě naložím do auta a pojedu stát frontu na pracák mezi ostatní postižené.
… těhotenství není nemoc… To je neustále dokola. Ano, nemoc to není, ale rozhodně to není běžný stav. O nárokování s těhotenskou průkazkou nemluvím a asi by se mi to nelíbilo, ale kdyby po mě na úřad přišla žena ve třetím trimestru, tak byl ji pustila. Bezohlednost je bohužel už naprosto běžná a každý raději kouká do země.
@Aluree píše: … těhotenství není nemoc… To je neustále dokola. Ano, nemoc to není, ale rozhodně to není běžný stav. O nárokování s těhotenskou průkazkou nemluvím a asi by se mi to nelíbilo, ale kdyby po mě na úřad přišla žena ve třetím trimestru, tak byl ji pustila. Bezohlednost je bohužel už naprosto běžná a každý raději kouká do země.
Vidíš - a teď si představ, že tam čeká někdo, kdo potřebuje vyzvednout dítě - někdo, kdo spěchá do práce, na autobus - někdo, kdo bere antibiotika a sotva leze… taky si má říct „to je bezohlednost, co ty těhotné všechno chtějí“?
Chce to ohleduplnost na obou stranách - tj. pustit těhotnou sednout by měla být samozřejmost. Ale skutečně nevidím důvod, proč by na té židli nemohla sedět o půlhodinu déle jenom proto, že „to není běžný stav“. Když má někdo horečku nebo umělé klouby, taky to není běžný stav.
Kdybychom tu řešili situaci, že se jedná o frontu, kde je nutno fyzicky STÁT, pak budiž, v tom se shodneme, těhotnou by asi nechal stát málokdo. Ale při sezení na židli žádnou přednost nepotřebuje, v tom tedy neshledávám ani bezohlednost, ani neslušnost.